Her ay kenara 100-150 lira atsanız bile çıkana kadar çok rahat alınır. En az 8-10 yıl götürecek bir oyun zaten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! (7. sayfa)
-
-
Umarım Türkçe dil desteğiyle gelir.
-
Rockstar Games Desteğe nasıl ulaşabiliriz?
Rockstar'ın ABD müşteri hizmetleri hattına 866-922-8694 numaralı telefondan, Kanada hattına 800-269-5721 numaralı telefondan ve İngiltere hattına 08701 200060 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Veya;
support@rockstargames.com adresinden Rockstar desteğine e-posta gönderin.
Sorunuzun veya endişenizin mevcut bir makalede ele alınıp alınmadığını görmek için Rockstar'ın destek sayfasını kontrol edin.
Rockstar ile Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlar aracılığıyla sosyal medyada bağlantı kurun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 4 Aralık 2023; 12:7:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizce öğrenin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 4 Aralık 2023; 12:36:2 >
Öyle bi dünya yok kusura bakma. Benim kendi dilimde tüketim ve eğlence ürünlerine ulaşmak hakkım. Çünkü burası dünya tarafından resmi olarak tanınan bir ülke. Firmalar bu ülkede , bu ülkenin resmi dilinde hizmet vermek zorunda. Bu bugün değilse de yarın mutlaka olacak.
Beyler twitter veya insta'dan yazmak daha mantıklı. Rockstar artık mail kullanmıyor.
www.instagram.comRockstar Games (@rockstargames) • Instagram photos and videoshttps://www.instagram.com/rockstargames
-
Bu nasıl bir zihniyet?.. Ben ingilizcede biliyorum fakat kendi ana dilimde oynamak istiyorum olamaz mı?.. İnsanlara gidin ingilizce öğrenin demek ne kadar saçma..
Yolladım
-
Arkadaşlar Türkiye odaklı düşünmeyin mail atanlar Azerbaycan ve Asya türk devletlerinin hepsini katsın, sonuçta onlar Türkçe yi anlıyorlar bizle beraber onlarda faydalanır ortalama 200 milyon kişi dünyada Türkçe biliyor bunu da mail e eklesin herkes Türkçe bilen tüm devletler olarak bastırırsak daha sağlam gerekçe olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle Twitter ve reddit konuları açılıp bastırılmalı, başka dil isteyen de bize destek versin yine kendisi İngilizce almanca kullanabilir bize destek olmanızın size zararı yok koskoca 200milyon dünya Türkleri faydalanacak
Türkçe altyazılı herhangi bir şey açmam. Beni bağlamıyor o yüzden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 4 Aralık 2023; 13:38:7 > -
Hocam o şekilde hesaplama yapacaksak mesele oyundaki kelime sayısında bitiyor. Oyun kaç kelime metin içeriyor bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam RDR2, 2 milyon kelimeye sahipti. GTA 6'da da benzer bir metin olduğunu düşünürsek kaba taslak bir masraf çıkarabiliriz. Uluslararası çapta bir oyun çevirisi için verilen para kelime başına yaklaşık €0,12-0,13 Euro civarı. 2 milyon kelime desek 0,12'den çeviri maliyeti €240.000 Euro yapar. Bunun üzerine bir de çeviri testi yapılması gerekir ama böyle büyük bir oyun için kaç saat test yapılması gerektiğini tahmin etmem biraz güç. 20-30 bin kelime metin içeren oyunlarda bile 100-150 saat test yapılabildiğini biliyorum. Tamamen sallıyorum ama bu oyun için de 1000 saat test yapılsın, saati 40 euro civarından €40.000 Euro gibi bir masraf da çeviri kalite kontrol. Bunun dışında böyle büyük bir oyun için büyük ihtimalle firmanın kendi içinde de bir Türkçe yerelleştirme sorumlusu gibi bir şey çalıştırması gerekiyor, bunun da şirkete maliyetinin yıllık 40-50 bin Euro civarı olacağını düşünürsek burada sadece oyunu yerelleştirmenin maliyeti firmaya €350.000 Euro civarı bir şey olur. Buna GTA 5'te olduğu gibi Online'ı ve ona gelen güncellemeleri, pazarlama maliyetlerini ve hatta belki de Türkçe müşteri desteği sunma maliyetlerini de katarsanız bu para çok rahat €500.000 Euro'nun üzerine çıkar.
Burada önemli olan bu yatırımın nasıl bir getiri sağlayacağı. Firma TR'de 10k satıyorsa ve yaptığı tahminler yerelleştirme olması durumunda bu rakamın 100k'ya çıkabileceğini gösteriyorsa bu yatırımı yaparlar. Lakin satışlar 10k ise yerelleştirme sonrası bu 20k'ya çıkıyorsa bunun firma gözünde pek bir değeri olmaz. Zaten böyle büyük bir firma böyle büyük bir markanın satışına da rakamla bakmaz, yüzde ile bakar. Düşünsenize, GTA V'in 190 milyon kopya sattığı konuşuluyor. Evet burada 350 bin Euro'luk bir yatırımın önemi yok ama 700 bin Euro'luk getirinin de bir önemi yok. 190 milyon satmış adam... Sen bu satışlardan elde edilen gelirin yüzde kaçını oluşturuyorsun önemli olan budur.
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın bu arada, yeterli kamuoyu oluşturulursa firmanın dikkatini çekecektir hatta emin olun şu anda Rockstar'da yerelleştirmeden sorumlu adamlar Türkiye'den çok istek alıyoruz diye aralarında konuşuyordur zaten oyun firmaları Türk oyuncuların sesini duyurma konusunda çok etkili olduğunu bilir ve bu daha önce de işe yaramıştır. Buradaki tek sıkıntı bu tarz büyük şirketlerde bu tür kararlar kolay kolay alınmaz ve alınırsa da olabilecek en iyi, en kaliteli şekilde yapılır ve dolayısıyla da her zaman maliyet hesapları bunun üzerinden yapılır.
Şu an mümkün mertebe herkes mail atsın, Twitter'dan sıkıştırsın elinden geldiği kadar kamuoyu oluşturmada katkı sağlasın ancak bunun dışında yapılabilecek en iyi şey oyun alırken Türkçe olmasına dikkat etmek ve Türkçe olmayan oyunları asla almamaktır. Hatta ve hatta bence kimi oyunlara sırf Türkçe desteklediği için destek vermek gereklidir.
Bir de sonradan eklemek istedim, kimse bu maillerin bir işe yaramadığını, boşa uğraşıldığını falan söylemesin. Evet belki bu mailler sonucunda GTA 6 Türkçe olmayabilir ancak bundan sonraki ya da belki ondan da sonraki oyunun yerelleştirmesi söz konusu olduğunda bugün atılan e-postaların hepsi yerelleştirme havuzuna eklenecek bir sonraki dilin Türkçe olup olmayacağı konusunda belirleyici olacaktır. Evet satışlar harika olmayabilir, evet firma buradan müthiş gelirler elde etmiyor olabilir ancak oyunların Türkçe desteklemiyor oluşundan şikayetçi olduğumuzu her zaman dile getirirsek bunun er ya da geç bir etkisi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Aralık 2023; 14:18:1 >
-
Hemen atalım.
200 milyonda 50 bin satış yaparlarsa iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X