Yine kendi tarzinizda top taca yuvarlanmış. Siz robot satıyorsunuz dedim mi ? Size kameralı ürünleri harika ürünler diye savunurken, güvenlik açığı var denildiğinde savunmaya devam ettiniz mi ? Başka sorum yok. Bu işten para kazanıyorsunuz. Satışında olmasanız da işinize göre tavsiye veriyorsunuz. Kolay gelsin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ROBOT GIRGIR ve Hava pişirici ALMAYIN. (3. sayfa)
-
-
Senin gibi HerkeZZZ diye yazan birisini ciddiye almamak lazım. Aziz nesin haklıymış.
Bende bu arkadaşı hepsiburadanın forum elemanı zannediyordum meğerse alakası yokmuş. Logosunuda benzetmiş. Biraz özgün olun kardeşim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 9 Ocak 2023; 17:22:40 > -
Airfry konusunda katilmiyorum. Alip kenara atilip unutulacak bir alet degil. Cok sık kullaniyoruz. Patates kizartmasinda yagdan kurtardi evi kokutmaktan kurtardi. Yagsiz da olunca sağlıklı oluyor hem. Sadece patates icin bile alinacak bir makine
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu şekilde goruntu alınıyor işte.
Sana link koydum okuyup anlayasin diye.
Ama işte, kimine sivrisinek saz...
Hangi işlemci ile vektorel goruntu proseslerini gerçekleştiriyor? Tesla bile vektörel işlem için ryzen işlemci kullanıyor.
Daha derine gideceğim ama gerçekten sana laf anlatmak zor. Sürekli kendi reklamına çalışan birisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Ocak 2023; 19:7:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2004yılından beri aynı logoyu kullanıyoruz, faturalarımızda var. Hatta bu konuda daha yeni dava kazandık söz konusu firmaya karşı.
Bilmediğiniz, anlamadığınız konularda çamur atmaya kalkmasanız bari.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 9 Ocak 2023; 19:9:35 >
8m ötesini 0.35m/sn hızda okuyabilen bir kamerada Ryzen’e asla ihtiyaç yok, Tesla 200m ötesini 150km/sa hızda giderken okumak ve o hızla algılamak zorunda.
Biraz akıllı olun yahu.
Neyi kıskanıyorsunuz anlayamadık ki.
Haddinizi bilin, üslubunuzu düzeltin.
Yok akıllı ol , yok kıskanma falan.
Seviyeniz belli. Vektorel goruntu işleme ile bilginiz olmadığı da çok açık.
Kaç tanesinde vektorel goruntu işleme cihazın dahilinde, kac tanesinde bu islem online akış işleme ile yapiliyor bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Ocak 2023; 7:33:32 >
Araştırın, öğrenirsiniz.
Tribünlere oynayanlar ile kaybedecek vaktimiz yok bizim.
Kalın sağlıcakla.
-
@Hepsirobot Siz sert sert çıkışana kadar sakindi. Karşılıklı sert konuştuğunuzu görüyorum. Her mesajda siz de, kendisi de vitesi yükseltmişsiniz. Sakin olalım. Kaşılıklı saygılı olalım. Siz kendisine sıçramayın, o size sıçramasın. Bu arada ben Hepsirobot'u tanımam. Telefonla bir kere konuştuk. Kendisinden hizmet de almadım. Robotumdan zaten memnun olmadığım için risk aldım, kendim açtım, alternatif, gecekondu bir yöntemle tamiri yaptım kapadım. Kendisi işinin ehli olduğu son derece belli olan, konuşması gayet düzgün olan, benim "servis" deyince aklıma gelenin son derece dışında olan bir insan. Keşke tüm servisler kendisi gibi olsa. En son kombi YETKİLİ servisine kombi yazılımını öğretiyordum ben. Hayatımda ilk defa kombili evde oturuyorum bu arada. Hayatta bir kazancı olmadığımız kalmıştı. Onu da olduk şükür. O yüzden, Hepsirobot gibi servisler başımızın tacıdır efenim.
Bu cihazlara tamir servisi veren ve alternatif parça tedariği ile tamir/bakım maliyetlerini düşüren bir kişi kendisi. Satışçı değil. Neye bu kadar sinir yapıyorsunuz anlamıyorum. Malı alan milyonları bulmuş. Tabii ki servis hizmeti de olacak. Malın işe yaramaz veya riskli olduğunu düşünüyorsanız malı alana laf edersiniz. Servisini verene laf sallamak neyin nesi aga? Bir de, çok yeni mal satılmaması Hepsirobot'a bir süre yarar aslında mesela. Sanayi gibi düşünün. Çok sıfır satılmazsa sanayi mutlu. Çok sıfır satılırsa sanayi mutsuz. Bu işin tatlı bir dengesi var. Ben robotumu 10 yıl kullansam Hepsirobot zengin. 3 yılda bir değiştirsem mutsuz. Hadi hadi kasmayın, sırıtın. Gevşeyin diye espri yaptık o kadar...
