Şimdi Ara

Riv9 ile FIFA Tüyoları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.883
Cevap
51
Favori
95.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Riv9

Avrupada Zotac ve 4pl turnuvaları var. Zotac 100 euro ödüllü, dünyanın en iyi fifa oyuncularının katıldığı turnuva, 4pl de aynı şekilde ay finallerinde orada da 100 euro veriliyor. Head To Head Seasons'da momentumu pek problem etmiyorum oyuncular sapıtsa bile 30 dk falan olmuyor o dakikalarda sakin kalıp beklemek en mantıklısı.

Yanıt için çok teşekkürler
  • aslında genel olarak oyunda kimlerin kimleri kaç golle yendiğini gösteren bi liste olmalı,hemde bütün maçları

bi dünya maç yapıyoruz ama kiminle oynadığımız meçhul yada unutuyoruz

bu arada bugün yeni bi hileci ile karşılaştım adamla 2-2 yiz penaltı yaptı atarken bi baktım birden bizim sağ alttaki ibre kayboldu

ama artık bende hile yapana hile yapıyorum

penaltıyı tabiki atamayınca oyunu bırakıverdim tabi tam 89. dakkada oyun birden nasıl olduysa hata verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 19 Mart 2013; 23:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

aslında genel olarak oyunda kimlerin kimleri kaç golle yendiğini gösteren bi liste olmalı,hemde bütün maçları

bu arada bugün yeni bi hileci ile karşılaştım adamla 2-2 yiz penaltı yaptı atarken bi baktım birden bizim sağ alttaki ibre kayboldu

penaltıyı tabiki atamayınca oyunu bırakıverdim tabi tam 89. dakkada oyun birden nasıl olduysa hata verdi

nasıl olmuş o hata :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

aslında genel olarak oyunda kimlerin kimleri kaç golle yendiğini gösteren bi liste olmalı,hemde bütün maçları

nasıl olmuş o hata :)

• quote:

böyle bir liste zaten var. seasons kısmında player hub'a girip kendi sayfanızdan head to head results kısmından bakabilirsiniz.

Buyrun bu da benim. Benim hile yaptığımı söyleyenler buradan detaylı bakabilirler.

http://www.easports.com/player-hub/stats-more/cem_ea_id/Riv9?platformTag=soccer-fifa-13-cem_ea_id&mode=online

• Man. City tarzı takımlara karşı nasıl bir oyun izliyorsun ? Yani uzaktan şutları ve finishingi iyi olan takımlara karşı. Legendary'de Barca vs. Man. City yapıyorum örneğin. En son maçım 2-1 bitti. %74 pas oranıyla oynadım. Heriflere pas yaptırmıyorum. İyi defans yapmama rağmen Tevez veya Agüreo 30 metreden vurduğu gol oluyor.
  • Cok iyi olmayan oyuncularla skilled dribling yapmak sizce dezavantaj mi? Cunku topu kaybetmr sansi oldukca yuksek oluyor. Robinho, Messi falan degil de Selcuk inan ile denedim mesela, oldukca zor geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Do Rah

Man. City tarzı takımlara karşı nasıl bir oyun izliyorsun ? Yani uzaktan şutları ve finishingi iyi olan takımlara karşı. Legendary'de Barca vs. Man. City yapıyorum örneğin. En son maçım 2-1 bitti. %74 pas oranıyla oynadım. Heriflere pas yaptırmıyorum. İyi defans yapmama rağmen Tevez veya Agüreo 30 metreden vurduğu gol oluyor.

