Şimdi Ara

ROBOT GIRGIR ve Hava pişirici ALMAYIN. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
5.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam robot gırgır mesela kanepelerin arkasına nasıl girecek? Burada kanepelerin arkası bile ayda bir toz oluyor.. Kanepenin arkasıyla camın önüne girmez o.. Yerde halılar var bunlar tozları cekiyor.. Robot gırgırdan tam verim alabilmek icin bütün odayı yeniden dizayn etmek gerekir.. Yerde halı olmayacak ya da minimum olacak, esya az olacak, esyalar duvarlardan uzak olacak, yine bile köselerde sapıtır o.. Yani insanın elinde elektirikli süpürgeyle yapacağı temizlik gibi olmaz seklinde düsünüyorum..

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Hocam bunlar mutlaka sosyal medyadan görüp onlarda var bizde neden olmasın düsüncesiyle alıyorlar.. Para harcamak bu kadar kolay olmamalı.. Parasını böyle gerekli gereksiz savuran tiplerin gereksiz para harcama huyu vardır bunun önünü alamazlar bunlar hele ki devletten garanti maas falan da almıyorlarsa paraları sacma sapan harcayıp tüketince sefil olurlar..

Devletten maas alanlar bile kredi borcları yüzünden sefil olurlar.. Bunları hep yazıyoruz diyorlar bunlar fakir kafası yeeeeeeeee camide dilendikleri zaman hepsini görürürüz.. Bak en yakın icra dairesine git avukat olmana bile gerek yok otur kapının önünde orada haciz mağdurlarını göreceksin.. Senin konusmana selam vermene gerek yok onların gözlerine bak.. Hemen konuya kendileri girecekler cünkü zaten anlatmak istiyorlar.. Hayat hikayelerini sana anlatacaklar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 12 Ocak 2023; 13:10:11 >

• Dediğiniz çok doğrudur. Ben o yüzden cihazın internetini kesmekten yanayım. Routera bağlansın. Ev ağının parçası olsun, ama internete çıkamasın. Almadan önce de internetsiz çalışıyor mu onu mutlaka araştırmalı.

Dediğim yöntemle potansiyel sorun büyük oranda çözülür. Geriye "bir gün update için internete bağlayınca ne upload edecek?" meselesi kalır. Onda da bir avantajımız var: maliyet baskısı. Üretici bir centin hesabını yaptığı için, işini görecek en düşük hafıza ile yürüyecektir. Aylarca görüntü biriktirmesi pek olası değil. Ama gene de güvenmemek lazım. Ben olsam yanında çıplak gezmezdim. 😁 Sıçarken de bir zahmet banyo kapısını kapatın. 😂

Bugün satılan ürünlerin hiçbirinde dişe dokunur bir hafıza yok. Onu söyleyeyim. Yanlış bilmiyorsam uzaktan erişimli güvenlik kamerası gibi çalışabilen modeller var. Bu cihazlarda SD kart girişi varsa bile, ben olsam asla ama asla oraya SD kart takmazdım (olup olmadığını bilmiyorum. Ezbere söylüyorum). Çünkü SD karttaki alanı kendi sıkıştırdığı görüntüleri saklamak için kullanabilir.

Gelecekte bu söylediklerim değişebilir. Cihaz içindeki hafıza maliyetlerin düşmesi ve teknolojinin gelişmesi sebebi ile hafıza büyüyebilir. Ancak şu anki cihazlardaki durum bu. Üreticiler büyük hafıza koyduğunda cihaz başına 70 cent maliyet artıyor. 4 milyon satmış biri. 70 centten 3 milyon dolar ediyor. O da şirketin baş mühendisi + 10 tane baba mühendisin bir yılı aşkın maaşı ediyor. Az buz para değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

hocam 70 centi neye göre hesapladın  

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Hafıza için üreticinin iki ihtimali var. Ya kullandığı işlemcinin içinde dahili bir hafıza olacak, ya da ek bir hafıza entegresi koyacak. İlki çok daha ucuz. İkincisi daha pahalı. Benim gibi az alım yapan, son kullanıcı sayılabilecek kişiler için aynı işlemcinin yüksek hafızalı olanı ile düşük hafızalı olanı arasında 3 dolar falan oynar. 4.5 milyon adet üreten adam için o maliyet farkı kabaca 70 cent ile 1 dolar arasında olur diye tahmin ediyorum. Yani 70 cent bilgiye dayalı sallamasyon diyebilirim. Maliyet farkı 50 cent'ten az olmaz. 1 dolardan çok olacağını da sanmam.

