Şimdi Ara

[ROOT] [XPERİA Z2/Z3] [ANDROİD 5 LOLLİPOP KOLAY ROOT YÖNTEMİ] [yeni] [V2] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
8
Favori
11.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlginç Wi-Fi'den defelarca denememe rağmen olmadı fakat mobil veri ile ilk denemede başarılı bir şekilde root oldu.
  • hocam ben ilk denemem de yaptım teşekkürler.
  • Herkes birşeyler sormuş ama esas sorulması gerekeni kimse sormamış...

Nette birçok kaynak, xperia z serisine (z2, z3 vs) root yapılınca kameranın kalitesiz ve kötü çekeceği bilgisi mevcut. Üstelik bu bilgi sony tarafından da resmi olarak açıklanmış durumda. Cihazım şuan 5.1.1 sürümünde. Kısaca, yukarda anlattığınız yöntemle cihazı rootlarsam şayet, kameranın kalitesi bozulacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

Herkes birşeyler sormuş ama esas sorulması gerekeni kimse sormamış...

Nette birçok kaynak, xperia z serisine (z2, z3 vs) root yapılınca kameranın kalitesiz ve kötü çekeceği bilgisi mevcut. Üstelik bu bilgi sony tarafından da resmi olarak açıklanmış durumda. Cihazım şuan 5.1.1 sürümünde. Kısaca, yukarda anlattığınız yöntemle cihazı rootlarsam şayet, kameranın kalitesi bozulacak mı?

Öncelikle 5.1.1 sürümünü rootlayamazsın

Kamera konusuna gelince bu olay tamamen bootloader kilidi ile alakalıdır. Normal şartlarda sony nin istediği şekilde root yaparsak bootloader kilidini açmamız gerekir. Açarsak ne olur? Sony cihazlarda bir TA bölümü dediğimiz drm keylerin saklandığı bir bölüm vardır. Drm key nedir sony nin patentini lisansını almış olduğu kameranın daha iyi çalışması için bionz yazılımı ve diğer bazı sony özelliklerinin çalışması için onların yazılımları. Pekala biz bootloaderi açtığımız zaman bu bölüme erişim sağlayabiliyoruz. Bu durumdada bu yazılımlar kopyalanıp başka cihazlardada kullanılabilir düşüncesiyle sony kopyalama durumy olmasın diye bu özel yazılımlarını bootloader kilidi ile koruyor. Ayrıca bu söylediklerim her cihaza özel imei için kodlanmıştır ve bir kere bootloaderi açtığınızda bunlar silinir ve yedeğiniz yoksa birdahada geri yükleyemezsiniz bu durumdada kamera kötü çeker.

Bizim root yöntemine gelelim. Bu sonye karşı beklenmedik bir hamledir. Bootloader kilidi açılmadan cihazın nornalde rootlanamaması gerekir. Ancak xda geliştiricileri bunu daha önce başarmıştı. Şimdi yine bu yöntem ile bootloadere takılmadan root yapabiliyoruz. Bu durumda bizim drm keylerimiz etkilenmiyor. Yani kamera daha kötü çekmiyor. Cihazı sadece rootlamış oluyoruz sisteme su binary ve telefona supersu uygulaması yüklenmiş oluyor tüm olay bu. Ayrıca bootloaderi açmadan root yapıldıktan sonra cihaz rootlu oldugu için TA bölümünün yedeği alınabiliyor. Böylece ileride bootloaderi açmaya karar verseniz bile silinen keyleri yedekten yükleyebiliyorsunuz. Ancak keyler dediğim gibi imei ye özgü ve başka bir cihazın yedeğini yükleyemezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Z3 5.1.1 de işe yarıyor mu?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ali

Z3 5.1.1 de işe yarıyor mu?