Man. City'nin forvet hattı çok güçlü ama savunmasında ve orta sahasındaki oyuncuları yavaş. Tabii eğer stoperde Maicon sağ bekte Richards oynamıyorsa eğer bu şekilde oynatılırlarlarsa çok daha güçlü oynuyorlar. Uzaktan şuta tek engel göbekteki oyuncuların yerinde kalmasını sağlamak. Eğer kanada yönlendirirsen Tevez ve Agüero kısa oldukları için etkinlikleri çok azalır. Tabii kafa vurdurmamak da gerekir ama uzaktan şut attırmamaktan daha kolaydır Tevez ve Agüero için.

quote:

Orijinalden alıntı: Gobidigo

Cok iyi olmayan oyuncularla skilled dribling yapmak sizce dezavantaj mi? Cunku topu kaybetmr sansi oldukca yuksek oluyor. Robinho, Messi falan degil de Selcuk inan ile denedim mesela, oldukca zor geldi bana.

Bence büyük dezavantaj. Real Madrid'de sadece Ronaldo üst düzey yapıyor. Callejon ve Benzema bir alt düzeyi, Mesut ve Xabi Alonso'yla hiç yapmadım şu ana kadar.

Öte yandan videolarla ilgileniyorum sürekli istedik ama ilgilenmiyor demeyin lütfen en iyi şekilde bir ders videosu hazırlamaya çalışacağım onun dışında stream yapmayı da planlıyorum eğer yeterli ekipmanları sağlayabilirsem ve lag problemi olmazsa.

• quote:

quote:

Man. City tarzı takımlara karşı nasıl bir oyun izliyorsun ? Yani uzaktan şutları ve finishingi iyi olan takımlara karşı. Legendary'de Barca vs. Man. City yapıyorum örneğin. En son maçım 2-1 bitti. %74 pas oranıyla oynadım. Heriflere pas yaptırmıyorum. İyi defans yapmama rağmen Tevez veya Agüreo 30 metreden vurduğu gol oluyor.

Man. City'nin forvet hattı çok güçlü ama savunmasında ve orta sahasındaki oyuncuları yavaş. Tabii eğer stoperde Maicon sağ bekte Richards oynamıyorsa eğer bu şekilde oynatılırlarlarsa çok daha güçlü oynuyorlar. Uzaktan şuta tek engel göbekteki oyuncuların yerinde kalmasını sağlamak. Eğer kanada yönlendirirsen Tevez ve Agüero kısa oldukları için etkinlikleri çok azalır. Tabii kafa vurdurmamak da gerekir ama uzaktan şut attırmamaktan daha kolaydır Tevez ve Agüero için.

quote:

Cok iyi olmayan oyuncularla skilled dribling yapmak sizce dezavantaj mi? Cunku topu kaybetmr sansi oldukca yuksek oluyor. Robinho, Messi falan degil de Selcuk inan ile denedim mesela, oldukca zor geldi bana.

Bence büyük dezavantaj. Real Madrid'de sadece Ronaldo üst düzey yapıyor. Callejon ve Benzema bir alt düzeyi, Mesut ve Xabi Alonso'yla hiç yapmadım şu ana kadar.

Öte yandan videolarla ilgileniyorum sürekli istedik ama ilgilenmiyor demeyin lütfen en iyi şekilde bir ders videosu hazırlamaya çalışacağım onun dışında stream yapmayı da planlıyorum eğer yeterli ekipmanları sağlayabilirsem ve lag problemi olmazsa.

Maicon ve Richards yoksa kanat oyununu mu tavsiye edersin ?

• quote:

Maicon ve Richards yoksa kanat oyununu mu tavsiye edersin ?

Bu iki oyuncu dediğim yerlerde değilse istediğin şekilde oynayabilirsin City'e karşı. Savunmada kanada yönlendirmen onları senin avantajına olacaktır bence.
  • quote:

quote:

böyle bir liste zaten var. seasons kısmında player hub'a girip kendi sayfanızdan head to head results kısmından bakabilirsiniz.

