Şimdi Ara

ROMA mı OSMANLI MI? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
3
Favori
24.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kaynak?İngilzice olsun lütfen Romaya Hun dedi 1000lerce şey var ve + PAgan dinini benimsemeleri?Sezara hun diyorsan
  • quote:

yüzölçümü olarak ve en geniş sınırlara ulaştıkları zaman ki sınırlar

Soru buymuş.Baştaki yorumlarda cevabı verilmiş zaten.Fakat soru genel bir hal almış ama nasıl bi hal aldığını hala anlamadım.Genel olarak bazı kişiler kötülüyor bazı kişiler övüyor bazı kişilerde bu kötüleme ve övmeye dikkat çekiyor.Ben hangisine giriyorum bilmiyorum fakat Osmanlı Türk imparatorluğudur.Genel olarak hepimizin ecdadı , atası oluyorlar.İslam ile yönetilmiş olduğundan bi kesim bu yüzden Osmanlı'yı sevmez.Her devlet/imparatorlukta olduğu gibi yanlışları ve doğruları vardır.Genel olarak Osmanlı'nın diğer devletlere oranla doğruları ,merhameti, adaleti vb daha yüksek görülüyor.Bu benim için yeter.
  • tataryan

"Hannibal ve Attila yenilgiyi tattırıp,romayı fetret devrine sokmuşlardır.Ama insanların çoğu romanın hakimiyetinde doğup ölüyorlardı."
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Attila Romayı 453'te 2'ye bölen değil mi?

453'de Attila ismi ölüyor, Leon ismiyle İstanbul'a (Rum= Bizans) imp. oluyor.

Aslında bu bölünmeden ikitane din devleti çıkıyor.

Roma Katolik "0-+" oluyor, Rum/Bizans Ortodoks ">" oluyor.

Bu semboller tıp'ta erkek ve dişi sembolleridir! Yani kutsal (Kut-s-Al) Roma erkek diyor, Rumlar da Kutsal (Kut-s-Al) Ana diyorlar.

Sünniler de Kutsal (Kut-s-Al) ANA demiyorlar mı?

Kut, Al Kandır, içinde 43.000 nesillik bir dna ile genler var! 43.000 nesillik dna ve genlerin oluşturduğu bir bedene, hiç bir insana yakışmaz ki, o beden benim/benim denmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

tataryan

"Hannibal ve Attila yenilgiyi tattırıp,romayı fetret devrine sokmuşlardır.Ama insanların çoğu romanın hakimiyetinde doğup ölüyorlardı."
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu semboller tıp'ta erkek ve dişi sembolleridir! Yani kutsal (Kut-s-Al) Roma erkek diyor, Rumlar da Kutsal (Kut-s-Al) Ana diyorlar.

Kut, Al Kandır, içinde 43.000 nesillik bir dna ile genler var! 43.000 nesillik dna ve genlerin oluşturduğu bir bedene, hiç bir insana yakışmaz ki, o beden benim/benim denmesi.

Atilla'nın din ve isim değiştirip Bizans İmparatoru olduğuna dair ciddi bir akademik belge gösterebilir misin? Yoksa komplo teoristyenlerinin ağzından çıkanları gerçek olarak mı kabul ediyorsun merak ettim doğrusu?

• quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

Roma imparatorluğu bayağı iz bırakmış, dil, kültür, bilim vs., Osmanlı'dan geriye pek bir şey kalmamış.

Osmanlılar daha çok rumeliye yapmışlar. Ama elimizden çıkan yerlerde kültür katliamı yapılmış. Anadoluya ise daha çok Selçuklular eserler yapmışlar.
  • quote:

tataryan

Böyle bir saçmalık olabilir mi?Atila, Leon ismini alıp İstanbul'a imparator olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Der noktayı koyarım:

"Sürekliliği sağlayan akıldır. Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği toprakların asırlardır Osmanlı imparatorluğunda kalması, Fatih ve ondan sonra gelen padişahların “akıllı” olmalarındandır. İskender’in işgal ettiği toprakların kendinden sonra elden çıkması ve kalıcı bir nizam kuramamış olması, onun zeka dehası olduğunu fakat akıl dehası olmadığını gösterir."

