Şimdi Ara

RNS 510'un 2009 V5 East Europe-Türkiye Navigasyon DVD'si

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tanıdığım bir arkadaşım Almanya üzerinden gelirken 2009 geçen aylarda çıkan RNS 510 ve RNS 810 için Navteq tarafından VW için çıkarlan 2009 Europa East V5 Navigasyon DVD'sini getirdi. Almanya'daki araçlarda araçla birlikte navgisayon DVD'si de veriliyormuş.

DVD özellikleri kısaca şöyle;

İçinde yer alan ülkeler

Türkiye, Arnavutluk, Avusturya, Bosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek CUmhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Lichtenstein, Letonya, Makedonya, Montenegro, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre, Vatikan

Türkiye haritada kısmi olarak işaretlenmiş, yani bütün şehirlerimiz ve karayollarımız yok. Ancak İstanbul, Ankara, Antalya gibi iller yeterli derece ve sokak cadde olarak detaylı şekilde yer almış, incelediğim kadarıyla DVD'de yer alan iller şöyle;

İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Mersin, Erzurum, Edirne, Balıkesir, Bilecik, Konya, Denizli, Afyon, Kütahya, Tekirdag, Kırıkkale, Aksaray, Burdur, Isparta, Nigde, Yalova.

Bunların yanı sıra bazı özellik arzeden ilçeler de haritasında var, Polatlı gibi..

DVD istenirse RNS 510'un harddiskine yüklenmeden, seyahat sırasında DVD okuyucuya takılarak da kullanılabiliyor. Ya da bildiğiniz gibi HDD'ye yüklenirse kalıcı şekilde herzaman kullanabilirsiniz.

Almanya'da araçlarla birlikte, orjinal cihazlar takılıysa veriliyor. Kaybederseniz VW size 300 Euro'dan fazla bir fiyata temin ediyor(muş).

Bu arada DVD'yi incelemek isteyen arkadaşlar olursa haftasonu birkaç arkadaş Antalya, Lara civarında olacağız. Bizim araçta ya da kendi RNS 510'unuza takıp deneyebiliriz. Bu arada bazen mesajlar gitmiyor, isteyen email atabilir SQ1x@hotmail.co.uk

Not: MFD 2 ve MFD eski tip, dokunmatik olmayan VW navigasyonlarda çalışmaz. Çin malı taklitlerde de çalışmadığını okumuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SQ1 -- 15 Ekim 2009; 13:23:06 >

• SQ1 arkadasim,

inanamiyorum. Gercekten süper bir Haber bu, bir yeni DVD´nin Fiyati 219 €uro burada. Bende RNS510 ile aldigim Osteuropa V4 var, ve V5 bu Sene ortasinda cikti. Sanirim V6 veya V7 ile Türkiye haritasi Volkswagen DVD Navigation sistemlerinde tam calisir olmasi lazim, eger sonunda Büyük iller ciktigina göre. Kisaca V4 Almanya´da bana 100% yetiyor ve artiyor, bu V5´i ya Internet yolu ile yada izin 2010´da almam lazim

Saygilar Yasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 15 Ekim 2009; 20:11:59 >
  • Birkaç inceleme ve paylaşım yapayım.

- DVD'yi ilk kez Antalya şehiriçinde deneme fırsatım oldu. Mükemmele yakın çalıştığını söyleyebilirim. Özellikle kavşaklara girerken RNS 510 sistemi mükemmel çalışıyor. 100 metre kala özel bir grafik açılıyor. (Splash Screen ikonundan aktive ediyorsunuz) Kavşak bitimine kadar grafik yavaş yavaş azalıyor, ve 2-3 metre kala şimdi dönülecek ya da pas geç anonsu ve görüntülü ikaz beliriyor. Hemen hemen bütün kavşaklarda hatasız çalıştı.

- 2D ve 3D harita mükemmel çalışıyor. 3D ile FREE TOUR modunda kullanmak oldukça eğlenceli. Hata payı neredeyse hiç yok. Bütün kavşakları 25m ölçekli görüntüde hatasız gösteriyor. Ancak yeni tadilata alınan yollarda elbette kusur aramayın :)) sizi çıkmaz sokağa yönlendirebiliyor.

- POI'ler yok denecek kadar az. Ancak Antalya için Konyalılar Restoran'ın bikaç şubesi birden var :) oldukça ilginç. Etli Ekmek yemek isteyenler mekanı rahatça bulabilir. Petrol istasyonları oldukça net ve güzel. Antalya haritası Isparta İstikametinden gelip Altınova (Deepo) yoluna dönünce başlıyor. Kemer'e kadar uzanıyor.

