Şimdi Ara

rötüş için boyaya tiner atmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. dün aracımın sağ kapısında ki çizikler için aracımın renk kodundan boya yaptırdım ve denemek için kürdan ve ince sulu boya fırçası ile deneme yaptım.
    boya rengi koyu kaldı ama henüz zımpara yapmadım. sorum şu olacak; aldığım boyaya biraz tiner katmalımıyım? rengi açar mı? ayrıca zımpara hangi numara olacak? yani kendi boyasına zarar vermek istemiyorum. en son pastalıyacağım

• Selam..

Tiner eklenmez. Eklersen kıvamı azalır, akar gider..Vernik ekleyebilirsin, tabii orjinali vernikli değilse. Risk alma, 1200'lük sulu zımpara kullan. Renk kodundan eminsen, aracın kendine önce pasta cila yap(tır), ya da doğru kodlu boyayı edin.
  • nasıl boya koyu kaldı ya. hangi boyacıdan aldınız öyle saçma şey olurmu
  • zaferdurukan kullanıcısına yanıt
    öncelikle boya belli zaman aralıklarıyla tekrar tekrar derin çiziğe sürülür.mesela 2 günde bir.Öyle bir hale gelirki çizik kısım normalden yüksek olur işte o zaman 0 zımparayla hafifçe zımparalanıp pasta cila yapılır.çizik &80 kaybolmuştur.tiner falan eklemeyin.
  • tamamdır teşekkür ederim. bir kaç kez daha kontrol edip,tiner kullanmadan bu işi yapacam. koyuluk gözüme batarsa artık kendi boya ustama götürüp ondan rötuş yapmasını isteyeceğim
  • ayrı başlık açmadan sorayım; rötuş boyasını spreye basan yerler var. nasıldır bu sprey rötuş boyaları? kullanmayı düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

tamamdır teşekkür ederim. bir kaç kez daha kontrol edip,tiner kullanmadan bu işi yapacam. koyuluk gözüme batarsa artık kendi boya ustama götürüp ondan rötuş yapmasını isteyeceğim

renk tonu olarak tutmadıysa birşey diyemem ama, boya mat duruyorsa vernikten kaynaklanır. boya vernikten sonra sertleşir ve parlamaya başlar. özellikle metalik renkte daha çok belli olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya aslinda ciddi bi salaklik yaptım cizik yerlerin disini bantla kapatıp duzgun bir sekilde icini boyamam gerekti ama aklima gelmedi. Ayrica boyanin koyu olmasinin sebebi , boyayi karistirmadan surmemden kaynaklanmis. Tecrubesizlik ve bilgisizlik iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende bugün metalik kırmızı aracımın birebir aynı renk koduna sahip sentetik (ayrıca evde su bazlı olanda var) rötüş boyasından sürdüm, bariz koyu kaldı ve uzaktan belli oluyor. Tiner kullanmadım kesinlikle. Acaba sürerken boya kalınlığı biraz fazla olduğundan mı koyu görünüyor yoksa rötüş üzeri vernik atamadığımız için bu durum normal mi? Zımpara işine hiç girmedim zira noktasal taş vurukları için sürüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam bende bugün metalik kırmızı aracımın birebir aynı renk koduna sahip sentetik (ayrıca evde su bazlı olanda var) rötüş boyasından sürdüm, bariz koyu kaldı ve uzaktan belli oluyor. Tiner kullanmadım kesinlikle. Acaba sürerken boya kalınlığı biraz fazla olduğundan mı koyu görünüyor yoksa rötüş üzeri vernik atamadığımız için bu durum normal mi? Zımpara işine hiç girmedim zira noktasal taş vurukları için sürüyorum.

Zamanla renk değişimi yaşanabilir çevresel etkenlerden. Araç kaç model ?
    Tabi boya hazırlanmasında da problem olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam bende bugün metalik kırmızı aracımın birebir aynı renk koduna sahip sentetik (ayrıca evde su bazlı olanda var) rötüş boyasından sürdüm, bariz koyu kaldı ve uzaktan belli oluyor. Tiner kullanmadım kesinlikle. Acaba sürerken boya kalınlığı biraz fazla olduğundan mı koyu görünüyor yoksa rötüş üzeri vernik atamadığımız için bu durum normal mi? Zımpara işine hiç girmedim zira noktasal taş vurukları için sürüyorum.

Zamanla renk değişimi yaşanabilir çevresel etkenlerden. Araç kaç model ?
    Tabi boya hazırlanmasında da problem olabilir.

Yok hocam daha yeni attım boyayı ama nedense koyu oldu, serviste de aynı işlemi yaptırmıştım, onlarınki daha iyi duruyor. Aynı boyayı kullandıklarını söylemişlerdi onlarda. Orjinal boya kodundan imalat sentetik boya, servis vermişti. Metalik kırmızı, aracı 2014'de sıfır almıştım. Sanırım biraz kalın attım boyayı. Birde tiner/zımpara/vernik hiçbirini kullanmadan amatör rötüşçüler için tavsiye edildiği şekliyle doğrudan fırça ile dokundurma yolunu izledim. Bu arada etrafa yani kaportaya bulaşan boya fazlalıklarını yeni rakı + tırnak yoluyla çıkartabildim büyük ölçüde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Mart 2016; 23:42:27 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Birden fazla ihtimal var:

1) Boyayı kalın attınız.
    2) Zamanla kırmızı renk açılabiliyor, bu nedenle koyu kaldı.
    3) Boyayı makineyle hazırlıyorlar ama, bir ton açığını alıp deneyebilirsiniz.
  • Ayturk hocam doğru söylemiş.

• zaferdurukan kullanıcısına yanıt
    3 kuruş kar edeceğim diye bilmediğiniz işe kalkmanın doğal sonucu. sanayide boyacıya siftah parasına düzgün bir şekilde yaptırılabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Selam..

Tiner eklenmez. Eklersen kıvamı azalır, akar gider..Vernik ekleyebilirsin, tabii orjinali vernikli değilse. Risk alma, 1200'lük sulu zımpara kullan. Renk kodundan eminsen, aracın kendine önce pasta cila yap(tır), ya da doğru kodlu boyayı edin.

Hocam önceki mesajlarda da oldukça yardımcı olmuştun sağol :)

Ben bugün su bazlı olduğu söylenen aynı renk koduna sahip metalik rötüş boyasından attım biraz kapıya ama çok mat ve donuk kaldı. Halbuki önceki mesajlarımda belirttğim servisin verdiği içi tiner kokan sentetik rötüş boyasına renk tam oyurdu ve hiç matlık olmadı. Sebebi ne olabilir sizce?

İkisine de ilave vernik uygulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Mayıs 2017; 19:50:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.