Şimdi Ara

RMS Hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RMS hesabı ile ilgili takıldığım iki nokta var:

1 - Sinyalin 1 alternansının RMS değerini hesapladım.Sonra sağlıklı bir ölçüm için 2.alternansı hesapladıktan sonra bu her iki RMS değerinin ortalamasını mı almalıyım yoksa karelerinin toplamının karekökünü mü??

2 - Tek faz RMS akım hesabında bir sorunum yok fakat 3 faz RMS değerini bulmak için tek tek her fazın RMS değerini bulmam şart mı.Yoksa 3 faz gerilim eşitliklerinde olduğu gibi kök3 kuralı ile yola çıkabilir miyim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 1 Şubat 2007; 12:29:25 >

• rms vektörel bir büyüklük olsaydı karelerinin toplamının karekökünü almak doğru olabilirdi. ölçtüğünüz 2 değerin ortalaması almanız kafi.

yıldız veya üçgen bağlantıda gerilim değerleri dolayısı ile akım değerleri de değişiyor. yükün bağlantı şekli belli ise buradan yola çıkılabilir aksi durumda ölçmek gerekir...
  • sadece üç faz var elimde..Tesisat r s t ve nötr den oluşmuyor sadece r s t. Yani r fazının dönüşü s fazından olabilir yada t fazı .Her fazı ölçüp toplarsam yanlış sonuç elde edeceğimi düşünüyorum.Ortalamasını alırsam da aynı şekilde.

Ve bağlanacak cihaz diye bir ihtimal yok.Elektrik dağıtım hücresinde kullanılacak.Bu noktada takıldım kaldım.
  • neden tek alternensı alıyorsunki0 dan priyoda kadar integral içinde maksimum genliğin karesini al sonrada bu çarpım halindeki terimin tamamiyle karekökünü al. diğer kalan iki fazın henliği eşitse rms değer değişmez ama seninm dediğin kök üç ile çarpma olayı mesela yıldız üçgen varsa her bir kol üzerindeki akım la hat akımı arasındaki bağıntıdır..
  • integralin başında 1/periyot yazmayı unutmuşım
  • kök 3 katsayısı sadece yıldız veya üçgen bağlantıda olan bi değer değil.R-S , R- T , S-T arasındaki gerilimi ölçerek R S T fazlarının voltajlarını bulmaya yarayan bir formül....

Ayrıca ya R S T fazlarından çekilen akım aynı değilse...
  • toplamı nerede kullanılacak anlayamadım ama aralarında 120° faz farkı bulununan büyüklükleri vektörel olarak toplamalısın zaten akım vektörel büyüklüktür...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direnç ve Waat Hesaplama
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim amacım 3 fazlı bir hattan geçen toplam RMS akımı hesaplamak....
  • tama işte r2d2droids un dediği gibi dengeli üç fazli sisteminde her koldan eşit genlik ama 120 şer derece faz farkı olucak bunların bağlı olduğu hat a bu akımları kök 3 iile yansıt olur biter bu hat akımının rms ini bulman yeter...
  • Yani;

R fazından geçen akımın RMS i tüm sistemin RMS ine mi eşit??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 1 Şubat 2007; 21:21:14 >
  • http://www.allaboutcircuits.com/vol_2/chpt_10/2.html
    http://www.allaboutcircuits.com/vol_2/chpt_10/5.html
    vektörel olarak toplaman lazım fakat 3 faz arasında gerilim olarak 120° faz farkı olması çekilen akımların aynı faz farkına sahip olduğu anlamına gelmez...
  • yük dengeliyseher bir yükten geçen akım Ia=kök3*Iq -30 derece Ib=kök3*Iq -150 derece Ic=kök3*Iq 90 derece faz farkı olucak Iq faz akımının geniği bunu rst ye uyarla istediin olucaktır ama bu üçgen için yıldız için farklı olur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.