Şimdi Ara

ROBOT GIRGIR ve Hava pişirici ALMAYIN. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
5.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Airfriyer aldim 3 aydir severek keyifle kullaniyoruz. Cok parada vermedim indirimde 1200 liraya aldim Hutt marka. Parasinin hakkini veriyo duman falanda yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusursuz değiller ama epey işe yarıyorlar. Lakin bu forumdaki robot konusu sahipleri nedense aşırı aşırı alıngan. Bir arkadaş parasal bağlantılar yüzünden demiş, bilemiyorum. Ama alt tarafı bir hepsirobot adlı üyenin konusunda 2 sene önce, bilimkurgudan çıkmış lafına eleştiri yapmıştım. Hani o kadar da değil, sonuçta daha çok kusurları var. 2cm eşiği geçemiyorlar falan filan demiştim. Nasıl alınmışlardı. Her şeyiyle savunmaya çalışmışlardı ki, ben de kullanıyorum, ben de etrafıma tavsiye de ediyorum. Benim de işimi çok rahatlattı ki giriş seviyesi Irobot roomba kullanıyorum 1 senedir. Hatta tam 1 senesini doldurunca bozuldu. Teknik servisi aradım, yenileme setini alın, hala çalışmazsa alırız teknik servise dediler. Hah dedim ekstra parça satmak için beni yiyorlar herhalde. Alt tarafı eskimiş fırça değişince mi düzelecek. Ama enteresan bir şekilde düzeldi yine çalışıyor :)

O konuda da bahsettiğim gibi henüz tam kusursuz değil. En pahalısı bile değil. Ama bir 10 seneye çok daha kusurlardan arınmışları çıkacaktır.

Neyse ama dediğim gibi, bu konuda herhalde robot sahibi olarak bozulsa bile bozuldu dememeniz gerekiyor, dediğim gibi o robot nicki olan konu sahipleri aşırı alıngan. Hatta beni robot konusundan falan banlamışlar sanırım haberim bile yok, daha sonra bir ana konudan yorum atacakken fark etmiştim 2-3 ay önce  

Ha şu tuvalette robotun çekip paylaştığı don paça fotoğraflara gelirsek, neyse ki benimki kameralı değil. Ama laptop kamerası olsun, webcam olsun, bu cihazlar olsun. Evinize internet bağlantılı ve kameralı cihaz alıyorsanız, ya o konudaki gibi firmanın kendisi tarafından ya da hackerlar tarafından, g*tunuzun başınızın her daim çekilebileceği riskini tabi göze alabilmeniz gerekiyor. Yani bu bir gerçek. Mark Zuckerberk'in bile zamanında laptobunun kamera kısmında bant yapışık olduğu görüntüleri vardı. Bu işin içindeki adam da bunu biliyor kamerayı bantlıyor.

Ha gelecekte ünlü falan ya da siyasetçi falan olmayı düşünmüyorsanız, çok işlerine yaramaz herhalde mahrem yerleriniz.

• teşekkürler

• Bunlar belki iyi ürünler ama pazarlamaya ve popülerliğe kurban gidiyorlar ülkemizde. Herkes beyaz yakalıymış ve kimsenin vakti yokmuş gibi pazarlanıyor. Alın almazsanız şöyle böyle olur gibisinden. Hayatımı kolaylaştırdı kesinlikle almalısın gibisinden. Eminim alıp memnun kalan çok insan var ama haddinden fazla abartıldığını düşünüyorum.

• Hocam bazı yorumlarınıza katılsam da robot süpürge olayına katılmıyorum. Ben de şüpheli yaklaşıyordum bu ne yav ben daha iyi temizlerim diye,

ama iş pratikte öyle olmuyor. Günlük tempoda hiç süpürmüyoruz sonra heryeri toz götürüyor. Herhangi bir temizlik > 0.

Herkesin evini temizleyen bir eşi veya ücretli özel temizlikçisi yok.

Airfryer olayını bilmiyorum araştırmadım da, ancak sahip olduğum Roborock S7'den memnunum. Erişebildiği yerleri gayet güzel temizliyor.

Motorize fırçasız(Dyson tipi olmayan) düz vakumlu elektrik süpürgesinden daha iyi temizliyor hatta.

• muratdem88 M kullanıcısına yanıt

Hocam gırgır alın demiyorum ,gırgırdan farksız diyorum :)

• Matbaa gavur icadı diye yüzyıllar kaybettik.. Hala bu kafalardan yaşıyor olması ilginç...
    Vaktiniz çok sa evde boş boş oturuyorsaniz tabi ki el gırgıri ile dip köşe iş yapabilirsiniz..

4 yıldır kullanıyorum bu işe hiç vakit harcamadim belli gün saatlerde kendisi temizliyor o vakit benim için çok kıymetli..

Vakti boş olanlar için tabi ki gerekli dgeil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 8 Ocak 2023; 20:29:42 >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

Ev kaç metrekare

• TITAN kullanıcısına yanıt

150

• yanlız yaşıyorum robot süperge bilmem ama ayfer i tam senlik diye anlatıyor bi abimiz yemek yapmayı çok severiz her ikimizde yağsız kokusuz zahmetsiz temizlemesi kolay sağı solu pisletmiyor diyor ama benim ankastre setim daha 9 aylık o yüzden ayfer falan bilmem ben eski usule devam

ayda 10 gün evde yemek yediğim için gereksiz harcama olarak görüyorum

• nicknick N kullanıcısına yanıt

Muhteşem bir yazı olmuş.