Şimdi anlaşılmıştır Roma mı Osmanlı mı

o zaman roma mı diyosun sonuçta aralarında 900 yıl var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazil38

quote:

Der noktayı koyarım:

"Sürekliliği sağlayan akıldır. Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği toprakların asırlardır Osmanlı imparatorluğunda kalması, Fatih ve ondan sonra gelen padişahların “akıllı” olmalarındandır. İskender’in işgal ettiği toprakların kendinden sonra elden çıkması ve kalıcı bir nizam kuramamış olması, onun zeka dehası olduğunu fakat akıl dehası olmadığını gösterir."

Şimdi anlaşılmıştır Roma mı Osmanlı mı

o zaman roma mı diyosun sonuçta aralarında 900 yıl var.

900 yıl önemli değil mantaliteden bahsediyorum..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

külhan beyimisin? hem suçlu hem güçlü benimi korkutacaksın? meraklısı değilim sana bir şey öğretmeye sen uzatıyorsun pm atıp pm atıyor diyorsun meseleyi ben hala anlamış değilim resim meselesine de sen dahil oldun ben davet etmedim seni rica ederim kendine gel başlığı bulandırıyorsun...

Özel bir sorun varsa pm ile ulaş başlığı baltalama.

son kez söylüyorum.. artık ne laflarımı alıntıla nede bana pm at

anlaşıldı mı

mümkünse benimle bir daha muhattap olma.. bu kaçıncı deyişim hatırlamıyorum. benimle muhattap olma, beni rahatsız etme

Senin niyetin ne anlamıyorum tehditmi ediyorsun Allahaşkına. hakikaten rahatsız olan insan neden habire cevap vermeye veya tehdit vari mesajlar yazmaya gerek duyar anlamıyorum. seni hatırlamam bile hani bir müddet sonra seni unutur alıntı yaparım bence sen block yap beni böylece görmezsin ama sen habire alıntı yapıp konu başlık ile alakası olmayan kişisel meselelerin ile başlığı baltalıyıp şahsıma saldırıyorsun yapma bak block yap.

tehdit etmiyroum.. kimseyide etmedim..

tamam hocam blokluyorum sende beni blokla.. kolay gelsin

Edemezsin zaten... dağ başımı burası.

Ben ne yapıp ne yapmayacağıma tek başıma kimseden talimat almadan karar verip yapmaya muktedirim
    her rahatsız olan forum üyesi gibi mesaj yazıp cevap vermeyi kes bitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

tataryan

Atilla'nın din ve isim değiştirip Bizans İmparatoru olduğuna dair ciddi bir akademik belge gösterebilir misin? Yoksa komplo teoristyenlerinin ağzından çıkanları gerçek olarak mı kabul ediyorsun merak ettim doğrusu?

Attila'nın Leon olmasında bir kötüleme mi görüyorsunuz?

Roux, kitabında nereden alıntı yaptığını da kitabının sonunda veriyor.

Bizansın dini Ortodoks hıristiyandır. Ortodokslar: Kutsal (Kut) Meryem ANA'yı kabul ederler!

Sünniler: Kutsal ANA derler!

Kutsalın (Kut'un) Meryem veya Ayşe, Fatma olması önemli değildir. Hepsi ANA değil mi?

Yunanlıların batıya getirilmesinden sonra hepsi Katolik olmuşlar. Hepsinin kilisesi, patrikhanesinin üstünde haç var.

Daha önce Ortodoks ülkeleri olan ülkelerde Osmanlı hakimiyetini görürsünüz. Katolik ülkeleri Osmanlı idaresine girmemiştir.

Haçlılarla (Katolikler) Ortodokslar saldırıyorlar ve Osmanlıdan yardım istiyorlar. Osmanlı İLAHFET (İlah-fet) ordusu mu, Türk ordusu mu?

İLAHİYAT: İlah-i-yat

• quote:

quote:

quote:

tataryan

Attila'nın Leon olmasında bir kötüleme mi görüyorsunuz?

Roux, kitabında nereden alıntı yaptığını da kitabının sonunda veriyor.

Bizansın dini Ortodoks hıristiyandır. Ortodokslar: Kutsal (Kut) Meryem ANA'yı kabul ederler!

Sünniler: Kutsal ANA derler!

Kutsalın (Kut'un) Meryem veya Ayşe, Fatma olması önemli değildir. Hepsi ANA değil mi?

Yunanlıların batıya getirilmesinden sonra hepsi Katolik olmuşlar. Hepsinin kilisesi, patrikhanesinin üstünde haç var.

Daha önce Ortodoks ülkeleri olan ülkelerde Osmanlı hakimiyetini görürsünüz. Katolik ülkeleri Osmanlı idaresine girmemiştir.