Buyrun bu da benim. Benim hile yaptığımı söyleyenler buradan detaylı bakabilirler.

http://www.easports.com/player-hub/stats-more/cem_ea_id/Riv9?platformTag=soccer-fifa-13-cem_ea_id&mode=online

quote:

Geri döndüm yine aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

defans işini çok çok detaylı bir şekilde izah edebilsen başka soru kalmaz diye düşünüyorum :)

alan daralt ikili pres yap tahmin et.. gibi genel tarif değilde daha detaylı olarak, mesela defans yaparken uyguladığın her aşamayı bastığın her tuşu ve zamanı izah ederek..

bazen defansı tamamen pcye bırakıyorum işe yarıyor bazen hiç kapamıyor, bazen ikili presle kapıyorum bazen dokunamıyorum bile, bazen 1.prese basılı kapıyorum bazen kapamıyorum.

her maç aynı şekilde defans yapıyorum 10maçın sekizinde çatır çatır top kapıyorum ikisinde rakip yürüyerek gol atıyor adamlarım müdahale etmiyor, senin defans taktiğin tam olarak nedir, işe yaramadığı maçlar oluyor mu,olunca 2.planın nedir?

• quote:

quote:

quote:

ayrıca, bahsi geçen video konusunda eğer imkanın olursa oyunla eş zamanlı olarak gamepad'i de kayda alırsan hangi durumda hangi tuşların etkili olduğunu çok daha rahat görebiliriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

defans işini çok çok detaylı bir şekilde izah edebilsen başka soru kalmaz diye düşünüyorum :)

alan daralt ikili pres yap tahmin et.. gibi genel tarif değilde daha detaylı olarak, mesela defans yaparken uyguladığın her aşamayı bastığın her tuşu ve zamanı izah ederek..

bazen defansı tamamen pcye bırakıyorum işe yarıyor bazen hiç kapamıyor, bazen ikili presle kapıyorum bazen dokunamıyorum bile, bazen 1.prese basılı kapıyorum bazen kapamıyorum.

her maç aynı şekilde defans yapıyorum 10maçın sekizinde çatır çatır top kapıyorum ikisinde rakip yürüyerek gol atıyor adamlarım müdahale etmiyor, senin defans taktiğin tam olarak nedir, işe yaramadığı maçlar oluyor mu,olunca 2.planın nedir?

arkadaş herşeyi anlatırsa o zaman kendi açığını kendisi vermiş olur vede karşısında daha güçlü rakipler olur,bunun da hoşuna gideceğini pek sanmam.

diğer taraftan 10 maçın 8 ini alabiliyorsan zaten olay bitmiştir,tebrik ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaş herşeyi anlatırsa o zaman kendi açığını kendisi vermiş olur vede karşısında daha güçlü rakipler olur,bunun da hoşuna gideceğini pek sanmam.

diğer taraftan 10 maçın 8 ini alabiliyorsan zaten olay bitmiştir,tebrik ederim

:) valla daha güçlü rakip daha zevkli maçlar demek,kolay maçlardan kim zevk alır ki? örneğin 8-9 tane gol attığım maçları 50.dakika bıraktığımı bilirim.

kendime göre yöntemlerimle çoğu maçı alıyorum ama bazı rakiplerde gördüğüm o defans sistemini becerememek sinirimi bozuyor,anlamadım,çözemedim.

• https://www.youtube.com/watch?v=0sS7cLO2i1Q&feature=youtube_gdata_player

+30 fut duayenleri konusunda Muhibbii kardeşimin tavsiyeleri ile div1 title alabiliyorum eskiden div3 üzerine hic cikamazdim.

Alıntı

önceleri senin tam tarif ettiğin gibi oynuyordum, ve bu oyun tarzım, diğer forumdan arkadaşlar tarafından, aceleci davranmak olarak adlandırılıyordu. yani bana öğrettikleri genel anlamda takımı bekle. cidden bunu yapınca ileride harika pozisyonlar oluyor. nasıl yapacam kardeşim nasıl bekleyecem dediğimde de onları izlemeye aldım ve ciddi farklarını gördüm, madde madde sıralıyorum.

