Şimdi Ara

Rolantinin düşüp toparlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar başımdan geçen ve birçok kişinin yaşadığını düşündüğüm bir sorunu çözdüm belki işinize yarar diye paylaşıyorum bende megan 1 var Araç rolantide çalışırken hiçbir rolanti problemi yokken seyir halindeyken ışıklara veya kavşaklara yaklaşırken depriyaja bastığımda yada vitesi boşa attığımda rolanti devri önce düşüyor sönecek gibi oluyor sonra eski haline geliyordu (durduğum yerde Araç boşta düzenli sabit çalışan rolanti gaz verip bıraktığımda da aynı sorunu yapıyor) sorunun çözümüne gelmeden önce öncelikle rolanti motoru(valfi yada sensörü) arızalı olsa rolantide sabit çalışmaz yukarı aşağı hareket ederdi bende böyle bir sorun yoktu gaz verip bırakınca sorun baş gösteriyordu önce düşüyor sonra toparlaniyordu bu sorun rolanti sensöründen kaynaklanmıyor çözüm ise
    Rolantinin düşüp toparlaması öncelikle iyi bir ustanın yanına gidin aracınızı arıza tespit cihazına bağlamasini söyleyin cihaz tüm sensörlerin okuduğu değerleri gösteriyor benim araçta gaz kelebeği konun sensörü (potansimetre) değerini düşük gösteriyordu 25 gibi bir değerdi bu değeri gaz kelebeği üzerinde bulunan küçük bir vidayi bilgisayar ekranına bakarak 30 olana kadar çevirdi ve bıraktı aşağıdaki resimde mevcut bu vida olmayanlar bu değeri bilgisayar vasıtasıyla orjinal değeri ne ise o değere yukseltmeleri gerekiyor zamanla bu vida gevseyebiliyormus bir anlamda gaz kelebeği adaptasyonu gibi birşey oldu ve sorun tamamen çözüldü şimdi hiçbir sıkıntı yok bu sorunu olan arkadaşlar öncelikle bu dediğim şeye baktirsin bundan değilse diğer sensörlerden veya motorun emme manifoldu veya lpg bağlantı noktalarından hava alıyor olabilir bunları kontrol ettirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.