Ülkemiz gittikçe teknolojik çöplük haline gelmeye başladı. Bir hevesle reklamlara aldanarak gırgırdan bozma oyuncaklara servet ödemeyin. Yıllarca meyve sıkacağını Mutfak robotu diye sattılar. şimdide şarjlı gırgırı robot süpürge diye satıyorlar. Airfryer denilen , Taner ızgaranın fanlısınada servet ödemeyin. Tek farkı fanlı olması başka hiçbir farkı yok. Temizlemesi çok zor , ayrıca dumansız deniliyor oda yalan , Arkadaş aldı bir tavuk kanat pişirdi hesapta bana hava atacak. Bütün mutfan dumanaltı oldu. Dedim hani dumansızdı , bana böyle diyerek sattılar dedi.Reklamlara kanmış 6000 Tlsini uyduruk telli ızgaraya vermiş. İçini temizlemeye çalıştı onuda yapamadı. Bir dost. ----------------------------------------------------------------------- < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 11 Ocak 2023; 17:3:17 > |
ROBOT GIRGIR ve Hava pişirici ALMAYIN.
-
-
boş troll
-
-
Çok önyargılısın. Ve ufak noktaları çok abartarak büyütmüşsün. Teknoloji insanın hayatını kolaylaştırmak için var. Bu aletlerde hayatı kolaylaştıran ürünler.
-
Pazarlamacılar seni topa tutar şimdi ,bence haklısın.
-
-
Forumda bu işinde büyük rantı dönüyor. Dhye bile para veriyorlar , özel üyelik açtırıyorlar. Pazarlamacılar ve onların kurbanlarının bana saldırmasına şaşırmam. Birisi para kazanıyor bu işten , birisi ise servet ödemiş kendine yediremiyor.
-
Çoğu teknolojik ürün gibi iyisi var, kötüsü var. Bende donanım olarak mükemmel olup, yazılım olarak bok gibi olan bir alet var. Ama ben elektronik üreticisi olduğum için, bana komaz beybisi. Pili ölüyormuş, şarj devresi bozuluyormuş falan bunları son kullanıcı düşünsün. Pili benim için 350 lira. Şarj devresi benimkinde bozuldu. Kendim yaptım. Anakart değişimine 150 Euro, Türkiye'deki tamirciler de şarj devresini değiştirmeye 1000 lira istedi. Ben 35TL'ye kendim hallettim.
İyi araştırmak lazım. Markaya kanmamak lazım. Ben benim aletten memnun değilim. Bu işte yazılım çok önemli. Benimkinin yazılımı tırt. Ama huyunu çözdüm. Huyuna gidersem birkaç ayda bir yeniden haritalama yapmak gerekiyor. Büyük dert değil. Sadece sinir bozucu. Halı püsküllerine takılıyor hıyar. Püskülleri halı bandı ile yapıştırdım falan. Mal mal işler. TÜRKÜZ LA BİZ! Halı kırmızı çizgim. Bu hıyar için halı kaldıracak değilim. Püskül de kısaltmam. Gidecekmişim, yağcıbedirin püskülünü traşlayacakmışım... Robottan değerli lan bir halı. Robotu kırarım. Halıyı geri sererim.
Robot kameralı ise (benimki değil, benimki Lidar'lı) İnternete erişimini kesince çalışıyor mu bakmak lazım. Eğer çalışıyorsa sorun yok. Ağa bağlı olur. İnternete çıkmasını router'dan engellersin. Bir cacık yapamaz. "Ama o zaman ev ağı dışından robota erişemezsin Hüseyin!" demeyin. Ağzınıza kürekle vururum. Router'a OpenVPN kurarsın. Telefonunla ev ağına OpenVPN ile bağlanırsın. Artık uzakta da olsa ev ağının parçasısın. Şimdi robota ulaşabilirsin. Robot internete çıkamaz. Ama sen kendi ev ağının içine uzaktan girebildiğin için sen robota ulaşabilirsin.
İnternetsiz çalışmıyorsa kuruş vermeyin.
