Öncelikle herkese merhaba, Windows update ve antivirus update yapmakta sıkıntı çekiyorum ve bunun nedeninin de Routerım olduğunu keşfettim. Kablonet kullanıcıyım ve netmaster marka standart kablo modemim var tek ethernet çıkışlı olanından. Evden 1 den fazla cihaz internete girdiği için router almak zorunda kaldım. Router olarak da Linksys 'in WRT 150N router ını aldım. En başta hiç bir sıkıntım yoktu. Daha sonra router ı belli bir süre kullanmadım ve kendine reset attı. Bu resetten sonra ayarları tekrar yapmış olmama rağmen update yapamıyorum. Eskiden xp ve antivirus updatelerini sorunsuz yaparken şimdi yapamıyorum. Windows update e bastığım zaman MSN in ana sayfasına bağlanıyor ayrıca Live sitelerine de giremiyorum. Bunun nedeni ne olabilir acaba. Bunu bir kaç bilgisayarımda denedim hepsinde aynı sorunu veriyor. Ama ne zaman router ı devre dışı bırakıp direk netmaster a tek ethernetinden girsem hiç bir sıkıntı olmadan update yapabiliyorum. Router ın hangi ayarlarını değiştirmem gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkesin yardımları ve ilgisi için teşekkür ederim...
belki o programların kullandığı portlar kapalıdır, onları açman lazım.
Sadece update lerdemi sorun yaşıyorsun? Başka bir programın internete çıkışında sorun yokmu yani? İlginç portlarda sorun vardır aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.Modemde port açmayı bilmiyorsan buradan bakabilirsin