Şimdi Ara

Riv9 ile FIFA Tüyoları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.883
Cevap
51
Favori
95.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtube'dan detaylı videolara bakabilirsin stepover ile ilgili.

@MDV
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riv9

Youtube'dan detaylı videolara bakabilirsin stepover ile ilgili.

@MDV

Ben buldum ama sag ve sola giderken yapmiyor yani kanattan sol ve sag yon tuslariyla gidiyorum mecbur yukardan saga dogru ceyrek daire yapinca olmasi gerekiyor arenada cok yaptim ama burda kanattaki oyuncularim yapmiyor tum yonlere gore anlatirmisin emre kardes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turnuva maçlarından videon varsa paylaşır mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhpsody

Turnuva maçlarından videon varsa paylaşır mısın?

Turnuva maçlarında video almak benim için riskli anlık kasmalar olabiliyor o yüzden hiç video çekmedim.

Stepoverla ilgili olay sadece çeyrek daire ve bulunduğunuz açıya göre doğru yöne gitmek.
  • R2 contain kullanınca defans boşluk veriyor R2 yi nasıl daha etkili kullanabiliriz ?
  • quote:

Kamera Default. Control ayarları switching air balls cross semi save assistance semi diğerleri aynı.

Sana ne kadar teşekkür etsek azdır malesef ülkemizde iyi oyuncuların bu tarz eğitim video ve açıklamaları çok çok az.Şunu merak ediyorum.
    Save assistence yi manuel yapınca yönettiğimiz adamın kontrolü daha çok bize geçip;pas atıldığında koşuyu toptan bağımsız yapabiliyormuşuz gibi geldi. Hatta sadece sağ analogla yapılan topu sağa sola öne atma hareketide daha esnek oluyor gibi.Bir iki maç denedim,tam emin olamadım. Gerçekten buna mı yarıyor save assitence yi semi veya manuel yapmak?

• Riv9,kardes verdigin bilgiler yapmis oldugun emekler icin tesekur ederim.cevaplarsan benim sorum su olacak,control ayarlarim soyle:
    Auto switching: Air balls
    Auto switching move assistance: None
    Passing power assistance: Off
    Pass assistance: Assisted
    Through pass assistance: Assisted
    Shot assistance: Assisted
    Cross assistance: Semi
    Lob pass assistance: Assisted
    Save assistance: Semi
    Analog Sprint: Off

1-Auto switching move assistance: goruldugu gibi burasi none burayi ne onerirsiniz?
    2-Passing power assistance: Off ve Analog Sprint: Off,buralar icinde acik kapali ne onerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabune

quote:

Kamera Default. Control ayarları switching air balls cross semi save assistance semi diğerleri aynı.

Sana ne kadar teşekkür etsek azdır malesef ülkemizde iyi oyuncuların bu tarz eğitim video ve açıklamaları çok çok az.Şunu merak ediyorum.
    Save assistence yi manuel yapınca yönettiğimiz adamın kontrolü daha çok bize geçip;pas atıldığında koşuyu toptan bağımsız yapabiliyormuşuz gibi geldi. Hatta sadece sağ analogla yapılan topu sağa sola öne atma hareketide daha esnek oluyor gibi.Bir iki maç denedim,tam emin olamadım. Gerçekten buna mı yarıyor save assitence yi semi veya manuel yapmak?

Save assistance sadece kaleci ile alakalı bir durum o yüzden save assistance'yi genelin yaptığı gibi semi olarak kullanıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: bordo33

Riv9,kardes verdigin bilgiler yapmis oldugun emekler icin tesekur ederim.cevaplarsan benim sorum su olacak,control ayarlarim soyle:
    Auto switching: Air balls
    Auto switching move assistance: None
    Passing power assistance: Off
    Pass assistance: Assisted
    Through pass assistance: Assisted
    Shot assistance: Assisted
    Cross assistance: Semi
    Lob pass assistance: Assisted
    Save assistance: Semi
    Analog Sprint: Off

1-Auto switching move assistance: goruldugu gibi burasi none burayi ne onerirsiniz?
    2-Passing power assistance: Off ve Analog Sprint: Off,buralar icinde acik kapali ne onerirsiniz?