Bu arada bende ankastre fırın bile yok. Normal, papaz, üstü ve altı birleşik olan fırınlı ocak var. Ev aldım. Sıfırdan mutfak yaptırdım. Gene de klasik fırınlı ocağı koydum geçtim. Öyle de hayvanım. İtmesi çekmesi kolay. Temizliği kolay. Tamiri kolay. Değiştirmesi kolay. Bir de birebir aynı setin ankastresi %50 daha pahalı oluyor. Dandik dundik mallar. Bir de üstüne para vereceğim... Bende Siemens var. O da dandik vallaha ne yalan söyleyeyim... Bir gün para sıçarsam kuzine alacağım Amerikan stili, 6 ocaklı. 🤣😂

Eski bir mini fırından elektronik reflow fırını yaptım geçmişte. Isıtıcıları söktüm. Karbon ufo tüpü taktım alta ve üste. Bir mikrodenetleyici, bir solid state röle ile işi bitirdim. Reflow fırınında çok kesin bir sıcaklık/zaman grafiği çizmek gerekiyor. O yüzden hızlı ısınan ve soğuyan ısıtıcı gerekiyor. Fırını içten ve dıştan yalıttım. Isıya dayanıklı fan koydum. Kalanı da elektronik. Böylece fan açıp soğutabiliyorum. Isı kaybı olmadığından çok hızlı ısınabiliyor. Isıtıcı kapandığında üstünde ısı tutmuyor. Fırın ısısı artmayı bırakıyor. Bunlar birleşince istediğim ısı/zaman grafiğini çizebiliyorum.

Bu projeden vakti ile aklıma şu geldi: bu tarz bir fırının, çok net bir zaman-ısı grafiği çizmesi mümkün. Dolayısıyla, deneysel yemek pişirme mümkün. Fırın yemeklerinin bir kısmında, fırın ısısını farklı zamanlarda farklı sıcaklıkta olacak şekilde ayarlayabilmek yemeğin kalitesini elbet bir üst noktaya taşır. Ama bunun için işten anlayan aşçı lazım. Bana çeşitli yemekler için ısı/zaman grafiği çizecek falan...   Nasıl proje?  

Airfry my ass. Yıllar önce tefalin bir zımbırtısı vardı. Almıştım. O kadar az kullandık ki... Hala duruyor mutfakta. İşim olmaz. Açarım fırını, atarım malı.  Ben çocukken fritöz modaydı. Sanki yağda kızarmış mal yiyoruz ha bire veya burgerci işletiyoruz ak47. Çok güzel bir pazarlama işi. Görerek yayılıyor bir de. Muhteşem abi. Biz de şöyle bir şey bulalım da, yattan bu sefillere selfie atalım.

Airfry'ın çok işe yarayacağı insanlar elbette vardır. Ancak Türkiye'de satış miktarı ile gerçekten bundan fayda sağlayacak kişi sayısının denk olmadığı aşikar. Birileri gaza geliyor. Çok belli. Zira kurufasulye nohut bulgur tarhana adamısın. Olmayacağı belli yani. Çoğu hane halkı için normalde kullanacağın haftada bir iki. Fırın orada dururken haftada bir iki için airfry almak saçma. Haftada 4-5 kere kullanacak Türk sayısının çok olduğunu sanmıyorum. Ama o kitle için çok iyi mal. O kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 8 Ocak 2023; 22:25:19 >

• Herkesin evinde olması gereken, mükemmel aletler. Bas tuşa temizlesin. Nimetlerden faydalanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • son yıllarda aldığım en faydalı ev aleti viomi v3 tür sanırım.

• Adamlar milyonlarca dolarlık yatırım yapıyorlar devamlı geliştiriyorlar arge çalışmaları yapılıyor, trollman gelmiş gırgır diyor.. birazcık mantıklı- teknik yaklaşım lütfen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Oooo Ali Veli 49 50 karıştırmışsin ortalığı yine 😂🤣😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Robot süpürge evdeki en faydalı alet.Çalışan kadınlar için özellikle olmazsa olmaz cihaz.

• Robot supurge almayın diyen arkadaş, elektrik kullanımını da birakmani tavsiye ediyorum.

Oteyandan Robot supurge konusunda rant var. Forumun ahlakina ve kulturune aykırı isler yapiliyor.

Başta @Hepsirobot isimli uye, bir ara 360 furyasi vardı. Bir de sürekli Roomba oneriyordu.

Goruntu işlemi üzerinden haritalandirilmanin güvenlik olarak riskli olduğunu soyledik defalarca.

NextMove vardı. Adamın ilgili tum mesajlarini sildiler.

https://www.technologyreview.com/2022/12/19/1065306/roomba-irobot-robot-vacuums-artificial-intelligence-training-data-privacy/

Salt bir diktatorluk var robot supurge konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Ocak 2023; 8:58:33 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.