-------------------------
Ben ev temizliğinde buna bel bağlamıyorum da, temizlikçi teyze gelmediğinde iyi oluyor. Teyze güya haftada bir geliyor da, şimdiye kadar hiç haftada bir gelmedi. Hep bir işi çıkıyor. İki haftada bire dönüyor o iş.
Bir de bunlara gırgır denmesine çok gülüyorum. Bunlar zayıf elektrikli süpürgelerdir. Hepsinin içinde aynen elektrikli süpürgede olduğu gibi bir emme motoru bulunmaktadır. Ancak zayıftır. Bizim evdeki sıradan süpürgenin dörtte biri gücünde kabaca. Haftada bir süpürge vs. iki-üç günde bir "gırgır" aynı tozu pisliği çeker yerden.
Ben sabırla Jetgiller Rosie'si bekliyorum. O zamana kadar bu zamazingolara çok para vermem ben. Benim elime genelde oradan buradan beleşe veya leş parasına geçer bir şekilde. Oynarım. Ama Rosie öyle değil. Rosie çıksın, bir araba parası verebilirim. Camları silecek, yerleri silecek, insan için tasarlanmış olan süpürgeyi kullanacak, bulaşık doldur, boşalt, çamaşır makinesi çalıştır, as. ÜTÜ YAP. ÜTÜ abi. Ütü yapan robotu icat eden adam milyarder olacak. Benden söylemesi. İçine bir de Gordon Ramsey yazılımı atacaksın, sana Pekin ördeği yapacak falan... Boşver pekin ördeğini. Okkalı bir kurufasülye pilav yapacak şöyle. Tarhana çorbası... Tertemiz. Turşu kursun. Tarhana kurutsun.
Rosie tekerli olacak. Evden çıkamayacak. Bunun bacaklı olanı daha da pahalı olacak malum. Onu da kapıcı yapacaksın abi. Baş ağrısına son. Veya daha temizi: apartmanca bacaklısından alacaksın. Hem kapıcı, hem her gün birinin evinde. ÜF! tertemiz.
-
taner ızgara 1100w ile pişirim yapıyor airfry aynı işi 200w ile yapıyor.
-
Boş konu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok güzel okudum sağol4
Rosie için buna değer.
Kullanan tanıdıklarım hepsi çok memnunlar, tam trol konusu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş konu
Dolu konu, robot adı altında ürün pazarlama, ihtiyaç algısı oluşturma vol.5
Konu sahibine katılıyorum.Boş ürünler.
Komple gereksiz olduğuna katılmıyorum ama dediğiniz gibi bazı konularda oldukça aptal aletler.
Halı saçaklarının bir kısmını kestim, bir kısmını halı altına yapıştırdım, evi onun rahat edeceği şekilde düzenledim, bacaklarının arasına girip kendini hapsettiği sehpayı vs. falan kaldırdım.
Yoksa şarj istasyonuna süpürgeyi bulamıyorum, gidip bir yere takılmış oluyor.
Programlı temizleme özelliği var, güzel ama sadece koridor/hol süpürmekte işe yarıyor, oda kapıları genelde kapalı. Kapı açıp kapatamadığı için başka bir işe yaramadı.
Bir de bunların yazılımı aynı elden mi çıkıyor, benimki fakir (aslen midea sanırım), yazılımları birbirine çok benzer.
100 TL, lik T cetveli ve rapido takımının karşılığı 40 binTL lik bilgisayarım O zaman bilgisayar da saçmalık. Ben gidem Rapidolarla, t cetvelleri ile proje tamamlayayım. Hatta 3D projelerimi de boya kalemleri ile hallederim. Revziyonlarda allah kerim. Geğik bir tarafa da bu başlığa neden cevap yazıyorum oda benim salaklığım.