1- Bu ayar oyununuz için çok önemli. Oyuncu değiştirme hızını sorguluyor. Eğer çok çabuk çoğalmak ve çabuk adam seçmek istiyorsan high daha yavaş oynuyorsan low seçmelisin. Ben none kullanıyorum ikisinin arasında oynadığım için.
    2- Yazdıklarınızı öneriyorum. Analog sprint eğer ps3'te oynuyorsanız r2 tuşu sprint tuşunuz varsayarsak pedallı olduğu için az bastığınızda oyuncu temposuz çok bastığınızda oyuncunuz full gücüyle koşar yani çok da önemli bir seçenek değil.
    @cafzafer2

Sakin kalıp map kontrolünü sağlaman gerekiyor ve contain dışındaki oyuncunun hamlelerini bilmen şart.

• eyvallah tesekkurler,1 senedir bu ayarlarda oynuyorum memnunum,gayem sizin gibi iyi oyunculara teyid ettirmekti,kafam daha rahat simdi tekrar tskler.
  • arkadaşlar bu hızlı koşma olayı nasıl oluyor rakip atağa çıkarken topu alıp döndüğünde ok gibi fırlıyor aynı oyuncular bendede var ben öyle koşamıyorum.
    r1 hızlı koşma kullanıyorum başka bir tuşadamı basmam gerekiyor

birde etkili orta konusunda yardımcı olabilirmisiniz 0 tuşuyla beraber neyi kullanmam gerekiyor

teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac411

arkadaşlar bu hızlı koşma olayı nasıl oluyor rakip atağa çıkarken topu alıp döndüğünde ok gibi fırlıyor aynı oyuncular bendede var ben öyle koşamıyorum.
    r1 hızlı koşma kullanıyorum başka bir tuşadamı basmam gerekiyor

birde etkili orta konusunda yardımcı olabilirmisiniz 0 tuşuyla beraber neyi kullanmam gerekiyor

teşekkürler arkadaşlar

skilled dribling ile oluyor. rt ve lt ye uygun şekilde basarak.
  • First touch a da tekrar değinirmisin ustat. Dün gece bir seyler buldum gibi. Ama tam oturtamadım. Eller karışıyor bazen. bulduğum şey l1+yön+sağ analog +r2 gibi bişey . Senin kullandığın first touch kombinasyonu nedir ?

Örneğin 4-2-3-1 taktikte c. ronaldo veya cam bölgesindeki pasöre topu attığımda rakip div 1 ve 2 seviyesinde ise bu adamları asla yüzünü kaleye döndürüp kontrolune izin vermiyor . Ne denli etkili olduğunu bildikleri için, asla zaman bırakmıyorlar. senin ayarlarınla oynuyorum (pes) . Bu kilit adamlarımın ilk pasta, özelliklede hızlı çıkarken , topu kontrol edip, ileriye l1+üçen atması, pas forvete geldiyse de ; şut pozisyonu bulması şart. ne önerirsin ? şuan sadece kontrol edip yana yürüyorum. Ama boşa kaçan adamlarım heba olmakta. defansı biraz verdiğin taktiklerle az buçuk derledik topladık. ama gol yolları hala bakir. :)

son bir soru rakip dk 85 ten sonra top çeviriyorsa nasıl bir yüklenme yapabilirim. topu almakta çok zaman kaybediyorum. bende rakibe bazen yapıyorum son dklarda onlarda almakta çok zorlanıyor. :)

tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

First touch a da tekrar değinirmisin ustat. Dün gece bir seyler buldum gibi. Ama tam oturtamadım. Eller karışıyor bazen. bulduğum şey l1+yön+sağ analog +r2 gibi bişey . Senin kullandığın first touch kombinasyonu nedir ?