5.1.1 uyumlu değil

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Z2 için en son çıkan Türkiye ftf si nereden bulabilirim

• DİSCOVERY de ne kolaydı boromire basıp kapatıp acıyorduk bu ne böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: -Sky

quote:

5.1.1 uyumlu değil

fabrika ayarlarına sıfırlasam 5.0.2 oluyor bir de alacağım riskler nedir tam anlamadım telefonun çöp olma durumu da mı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

quote:

quote:

5.1.1 uyumlu değil

fabrika ayarlarına sıfırlasam 5.0.2 oluyor bir de alacağım riskler nedir tam anlamadım telefonun çöp olma durumu da mı var

www.xperiaturkiye.net/root.html adresinden gerekli bilgiyi alabilirsin cihazın çöp olma ihtimali yok risk yok ayrıca kingroot yöntemi yerine yeni alp yöntemini (sitede var) kullanmanı tavsiye ederim. Fabrika ayarlarına dönersen 5.0.2 olmaz 5.1.1 kalır 5.0.2 yi flashlaman şart

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

quote:

quote:

5.1.1 uyumlu değil

www.xperiaturkiye.net/root.html adresinden gerekli bilgiyi alabilirsin cihazın çöp olma ihtimali yok risk yok ayrıca kingroot yöntemi yerine yeni alp yöntemini (sitede var) kullanmanı tavsiye ederim. Fabrika ayarlarına dönersen 5.0.2 olmaz 5.1.1 kalır 5.0.2 yi flashlaman şart

denedim haklısın flashlarken bozuldu dün zar zor düzelttim tekrar deneyebilir miyim bilmiyorum ki

• Recovery menüsüne nasıl giriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 6 Ekim 2015; 12:24:25 >
  • quote:

quote:

5.1.1 uyumlu değil

Hocam ben eski telefonda bu yöntemle root yapmıştım ama cihaz su geçirince servise yolladım onlarda yeni telefon verdiler fakat verdikleri telefonda 5.1.1 yüklü geldi hangi sürüme düşürmeliyim ve nasıl düşürebilirim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trezeguet17

quote:

quote:

5.1.1 uyumlu değil

Hocam ben eski telefonda bu yöntemle root yapmıştım ama cihaz su geçirince servise yolladım onlarda yeni telefon verdiler fakat verdikleri telefonda 5.1.1 yüklü geldi hangi sürüme düşürmeliyim ve nasıl düşürebilirim acaba?

Root:
    http://www.xperiaturkiye.net/root.html

Versiyon düşürme:
    http://www.xperiaturkiye.net/flashtool.html

4.4.2 veya 5.0.2 sürümüne düşüp rootla sonra

http://www.xperiaturkiye.net/prerooted.html

Linkinden 5.1.1 e güncelle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Trezeguet17

quote:

quote:

5.1.1 uyumlu değil

Root:
    http://www.xperiaturkiye.net/root.html

Versiyon düşürme:
    http://www.xperiaturkiye.net/flashtool.html

4.4.2 veya 5.0.2 sürümüne düşüp rootla sonra

http://www.xperiaturkiye.net/prerooted.html

Linkinden 5.1.1 e güncelle

teşekkürler hocam deneyeceğim birazdan.

• 4.4.2 de kalarak recovery yüklü ve sound mod nasıl yükleyebilirim.
  • hocam mobil veriyi her kapatışımızda ''mobil veri devre dışı'' uyarısı var ya, onu hangi modülle kapatabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

hocam mobil veriyi her kapatışımızda ''mobil veri devre dışı'' uyarısı var ya, onu hangi modülle kapatabiliriz?

https://yadi.sk/d/htJALtRViBBkV

Bunu yükleyip xposedden aktif edin ve cihazı yeniden başlatın o uyarıyı bir daha almazsınız

• eyvallah hocam sağ olun
  • hocam birde şunu cevaplarsan memnun kalırım. kilit ekranına widget koymak için hangi modül gerekli? Yani böyle bir şey yapabiliyor muyuz? biliyorsun kitkatta vardı sonradan kaldırıldı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.