Şimdi Ara

ROKR E2? Nokia 6233? Nokia 5300?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize merhaba arkadaşlar. Bu 3 model arasında seçim yapmayı düşünüyorum. Özelliklerini biliyorum. Siz hangisini önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler

• Öncelikle foruma hoş geldin

Seçeneklerin arasından 5300'ı elemelisin. Her yönden E2 ve 6233'e göre zayıf kalıyor

Nokia 6233;

- 2MP fotoğraf boyutu
    - Video kayıt kalitesi (VGA@15FPS]
    - 3G, EDGE desteği
    - Pil ömrü
    - Kullanım kolaylığı
    - Hoparlör ses çıkışı gibi konularda ön plana çıkan bir model.

Motorola ROKR E2;

- Yüksek ve kaliteli ses çıkışı
    - Ekran kalitesi
    - 314MHz işlemci hızı
    - Linux işletim sistemi
    - DvİX dosyalarını açabilme
    - A2DP desteği
    - ID3 tag desteği
    - Mini USB 2.0 girişi
    - 3.5 mm standart jack girişi
    - Özel müzik tuşları
    - Kutu içeriği konularında da E2 ön plana çıkıyor. Hangisi sana cazipse onu al, ikisi de çok iyi telefondur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokia-fun -- 22 Mayıs 2007; 12:33:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nokia-fun

Öncelikle foruma hoş geldin

Seçeneklerin arasından 5300'ı elemelisin. Her yönden E2 ve 6233'e göre zayıf kalıyor

Nokia 6233;

- 2MP fotoğraf boyutu
    - 3G, EDGE desteği
    - Pil ömrü
    - Kullanım kolaylığı

Motorola ROKR E2;

- Ekran kalitesi
    - 314MHz işlemci hızı
    - Linux işletim sistemi
    - A2DP desteği
    - ID3 tag desteği
    - Mini USB 2.0 girişi
    - Özel müzik tuşları
    - Kutu içeriği konularında da E2 ön plana çıkıyor. Hangisi sana cazipse onu al, ikisi de çok iyi telefondur
    Nokia-fun, yardımın için teşekkürler... Ben farklarını biliyordum Peki 6233'e AD-15 dönüştürücü taktık diyelim, E2 gibi ses verebiliyor mu?

• quote:

Öncelikle foruma hoş geldin

Nokia 6233;

- 2MP fotoğraf boyutu
    - 3G, EDGE desteği
    - Pil ömrü
    - Kullanım kolaylığı

Motorola ROKR E2;

- Ekran kalitesi
    - 314MHz işlemci hızı
    - Linux işletim sistemi
    - A2DP desteği
    - ID3 tag desteği
    - Mini USB 2.0 girişi
    - Özel müzik tuşları
    6233 ayrıca çok daha şık ve sağlam bir cihaz, 8800'ın makulü'de diyebilirsin.. Ve bence Motorola'nın karmaşık ve kullanışsız işletim sistemi ile uğraşacağına, 6233'ün geliştirilmiş s40 yazılımı çok daha kolaylık sağlayacaktır ki çift stereo hoparlör kalitesi'nden memnun kalmaman imkansız..

Diğer modeli kullanıp denemedim ancak bence Motorola henüz bu tip modellerinde işlevselliği oturtmuş değil, sadece dizayn olarak v3 tipi modellerde başarılı bunun dışında özellik için Motorola alınmaz. Mesela Kamerası 5 mp olsa da foto kalitesine güvenmem..

Yine de cihazları deneme imkanın varsa, bence dene ve ona göre karar ver..

• quote:

Orijinalden alıntı: ..:Leo:..

Nokia-fun, yardımın için teşekkürler... Ben farklarını biliyordum Peki 6233'e AD-15 dönüştürücü taktık diyelim, E2 gibi ses verebiliyor mu?

