Şimdi Ara

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV ) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
25
Favori
109.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cartok

Merhaba arkadaşlar,
    Bende digiturk play ve torrent için android box almaya karar verdim. Almışken en uygun seçimi yapmaya çalışıyorum.

K-R42 ve T-R42 arasında kararsız kaldım. Bu ikisi arasında sadece bluetooth farkı mı var? Cihazda bluetooth bulunmasının ne gibi artısı olur? Ben bilemedim.

Diğer bir cihaz olan MINIX NEO X7 nin özelliklerinde "Quad Core Mali 400MP", T-R42 nin özelliklerinde ise "Embedded 3D GPU Mali 400" yazıyor. Bu iki GPU farklı mıdır? Aradaki fark 50 dolar edecek kadar önemli midir?

Şimdiden teşekkürler.

rk3188 chipli olanlarin hepsi hemen hemen ayni donanim ozelliklerine sahip. sadece wireless, bluetooth gibi cevresel ozellikleri farkli oluyor.

bluetooth gamepad baglamak icin iyi oluyor. bide cihazlarda usb cikisi az oldugundan mouse gibi cihazlari baglamada ekstra secenek oluyor.

minix x7 de ayni donanim ama malzeme kalitesi daha iyi ve onceki serilerinde verdigi destekle kendini ispatlamis bir marka. rk3188lerin hepsi donanim gucu olarak istediklerizi fazlasiyla yeterli olsalarda guncelleme ve yazilim optimizasyonunda ciddi sorunlar var. bazi modeller hd videolarda takilma yapiyor ve guncelleme olmadan bunu duzeltmek mumkun degil. bazi modellerinde wirelesslari kaliteli olmadigindan iyi cekmiyor. bu yuzden secim yaparken destege ve malzeme kalitesine bakmak cok onemli. yanliz minix x7 nin yuksek fiyati su an itibariyle gumrukden gecmesinde problem. gumrukde 75euro sinir var, hemen hemen 100$ ediyor. asla gecemez demiyorum ama takilma riski daha fazla. gerci onumuz bayram. bu sirada gumruklerde ciddi gevseme oluyor.

ucuza stick tip model dusunuyorsaniz cx-919 tavsiye ederim. su an kullandigim model.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

ucuza stick tip model dusunuyorsaniz cx-919 tavsiye ederim. su an kullandigim model.

Hocam CX 919 un firmware güncellemesi bu sayfada 10-11 mesaj önceden gösterdiğim gibi mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnasuyu -- 25 Temmuz 2013; 18:10:39 >
  • minix x7 neo almaya karar verdim. Ama aklımda tek soru işareti var. Ağ üzerindeki my book live hdd den kablolu veya kablosuz 720p filmleri açar mı?
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim hocam. Ancak sizin de dediğiniz gibi minix x7 banada biraz pahalı geliyor. Birşeyi çinden alıyorsam 100 doları geçmemeli :)

Gümrük konusunu şahsen hiç sorun etmedim. Çinli satıcılar düşük göstererek hallediyorlar. Daha önce birkaç kez tablet getirttim hiç sorun olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turnasuyu

quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

Hocam CX 919 un firmware güncellemesi bu sayfada 10-11 mesaj önceden gösterdiğim gibi mi acaba?

tamamen ayni
  • Arkadaşlar, fraktab yazılım geliştiricilerinden levy den mesaj var.
    Özetle K-R42 için yeni firmware çıkarmış. Ayrıca hem box hem stick kategorisinde
    en iyi ürün olduğunu belirtmiş. Yeni firmware CS-918 ile de çalışıyor (bu da iyi haber).

http://www.freaktab.com/showthread.php?5957-K-R42-Hybrid-Firmware-(HFW)-1-0-0-by-lewy20041

"This firmware is based on the latest one relised by geekbuying.com
    I want to thanks geekbuying for donateing me this nice hardware,
    i have to say that this box in my opinion is best choice of tv boxes and sticks for now.
    Its have analog tv out, hdmi, 2Xfull size usb, 1xmicro usb otg, spdif, audio jack, rj45 and micro sd slot."

Firmware ve cihaz ile ilgili yorumlar (SÜPER) :

Rooted : Yes
    Wifi : Working nice and stable as before.
    Youtube
    -720p briliant!
    -1080p very good! (some scattering sometimes but barely noticable)
    Video playback
    -720p - Very smooth
    -1080p - Also smooth, on a very fast scene maybe 1 or 2 frames get drop but doesnt feel choppy at all.
    External sound card : Works as before (USB Guitar Link)
    External Bluetooth dongle : Do not work (Same as in stock firmware),i dont remember the chipset
    External Webcams-My Sweex (wc031v2) work with camera apps, but no online skype contacts to test with
    -My other cheap crap quality webcam (brand crypto) doent work.
    External input devices : All working (wireless keyboard-mouse combo, ipazzport airmouse)
    Epic citadel : 45,5 fps at High quality.

The only minor issue i have, is that the shutdown option puts the device to sleep.
    And something really minor that i didnt check on the stock rom is that the hide bar button result to green screen when the mouse disappear while playing a video with eHomeMediaCenter video player (The other players do not have this issue, so maybe its HideBar's or Videoplayer's bug).