Zaman değişiyor. Ve teknoloji doğru kullanılırsa hayatı kolaylaştırıyor. Mi air hava temizleyici, kızımın alerjisini hafifleterek geceleri rahat uyumasını sağladı. Mi mop pro ise evi süpürerek eşime ve bana oldukça vakit kazandırdı. 1 senedir de arızalanmadı. Varsın arızalansın. Gider yenisini alırım. Bazen paraya oran değil, kolaya oran ve yaşamına getirdiği diğer yanal etkilere bakmak lazım! Vatandaş gider dandirik marka ve lidar sensörü olmayan, lazer sensörlü olmayan vsvs... ne bileyim detayını bilyiorsunuz işte, en boş ürün alır ise tabiki GIRGIR muhabbeti döner!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 8 Ocak 2023; 12:26:50 >
-
''ayrıca dumansız deniliyor oda yalan , Arkadaş aldı bir tavuk kanat pişirdi hesapta bana hava atacak. Bütün mutfan dumanaltı oldu. ''
Salladığın o kadar belli ki. Kullanmasak yeriz
15 dk'da kuzu p.
20 dk'da patates
40 dk'da kumpir
20 dk'da kestane
25 dk'da çıtır tavuk
Dumansız yapan ben.Aldığımdan beri fırın kullanmıyoruz. Hem süre olarak 2 kat hızlı hem de daha az elektrik harcıyor.
Ayrıca robot gırgır dediğin şey sana zaman kazandırıyor. Evde temizliği yapmadığın o kadar belli ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deportivo L.C. Tristan -- 8 Ocak 2023; 12:36:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
subjektif değerlendirmeler evrensel bir düzlemde evrene karşı rüştünü ispat edemezse toplum debelenir durur; kime göre, sana ne, bana ne :)
gırgır, oda ve kullanım yaşama alanları, uzaklaştırılması istenen toplam kütle, bu yer değişimine karşın harcanan enerji, zaman, demirbaş maliyeti, fırsat maliyetleri ...
anker eufy s11 modeliydi yeni yeni türkiyede gündem oluyor bu zamazingo ve ilk alanlarda biriyim, hala memnunum, 3kg luk bu makinenin toplam süpürme alanında hareketi için eliyle itekleyen ortama 80 kg lik bireyin ne kadar ilave enerji harcayacağı bir yana o gırgırı yüzeyde sürüklemek için ön şart olan vücut postürünün (artık yerde sürünüp cihazı mı sürüklersin, vileda sapı mı takarsın) yarattığı kas ve eklem dengesizlikleri ağrıları da bir yana,
2000 watt eşdeğer emme gücü ve basıncı ile sikolonik hepa filtre philips vb. üst kalite 220 volt kesintisiz yüksek güçle çalışan süpürgenin güya 5dk. temizlediği alandan hemen sonra geçen bu robot gırgırın pudra kıvamında kiri pası güya temizlenmiş yüzeyden nasıl alabildiğini de geçtim (sihir mi bu? gırgır temizlenmiş odadan kir mi yaratıyor tek başına, ister halı ister sert yüzey gırgır/fırça ile yüzeyleri döverek vakumlamak işe yarıyormuş, fark yaratıyormuş demek ki)
sırf bu temizlik aktivitesi süresince hiç bir bişey yapmayıp yeni bir fikir/ürün/çözüm geliştirme ve bu yaratımın tümü etkileme ihtimali bile toplam nüfus sayısı ve ihtimaller dikkate alındığında önemlidir (aslında tezat olarak temizlik gibi rutin ve motor korteks yoğun işlerde üst bilinç gayet güzel zen moduna geçebiliyor, derinlere dalabiliyor ve evreka anları da yaşanabiliyor AMA o rutin işi mecburen yapmamak, ömrün boyunca yapmak zorunda olduğun türetimini beynin gerçekleştirmemesi, kısaca o rutin işin kölesi olup olmadığını bilmek arasında çok kalın bir çizgi var)
ha şimdi zahmet edip bu yazıyı neden yazdığıma gelince, sapla samanı bilerek bilmeyerek karıştırmak dünyanın ve geleceğin sorunu
robot gırgırın gelecekte insana eklemlenmesi ile airfryer bir değil. airfyrer benim çevre profilimden bana tesir etmeyeceği ama internetten denk gelen satır araları ve insan profillerinden gayet net çıkarım yapabileceğim şekilde "sıkılan tüketici/evlilik oyunu oynatyan çiftlerin/hızlı çözüm yemek sorununu bitirmek isteyen kariyerlilerin" birbirilerine bakıp eksponansiyel olarak edinimini arttırdığı, bildiğin fanlı fırının kompakt dizaynı ile mutfak demirbaş giderlerinde "sıfırdan yeni pazar" yarattığı, bunun başarılması için de 20 sene boyunca unutturulup tekrar "ne iş yapsak da maaşı haket esek, istihdam devam etse" diyen farklı marka pazarlama departmanlarının "ilk defa keşfediliyormuşcasına görsel ve işitsel medya ile ürününü ağız birliği edercesine pazarladığı" bir ürün.