Yok, harici bir hafıza eklemek istenirse maliyet çok artar, ancak hafıza da çok büyür. Olmaz iş değil. Olabilir. O yüzden her ana üretici markada birkaç sınıf robotun içini incelemek lazım. Sürekli yenisi çıktığı düşünülürse, sürekli incelemeye devam etmek lazım.  Ama zaten bunu yapanlar mevcut. Belli bir süre bekleyince, cihazın tüm bağırsakları ortaya dökülüyor.

Ben robot işinde yeni çıkmış malı almazdım. Çeşitli sebepleri var:

1) Yazılımının sağlam olması lazım. Bu da deneyen ve yorumlayan sayısı çok olmadan ortaya çıkmıyor.

2) İçinin baz da olsa görüntülerinin çıkması lazım. Anakartının detaylı görüntüsü mesela. Böylece içinde ne var ne yok, arkamdan ne iş çevirebilir biliyor olurum.  

Ben kameralı cihazı, zorunda değilsem istemezdim. Ancak zorunda isem, internetini kesip kullanabileceksem düşünürdüm. Yani anlayacağınız, bilinçli bir tüketici için robot alma süreci son derece meşakkatli bir süreç.  

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Açıklama için teşekkürler seçiçi olan adam zaten bu oyuncaklara para vermez.

• Warlord384 kullanıcısına yanıt

Evet evi tekrar dizayn ediyorsun.

Evet halılar toz tutuyor.

Sorun şu ki halıda kalan toz, çöpe giden toz değildir.

Alerjik astımı olanlar ya da gece uyku apnesi olanlar bilirler.

Evde normal supurge çalıştıktan sonra ya da temizledikten sonra o gece rahat uyunmaz.

Yürüdüğünüz zaman halıları tozlar kalkar.

Robot supurge için koltukları yükseltirken, yatağın altına bazı ayaklar koyarak 9-10 cm yükseklik olursa robot supurge herseyin altına girer,

Ben 5 senedir 2 günde bir temizlik yaptırıyorum. Hem gerçek bir vakit tasarrufu hem de halinin bıraktığı hav olmadan yaşamın huzurundayim.

Ne yazık ki fiyatlar balon gibi şişiyor. Evet hem airfryer hem otomatik kahve makinesi hem de robot supurge 6 yıldır var.

Air fryer haftada bir kaç defa, robotu günde 2 defa kahve makinesini günde 2-3 defa kullanıyorum.

En çok evden çalışanlar için yararlı aletler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Ocak 2023; 5:58:30 >

• Yani halı kullanmayın mı diyorsunuz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Ocak 2023; 14:52:57 >

Evin zeminin durumuna göre hali kullanmamak bir seçenek tabi, başka bir seçenek ise evde hali varsa her gün ya da 2 günde 1 robot supurge çalıştırmak.

Bu aletler faydalı, ama hype seviyesine çekiyorlar Türkiye'da fiyatlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 16 Ocak 2023; 14:33:45 >

Benim görüşüm en temizi evi full laminat parke yapıp halıları kaldırmak. Halılar, özellikle uzun tüylü veya shaggy olanlar arasında çok fazla alerjen ve parazit yumurtası tutuyor.

Evcil hayvanınız varsa zaten tüyleri dökülüyor vs. İlla halı kullanılacaksa derin fırçalama/dövme özelliği olan gelişmiş süpürgeler ile süpürülmeli diye düşünüyorum.

Halılarda sadece vakumlama yeterli değil.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.