The device is now recognized by windows as "GT-I9100" . I guess we have to reinstall the rockchip drivers again for this device if we want to update the rom again.
    EDiT: I reconnected today and it used the correct drivers (rockchip 3.5) automatically. I did not install the driver again.I just put it again to flash mode and detected as "Rockusb" again.

Thank you for this rom! Nice update for our k-42r/cs918
    Nice theme and boot animation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 26 Temmuz 2013; 16:33:30 >

• Bu arada 1 adet Mini x7 cihaz freaktab geliştiricilerine gönderilmiş. Rivayete göre X7 Android sdk1 kullanmayacakmış ve daha hızlı çalışacakmış.
    Bakalım görelim

Genel olarak RK3188 lerdeki video performans sorunları devam ediyor.

Android 4.1 de Standart Android video decoder kullanılırken
    Android 4.2 de Rockchip Video decoder FFMpeg kullanılıyor

4.2 de halen birtakım hataları gideremedikleri için %100 performanslı çalışmadığı söyleniyor.

Artık K-R42 alan arkadaşlardan gerçek yorumları alıyor olacağız. Özellikle internet erişim hızı ve video frame oynatma performansı hakkında.

Şimdilik bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 26 Temmuz 2013; 17:21:52 >

• racerant kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşım bir konuda yardım edersen çok sevinicem ben bir dark android box kullanıcısıym cihazı alalı 3 ay oldu cihazın performansından pek memnun değilim özellikle digitürkplay performansından ben özellikle süperlig maçlarını digitürkplayden izlemek için almıştım bilisayarımda hiç donmadan :)) süper olan görüntü kalitesialıyorum ama darx android boxtan digitürk playı açtığımda digitürk play performansı bebat hd filimlerde sorun çıkarıyor sorunun cihazın 512 ram den kaynaklandığnı düşündüğüm için 2 gb ram olan bir MK802IV RK3188 Quad Core Android 4.2 Smart Mini TV almayı düşünüyorum
    bu cihazda özellikle digitürk playı ve hd filmleri donma takılma olmadan izleyebilirmiyim? veya sizin bildiğniz digitürk playde üstün performans veren bir cihaz varmı
    lütfen yardım
  • Levy bu işe el attıysa artık K-R42'nin sırtı yere gelmez. Ben hala A31 kullanan düzgün cihaz çıkacak mı diye merak ediyorum. Mele A1000G nasıl acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hturkan16

merhaba arkadaşım bir konuda yardım edersen çok sevinicem ben bir dark android box kullanıcısıym cihazı alalı 3 ay oldu cihazın performansından pek memnun değilim özellikle digitürkplay performansından ben özellikle süperlig maçlarını digitürkplayden izlemek için almıştım bilisayarımda hiç donmadan :)) süper olan görüntü kalitesialıyorum ama darx android boxtan digitürk playı açtığımda digitürk play performansı bebat hd filimlerde sorun çıkarıyor sorunun cihazın 512 ram den kaynaklandığnı düşündüğüm için 2 gb ram olan bir MK802IV RK3188 Quad Core Android 4.2 Smart Mini TV almayı düşünüyorum
    bu cihazda özellikle digitürk playı ve hd filmleri donma takılma olmadan izleyebilirmiyim? veya sizin bildiğniz digitürk playde üstün performans veren bir cihaz varmı
    lütfen yardım

Dark Android box donanım olarak biraz geride. MK808B de dahi Digiturk play de frame kaybı oluyordu.
    RK3188 lerden ümitliyim. Eğer video codeclerin performansı ve uyumluluğu arttırılırsa iyi sonuç alınır.
    Halen codeclerin birçok hata logu attığı konuşuluyor. Yani henüz erken.

Takibe devam K-R42 (yada T-R42), X7 ve Mele a1000G gibi cihazların yazılım olarak birazdaha oturmasını bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 27 Temmuz 2013; 19:33:14 >

• racerant kullanıcısına yanıt
    digitürk play ve hd filim keyfini kesintisiz akıcı sunacak bir android box yok mu piyasada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Orijinalden alıntı: munib

quote:

Evet kargoda. Singapur çıkışı 17/7/2013 tü. Normal şartlarda 21 nde bana teslim olması lazımdı o nedenle sordum ama bugün torbaya eklenmiş. Yarın dağıtıma çıkar.

zaten yurt dışından 3 günde geliyor türkiyede bekliyor yarın eline ulaşması zor inş ulaşır.daha kaç sefer torbaya girer çıkar

Yok hocam transfer merkezine yakınım. Şu anda torbada. Yarın %100 ulaşır. Ulaşmasa bile gider alırım araçla 2 dk.

kardeş senin cihaz eline ulaşdımı yazmadında ulaştıysa bilgi verirmisin cihaz nasıldır