kısacası ankastre fanlı fırının dekooratif öğe olarak kalması ve ilave ürünle seri üretim yapan şirketlerin her mutfağa ekstra kendi markası bir ürün sokarak senelik ciro artışı için ve/veya "tamir ederek kullanım ömrünü uzatmaya doğru evrilen tüm dünyanın yarattığı yaratacağı kalıcı ciro küçülmelerine karşı" bulduğu çözüm(!)
airfyer kompakt konveksiyonel ısıtıcı/fırın yeni birşey değil sittin senedir var hatta sinbo eski prototiplerini satardı zamanında almak nasip olmamıştı bana ve ürün ısıya dayanıklı cama ve plastik gövdeye sahip idi.
konunun özüne ve sonuna gelince, airfyer adı altında satılan ürünlerin büyük bölümü plastik kasa ve üst gövde içeriyor, yüksek sıcaklıklarda bu malzemelerden yemek pişirme ortamına yayılan gazların sağlığa olan etkisi 2023 itibari ile ya standartların içinde ihmal edilebilir düzeyde ya da satışı yapıaln ülkelerde böyle bir konu dikkate bile alınmadığı için yok hükmünde.
yarın bugün içtiğiniz sularda olduğu üzre mikroplastik gündemi gibi yüksek sıcaklık altında plastik malzeme gündemi gelişirse, ki üreticiler siz tüketicileri ne güzel de güdüyorlar ve her daim geleceğe hazırlar bu departmanlar :),
bu sefer de "ısıcamlı yeni nesil sağlığa duyarlı" airfyer gündemi/akını/fad ile yine evcilik oynayıp canı sıkılıp para harcamak için bahane arayanlarla kariyeri için zaman satın alanlar eskiyi çöpe at veya satışa çıkar ve yeni mucizevi cam gövdeli cihazların "taksidine gir" davranışı sergileyecek,
aklıma nedense sürü psikolojisi ve etrafı çevrilip yutulan ufak balıklar geliyor, "gerçek bir erkeğin" satın alma tercihlerinde misal bir karı dırdırı ne kadar etkin ve erkek nelerden feragat ederek aile kurabiliyor veya kadının tüketim harcamalarında son sözü söyleme hakkı görece az ise dırdır yapma, manipule etme istegi ardında, bu tercihinde çevresindeki kadın sürüsü(!) ve idolleri ne kadar etkin;
herkesten geri kalmamak, herkesin tükettiği doğrudur, herkeşler yapıyorsa alıyorsa bir bildikleri vardır çıkarımı hep geçerli mi, hiç yanılmaz mı gibi sorular :)
-
Gırgırla supururken bel fıtığı olması da cabası. İnsan şu girgirin neyini savunur arkadaş? Kullanmak için şekilden şekile giriyo insanlar. Her yere ulaşır yazmış bı de. Her yere ulaşan gırgır değil senin bedenin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
boş troll |
Çoğu teknolojik ürün gibi iyisi var, kötüsü var. Bende donanım olarak mükemmel olup, yazılım olarak bok gibi olan bir alet var. Ama ben elektronik üreticisi olduğum için, bana komaz beybisi. Pili ölüyormuş, şarj devresi bozuluyormuş falan bunları son kullanıcı düşünsün. Pili benim için 350 lira. Şarj devresi benimkinde bozuldu. Kendim yaptım. Anakart değişimine 150 Euro, Türkiye'deki tamirciler de şarj devresini değiştirmeye 1000 lira istedi. Ben 35TL'ye kendim hallettim. İyi araştırmak lazım. Markaya kanmamak lazım. Ben benim aletten memnun değilim. Bu işte yazılım çok önemli. Benimkinin yazılımı tırt. Ama huyunu çözdüm. Huyuna gidersem birkaç ayda