Alıntıları Göster
    Arkadaşım dışarıya verdiği ses hariç müzik konusunda 6233;E2 ile başa çıkamaz.Kaliteli kulaklık sesi çıkışı E2 de üst düzeyde kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: montaj34

Arkadaşım dışarıya verdiği ses hariç müzik konusunda 6233;E2 ile başa çıkamaz.Kaliteli kulaklık sesi çıkışı E2 de üst düzeyde kesinlikle tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    önce hoşgeldin DH e.sonra konuyu yanlış yerde açmışsın
    en sonra yani soruna gelince;
    saydığın modeller içinde en rahat kullanımı,en geniş desteği kısaca en kaliteli model olan 6233 ü seçmelisin...nokianın şu an java tabanlı en iyi modeli diyebiliriz 6233 için(sirocco falan hariç tabiki,kendi sikletinde)

• quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

6233 ayrıca çok daha şık ve sağlam bir cihaz, 8800'ın makulü'de diyebilirsin.. Ve bence Motorola'nın karmaşık ve kullanışsız işletim sistemi ile uğraşacağına, 6233'ün geliştirilmiş s40 yazılımı çok daha kolaylık sağlayacaktır ki çift stereo hoparlör kalitesi'nden memnun kalmaman imkansız..

Diğer modeli kullanıp denemedim ancak bence Motorola henüz bu tip modellerinde işlevselliği oturtmuş değil, sadece dizayn olarak v3 tipi modellerde başarılı bunun dışında özellik için Motorola alınmaz. Mesela Kamerası 5 mp olsa da foto kalitesine güvenmem..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Bence E2 hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz.İşletim sistemini hangi açılardan kullanışsız olduğunu yazarsanız biz de öğrenmiş oluruz.Bu arada E2 de 311 mhz işlemci hızı olduğunu sanırım biliyorsunuzdur.
    Aşağıya ayrıntılı bir inceleme linki koyuyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11803015/mpage_2/tm.htm

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Bence E2 hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz.İşletim sistemini hangi açılardan kullanışsız olduğunu yazarsanız biz de öğrenmiş oluruz.Bu arada E2 de 311 mhz işlemci hızı olduğunu sanırım biliyorsunuzdur.
    Aşağıya ayrıntılı bir inceleme linki koyuyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11803015/mpage_2/tm.htm

Alıntıları Göster
    Motorola E2 ve 6233'ü telefoncuda karşılaştırdım az önce. Ekran özellikleri kağıt üzerinde aynı görünse de E2 sanki daha kaliteliydi. Kameraya önem vermiyorum zaten Canon 6.1 fotoğraf makinem var, video kameraya da ihtiyacım yok. Sadece ses ve iletişim üzerine bir cihaz arıyorum. E2'nin DviX dosyalarını açabilmesi, standart kulaklık girişi olması bence büyük artı.

W810i'de vardı telefoncuda hiç hoşuma gitmedi. Motorola'nın kulaklığını 6233'e, W810i'ye ve E2'ye takıp dinledim. Sıralaması E2, 6233, W810i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 22 Mayıs 2007; 13:40:40 >

• quote:

Motorola E2 ve 6233'ü telefoncuda karşılaştırdım az önce. Ekran özellikleri kağıt üzerinde aynı görünse de E2 sanki daha kaliteliydi. Kameraya önem vermiyorum zaten Canon 6.1 fotoğraf makinem var, video kameraya da ihtiyacım yok. Sadece ses ve iletişim üzerine bir cihaz arıyorum. E2'nin DviX dosyalarını açabilmesi, standart kulaklık girişi olması bence büyük artı.

W810i'de vardı telefoncuda hiç hoşuma gitmedi. Motorola'nın kulaklığını 6233'e, W810i'ye ve E2'ye takıp dinledim. Sıralaması E2, 6233, W810i

Alıntıları Göster
    tabiki seste e2

e2 nin kulaklığını mı taktın.normal bir kulaklıklada deneseydin ama e2 dir sende ses için arıyorsun anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 22 Mayıs 2007; 13:56:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayaz77

tabiki seste e2

e2 nin kulaklığını mı taktın.normal bir kulaklıklada deneseydin ama e2 dir sende ses için arıyorsun anladığım kadarıyla.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ayaz77

tabiki seste e2

Evet, karşılaştırma yaparken E2'nin kulaklığını takmıştım. E2 gerek sesin kalitesi, ses çıkış gücü ile diğerlerine fark attı diyebilirim. 6233'de W810i'den iyiydi. Sanırım W810i özellik açısından E2 ve 6233'e göre zayıf kalıyor. Ekranını hiç beğenmedim.