1. rakibe arkanı dön... hiç yapmazdım, oyuncularımın yüzü hep rakibe dönük ataklarımı geliştiriyordum, ancak, hiç farketmez, depar atarken bile aniden durup arkanı dön ve sahada diğer oyuncularının ne yaptıklarını bir izle. paslı gidiyorum diyorsunya, bazen pas attığın adamın bile topu atsanda orada etkisiz olacağını düşünüyorsun. böyle düşündüğün zamanlar (tıkandığın zaman) adamın rakibe arkasını dönsün, oyunda sanki bir iletişim sistemi var, sen toplu oyuncunla rakibe arkanı döndüğün an sanki diğer oyuncularına tıkandım yardıma gelin diyorsun ve diğer oyuncuların boşa koşu yapmaya başlıyor. resmen pas trafiği oluşturuyorlar. kesinlikle dene..
    2. sende ne bilmiyorum ama ps3'te L1 tuşu, (adam kaçırma) normalde top ayağındayken etrafında baktığında tüm oyuncuların sabitse bu tuşa bastığında sana en yakın oyuncularından boşluk bulmaya çalışan aniden koşu yapmaya başlayan oyuncularını görürsün. bu tuşuda sık sık kullan, ben mesela rakip oyuncuyu yanıltmak için bunu yapıyorum, basıyorum bu tuşa diğer adamım boşa kaçıyor, rakip kaçan adama dikkat çekerken toplu oyuncumla ilerlemeye devam ediyorum, önüm açılıyor kısacası.
    3. CAM' oyuncularına topu taşıt.. kesinlike LM veya RM LF-RF gibi kullanmamalısın, bu oyuncularına top ulaştığında kesinlikle topu ayağında tutmaya çalış. CAM oyun kurucu konumunda olduğundan, top bu oyuncularına geldiğinde senin diğer oyuncuların yerlerini almaya başlıyorlar. sanki sağlam paslar alacaklarına inanıyormuşcasına yani :)) ve CAM oyuncularına topu kazandırdığın an tekrar diğer oyuncularına atarsan oyunda zaten anlık bir duraksama görüyorsun. işin sırrı topu ayakta tutmak, baktın rakip basıyor, analogla rakibin bastırdığı tarafın aksine koşunu yap.. topu alamaz, çok sıkıştırdırdı kendi etrafında bir tur dön, tur bittiğinde önünün bomboş olduğunu göreceksin :))

defans hattında da CDM'ler asla ama asla orta sahayı geçmemeli, rakip atağa kalkarken sanki CDM'ler geride bile olsa, CB'leri seçme LB'RB geride kalsın sakın dokunma, CDM'ler yetişecekk, (hızlı olmalılar tabi bende vidalle marchisio var dehşetler) Ceza sahası yayına kadar getir CDM'leri CB'ler karşılayıcı olmalı, cepheyi kapadığında zaten rakip kanatlara yönlenecek ve tam zamanında LB' ve RB müdahelesiyle topu kazanırsın. %100 diyorum sana öyle 90 falan değil :)) kesinlikle denemelisin bu taktiği, aynı zamanda CDM'lerin pas yüzdeleri yüksek olursa tadından yenmez, derinlemesine paslarla ileride çok çok pozisyon bulursun :) şimdilik benim tecrübelerim bu kadar sen bir başla takıldığın yer olursa diğer arkadaşlarda destek olacaklardır

press yaparkende dostum, top rakipteyken rakibe en yakın oyuncunla baskı uyguluyorsun ya, o sırada baskı uygularken bir anda L1'le adam değiş, bir arkadaki adamı seçeceksin otomatikman, ama L1'le değişimi yaptığın an R1'e bas.. böylelikle 2. adamla press yapma olayını yapıyorsun ama press ten bir aşama öncesine kadar adamı rakibe sen götürmüş oluyorsun, o esnada kendi oyuncun doğru yerde olduğu için ve parmağında R1'de olduğundan tık diye alıyorsun topu. olmadı, rakip bunu geçti, aynı işlemi bu sefer bir gerideki seçtiğin adamla yapıyorsun. yani yeni bir adamla baskı. işte burada büyük rol CDM'nin oluyor, az önce pazara gönderilen CDM'idi, sonradan basan adamın ya LB ya CB yada RB olacak. böyle böyle elin alışıyor ve top geçirmemeye başlıyorsun. birde press yaparken X tuşuna basarsınya, baskı yapar, baktın rakip kıpır kıpır, seni atlatabilir, analoğu geri çek. çeksende bastığında X tuşuna adamın saldırır.. bu sefer bas çek bas çek bas çek, senin oyuncun o zaman bir gidip bir geliyor bir gidip bir geliyor, o uygun anıda yakalıyorsun zaten yine başarılı bir şekilde topa basıyorsun :) ama çok hassas nokta işte şuan anlattığımı bir video olsada daha iyi tarif edebilsem :) elimden bu kadarı geliyor :)))