bir yeniden haritalama yapmak gerekiyor. Büyük dert değil. Sadece sinir bozucu. Halı püsküllerine takılıyor hıyar. Püskülleri halı bandı ile yapıştırdım falan. Mal mal işler. TÜRKÜZ LA BİZ! Halı kırmızı çizgim. Bu hıyar için halı kaldıracak değilim. Püskül de kısaltmam. Gidecekmişim, yağcıbedirin püskülünü traşlayacakmışım... Robottan değerli lan bir halı. Robotu kırarım. Halıyı geri sererim. Robot kameralı ise (benimki değil, benimki Lidar'lı) İnternete erişimini kesince çalışıyor mu bakmak lazım. Eğer çalışıyorsa sorun yok. Ağa bağlı olur. İnternete çıkmasını router'dan engellersin. Bir cacık yapamaz. "Ama o zaman ev ağı dışından robota erişemezsin Hüseyin!" demeyin. Ağzınıza kürekle vururum. Router'a OpenVPN kurarsın. Telefonunla ev ağına OpenVPN ile bağlanırsın. Artık uzakta da olsa ev ağının parçasısın. Şimdi robota ulaşabilirsin. Robot internete çıkamaz. Ama sen kendi ev ağının içine uzaktan girebildiğin için sen robota ulaşabilirsin. İnternetsiz çalışmıyorsa kuruş vermeyin. ------------------------- Ben ev temizliğinde buna bel bağlamıyorum da, temizlikçi teyze gelmediğinde iyi oluyor. Teyze güya haftada bir geliyor da, şimdiye kadar hiç haftada bir gelmedi. Hep bir işi çıkıyor. İki haftada bire dönüyor o iş. Bir de bunlara gırgır denmesine çok gülüyorum. Bunlar zayıf elektrikli süpürgelerdir. Hepsinin içinde aynen elektrikli süpürgede olduğu gibi bir emme motoru bulunmaktadır. Ancak zayıftır. Bizim evdeki sıradan süpürgenin dörtte biri gücünde kabaca. Haftada bir süpürge vs. iki-üç günde bir "gırgır" aynı tozu pisliği çeker yerden. Ben sabırla Jetgiller Rosie'si bekliyorum. O zamana kadar bu zamazingolara çok para vermem ben. Benim elime genelde oradan buradan beleşe veya leş parasına geçer bir şekilde. Oynarım. Ama Rosie öyle değil. Rosie çıksın, bir araba parası verebilirim. Camları silecek, yerleri silecek, insan için tasarlanmış olan süpürgeyi kullanacak, bulaşık doldur, boşalt, çamaşır makinesi çalıştır, as. ÜTÜ YAP. ÜTÜ abi. Ütü yapan robotu icat eden adam milyarder olacak. Benden söylemesi. İçine bir de Gordon Ramsey yazılımı atacaksın, sana Pekin ördeği yapacak falan... Boşver pekin ördeğini. Okkalı bir kurufasülye pilav yapacak şöyle. Tarhana çorbası... Tertemiz. Turşu kursun. Tarhana kurutsun. Rosie tekerli olacak. Evden çıkamayacak. Bunun bacaklı olanı daha da pahalı olacak malum. Onu da kapıcı yapacaksın abi. Baş ağrısına son. Veya daha temizi: apartmanca bacaklısından alacaksın. Hem kapıcı, hem her gün birinin evinde. ÜF! tertemiz. |
Forumda bu işinde büyük rantı dönüyor. Dhye bile para veriyorlar , özel üyelik açtırıyorlar. Pazarlamacılar ve onların kurbanlarının bana saldırmasına şaşırmam. Birisi para kazanıyor bu işten , birisi ise servet ödemiş kendine yediremiyor. |
Dolu konu, robot adı altında ürün pazarlama, ihtiyaç algısı oluşturma vol.5
Konu sahibine katılıyorum.Boş ürünler. |
Matbaa gavur icadı diye yüzyıllar kaybettik.. Hala bu kafalardan yaşıyor olması ilginç...