Örneğin 4-2-3-1 taktikte c. ronaldo veya cam bölgesindeki pasöre topu attığımda rakip div 1 ve 2 seviyesinde ise bu adamları asla yüzünü kaleye döndürüp kontrolune izin vermiyor . Ne denli etkili olduğunu bildikleri için, asla zaman bırakmıyorlar. senin ayarlarınla oynuyorum (pes) . Bu kilit adamlarımın ilk pasta, özelliklede hızlı çıkarken , topu kontrol edip, ileriye l1+üçen atması, pas forvete geldiyse de ; şut pozisyonu bulması şart. ne önerirsin ? şuan sadece kontrol edip yana yürüyorum. Ama boşa kaçan adamlarım heba olmakta. defansı biraz verdiğin taktiklerle az buçuk derledik topladık. ama gol yolları hala bakir. :)

son bir soru rakip dk 85 ten sonra top çeviriyorsa nasıl bir yüklenme yapabilirim. topu almakta çok zaman kaybediyorum. bende rakibe bazen yapıyorum son dklarda onlarda almakta çok zorlanıyor. :)

tşk.

Div1 oyuncuları birebirde iyi savunma yaparlar ancak yerleşik savunmada bunu başarabiliyorlar kontra yada adam eksilterek oynayabilirsen ki bu pasla mümkün fifada çalım oldukça zor başarılı olabilirsin. Bende bu ara pek oynayama fırsatı bulamadığımdan yeni bir video hazırlayamayacağım gibi gözüküyor. Div1 oyuncuları sabırsız oynarlar siz biraz sabırlı oynarsanız özellikle köşelerde en doğru orta pozisyonunu bekleyip keserseniz ortaları çok kolay gol atabilirsiniz. Benim first touch kontrolüm sadece L2 onun dışında yön tuşlarını doğru tahmin ederek kontrol yapmaya çalışıyorum.

• slm hocam fut30+ konusuna yazmıştım da acaba sizinde kullandıgız bu tarz tuşlar varmı?

benim sık sık uyguladıgım kombinasyon var rakip kaleci degaja yapınca ara pası ile topa yükselip tam kafaya yükselince pas yada şut tuşu ile alıyorum genelde topu.

birde oyuncularıma pas atarken hemen L2 tusu ile basılı tutup topu kontolünü daha rahat saglıyorum..aynı zamanda dripling içinde ön hazırlık oluyor direk R2 tuşuna dripling yapıyorum duruma göre..

L1 üçgen ile ataga kalkarken forvet oyuncum havadan gelen topa hakim olmasını saglamak için yine L2 tuşunu kullanıyorum..

ayrıca en iyi defans ve pres taktiğinide şöyle buldum..

youtubeda izlediğim en güzel fifa13 maçı rondador73-cule13 'un 47dklık 3 maçlık videoda izlerken farkettim..

pas yollarını kapatırken sadece r2 tuşu ile hızlı koşarak rakibin pas atacagı oyuncuya daha yakın durup hemen L2 ile jockey duruşu yaparsanız pas atarken birşekilde sizde kalıyor top..ama uygun zamanda yapmak lazım..videoyu aratırsanız adamlar aynen böyle oynuyor resmen yanyan kayıyor oyuncular..buradan anlaşılıyorki l2+r2 tuşu ile yapıyorlar..

ve rakipten top alacagınız zaman eger rakip topa tam hakim olamayacak gibiyse yine hızlıca r2 tuşu ile yanına koşup L2 ile üzerine sürüyorum oyuncumu topa hakim olmadan ve oyuncum yanından es geçmeden alıyor topu..direk R2 tuşu ile üzerine sürünce bazen yanından boş geçiyor cok kritik durumlarda baya sıkıntı oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 17 Nisan 2013; 21:40:26 >

• quote:

Defans için video çalışmalarına başladım. Pazar akşamı gibi burada video olacak. Umarım yeterli istek olmuştur ve mutlu olursunuz. İyi oyunlar.

