Şimdi Ara

Rogue One: A Star Wars Story (14 ARALIK 2016) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
17
Favori
18.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fena değildi forumdakiler çok abartmış neden anlamadım. En iyi star wars filmi diyen bile olmuş ille empire strikes back mi yapsın İlk 40 dk zaten uyudum Sonradan film baya güzelleşti ilk başta konuyu ve zamanı tam oturtamamıştım yine mi deathstar dedim 2. yarıda jeton düştü 3 ile 4 arasında geçtiğini anladım. Yine reisin ekmeğini yemişler o ihtişamlı duruş arkaya da müzik verdinmi tüyler diken diken Bir de Allah aşkına 3d yapmayın şu filmleri hem karanlık oluyor hem 3 boyutluk bir şey yok hemde altyazı + 3 boyut izlemek kanser ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 16 Aralık 2016; 5:33:5 >

• Dün gittim bende ilk yarı çok sıkıldım , ama ikinci yarı on numara olmuş görseller efektler hikaye efsane olmuş 1980'lerin star wars Evrenini 2016 da hissettiriyor gidin
  • Tranquillity kullanıcısına yanıt
    Bu film için demedim genel olarak konuştum.

Filme 0 jedi beklentisiyle gittim o yüzden sürekli force lafını duymak ve kör adamın sahneleri yeterli oldu. Üstüne Vader'ın kapanışını da eklersek aksiyon olarak tatmin ediciydi.
    Benim demek istediğim Star Wars serisinden kaliteli, epik denebilecek ışın kılıcı düelloları istiyorum. Clone Wars serisinde bolca vardı ama filmlerde nedense bunu pek göremedik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak vasat bir filmdi. Bazı karakterler çok gereksizdi. Ama sonu
  • Bizim buraya da 3D getirmişler lanet olasıcalar
  • beyler AC için IMAX düşünüyordum star wars da çok iyi falan dediler IMAX gidilmelimi sizce ?
  • saat 18.00'da cinemaximum trabzon'da bilet aldım, force awakens basitliği gibi olmamıştır umarım.
  • Ya en önemlisi,,,,
    filmde intro yoktu !!! Meşhur star wars introsu?? Müzikler de gerçekten çok kötüydü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Ya en önemlisi,,,,
    filmde intro yoktu !!! Meşhur star wars introsu?? Müzikler de gerçekten çok kötüydü.

Bununla ilgili açıklamayı yapmışlardı filmden önce zaten.

http://www.justjared.com/2016/12/15/rogue-one-opening-crawl-why-is-the-intro-missing/

• Bu film bir öncekinin devamı değil mi?? Neden değil??

Bu filmde bir Jedi savaşçısı göremeyecek miyiz??

Yoksa tüm Jedi potansiyeli olan kişiler toplanacak da son filmde ortalığı mı dağıtacaklar nedir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bu film bir öncekinin devamı değil mi?? Neden değil??

Bu filmde bir Jedi savaşçısı göremeyecek miyiz??

Yoksa tüm Jedi potansiyeli olan kişiler toplanacak da son filmde ortalığı mı dağıtacaklar nedir??

Neden bahsetmeye çalıştığını pek anlayamasam da, bu film ep3 ile ep4 arasında geçiyor ve jedi yok, neden yok olduğunu da ep3'ü izlersen ya da zaten izlediysen anlarsın.

Öncekinin devamı derken ep7'yi kastediyorsan, ep8 seneye gelicek.Onda da Luke dışında adam gibi Jedi göremiyeceğiz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 16 Aralık 2016; 18:42:10 >
  • Filmden 1 saat önce çıktım. Öncelikle belirtmeliyim ki bu film ep3 ile ep4 arasındaki merak edilenleri doldurmuş. Özellikle ep4 başlangıcındaki olayların nasıl gerçekleştiğini çok iyi biçimde bağlamışlar, seriyi takip edenler ve fanlar bu filme bayılacaktır. Geçen seneki force awakens'e gidip bu filme gidenler hikayeyi anlamayacaktır ve atıştırmalık öylesine gidenler de birşey anlamayacaktır filmden. a new hope yani ep4'e göndermeler var en son sahnelerde ve en sonda art arta en çok beklenilen sahneler çıkıyor. Cresits'den önce ki sahnede büyük bir soru işareti çözülüyor akıllardaki ;). Force awakens'den çok çok daha iyi hikayesi var ve bol aksiyonlu. Star wars heyecanımı dindirmeye yetti ve artık arşive katmak için blurayi sabırsızlıkla bekliyorum.