Haçlılarla (Katolikler) Ortodokslar saldırıyorlar ve Osmanlıdan yardım istiyorlar. Osmanlı İLAHFET (İlah-fet) ordusu mu, Türk ordusu mu?

İLAHİYAT: İlah-i-yat

Canım kardeşim bana akademik bir kaynak ver yok şu kut-sal mış yok su anaymış bunlar değil. Kıyamet teorilerini de doğru kabul edelim ozaman? Komplo teoristyeni Altındal'ın kaynak sunmadan söylediklerini fazla ciddiye alıyorsunuz.

Alanında uzman olan Dr. Ali Ahmetbeyoğlu böyle bir şeyin kocakarı uydurmaları ile eş olduğunu bununla ilgili hiçbir ''gerçek kaynak'' olmadığını söylüyor. Bilinen şey Attila'nın Papa ile görüştüğü, sonrasında ordusunu geri çektiği ve bu geri çekiş karşılığında yüklü bir tazminat ile Roma'yı vergiye bağladığıdır. Ancak bu görüşmede neler konuşuldu bilinmiyor.

• Cypon;

Yanlış insanla tartışmaya girmişsiniz uyarayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Cypon;

Yanlış derken tarih konusunda üstün bilgisi olduğunu mu kastediyorsun yoksa başka bir yönünü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 6 Nisan 2013; 0:24:29 >
  • quote:

Cypon;

Aynı fikirdeyim!
  • quote:

quote:

Cypon;

Yanlış derken tarih konusunda üstün bilgisi olduğunu mu kastediyorsun yoksa başka bir yönünü mü?

Arkadaş hani düşün ben bile tartışmaya girmemişim ki biliyorsun tartışmaya bayılırım özellikle bana taş atıldığında Ama anaerkil toplum yapısını Hristiyanların sembolüne, Adem ile Havva'ya bağlayan birinden bahsediyoruz. Adam donanımhaberin Aytunç Altındal şubesi resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Cypon;

Arkadaş hani düşün ben bile tartışmaya girmemişim ki biliyorsun tartışmaya bayılırım özellikle bana taş atıldığında Ama anaerkil toplum yapısını Hristiyanların sembolüne, Adem ile Havva'ya bağlayan birinden bahsediyoruz. Adam donanımhaberin Aytunç Altındal şubesi resmen.

Eyvallah açıklama için teşekkürler. Bundan sonra daha dikkatli olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

40 yıllık atıcıyım böyle şey görmedim.
    Kaynak?İngilzice olsun lütfen Romaya Hun dedi 1000lerce şey var ve + PAgan dinini benimsemeleri?Sezara hun diyorsan

Sen onu boşver adam daha mitolojiden alınan "O->" erkek sembölüne kadın "O-+" kadın sembolüne erkek diyor , bi de bu sembollerin DNA'da bulunduğunu iddia ediyor.. Attila Roma'yı ikiye böldü ve Leon olarak Doğu Roma'yı yönetti olayına gelirsek bir kere Roma 395'te ikiye ayrılıyor,Attila'nın doğum tarihi tam olarak bilinmese de 395 olarak tahmin ediliyor.Hüküm süresi ise 434–453 arasında.Sezar ise MÖ 100 – 15 Mart MÖ 44 yani adam Sezar'a Hun demiyor.

Neyse bu uydurmaları geçip dikkatini başka yere çekmek istiyorum.

Antik Roma'nın kuruluşunun efsanesi dikkat çekici.Efsaneye göre Roma, MÖ 27 Nisan 753 tarihinde Truva prensi Aeneas'ın torunları olan Romulus ve Remus adlı ikiz kardeşler tarafından kuruldu.Bu ikizleri bir dişi kurt emzirip büyüttü.Bu mit Etrüsk uygarlığından alınma.
    (Türk mitolojisindeki Asena'ya benziyor..)Ayrıca bu Etrüsklerin bir tanrıçasının adı da Turan! Kaynak :http://en.wikipedia.org/wiki/Turan_(goddess)
    Roma uygarlığının, mitolojisindeki ilahlardan, hukukundan yol yapım tekniklerine kadar, kökünü hemen hemen tümüyle Etrüsk uygarlığından almış olduğu günümüzde saptanmış durumdadır..