- Sizin için önem arzeen adresleri ve noktaları hafızaya POI olarak ekleyebiliyorsunuz. (ör: Vakıfbank ATM'si) uydu koordinatları otomatik olarak hafızaya alınıp birdahaki gelişinizde size 3 alternatif rota çiziyor RNS 510 ve istediğinizi dokunmatik ekrandan seçip takip edebiliyorsunuz.

- Soru soran arkadaşlar için inceledim, V5 East Europe Türkiye haritasında İzmir yok.

- Ankara, İstanbul, Antalya detaylı olarak var. Antalya'dan özellikle memnun kaldım.

- MFA bilgi ekranlarında pusula ve yönlendirme işaretleri çıkmıyor. MFA+ (Plus) ekranlı araçlarda bu görüntüler çıkıyor (bkz. Navigation Menüsü) Bu arada MFA dediğim VW'lerdeki yarım ekran dot-matrix kırmızı ekranınız. MFA+ ise onun iki katı tam ekran dot-matrix kırmızı ekran. Şimdiki Golf 6'larda siyah olan ekrandan bahsediyorum. Ön konsoldaki...

- DVD harddiske yüklendikten sonra ayrıca RNS 510'da takılı durmasına ihtiyaç yok. 1 kez yüklemek yeterli.

- Navigasyon açıkken DVD / Mp3 oynatmak SD karttan MP3 çalmanıın hiçbir etkisi yok. Hatta rota ayarlaması yapıp RNS510'u kapatsanız bile açtığınızda kaldığınız yerden devam eder.

- Dönülecek kavşağı kaçırdığınızda aynı anda size yeni bir rota çiziyor. Bunun için ayrıca birşey yapmanıza gerek yok.

- Waypoint Navigation: Haritanın kapsama alanı dışında kalan yerlerde ya da, kendinize ait bir rota çizmek istediğinizde bu modu aktif hale getiriyorsunuz. RNS 510 otomatik olarakbazen 100 metrede bazen 10 metrede bir haritasına bir nokta koyuyor ve siz ilerledikçe bu noktaları çizgilerle birleştirip size özel bir rota oluşturuyor. Tabiki her nokta bir uydusal koordinat. Bunu istediğiniz bir isimle RNS 510'un hafızasına kaydediyorsunuz ve bu rotaya ihtiyaç duyduğunuzda Waypoint Memory kısmından seçip ekrana getirebiliyorsunuz. Waypoint navigation yaklaşık 400km ile sınırlı.

- Şu an için Antalya'da yeni yapılan battı-çıktı (altgeçitler) haritada mevcut, ilginç ve güzel bir ayrıntı. Gerçekten 2009 versiyonu olduğu belli.

- Sorusu olan arkadaşlar yine özel mesaj atabilirler ya da daha makul olanı email atabilirler sq1x@hotmail.co.uk

• Güzel haber...Nasıl kavuşuruz...
  • 2010´un 1. Ceyrekinde yeni Dogu Avrupa DVD Haritasi V6 Sürümü cikiyor, bilgilerinize....

Saygilar
  • Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinin haritası yok,benim cep telefonum bile İzmir'de güzel sonuç verebiliyorken,nasıl olur da bu haritayı koymazlar anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinin haritası yok,benim cep telefonum bile İzmir'de güzel sonuç verebiliyorken,nasıl olur da bu haritayı koymazlar anlamıyorum.

deserthawk, izmirli ustam benim,

evet niye Izmir yok bende anlamis degilim ama bence bunun V6 Sürümü cikacak 2010 Basinda, onu takip edelim. Su an icin bu kadar Sehir varsa V6 Sürümünde kesin Izmir ve Türkiyenin Bati tarafi Haritada mevcut olacak diye düsünüyorum. Benim Cep Telefonundaki Tom Tom´da Aydin bile var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar baya bir çok mesaj geldi kusura bakmayın cevaplayamadığım için, email atanları daha çabuk cevaplamaya çalıştım. Ankara'daki arkadaşlar haritayı incelemek istemişler, DVD'den yükleyebilir miyiz diyenler de olmuş. Gelecek haftasonu Ankara civarında olmayı düşünüyoruz, sorusu olan olursa "email" atsın lütfen.

Bu arada İzmir'in olmamasını ben de kınıyorum : ))) V6 konusunda 2010 Ekim deniyordu. Bakalım artık..
  • Versiyon 6 elimde denicem.umarım çalışır.

saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.