• quote:

quote:

tabiki seste e2

Evet, karşılaştırma yaparken E2'nin kulaklığını takmıştım. E2 gerek sesin kalitesi, ses çıkış gücü ile diğerlerine fark attı diyebilirim. 6233'de W810i'den iyiydi. Sanırım W810i özellik açısından E2 ve 6233'e göre zayıf kalıyor. Ekranını hiç beğenmedim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ..:Leo:..

quote:

tabiki seste e2

Evet W810i teknik açıdan E2 ve 6233'e göre biraz daha geride kalıyor.
    E2, aradığın özelliklere göre sana hitap ediyor.
    N91'in ses kalitesi E2'ye göre daha iyidir. N91 düşünmüyor musun?

• quote:

quote:

quote:

tabiki seste e2

Evet W810i teknik açıdan E2 ve 6233'e göre biraz daha geride kalıyor.
    E2, aradığın özelliklere göre sana hitap ediyor.
    N91'in ses kalitesi E2'ye göre daha iyidir. N91 düşünmüyor musun?

Alıntıları Göster
    N91 ile E2 arasında 500 lira fark var??Sizce bu farka değer mi?

• quote:

N91 ile E2 arasında 500 lira fark var??Sizce bu farka değer mi?

Alıntıları Göster
    @Nokia-fun hocam,
    -ekran sorunu
    -harddisk sorunu
    -kitlenme gibi klasik symbian sorunları
    -boyut sorunu
    :
    :
    :
    Ben 1000YTL'yi sorunlarla boğuşmak için veremem + N91 verilen parayı hiç haketmiyor.
    1000YTL olan bu cihaz alınacaksa sadece ses için alınır ki 1000YTL'ye 60GB'lık Apple İpod rahatlıkla alınabilir

E2'nin fiyatı daha makul bence, ayrıca ses kalitesi beni fazlasıyla tatmin etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 22 Mayıs 2007; 14:33:48 >

• quote:

Hepinize merhaba arkadaşlar. Bu 3 model arasında seçim yapmayı düşünüyorum. Özelliklerini biliyorum. Siz hangisini önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler

Ben ucu arasinda kesinlikle 6233 oneriyorum arkadasim..sadece ekrani, kulaklik sesi, divx, linux, 320 mhz islemci icin tel alinmaz..her yonden degerlendirmek gerekir..bu bakimdan E2 ve 5300 seni bazi konularda uzebilir (hoparlor sesi, batarya omru, foto cekimi, video kayit kalitesi, vs.)..ancak 6233 her konuda tatmin edici bir teldir..iyi dusun, oyle karar ver derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Hepinize merhaba arkadaşlar. Bu 3 model arasında seçim yapmayı düşünüyorum. Özelliklerini biliyorum. Siz hangisini önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler

Ben ucu arasinda kesinlikle 6233 oneriyorum arkadasim..sadece ekrani, kulaklik sesi, divx, linux, 320 mhz islemci icin tel alinmaz..her yonden degerlendirmek gerekir..bu bakimdan E2 ve 5300 seni bazi konularda uzebilir (hoparlor sesi, batarya omru, foto cekimi, video kayit kalitesi, vs.)..ancak 6233 her konuda tatmin edici bir teldir..iyi dusun, oyle karar ver derim..
    quote:

Orjinalden alıntı: Angelmax

quote:

Şimdiden teşekkürler

Hocam aslında 6233'de hoşuma gitti. Kulaklık sesi de iyiydi. Yalnız dediğim gibi telefonda fotoğraf ve video çekimine pek önem vermiyorum. Canon Povershot 6.1MP fotoğraf makinem var, VGA, 30FPS, AVİ formatında video da çekebiliyor. Onun için sadece kulaklık sesi ve ekran için alacağım. ROCKR E2'de bu açıdan beni tatmin etti. Ama yine de önerin için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 22 Mayıs 2007; 17:11:53 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Angelmax

quote:

Şimdiden teşekkürler

Hocam aslında 6233'de hoşuma gitti. Kulaklık sesi de iyiydi. Yalnız dediğim gibi telefonda fotoğraf ve video çekimine pek önem vermiyorum. Canon Povershot 6.1MP fotoğraf makinem var, VGA, 30FPS, AVİ formatında video da çekebiliyor. Onun için sadece kulaklık sesi ve ekran için alacağım. ROCKR E2'de bu açıdan beni tatmin etti. Ama yine de önerin için sağol