Vaktiniz çok sa evde boş boş oturuyorsaniz tabi ki el gırgıri ile dip köşe iş yapabilirsiniz.. 4 yıldır kullanıyorum bu işe hiç vakit harcamadim belli gün saatlerde kendisi temizliyor o vakit benim için çok kıymetli.. Vakti boş olanlar için tabi ki gerekli dgeil |
subjektif değerlendirmeler evrensel bir düzlemde evrene karşı rüştünü ispat edemezse toplum debelenir durur; kime göre, sana ne, bana ne :) gırgır, oda ve kullanım yaşama alanları, uzaklaştırılması istenen toplam kütle, bu yer değişimine karşın harcanan enerji, zaman, demirbaş maliyeti, fırsat maliyetleri ... anker eufy s11 modeliydi yeni yeni türkiyede gündem oluyor bu zamazingo ve ilk alanlarda biriyim, hala memnunum, 3kg luk bu makinenin toplam süpürme alanında hareketi için eliyle itekleyen ortama 80 kg lik bireyin ne kadar ilave enerji harcayacağı bir yana o gırgırı yüzeyde sürüklemek için ön şart olan vücut postürünün (artık yerde sürünüp cihazı mı sürüklersin, vileda sapı mı takarsın) yarattığı kas ve eklem dengesizlikleri ağrıları da bir yana, 2000 watt eşdeğer emme gücü ve basıncı ile sikolonik hepa filtre philips vb. üst kalite 220 volt kesintisiz yüksek güçle çalışan süpürgenin güya 5dk. temizlediği alandan hemen sonra geçen bu robot gırgırın pudra kıvamında kiri pası güya temizlenmiş yüzeyden nasıl alabildiğini de geçtim (sihir mi bu? gırgır temizlenmiş odadan kir mi yaratıyor tek başına, ister halı ister sert yüzey gırgır/fırça ile yüzeyleri döverek vakumlamak işe yarıyormuş, fark yaratıyormuş demek ki) sırf bu temizlik aktivitesi süresince hiç bir bişey yapmayıp yeni bir fikir/ürün/çözüm geliştirme ve bu yaratımın tümü etkileme ihtimali bile toplam nüfus sayısı ve ihtimaller dikkate alındığında önemlidir (aslında tezat olarak temizlik gibi rutin ve motor korteks yoğun işlerde üst bilinç gayet güzel zen moduna geçebiliyor, derinlere dalabiliyor ve evreka anları da yaşanabiliyor AMA o rutin işi mecburen yapmamak, ömrün boyunca yapmak zorunda olduğun türetimini beynin gerçekleştirmemesi, kısaca o rutin işin kölesi olup olmadığını bilmek arasında çok kalın bir çizgi var) ha şimdi zahmet edip bu yazıyı neden yazdığıma gelince, sapla samanı bilerek bilmeyerek karıştırmak dünyanın ve geleceğin sorunu robot gırgırın gelecekte insana eklemlenmesi ile airfryer bir değil. airfyrer benim çevre profilimden bana tesir etmeyeceği ama internetten denk gelen satır araları ve insan profillerinden gayet net çıkarım yapabileceğim şekilde "sıkılan tüketici/evlilik oyunu oynatyan çiftlerin/hızlı çözüm yemek sorununu bitirmek isteyen kariyerlilerin" birbirilerine bakıp eksponansiyel olarak edinimini arttırdığı, bildiğin fanlı fırının kompakt dizaynı ile mutfak demirbaş giderlerinde "sıfırdan yeni pazar" yarattığı, bunun başarılması için de 20 sene boyunca unutturulup tekrar "ne iş yapsak da maaşı haket esek, istihdam devam etse" diyen farklı marka pazarlama departmanlarının "ilk defa keşfediliyormuşcasına görsel ve işitsel medya ile ürününü ağız birliği edercesine pazarladığı" bir