Kimdir bu Etrüskler?
    Etrüsklerin kökeni hakkında yapılan en yeni çalışma, 2004 yılında çeşitli İtalyan üniversitelerinden gelen bir grup genetik bilimci tarafından yapılmıştır. Bu araştırma çerçevesinde MÖ 7-3 yüzyıllar arasında yaşamış Etrüsklere ait 80 iskeletten alınan DNA örnekleri alınarak çok titiz bir çalışma ile günümüzde yaşayan çeşitli milletlere ait DNA'lar ile karşılaştırılmıştır.
    Sonuç olarak Etrüsklerin genetiğinin diğer milletlere göre en çok bugünkü Türkiye Türkleri ile yakınlığı ortaya çıkmıştır. Kaynak:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1181945/

Sonuç olarak tabii ki de Roma İmparatorluğuna Türk diyemeyiz lakin Roma'nın kurulmasında Etrüsklerin çok büyük payı olduğu ve bunlarında Türk kökenli olabilecekleri önemli bir noktadır.Dipnot:6-5.yüzyıllar arasında Etrüsk halkının bir kısmı ve kültürü zamanla Roma İmparatorluğu içinde erimiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi víkingr -- 6 Nisan 2013; 14:03:03 >

• Benim yukarda yazdığım yanlış anlaşılmasın, " yanlış kişiyle tartışmayın " derken yalnızca arkadaşın KB'in değişik renklerinden birisi olduğunu hatırlatmak istedim, yoksa " alay " anlamında bir söz değil! KB yazarı Biltürk'ün şimdiye kadar kimseye ters davrandığını, kimsenin kalbini kırdığını görmedim. Görüşleri ne olursa olsun açıkça söyler, ve kimseye sıkıntı-rahatsızlık vermez ve sanıyorum kendisi de nazik davranılmayı hak ediyor. Ve nihayet herkes hep tartışmak zorunda da değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Cypon;

Aytunç Altındal'ı hiç tutmam.

Hiç kimsenin yazdıklarını veya konuştuklarını da olduğu gibi doğru kabul etmem. Bağlantılar ararım.

Türk'üm! Atalarımın doğrularını da savunurum yanlışlarını da. Doğruya doğru, yanlışa da yanlış demesini bilirim. Körü körüne kabul edemem.

"Âdem'i yarattık ondan da eşini yarattık. O ikisinden bir sürü erkekler ve dişiler ürettik..."

Sizler babanızın hangi kemiğinden yaratıldınız?

Biz babamızın tohumundan yaratıldık. DNA ve genlerimiz ilk adamın/erkeğin oluşumundan beri sürüp gelendir. 43.000 nesilden beri sürüp gelen bir DNA ve genlerin yarattığı beden birtürk olamaz. Bu beden 43.000 nesilden beri geçmiş tüm bedenlerin DNA ve genlerinden oluşmuştur.

Biz ırkçı olmadığımız gibi diğer ırkçıların yapmış oldukları gibi de katliyam yapamayız, yapmamışızdır.

Osmanlı nekadar Türk ise, Roma da o kadar Türktür.

Çin'in Kunmik şehrinin üstünde YUN-NAN'ı görebilirsiniz, Yunanlıların buradan Yakup bey tarafından batıya getirilmiştir. Çin'in haritasına bakabilirsiniz. Yunanlılarınhalan ataları da orada vardır.

İnanmak yerine araştırmaya çalışıyorum.

Bu güne kadar kandan bir ırk tespit etmiş bir tek bilim insanı var mı? Tüm insanları (canlıları) yaratan Allah değil mi? Amentü Duğasını okursanız: "Allha, kitaplarına, meleklerine KADERE (alın yazısına), hayrın ve şerrin Allahtan geldiğine İNANMAK" Biz bunlara biyoloji ve tıp ilmini anlayarak inanıyoruz.

Büyük insanlar, bizim gibi basit insanlara cevap vermezler, Allah ise peygamberlerini herneden ise ümmilerden seçmiş! Biz bilmeyiz, Allah bilir. Onun söylemediği hiçbir bilgiyi bilmemiz de mümkün değildir. Doğruya da eğriye de bizi o götürür. Çünkü O Ahad'dir. Varlık aleminde tek varlıktır.Çünkü O Ahad'dir. Varlık aleminde tek varlıktır.

Çünkü O Ahad'dir. Varlık aleminde tek varlıktır!

Kuran'ı da, biyoloji ve tıp ilmini anladıktan sonra şüphe duymadan inanıyoruz. İşkembeyi kübradan inanmıyoruz!

• Sümer Medeniyetin kurucusu,
    Roma batı medeniyetinin temeli
    Mısır ve Persler de doğu medeniyetinin temelidir.
    Bir de bunlara Çin medeniyeti eklenebilir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.