Şimdi Ara

Riot oyunlarında saçma sapan işlemci kullanımı %80-90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ahali. Tuhaf kere tuhaf bir sıkıntıyla karşı karşıyayım.

işlemcim 1600 af.

Valorant oynarken ilk oyun sıkıntı yok, ikinci oyunda işlemci kullanımı %80-90 oluyor.

Garip bir şekilde 1-3-5-7-9-11. işlemci parçacıkları full %100 çalışıyor ve ciddi droplar yaşıyorum.

Lolde de benzer bi durum var, aşırı drop oluyor. Lol oynarken işlemci durumunu detaylı izlemedim.

Sebebini de çok merak ediyorum çözümünü de. Bilen arkadaşlara duyurulur.

LÜTFEN valorant çok işlemci kullanır normaldir falan yazmayın, bu kadarı normal değil.

Edit: işlemci parçacıkları %100e vurunca ryzen masterdan oc profilimi aktive ediyorum bir süreliğine düzeliyor.

Final EDIT: Malwarebytes indirip taratınca sorun ÇÖZÜLDÜ. Detaylı açıklamayı son mesajda yaptım. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 27 Mayıs 2024; 14:58:11 >

• UP

sorun devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzen masteri sisteminizden silin öncelikle. 1600 ben de kullandım biraderin sisteminde ama adam bios'a şifre koymuştu kurcalamayayım diye.  bence oc programı ve oc ayarı yapmadan default haliyle gözlemleyin. bir de sıcaklığına bakın çünkü ilk oyunda sorun yok sonra başlıyor demişsiniz bu da işlemcinin ısındığını gösterebilir.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Ryzen Master'ı epey önce silmiştim zaten bu drop mevzuu başlayınca tekrar indirmiştim belki OC ile çözebilirim diye. Ancak zaten sorun saat hızında falan da değilmiş.

Malwarebytes indirip şöyle bi tarama yaptırdım, bikaç virüs yapıyormuş arızayı. Benzer sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyemdir.

Malwarebytes yazılımıyla tarama yaptığınızda pcde torrent uygulaması olduğunda direkt uTorrent içeriğini PUP(Potentially Unwanted Program) olarak algılıyor, bunlar genelde sıkıntısız elemanlar oluyor. Ama benim taramada "Malware" olarak adlandırılan zararlı yazılımlar çıktı. Onları kaldırınca sorun çözüldü, işlemci kullanımlarım normale döndü.

• xGlorfindel kullanıcısına yanıt

2017'de bir çılgınlık yapıp ömür boyu iyi bir virüs tarayıcı almışım. geçen sene baktım 4 bin mi 5 bin mi ne oılmuş kurumsal biraz bu program gridinsoft. torrentten filmden diziden olmaz ama oyunlardan çok virüs bulaşabiliyor. denemek için ben de bazen korsan oyun indiririm ve genelde virüslü çıkıyor online exeleri falan ama ben zaten onları kullanmıyorum. program virüsleri siliyor ve oynayabiliyorum şu son ghost of t. neyse işte DODI'nin iki tane virüs çıktı.

sorun çözüldüyse sıkıntı yok geçmiş olsun. ben de ara sıra mümkünse bedava anti malware programlarıyla tarama yapılmasını öneririm.

Valla çok mantıklı iş olmuş. Ben hep virüs programlarının yaygaracı yazılımlar olduğunu düşünürdüm ancak yanılmışım. Windows'un kendi korumasının yeterli geldiğini düşünüyorum çoğu durumda ama bu konuda patlattı beni. Malwarebytes sağ olsun formattan kurtardı beni.

Bu olaydan sonra belli aralıklarla indirip taratacağım sistemi.

• xGlorfindel kullanıcısına yanıt

hocam bir de bunu deneyin ya ben bunu farklı sistemse indirir taratır silerdim bunun firması mı iyiydi neydi iyi buluyordu.

Riot oyunlarında saçma sapan işlemci kullanımı %80-90adlice software
    Free Virus Cleaner | RogueKiller AntiMalware • Adlice Software
    https://www.adlice.com/roguekiller/

portable x64

https://www.adlice.com/download-start/?app=roguekiller&type=x64

açılışta aktive edin falan demeden direkt tara kısmına geçip tam taratın.

kaspersky plus var göya. biliyorum çünkü ben bunun bulmadığını neden evde korsan oyun kuruyorum buluyor o gridinsoft daha kurulumu açarken ama buraya kuruyorum bana mısın demiyor kaspersky tamam abi devam bir şey olmaz bunlardan falan diyor. defender'den farkı yok.Riot oyunlarında saçma sapan işlemci kullanımı %80-90 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Mayıs 2024; 9:24:8 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bayadır foruma girmemiştim görmemişim hocam mesajı kb.

Yazılımı bir sonraki problemde denerim. Aldığım sonuçları da buraya tekrar yazarım.

İlgilendiğin için teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.