Şimdi Ara

Rolantide şanzımandan gelen ses (videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010 Skoda Fabia 1.2 benzinli manuel aracım var. 33 bin km de. bakımlarını düzenli olarak yaptırırım. geçen sabah motor soğukken daha önce duymadığım bir sesle karşılaştım. bu problem motor soğukken belirgin.

şöyle ki, araç boştayken bu ses var fakat 1. vitese taktığımda ses gidiyor.

bunun kadar şiddetli değil ama ses böyle bir ses. gaz verince kesiliyor. ama bu sesin yarısı kadar belki de. sorun ne olabilir?

edit: video ekledim

yine şanzıman probleminden muzdarip bir audi a1 kullanıcısının çektiği videoyu ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Energetic -- 13 Şubat 2014; 3:21:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Rölantideyken Şanzımandan Ses Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Araba rölantideyken şanzımandan gelen ses, araç sahipleri arasında yaygın bir sorundur. Bu ses, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve görmezden gelindiğinde daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu metin, rölantide şanzımandan gelen sesin nedenlerini ve olası çözümlerini inceleyecektir.

Nedenleri:

• Şanzıman Bilyası Sesi: Şanzıman bilyaları, şanzımanın düzgün çalışmasını sağlayan yuvarlak metal parçalardır. Zamanla bu bilyalar aşınabilir veya hasar görebilir ve rölantideyken tıkırtı veya takırtı seslerine neden olabilir.
    • Rölantide Motordan Gelen Ses: Bazı durumlarda, rölantide motordan gelen sesler şanzımana iletilebilir ve şanzımandan geliyormuş gibi algılanabilir. Bu ses, gevşek kayışlar, arızalı motor yatakları veya egzoz sistemindeki sorunlar gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
    • Yetersiz Şanzıman Yağı Seviyesi: Yetersiz şanzıman yağı seviyesi, şanzımanın düzgün şekilde yağlanmasını engelleyebilir ve bileşenlerin aşınmasına neden olabilir. Bu, rölantide şanzımandan gelen seslere yol açabilir.
    • Hasarlı Şanzıman Dişlileri: Şanzıman dişlileri ağır kullanım veya yanlış vites geçişleri nedeniyle hasar görebilir. Bu hasar, rölantideyken şanzımandan gürültü veya uğultu sesine neden olabilir.

Çözümleri:

• Şanzıman Bilyalarını Değiştirme: Eğer ses şanzıman bilyalarından kaynaklanıyorsa, bunların değiştirilmesi gerekebilir. Bu, bir tamirci tarafından yapılması gereken uzman bir işlemdir.
    • Motordaki Sorunu Giderme: Rölantide motordan gelen sesler şanzımana iletiliyorsa, motorun sorununu tespit edip gidermek gerekir. Bu, bir tamircinin teşhisini ve onarımını gerektirebilir.
    • Şanzıman Yağını Kontrol Etme ve Değiştirme: Şanzıman yağı seviyesini düzenli olarak kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmelisin. Bu, şanzımanın düzgün şekilde yağlandığından ve bileşenlerin aşınmasının önlendiğinden emin olmanı sağlar.
    • Hasarlı Dişlileri Onarma veya Değiştirme: Hasarlı dişliler onarılabilir veya değiştirilebilir. Bu işlem, şanzımanın sökülmesini ve bir tamirci tarafından onarılmasını gerektirebilir.

Araba rölantideyken şanzımandan gelen sesi görmezden gelmek, zamanla daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu sesi duyarsan, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun çözümleri uygulamak için bir tamirciye başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım araç durağan haldeyken , ayağınız debriyajdayken bire taktığınızda ses kesiliyor doğru mudur ?
  • Sanzuman oldugunuza eminmisiniz
    Benzer ses eksozdan geldigine sahit olmustum
    Kontrol etmekte fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz abartı olacak ama subap sesi olabilir mi?
  • Sorun Priz direk bilyası gibi. Şanzıman içindeki bir bilya. Debriyaja basınca bu sesi kesiyor olması lazım. Parça ucuz ama şanzımanın sökülmesi gerekiyor.
  • motor kulağı sorunluysa yada kırıldıysa yapar bunu rolantide kalkışlarda küt küt yapıyormu
  • eksozdan geldiğini sanmıyorum şünkü vitesi oynattığımda sesin hafif değiştiğini fark ediyorum.

kendi aracımın videosu. özellikle motor soğukken kaydettim çünkü daha belirgin şekilde bu ses gelmekte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bukotezo

Sorun Priz direk bilyası gibi. Şanzıman içindeki bir bilya. Debriyaja basınca bu sesi kesiyor olması lazım. Parça ucuz ama şanzımanın sökülmesi gerekiyor.

Tespit doğru gibi Yanlız kanaatimce debriyaja bassanız da devam edebilir. Bence sesi tam olarak araç vitesteyken ve debriyaj bırakılmışken kesmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 13 Şubat 2014; 3:31:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

eksozdan geldiğini sanmıyorum şünkü vitesi oynattığımda sesin hafif değiştiğini fark ediyorum.

kendi aracımın videosu. özellikle motor soğukken kaydettim çünkü daha belirgin şekilde bu ses gelmekte.

Merhaba;
    Uzerinden epey zaman geçmiş ama ayni ses bende de war bi çözüm buldunuz mu o dönem hatırlıyor musunuz?

• sorunun kaynagı bulundumu acaba bende de aynı sorun var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunu nasıl çözdünüz?bizlerde faydalansak.
  • Araç boşta rölantide durur vaziyetteyken gelen tıkır tıkır sesler debriyaja basınca kesiliyor bırakınca tekrar geliyorsa kaynağı debriyaj bilyasıdır. Sadece ses yapar insanı sinir eder, değişim için debriyaj balatası beklenebilir. İlla değiştirmek istenirse parça ucuz olmasına rağmen işçiliği şanzıman indirme sebebiyle yüksek çıkar.

Benzer ses tam tersine debriyaja basınca geliyor bırakınca kesiliyorsa prizdirek bilyasındandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Yazdığınızın tam tersi olmakla beraber debriyaja basınca kesilen her ses prizdirek rulman arızası demek değildir.
  • ayni sorun bende de var,,polo 1.0 mpi 2017 manuel vites

soguk motorda debriyajdan ayagi cektigimde ( bostayken) tok tok tok diye ses geliyor

debriyaja basinca ve sicak motorda ses kesiliyor..cozum bulan varmi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.