Alıntıları Göster
    ..:Leo:.. , Bende kameraya pek önem vermem. Ses kalitesi çok daha önemlidir bence. Bende pişman oldum 950YTL'ye N91 aldığıma. Şimdiki aklım olsaydı bir E2 ve yanına Canon yada Nikon kamera alırdım çok daha iyi olurdu ama sağlık olsun artık

E2 tam sana göre o zaman

• W810i vs. 6233

1-) W810i EDGE desteği; 6233 ise hem 3G hem de EDGE desteği sunuyor.

2-) W810i’de 1000; 6233’te ise 500 kişilik telefon defteri bulunuyor.

3-) Fotoğraf kalitesi açısından W810i autofocus, macro modu, fotoğraf modları ve çift led flaşıyla ön plana çıkıyor.

4-) Video kayıt kalitesi açısından 6233, 640x480@15 FPS 3gp formatında video kaydıyla ön plana çıkıyor.

5-) Kulaklık ses kalitesi açısından 6233 ile W810i hemen hemen aynı diyebiliriz. W810i’de Sony'nin patentinde bulunan ‘’mega bass’’ özelliği ve walkman arayüzü mevcut. (Ancak R4DB005 ve önceki firmware sürümlerde ses kalitesi açısından W810i daha başarılıdır)

6-) W810i’de RDS destekli FM radyo; 6233’te ise görsel radyo özelliği bulunuyor.

7-) Hoparlör ses çıkışı konusunda 6233 3D stereo hoparlörleriyle ön plana çıkıyor.

8-) Kutu içeriği konusunda W810i ön plana çıkıyor. (512 MB hafıza kartı, USB kablosu, memorystick adaptörü, müzik kablosu, stereo kulaklık, kulaklık başlıkları vb.)

9-) W810i'nin hafızası 4 GB'a kadar; 6233'ün hafızası ise 2 GB'a kadar artırılabiliyor. W810i’de 20 MB; 6233’te ise 6 MB dahili hafıza bulunuyor.

10-) 6233’te 320x240 piksel; W810i’de ise 176x220 piksel ekran bulunuyor. Netlik açısından 6233’ün ekranı daha iyidir. Ancak parlaklık açısından W810i’nin ekranı daha başarılı.

11-) Malzeme kalitesi açısından 6233 ön plandadır.

12-) W810i’nin SAR değeri 0.64; 6233’ün SAR değeri 0.80’dir.

13-) W810i’de video ileri-geri sarma özelliği bulunuyor. 6233’te bu özellik bulunmuyor.

Ekran farkı:

Belirttiğin telefonlar arasından Motorola Rokr E2'yi tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 23 Mayıs 2007; 19:27:56 >

• quote:

..:Leo:.. , Bende kameraya pek önem vermem. Ses kalitesi çok daha önemlidir bence. Bende pişman oldum 950YTL'ye N91 aldığıma. Şimdiki aklım olsaydı bir E2 ve yanına Canon yada Nikon kamera alırdım çok daha iyi olurdu ama sağlık olsun artık

E2 tam sana göre o zaman

Alıntıları Göster
    yardımcı olan veya olamayan, olmak isteyipte elinde olmayan herkeze teşekkürler

E2'yi almakta karar kıldım. Yalnız bir kaç kişinin daha görüşünü almak istiyorum ki sonunda pişman olmayayım

@Knıght, bilgilendirdiğin için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 22 Mayıs 2007; 19:26:08 >

• quote:

yardımcı olan veya olamayan, olmak isteyipte elinde olmayan herkeze teşekkürler

E2'yi almakta karar kıldım. Yalnız bir kaç kişinin daha görüşünü almak istiyorum ki sonunda pişman olmayayım

@Knıght, bilgilendirdiğin için sağol

Alıntıları Göster
    Nokia 6233 Almalısın Diye Düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whi$pér

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Whi$pér

Dediğim gibi sadece kulaklık ses kalitesine ve ekran kalitesine önem veriyorum. hoparlör ses çıkışı, Kamera, video gibi konular beni pek alakadar etmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.