4-2-3-1 de defansının boşalmasının sebebi kesinlikle CDM'leri atakta kullanman, tam tersine yukarıda bahsettiğim gibi dostum savunmada onlara ağırlık vermelisin, zaten şu çok önemli top rakibe geçtiği an, rakip atak düzenlemeye başlıyor ya ? işte o andan itibaren kolu kendi kalen yönünde çek, rakibe yakın adamla baskı kurmaya çalış ama baskı kurarken hemde geri gel, böyle yapınca takım olarak komple geri geliyor oyuncuların, bir an rakip tıkanıpta durursa sakın durma, halen geri çekmeye devam et sağ analoğu, bu arada defansın yerleşir.. rakip durduğunda sende durursan, yine yukarıda bahsettiğim olayı sen yaşarsın, rakip oyuncular boışluklara kaçar ve senin oyuncularının anlamsız bir şekilde geride kaldığını görürsün, bunu yaşamamak için sürekli geri geri geri. :))

• http://www.youtube.com/watch?v=SZuwH3T7w1s&feature=youtube_gdata_player

Bu video herseyi özetliyor.

• quote:

her maç aynı şekilde defans yapıyoruırm 10 maçın sekizinde çat çatır top kapıyorum ikisinde rakip yürüyerek gol atıyor adamlarım müdahale etmiyor, senin defans taktiğin tam olarak nedir, işe yaramadığı maçlar oluyor mu,olunca 2.planın nedir?

Bu sene FIFA böyle bende az önce kaybettim her maç aynı defansı yapmak imkansız. Her maç aynı defansı yapabilen adam yok dünyada emin olabilirsin. Benim defans taktiğim alan daraltma ve ikili pres. Daha detaylı nasıl anlatılır bilmiyorum ama bu oyun teoriden çok pratikle başarılı olunucak bir oyun benim gözümde ama her maç aynı defansı beklemeyin. B planım eğer işler kötü gidiyorsa topla oynamayı %60'ın altına düşürmemek ve bulduğumu atmak başka bir çare yok eğer kaçırırsanız herşey sizin tersinize daha da dönüyor o yüzden mutlak şekilde şansları değerlendirmek gerekiyor. Dediğim gibi az önce öne geçtiğim maçı kaybettim ve takım durdu hiç birşey yapamadım bazen bana değil dünyanın en iyi oyuncularına dahi oluyor önemli olan en aza indirmek.

• Arkadaslar defans icin nacizane onerilerimi paylasmak istedim...

2-3 senelik fifa oyuncusuyum hee tabi fifa 97-98 leri ve 2000 i saymiyorum kisacasi fifa gecmisim var ama nasil var pesteki top kapma taktigiyle oynuyordum taa ki fifa 12 ye kadar legacy defending deniyor buna galiba bunlari neden anlattim burda defans icin yardim istiyen cogu arkadas pesten yeni gecenler gibi geldigi icin defans sistemime giris yapayim artik...

Arkadaslar aslinda bu is cok zor degil nasil zor degil bir kac ufak detayi bilirseniz pes oyununun ne kadar basit bu oyunun ne kadar gercekci oldugunu anliyacaksiniz

.oncelikle futbolcu secimini katiyen l1 tusuyla yapmayin sag analog tusuda bu gorevi goruyor farki ise l1 de adam secimini makinaya birakiyorsunuz sag analogla kendiniz yapiyorsunuz sonucta insanda akil var makina da yok demek istedigim makina aptal aptal oyunculari secebiliyor..