Niye Ultimate Team oynamıyorsunuz
  • Şimdiye kadar öğrettikleriniz çok işe yaradı. En fazla div 5 e kadar çıkabiliyorken şimdilerde div 1 deyim. defans yapabilmeye başladım sayenizde. Centilmen rakiplerden "nice defence" mesajları alıyorum ki bence daha tam oturtamadım bile. Div 1 biraz zorlu;o yüzden biraz daha videoya ihtiyacımız var teşekkürler.

• quote:

Şimdiye kadar öğrettikleriniz çok işe yaradı. En fazla div 5 e kadar çıkabiliyorken şimdilerde div 1 deyim. defans yapabilmeye başladım sayenizde. Centilmen rakiplerden "nice defence" mesajları alıyorum ki bence daha tam oturtamadım bile. Div 1 biraz zorlu;o yüzden biraz daha videoya ihtiyacımız var teşekkürler.

valla aynı mesajları ben de okudum ama pratiğe bir türlü dönüştüremedim az kaldı cdyi kırıp kurtulacam bu illetten :D

önceden div 1 deydim şimdii millet baya geliştirdi ben div-2-3 arası geziyorum

farklı olarak ne yaptınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafzafer2 -- 19 Nisan 2013; 0:00:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

quote:

Şimdiye kadar öğrettikleriniz çok işe yaradı. En fazla div 5 e kadar çıkabiliyorken şimdilerde div 1 deyim. defans yapabilmeye başladım sayenizde. Centilmen rakiplerden "nice defence" mesajları alıyorum ki bence daha tam oturtamadım bile. Div 1 biraz zorlu;o yüzden biraz daha videoya ihtiyacımız var teşekkürler.

valla aynı mesajları ben de okudum ama pratiğe bir türlü dönüştüremedim az kaldı cdyi kırıp kurtulacam bu illetten :D

Şimdi tabii ben div 7 lerdeyken riv9 dan öğrenmeye başladığım için bana etkisi daha belirgin olmuş olabilir.Yoksa bende div 1 de çok kalıcı olamam tahminim.Videoları defalarca izliyorum. Sıkı çalışıyorum Son videosunda kusursuz contain dediği bir nokta var; contain yapmaya çalışırken onu yapmaya gayret ediyorum. Kopyalamakta bir başarıdır diyip kopyalamaya çalışıyorum.
    Skilled dripling önemli l2+r2 le yapilan.
    Bir iki skill harekette öğrenmeli bence hucumda fark yaratmak için.Özellikle şu stepover ı yapabilen bir adım öne geçer kesin. Bende deniyorum o hareketi ama başaramadım henüz.

• quote:

quote:

quote:

Şimdi tabii ben div 7 lerdeyken riv9 dan öğrenmeye başladığım için bana etkisi daha belirgin olmuş olabilir.Yoksa bende div 1 de çok kalıcı olamam tahminim.Videoları defalarca izliyorum. Sıkı çalışıyorum Son videosunda kusursuz contain dediği bir nokta var; contain yapmaya çalışırken onu yapmaya gayret ediyorum. Kopyalamakta bir başarıdır diyip kopyalamaya çalışıyorum.
    Bir iki skill harekette öğrenmeli bence hucumda fark yaratmak için.Özellikle şu stepover ı yapabilen bir adım öne geçer kesin. Bende deniyorum o hareketi ama başaramadım henüz.

rondador fifa13 yazıp 45-50dklık bir video var böyle bir maç görmedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

quote:

quote:

rondador fifa13 yazıp 45-50dklık bir video var böyle bir maç görmedim :)

Aynen. İzledim o maçıda maç kaseti kaçırmamaya çalışıyorum da keşke oynayanların ellerini de görebilsek. Faydalı olurdu heralde.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.