Bildirim
Rolantide Dengesizlik
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sorun gaz ayarından kaynaklanabilir. Motor sıcakkende aynısını yapıyor mu? -
Tam dikkat etmedim ama sıcakkende azda olsa yapıyor diye hatırlıyorum. Gaz ayarını iki ay önce yaptırdım. Motorda bir problem olabilirmi? -
Dostum eger araban motor sogukken ozellıkle sılkelenme devır saatınde dalgalanma yapıyorsa elektrıksel bir problem olabılır.Bujı ve bujı kablolarını kontrol ettır.Şayet yenı ıse bujıler kablolar ikinci asama distribütör ü kontrol ettır..duzgun atesleme olmazsa devirde dalgalanma sarsıntı sılkelenme olur. -
Kirli gazdan dolayı enjektörlerin tıkanmış olabilir.
Benimde başıma benzer olay geldi. Motor soğukken araba çok vuruntulu çalışıyordu, ısınınca vuruntulu çalışma azalıyordu, ama tamamen yok olmuyordu.
Enjektörleri temizlettim sorun düzeldi. -
bujiler, buji kabloları, disbiritör kapak yeni serviste değişti. araç soğukken sirkeleme ve rölantide 0,5 ile 1 arası inip çıkıyor. ısınıncada azda olsa silkeleme ve rölantide 0,7 ila 0,9 arası inip çıkma devam ediyor. araç 202.000 km onuda belirteyim. tamirciyede gitmekten korkuyorum. ustanın biri motordan diyecek ve motoru elime verecek diye. -
Arkadaşlar bugün aracımı çalıştırdığımda benzinde gayet güzel çalıştığını farkettim. Rolanti sabitti. Ama gaza geçer geçmez rolantide dalgalanma başladı. Sanırım gazla ilgili bir sorun. -
benzinde bir sorun yoksa oksijen sensörü olabilir yada rolanti müşürü.aynısını yaşadım herşeyi denedim kaz kelebeği temizliği lpg ayarı ama en sonunda oksijensensörünü değiştirdim ve sorun çözüldü.hava yakıt karışımını ayarlayan bu sensör işin içine gaz girince çabuk bozulabiliyor veya ecu ya yalnış değerler gönderiyor bi temizlettir yada yenisiyle değiştirip bir dene..... -
Bu oksijen sensörü dediğinin fiyatı nekadardır ki. Birde bunun teşisini koydurabileceğimiz bir yokmu. Değiş denemi yapacağız yoksa. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetkali32
Bu oksijen sensörü dediğinin fiyatı nekadardır ki. Birde bunun teşisini koydurabileceğimiz bir yokmu. Değiş denemi yapacağız yoksa.
hava akış metresi arızali değildir umarım ford aracımın sensörü 400 küsür tl idi ...
motor hava giriş borusunun yarısını kapatarak dene bakalım tepkisi ne olacak -
benzindede yapıyorsa sibop ayarı yaptır düzelir 20-30 tl ye yapıyorlar -
ben 130 tl vermiştim ayrıca ustam değiştiririz olmazssa parça benim demişti,sıfır kutusundan çıkardı taktı ve hiç bir sorun kalmamaıştı,eğer olmasaydı parçayı geri alacaktı tabi bunu yapmadan arabayı makinalara bağladı egzost a bi sensör taktı atık gazın değerlerini ölçtü yani baya bilinçli yaptı normal değerlerle karşılaştırdı ve teşhisi koydu,böyle oluncada insana güven veriyor,ama tabiki rolanti işi çok bilinmeyenli bir denklem herşey etkiliyebilir... -
Valla benim aractada böyle bir sorun var benim kiti takan yer gaz kelebeğine verdi yenisi cok pahalı çıkma deneyeceğim bakalım düzelecekmi aracım r19 birde adaptasyon sorunu olabilir bunu bir araştır ondan da yapabilir -
Hafta sonu bir tamircimi ziyaret edeyim bakayım. Çünki iyce canımı sıkmaya başladı bu iş. Birde bazen araba çalışmıyor. Sanki benzin yokmuş gibi. Üc dört basmada çalışıyor. -
lpg ile benzin arasında egzost gazı çıkış değerleri farklıdır,aracınız benzine göre yapıldığından lpg de rölanti dalgalanması oksijen sensöründen kaynaklanmaktadır dersek yanlış olmaz -
Arkadaşlar sanırım problem kötü yakıtdan. Bir kaç aydır 1,25 TL'lik milangaz kullanıyordum. Olayların başlangıcıda buna denk geldi. Şimdi tekrar AYGAz'a döndüm rölanti sorunu %80 düzeldi. Aracın çekişi yükseldi. Motor sesi azaldı. Evet ucuz etin yahnisi -
quote:
Orijinalden alıntı: receppal
quote:
Orijinalden alıntı: helpgod
lpg ile benzin arasında egzost gazı çıkış değerleri farklıdır,aracınız benzine göre yapıldığından lpg de rölanti dalgalanması oksijen sensöründen kaynaklanmaktadır dersek yanlış olmaz
peki bu durum ilk başlarda yokken daha sonra meydana geldiyse sorun nasıl oksijen sensöründen olabilir?
araçlardaki elektronik parçalar bir kaç kere oluşan ama çalışma evresinin birçoğunda gerçekleşmeyen hataları absorbe eder.elektronik hatalar yorumlanır ve karar verilir,örneğin abs ve airbag arızalarında (emniyetle ilgili olanlarda) bir kere bile hata oluşsa sürekli ikaz alırsınız ama oksijen sensörü hataları birçok araçta tabloda ikaz yakar ama birçoğunda sürekli yanmaz bazen yanar bazen söner.şahsen kötü lpg nin böyle birşeye sebep olacağına ihtimal vermiyorum.(çok kötü bir lpg almadıysanız).sorununuz devam ediyorsa test cihazına bağlatıp net öğrenebilirsiniz ayrıca aracınıza performans açık hava filtresi varsa ya söküp orjinal filtrenizi takın yada açık filtreyi boruyla hava akışmetresinden uzaklaştırınız.saygılarımla
-
Artık kendime dert etmiyorum. Çünki bir servise girersem ondandır bundandır şundandır sendromu yaşayacağıma eminim. -
aynı sorun bende de epeydir var ve rölanti sensöründe çıktı...sıfırı 180 tl fiyat geldi.çıkmasına biri 300 dedi :) buda ayrı komedi... Ama şunu söyleyeim..gaz taktırmadan öncede vardı. sonrasında da devam etti..su an baska sebeble serviste ama o kısım içinde uğraşıyorum..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X