Sinema perdesinde darth vaderi görmek fena birşey ve o sinema salonunun atmosferiyle efsane oluyor. Son sahnede vader gemiye girdiği anda tüylerim diken diken oldu kendimden geçtim. bide salonda önümdeki grup darth vader her göründüğünde telefonları çıkarıp kayda alıyordu ayar oldum telefon ışığından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 16 Aralık 2016; 22:11:16 >

• Simdi sinemadayim merakla bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce çıktım sinemadan, Star Wars'a doyduk ben beklentilerimi çok düşürmüştüm 7'den sonra ancak bu baya baya iyiydi
  • Dün filme gittim ve hiç sıkılmadan çıktım sinemadan. Önceki 7 filmin hepsini izlemiş olmama rağmen evrene tam hakim olduğumu söyleyemem ama şunu söyleyeyim benim gibi star wars.ı az çok bilenlerin beklentisini karşılayacak bir film.

Film hakkında spoilersiz olarak görselliğin çok iyi olduğunu hikayenin işleniş olarak sade ama tatmin eder seviyede olduğunu söyleyebilirim. Önceki filme kıyasla bu film uzayı daha derinden hissettirdi bana. Savaş sahneleri bir iki unsur dışında iyiydi.
  • Rogue One resmen Star Wars'ı dibine kadar kullanmak nasıldır onu göstermiş oldu bundan sonraki filmler bu yapıtın üstüne koyarak devam ederse değmeyin keyfimize.

son sahnede reisin karanlıktan çıkan lightsaber'ı nedir öyle
  • İyi bir film bekliyordum ama bu kadar iyisini asla .
  • güzeldi. cassian'ı oynayan elemanı pedro pascal'a benzettim baya. o iyi gidermiş

ilk yarıda şu oradan oraya atlama olayı sıktı biraz, hikaye için gerekliydi ama. 2.yarısı çok daha iyidi. darth vader sahnesi efsaneydi hope vurgusnu baya yaptılar episode IV için, sonda da prenses leia'yı görünce tam oldu
  • Vader'ın kalesi için
    Mustafar'ı seçmiş olması da inanılmaz yerinde bir detay olmuş bence, filmde en çok bu hoşuma gitti. Padme'yi kaybettiği, Anakin'in öldüğü ve Vader'ın doğduğu yerde yaşamayı tercih edip en büyük travmasının üstüne gitmesi daha çok kendi seçimi mi yoksa imparatorun manipülasyonunun devamı olup onun nefretini ve içindeki karanlığı sıcak tutma çabası mı bilemeyiz elbet ama bu kadarı bile güzel bir detay.

Darth Vader'ı yıllar sonra sinemanın dev ekranında görmek inanılmaz büyük bir keyif. Sesi konusunda James Earl Jones'un yaşı kendisini ele veriyor elbet ama yıllar sonra görmenin yaşattığı his sonrası bu hiçbir şey; ekran süresi çok az ama yerinde kullanılmış. Yalnız kostümün içindekinin David Prowse olmadığı belli oluyor, belli ki Prowse o kostümün içinde nasıl belden aşağısı olmayan biri gibi yürünür onu çok iyi idrak edip uyguluyormuş, o kadar alıştıktan sonra burda ilk gözüktüğü sahnede resmen hafiften kırıtarak geldi. Kostüm konusundaysa ellerinde imkan da var ama niye bilmiyorum A New Hope'taki birebir Vader kostümü değil, evet çok büyük oranda aynı ama boyun kısmında bir problem var gibi, kaskını normalden biraz daha büyük göstermesine de sebep oluyor.