Kameralı bir cihaz yok bende. Bu işin testini yapmak da çocuk oyuncağıdır. İnternetini kesiniz. Bakalım çalışıyor mu? Çoğu ürünün çalıştığını göreceksiniz. Her ürün çalışmayacaktır.
Vektörel görüntü işleme işini, temizlik robotu hızındaki bir cihazda, çift kamera olduğunu varsayarsak, kamera başına bir ESP32 Wrover ile yapabilirim. Engel var mı? Ne mesafede? Basit düzeyde obje tanıma. Bu kadar. Robotun bu işi dışarıda bir servera yaptırması demek, kabaca 600ms gecikme demek. Data gidecek. İşlenecek, geri gelecek. 2.4ghz wifi'dan bağlı olan, mal bir wifi vericisi olan bir cihazdan bahsediyoruz. Açın hepsinin içini bakın. Dünyanın en mal wifi vericilerini kullanırlar. 300ms civarı ping yer en az. 1.5 milyon cihaz satmışım. X anında server'ıma bağlanıyor 240.000 adet robot. Hepsinin işlemini yapacağım. Geri yollayacağım... LAN BEN MANYAK MIYIM? Server'ım çökse robot patates. İflas etsem robot patates. Öyle iş mi olur? Yapan yoktur diyemiyorum. Bu gözler ne dandik işler gördü. Ama bilinçli bir tüketici bu mallardan uzak durmalı. Düzgün mallarda böyle bir yaklaşım olmaz. Varsa ben almam. Sadece Türkiye'de değil, dünyada bir çok evde evin her yerinde wifi iyi çekmiyor. O robottaki o dandik verici ile robotun wifi'dan çıktığı da çok olur. Üretici tüm bunları düşünmek zorunda.
Bu demek değil ki, cihazlar bir serverla haberleşmiyor. Tabii ki haberleşiyor. Geri bildirim, yazılımı iyileştirme, object recognition'ı iyileştirme amacı ile mutlaka veri paylaşıyor. Üretici olarak söyleyeyim, ben o ürünü üretsem paylaşsın isterim. Çünkü bu yöntemle kendimi çok daha hızlı geliştiririm. Ama sen özel olarak buna önlem alırsan robotun çalışmaz hale gelmesini asla istemem. Çünkü eğer bunu yaparsam senin gibi insanların çok tepkisini çekerim. Müşterinin verilerini namusum gibi korumaya çalışırım; ama zor iş. Çaldırabilirim. O yüzden mümkün mertebe metadata üzerinden yürümek isterim. Görselini istemem. Sonra beni bir hacker patates eder, sana rezil olurum. Ama metadatayı çaldırırsam hacker onunla ne yapacak? Pek bir cacık çıkmaz oradan. Görüntünün kendisini asla asla almak ve saklamak istemem. Başıma büyük bela olabilir.
-----------------------
Dolayısı ile, robotların önemli bir kısmının internetsiz de kütür kütür çalıştığını görecekseniz. Çalışmıyorsa almayın zaten. Konuya hassassanız internetini kesersiniz. Kullanırsınız. Konu hakkında pek bir bilgisi olmayan ve zaten her anlarını dünyaya ifşalamakla meşgul olan insanlar da istedikleri gibi takılırlar. Tabii ki gönül ister ki insanlar kendi verileri hakkında daha bilinçli olsun. Ama gördüğüm kadarı ile çoğunluğun öyle bir derdi yok. O zaman belki de sağılan değil, sağan olmak lazım? Ne dersiniz?
-----------------------
Bu arada, raspberry ile çalışan bayağı detaylı bir proje biliyorum. Arızalanan robotlardan bir Frankenstein robot yapma kafası. Hızla gelişen bir alan. Çok yakında açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkacağını düşünüyorum. Bunu kullanan kişi sayısı arttıkça da çeşitli ürünlerin donanımlarına destek artacaktır diye düşünüyorum. O gün geldiğinde çok eğleneceğim. 2394059 adet olan hobime bir yenisi eklenecek muhtemelen. O gün geldiğinde size haber veririm. Arızalı bir robot alır oynarsınız. Sonuçta verinin dışarı çıkmadığını adınız gibi biliyor olacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Ocak 2023; 17:34:29 >
-
Merhaba,
Nazik ve açıklayıcı mesajınız için çok teşekkür ederim.
Haklısınız, gerilmeye ve tansiyonu yükseltmeye gerek yok.