..iki kisi press ten mumkun oldugunca kacinin aksi durumlar haric tabi aksi durumlar ney peki aksi durumlar dedigim arkada oyuncu varsa ikili pressi alan daraltmak icin kullanabilirsiniz tabi ama cb ler haric ve bekler haric kullanabilirsiniz

... asla yuksek press ve takim presiyle oynamayin boyle oynarsaniz yogun presten oyunculariniz yorulur ve ilk yari bitmeden oyundan duserler buda yenilmenize davetiye cikarir

....top rakipteyken top atacagi yonu tahmin edip o oyuncuya top atmamasini saglayin boyle olunca rakip elbet hata yapicak ve top size gecicek

.....cb ler ile contain yapmadan top alin cunku kivrak bi oyuncu containi kendi lehine avantaja cevirecektir

......cb ler pasi dusuk oyunculardir istisnalar haric mumkun oldukca topu bir an once cdm lere atin

.......ve son olarak skillci biri karsiniza gelirse tackle yapip top alin fakat iyi bir skiller ise yoksa anlattigim sistemlede top alabilirsiniz

Cok mu iyi biliyorum bu oyunu katiyen hayir 7-8 yedigim cok olmustur fakat rakiplerimin hepaini defansimla zorlamisimdir 2-3 tane mesaj bile aldim keske ultra defans oynamasaydin diye fakat atak oynuyordum maclarda

Umarim yardimci olabilmisimdir

• Az önce bir iki birşey karaladım defans için ama sonra sildim. Bu sayfanın mahiyetini pek anlamadan yazmıştım. Durumu anlayınca, bende sıkıntılı olduğum durumlar için birkaç soru sormak istiyorum üstada.

Oyun kurup, yerden mi oynamak daha etkilidir ? Yoksa uzun pas atmak mı ? yada oyunun buglarından faydalanmak mesela L1+üçgen mi l1+x ? hepsi etkili diyeceğini hissediyorum. Ama asıl sorum rakibi analiz edermisin ? maç başlayınca ? Bu havadan kesin zayıftır Veya bu alan savunmacısıdır ? böyle bir rakibe göre oyun tarzı belirleme rakibi bir iki feyk hareketle incelemen olur mu ?
    örneğin ben sürekli pas-pas oyun kurma, baskı kurma, önde basmayı severim. top genelde bende olur veya topu kapmam uzun sürmez. yediğim goller genelde kontra olur. illaki 10 taneden 2 tanesi defansın arkasına kaçar. Ama bu tip oyunculara karşı orta sahada üstünlük kurmak da rakibin fazla gömülmesine kendi alanında oyunu benimsemesine neden oluyor. Herkez genlde ileri çıkamıyorum der bende karşı takımın kapalı savunmalarında zorlanıyorum. Buna çözüm önerin ne olur. zor zar kurgusu, hikayesi olan bir gol atabiliyorum, sonradan ya maç öğle bitiyor yada kontralardan yenildiğim oluyor kimi zaman ?

2.sorum nezaman şımaracaz ?
    maça hızlı ve gollerle başladığınız oluyordur. örneğin ilk yarı 4 -0 olmadıkça maçın bitmediğini hep hissederim. Asla şımaramıyorum. 2-0 iken sürekli bir oyun ona döndü mü acaba ? endişesi ataklarımın canlılığını ister istemez öldürüyor. Top kaybetme ihtimalini düşündükçe kontra vermeye başlıyorum. çünkü o kadar çabuk karşı taraf pozisyona girer hale geçiyor ki kredi hemen tükeniyor. takımı ileri çıkarma defansif yapma zamanlamasını nezamanlarda ayarlıyorsun
    ultra defans- defansif-balance- atack-ultra atak ?
    teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

Az önce bir iki birşey karaladım defans için ama sonra sildim. Bu sayfanın mahiyetini pek anlamadan yazmıştım. Durumu anlayınca, bende sıkıntılı olduğum durumlar için birkaç soru sormak istiyorum üstada.