• http://www.aliexpress.com/snapshot/249879232.html
    bu cihazın sorununu çözeceğini düşünüyorum..
    mk3188 2gb ram quad core 1.6 ghz 4 çekirdek işlemci....
    android 4.2.2 yüklü... bence stabil şekilde digiütrk play seyredebilirsin..
    ürün özellk olarak dark tv box tan çok üstün...
    ben aldım ama 15-20 güne ancak gelir.... sırf digitürk play için aldım pc yi tvye bağlama derdinden kurtulmak için...
    ürünü test ettiğimde burdan tecrübelerimi paylaşırım... açıkcası bu üründen memnunum..
    telefonumda digitürkplay sorunsuz çalışıyor... rahat rahat lig tv seyrediliyor... telefonda 512 ram 1.4 ghz tek kirdek işlemci var... telefonda stabil şekilde çalışyorsa bu uygulama.. bu cihazda daha da iyi şeklide çalşır diye umut ed,yorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay2455

http://www.aliexpress.com/snapshot/249879232.html
    ben aldım ama 15-20 güne ancak gelir.... sırf digitürk play için aldım pc yi tvye bağlama derdinden kurtulmak için...
    ürünü test ettiğimde burdan tecrübelerimi paylaşırım... açıkcası bu üründen memnunum..
    telefonumda digitürkplay sorunsuz çalışıyor... rahat rahat lig tv seyrediliyor... telefonda 512 ram 1.4 ghz tek kirdek işlemci var... telefonda stabil şekilde çalışyorsa bu uygulama.. bu cihazda daha da iyi şeklide çalşır diye umut ed,yorum...

beni asıl endişelendiren full 1080p filmleri izlerken sıkıntı çıkıp çıkmayacagi ve ısınma problemi..acaba fan mi alsak yada bu konuda da önerilere açığım ..(nasıl aşarız bu aşırı ısınma olayını ? )

Ben de 47 pfl 7008 tv alıp bu model ile digiturkplay'i izlerim diyorum keza tv'nin smart 'i rezaletmiş , öle diyorlar.

Birde burada bir arkadaş ''bayram zamanı 75 euro limiti artiyor'' demiş benim bildiğim o kolaylık da kaldırıldı ve limit artmadan 75 euro'ya sabitlendi.Dipnot.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 27 Temmuz 2013; 23:38:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

quote:

Orijinalden alıntı: kutay2455

http://www.aliexpress.com/snapshot/249879232.html

beni asıl endişelendiren full 1080p filmleri izlerken sıkıntı çıkıp çıkmayacagi ve ısınma problemi..acaba fan mi alsak yada bu konuda da önerilere açığım ..(nasıl aşarız bu aşırı ısınma olayını ? )

Ben de 47 pfl 7008 tv alıp bu model ile digiturkplay'i izlerim diyorum keza tv'nin smart 'i rezaletmiş , öle diyorlar.

Birde burada bir arkadaş ''bayram zamanı 75 euro limiti artiyor'' demiş benim bildiğim o kolaylık da kaldırıldı ve limit artmadan 75 euro'ya sabitlendi.Dipnot.

bu ürün 84 dolar o yüzden 75 euro sınırına takılmaz diye tahmin ediyorum....
    ürün özellik olarak iyi gibi ısınma vs nasıl olur oarasını bilemem... test edip göreceğiz...

• geekbuying dan alırsanız sitenin üst kısmında para birimi var.ben ero olarak seçtim
    K-R42 64.79 tutuyor ero olarak ödedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 28 Temmuz 2013; 2:41:59 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet kargoda. Singapur çıkışı 17/7/2013 tü. Normal şartlarda 21 nde bana teslim olması lazımdı o nedenle sordum ama bugün torbaya eklenmiş. Yarın dağıtıma çıkar.

zaten yurt dışından 3 günde geliyor türkiyede bekliyor yarın eline ulaşması zor inş ulaşır.daha kaç sefer torbaya girer çıkar

Yok hocam transfer merkezine yakınım. Şu anda torbada. Yarın %100 ulaşır. Ulaşmasa bile gider alırım araçla 2 dk.

kardeş senin cihaz eline ulaşdımı yazmadında ulaştıysa bilgi verirmisin cihaz nasıldır

Hocam bana geldi cihaz. Cihaz iyi. 1080p film denemedim. Daha doğrusu zaman bulamadım geldiği gün sattım bir arkadaşa. 2 saat kadar kullandım. DLNA çalışıyor. AV çıkışı çalışıyor. Kendi kumandasında mouse moduna geçince sıkıntı oluyor. Normal bir mouse gibi çalışmıyor oklarla sağa sola kaydırmaya uğraşmak sıkıcı. O nedenle ekstra mouse şart. Kumandası açma kapama, film izlerken ileri geri sarma vs. gibi işler için ideal. Wifi çekimi çok iyi. 2 saat kurcaladım ısınma sorunu yoktu. Ilık bile değildi. VS. vs. Güzel cihaz bir tane daha aldım o da yolda pazartesi elimde olur. Onu da satmazsam ayrıntılı inceleme yaparım.

• internet browser deneyimleriniz nasıldı, sayfa geçişleri vs.?
    youtube veya dizimag gibi sitelerden film izlemede bir sıkıntı varmıydı?
  • benim aldigim urun pazartesi kargoya ancak verilir.. tabi oda kesin degil... tahminim bayram sonrasi elimde olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.