ürün. kısacası ankastre fanlı fırının dekooratif öğe olarak kalması ve ilave ürünle seri üretim yapan şirketlerin her mutfağa ekstra kendi markası bir ürün sokarak senelik ciro artışı için ve/veya "tamir ederek kullanım ömrünü uzatmaya doğru evrilen tüm dünyanın yarattığı yaratacağı kalıcı ciro küçülmelerine karşı" bulduğu çözüm(!) airfyer kompakt konveksiyonel ısıtıcı/fırın yeni birşey değil sittin senedir var hatta sinbo eski prototiplerini satardı zamanında almak nasip olmamıştı bana ve ürün ısıya dayanıklı cama ve plastik gövdeye sahip idi. konunun özüne ve sonuna gelince, airfyer adı altında satılan ürünlerin büyük bölümü plastik kasa ve üst gövde içeriyor, yüksek sıcaklıklarda bu malzemelerden yemek pişirme ortamına yayılan gazların sağlığa olan etkisi 2023 itibari ile ya standartların içinde ihmal edilebilir düzeyde ya da satışı yapıaln ülkelerde böyle bir konu dikkate bile alınmadığı için yok hükmünde. yarın bugün içtiğiniz sularda olduğu üzre mikroplastik gündemi gibi yüksek sıcaklık altında plastik malzeme gündemi gelişirse, ki üreticiler siz tüketicileri ne güzel de güdüyorlar ve her daim geleceğe hazırlar bu departmanlar :), bu sefer de "ısıcamlı yeni nesil sağlığa duyarlı" airfyer gündemi/akını/fad ile yine evcilik oynayıp canı sıkılıp para harcamak için bahane arayanlarla kariyeri için zaman satın alanlar eskiyi çöpe at veya satışa çıkar ve yeni mucizevi cam gövdeli cihazların "taksidine gir" davranışı sergileyecek, aklıma nedense sürü psikolojisi ve etrafı çevrilip yutulan ufak balıklar geliyor, "gerçek bir erkeğin" satın alma tercihlerinde misal bir karı dırdırı ne kadar etkin ve erkek nelerden feragat ederek aile kurabiliyor veya kadının tüketim harcamalarında son sözü söyleme hakkı görece az ise dırdır yapma, manipule etme istegi ardında, bu tercihinde çevresindeki kadın sürüsü(!) ve idolleri ne kadar etkin; herkesten geri kalmamak, herkesin tükettiği doğrudur, herkeşler yapıyorsa alıyorsa bir bildikleri vardır çıkarımı hep geçerli mi, hiç yanılmaz mı gibi sorular :) |
Robot supurge almayın diyen arkadaş, elektrik kullanımını da birakmani tavsiye ediyorum.
Oteyandan Robot supurge konusunda rant var. Forumun ahlakina ve kulturune aykırı isler yapiliyor. Başta @Hepsirobot isimli uye, bir ara 360 furyasi vardı. Bir de sürekli Roomba oneriyordu. Goruntu işlemi üzerinden haritalandirilmanin güvenlik olarak riskli olduğunu soyledik defalarca. NextMove vardı. Adamın ilgili tum mesajlarini sildiler. https://www.technologyreview.com/2022/12/19/1065306/roomba-irobot-robot-vacuums-artificial-intelligence-training-data-privacy/ Salt bir diktatorluk var robot supurge konusunda. |
Benzer içerikler
- elektrikli ocak çok yakar mı
- nofrost buzdolabı içine üstten su akıtıyor
- arnica mı philips mi
- vitroseramik ocak nedir
- ev için regülatör tavsiyesi
- cam silme robotu kullananlar yorumları
- en ince robot süpürge
- en iyi ütü markası
- fissler düdüklü tencere
- matkap markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X