Tüm forum üyelerinden bu nahoş durumda taraf olduğum için kendi adıma özür diliyorum.
Saygılarımla
-
Teşekkür @Huseyin-ZST
Yazılım ve sistem tasarımı çözümlerinde bir işin yapılmasının en az bir yolu var. Aynı seninde bahsettiğin gibi gömülü sistemler ile olduğu gibi gelişen teknolojiye ayak uydurmak için örnek yapay zeka bu gömülü sistemler birden fazla amaca hizmet edebilir.
Yapay zekanın bir if else ya da switchantigindan farkı preset edilmemiş koşulların üzerine karar mekanizması gelistirebilmesidir.
Robotlar ile yapay zeka reklamları yapıldıktan sonra kişisel veri paylaşımı izinleri verilir. Burada gerçekten robotların kamerası üzerinden elde edilen görüntüler işlenmek üzere aktif akış baslatilabilir ya da async olarak kompres edilerek bazı fotolar uzak datacentera iletilebilir.
Bu nedenle evet esp32 ile yapabilirsin. Ama bunu sizin yapıyor olmanız tüm robotların aynı çözümü uyguladığı anlamına gelmez.
Kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Ocak 2023; 12:25:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
haklısın kesinlikle hype.. gırgıra iki sensor iki alıcı takmıslar 10 k.. fakat bunlara 10 k verenler oldugu icin linclenirsin ve düsman ilan edilirsin.. eğer ki birisi bir ürüne para verip aldıysa o ürüne kötü, hype, gereksiz diyemezsin.. cünkü adam para vermis sen yazdıkca adam hypelendiginin farkına varıyor.. satıcıysa bu sefer satıslar düsecek diye telaslanıyor.. o ürünün gerekliliğini savunacaksın.. hypelenmis gibi davranacaksın.. yoksa linc baslar.. hehehe..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 11 Ocak 2023; 10:33:19 > -
Satıcısı değil direkt distribütörü gelmiş konuya , arı kovanına çomak sokmamak lazım
Geçen airfryer konusunada yazdım gidin 10da 1 fiyatına taner ızgara alın , aynı şey dedim. Üstüme saldırdılar , ben köylü ve cahil bir insanmışım onu öğrendim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 11 Ocak 2023; 16:52:54 > -
Hocam o dediğinizin konusunu hic görmedim burada fakat ismini google'a yazınca 5k'ya kızartma makinesi gibi bir sey cıktı o paraya fritöz mü olur yahu millet neye ne para harcayacağını sasırmıs.. Millet fakiriz gecinemiyoruz diye inliyor bu fakirler nerede hani ben göremiyorum simdi böyle yazdım diye de kesin malum partili olurum fakat bu sözde gerceklik payı var gibi ya da acaba tüm sokağa para sacan zenginler bu foruma mı toplanmıs anlamadım
Ben böyle yorumlar yazınca, bana da diyorlar, sen fakirsin mallara ulasamıyorsun ondan gısganıyon falan...
-
Robot gırgır ya da elektrikli süpürge ne derseniz farketmez.
Bu kadar popüler olmasının sebebi hype olması değil. Gerçekten verimli olması ben de 2015'lerden beri kullanıyorum.
Tek kişi yaşayan insanlar için bir nimet. Eve geliyorsun yer supurulmus gece rahat uyuyorsun toz nedeniyle astım gibi alerjik tepkiler vermiyorsun.
Sorun şu ki, forumda sadece kurmay albay uydurma rutbesi verilen "benim yönettiği forumlarda" diyebilen anlamsız rant severlerin olması.
Kurmay Albay bir yönetici rütbesi değil. Forumda genelde yararli olduğu kanısı olan kullanılarak verilen genel bir rütbe.
Ancak yazdıklarının çoğu genel seyler ne kadar az bilgi ile yazdığı da son mesajında belli.
Forumlar bu hale gelince de piyasada fiyatlar anlamsız artıyor. Yurtdisinda 6.000 olan robot ülkemizde 15.000TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 12 Ocak 2023; 4:21:42 >
Bazıları için robot gırgır ve airfryer statü meselesi oldu. Son birkaç aydırda kahve makinesı moda oldu. SAnki dükkan açacakmış gibi dev gibi kahve makineleri alıyorlar. Al birtane 50 liraya cezve pişir kahveni ocakta.
Birarada DLSR makineler moda olmuştu. Ulan fotoğrafçı dükkanımı açıyorsun , 2-3 tane lens filan alıyor. Yanında 3 kiloluk makineyi gezdiriuyor. Çiçek böcek çeken adamsın ne işin olur dlsr ile .
şimdi yeni moda ise UV olayı , ota boka Uv etiketi yapıştırıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 12 Ocak 2023; 10:51:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X