Oyun kurup, yerden mi oynamak daha etkilidir ? Yoksa uzun pas atmak mı ? yada oyunun buglarından faydalanmak mesela L1+üçgen mi l1+x ? hepsi etkili diyeceğini hissediyorum. Ama asıl sorum rakibi analiz edermisin ? maç başlayınca ? Bu havadan kesin zayıftır Veya bu alan savunmacısıdır ? böyle bir rakibe göre oyun tarzı belirleme rakibi bir iki feyk hareketle incelemen olur mu ?
    örneğin ben sürekli pas-pas oyun kurma, baskı kurma, önde basmayı severim. top genelde bende olur veya topu kapmam uzun sürmez. yediğim goller genelde kontra olur. illaki 10 taneden 2 tanesi defansın arkasına kaçar. Ama bu tip oyunculara karşı orta sahada üstünlük kurmak da rakibin fazla gömülmesine kendi alanında oyunu benimsemesine neden oluyor. Herkez genlde ileri çıkamıyorum der bende karşı takımın kapalı savunmalarında zorlanıyorum. Buna çözüm önerin ne olur. zor zar kurgusu, hikayesi olan bir gol atabiliyorum, sonradan ya maç öğle bitiyor yada kontralardan yenildiğim oluyor kimi zaman ?

2.sorum nezaman şımaracaz ?
    maça hızlı ve gollerle başladığınız oluyordur. örneğin ilk yarı 4 -0 olmadıkça maçın bitmediğini hep hissederim. Asla şımaramıyorum. 2-0 iken sürekli bir oyun ona döndü mü acaba ? endişesi ataklarımın canlılığını ister istemez öldürüyor. Top kaybetme ihtimalini düşündükçe kontra vermeye başlıyorum. çünkü o kadar çabuk karşı taraf pozisyona girer hale geçiyor ki kredi hemen tükeniyor. takımı ileri çıkarma defansif yapma zamanlamasını nezamanlarda ayarlıyorsun
    ultra defans- defansif-balance- atack-ultra atak ?
    teşekkürler.

İlk sorunuzla başlarsam diğer sayfalardaki maçlarımı izleyebilirsiniz çünkü anlattığınıza göre aynı felsefeyle oynuyoruz. eğer skora kolay gitmek istiyorsan l1+üçgen, l1+x kesinlikle kullanman gerekir çünkü oyunu hızlandıran veya rakibi açan bu iki kombinasyon. Eğer rakip fazla gömülüyorsa ben paslarımı yapabildiğim kadar rakip kaleye yakın yapıyorum bazen ceza sahası önünde 10 pas yaptığım bile oluyor eğer bunuda yapamazsanız yan toplarla gol aramanız gerek. Kontra yememek içinde ataktayken kendini oyunu kaptırmadan geriyi kollamak en doğrusu olucak çünkü oyun felsefeniz savunma önde olduğu için kontraya çok müsait. Bana göre kapanan takım kaybeden takımdır çünkü top ne kadar rakipte olursa o kadar tehlikedir. Yine şut fake çok etkilidir kapalı savunmalara karşı bunuda öneririm.

İkinci sorunuzun cevabı basit, oyuna momentum geldikten sonra şımarma gibi bir durum söz konusu değil. Her an maç dönebilir, rakip tek kale oynayabilir o yüzden maçın sonuna kadar aynı konsantrasyonla oynamak gerek bu çok önemli bir nokta bu sene için. Maç boyunca defansif sistemi bozmuyorum ben. 65'e kadar hiçbir şekilde değiştirmem. Defansif başlıyorum çünkü zaten takımın önde basması benim kontrolüm altında, benim kontrolümde olmayan zamanlarda takımın ileri değilde savunmada kalması benim için çok daha iyi olur. Naçizane görüşlerim bu şekilde umarım yararlı olur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.