Her şey bir yana son sahneye diyecek bir şey yok zaten tek başına filmin puanını bir tık yukarı çeker, yıllardır özlenen acımasız Darth Vader karizması ve yaşatabileceği korku hissi çok yerinde.
    Karanlıkta önce nefes sesinin duyulması, kılıcı çekmesi, gerek blaster ışınlarını geri yansıtıp gerek force choke ile yavaşça tüm koridoru doğraması ve asilerin gözündeki panik; inanılmaz güzeldi.
    Şimdi A New Hope'u açıp izlediğinizde başlangıcına daha farklı bakıyorsunuz, meğer asilerin gözündeki korku Vader kaynaklıymış.

------

Filmin en çok OT'ye aşırı sadık kalan havasına bayıldım. Yönetmen ve yapım ekibi bu konuda inanılmaz iyi bir iş çıkarmış, otuz yıl önceki üçlemenin havası birebir burda, ardından açıp üçlemeden herhangi bir filmi seyredin en ufak biçimde sırıtmaz. Maketse maket kullanılmış, panellerde basitlikse basitlik, otuz yıl sonranın teknolojisiyle dördüncü filmin öncesini anlatan bir filmi imkan ve teknoloji olarak dördüncü filmin sonrasını anlatıyormuş gibi hissettirmemek için her şey yapılmış. Hatta filmin sonlarına doğru uyguladığı bir çekim açısı bana Empire Strikes Back'i hatırlattı, birebir o hava mevcut.

Bir diğer en beğendiğim yönü ise hiç olmadığı kadar karanlık ve ciddi tutumu ve bununla beraber asilerin de gri tarafını göstermesi. Bugüne kadar hep suçsuz, günahsız ama imparatorluk zulmü gören olarak anlatılıp durulan asilerin de gerektiğinde neler yaptığını ve yapabileceğini vurgulamaları yerinde ve gerçekçi. Bu vizyondan birazı da Episode 8 ve her şeyi aynı oranda mükemmel yapabilen, bembeyaz ve sıkıcı Rey karakterine de uygulansa keşke.

Genel olarak beğendim, beklentileri aşıyor. Özellikle Force Awakens fiyaskosundan sonra Star Wars kökenlerine bağlı ve ruhuna da uygun, haliyle çok başarılı. En Star Wars gibi hissettirmeyen yanı ise yok denecek kadar zayıf müzikleri ve açılış yazılarının olmaması, bu bir spin-off olsa da yazı akmaması tadı kaçırıyor.

Sonunda nereye varacağını bildiğimiz bir mevzunun hemen öncesini anlatmaya çalışmak gibi bir riski barındırdığı için bu film hakkında düşüneceklerinizi direkt etkiliyor, o yüzden sonlarına doğru sıkılabiliyorsunuz da ama bu film maddi getiri düşüncesi dışında da aslında daha çok yıllarca Star Wars'un en alay edilen taraflarından biri olan Death Star meselesini temize çıkarmak için yapılan bir film bu ve bunu da layıkıyla yerine getiriyor. Sonunun direkt A New Hope'a bağlanış şekli çok yerinde.

Son olarak, Deathtrooper'lar... Görüntü olarak çok karizmalar evet ama aynı Phasma gibi, filme sadece figür sattırmak için eklendiği o kadar belli ki sadece bu filmi görmeye gelen ve yapım süreciyle ilgilenmeyen insan adını bile bilmez, siyah stormtrooperlar der geçer. Ki haklıdır da, hiçbir derinliği ve açıklaması olmadan çeşit olsun diye filme atılmış olmak için atılmış öylece. Haklarında sorulabilecek ve cevaplanamayacak onca soru varken kesin olarak tek söylenebilecek şey stormtrooper'ların gerçekten bir şey vurabilen versiyonları olduklarıdır herhalde.

Bir de CGI Moff Tarkin...Peter Cushing'i diriltti adamlar bize. Cesurca bir karar, CGI olduğu belli oluyor ama çokça sırıtıp göz de tırmalamıyor, başarılıydı yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 17 Aralık 2016; 1:31:57 >

• Az once ciktim filmden. Son sahne efsane. Filme gidin hakkini veriyor paranin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.