Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
351.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: électronic

buyur arac burda at pazarlıgı bakalım ne kadar indirecek ...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-binicisinden-ekstra-ozellikli-ve-temiz-rover-216-si-54055956/detay/

Gerçekten çok temiz duruyor.
    Fiyatta anlaşabilirseniz ve usta onay verirse kaçırma derim.
    Ankara'da sanıyorum Şaşmaz Sanayii'de RMG Servisi varmış. Oraya göstermenizi tavsiye ederim.

• zrb ve elektronik adlı kullanıcı arkadaşlara teşekkür ederim yorumlarınız için. bu araçla yarın ilgileneceğim..

bir de şu araç var dikkatimi çekti. temiz duruyor..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-kusursuz-arayanlara-86-000-km-2013-e-kadar-vizeli-52360327/detay/

şuan favorim bu ikisi...

bunun dışında zrb arkadaşın önerileri gerçekten önemli. ilk olarak bu dediklerinizi kontrol edeceğim.. bunun yanında bugün konuştuğum bir sanayici arkadaşım rover'ların iyi olduğunu ancak parça sıkıntısı olduğunu söyledi. şimdiye kadar parçada sıkıntı çektiğiniz oldu mu?

bir de şu hararet olayı çok gözümü korkutuyor ne yalan söyleyeyim :(

• bak dostum.. parça sıkıntısı cekecegını sanmıyorum neden ? günümüzde dünyanın bir ucundan parca söylesen en fazla 1 haftaya geliyor.. honkong tan söyledik ordan biliyorm.. bu araçlardan türkiyede çok var ki bu modellerin motorları honda üretim .. parca sıkıntısı cekecegını sanmıyorum eger bulundugun yerde parca bulamasanda tedarik süresi 2 gün 3 gün olur.. bu paralara alınabilecek en iyi fiyat/performans aracıdır.. donanım olarak.. hararet işini çözersin ufak bir masrafla.. büyük performanslı bir radyatör + kaliteli devirdaim pompası olay tamamdır ..

ki buna gerk kalacagını sanmıyorum cunku adamlar bu araclara 100 bin km felan binmiş .. sorunlu olsa üretilmezdi .. ve binilmezdi.. aracı yormazsanız bir sıkıntı cıkacagını sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varminaard -- 1 Ağustos 2011; 14:53:22 >
  • www.yedekparcabizde.com

Çok çok ufak parçaları (örneğin kapı kilitlerinin etrafındaki o halkayı) bulmanız biraz zor olabilir.
    Mesela kaput altındaki yorganı da bulmanız zor olur, hurdacıları gezmek zorunda kalırsınız. Fakat temel motor aksamında pek sorun çekilmiyor. Piyasa arabasında 1 günde elinize gelecek parça 3 günde geliyor.
    Benzin filtresi, hava filtresi ve polen filtresini 80tl'ye aldım.
    Bugün aracımı çektirdim ve silindir kapağını açtık. O kadar çok vida söküldü ki anlatamam.
    Çıkarması problem değil ama hangi vidanın nereye takılacağını bilmek problem.

Aracın yürüründe istediğiniz ustaya gidin, çoğu araç aynıdır fakat motoru kesinlikle bilen birine açtırmanız sizin yararınıza olacaktır.
    Mesela, radyatörün havası distribitör kapağının altındaki ince bir soğutma hortumunun üzerindeki bir vidadan alınıyor. Bunu bilmeyen bir usta soğutma sisteminizde hava ile dolaşmanıza neden olabilir. Bu durumda termostat çalışmaz, devirdaim gerçekleşmez, fan açılmaz, her gösterge normalken hararetten dolayı conta yakabilirsiniz.
    Eğer bu aracı alacaksanız, aracınız ile arkadaş olacaksınız. Sürekli onu kontrol edeceksiniz.
    Çelik conta olarak adlandırılan, hararet durumunda erime yapmayan üst kapak contaları mevcut. Bana göre bu conta kötü bir tercih, keza hararet durumunda direkt olarak yatak sarma ihtimaliniz var. Silikon contada da durum aynı ama çelik kadar değil.

En sık görülen problem conta problemi. Soğutma sisteminizi sağlıklı çalışır biçimde tutabilirseniz ve gündüz sıcağında aracınızı kullanırken ona köpekmiş gibi davranmazsanız üzmez sizi.

Mgroverturk forumunu takip etmenizi tavsiye ederim.

• ben sakin araç kullanan biriyim. o yönden sıkıntı yaşamam ama malum bulunduğum yer izmir. sıcağını az çok bilirsiniz.. ondan çekiniyorum.. neyse soğutma sistemini alır almaz elden geçireceğiz anlaşılan...

kararımı verdim.. birkaç güne sonuçlandıracağım şu işi.. umarım her şey güzel olur..

sizlere de yardımlarınız için teşekkür ederim. her türlü sıkıntımızda bu ve diğer forumlar aracılığıyla biz özel rover kullanıcıları olarak irtibat halinde olmak bizim ve hepimiz için önemli bir artı diye düşünüyorum..
  • ben elden geçirmiştim aldığım gibi şuan arabada özel yapğım radyatör var sorunu o sekilde aştık suan rahatız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lé Cola

ben elden geçirmiştim aldığım gibi şuan arabada özel yapğım radyatör var sorunu o sekilde aştık suan rahatız

özel yapım radyatörü biraz açar mısınız? nasıl bir radyatör. farkı ne. kime yaptırdınız ve tabii ki kaça mal oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nzhsvc

quote:

Orijinalden alıntı: Lé Cola

ben elden geçirmiştim aldığım gibi şuan arabada özel yapğım radyatör var sorunu o sekilde aştık suan rahatız

özel yapım radyatörü biraz açar mısınız? nasıl bir radyatör. farkı ne. kime yaptırdınız ve tabii ki kaça mal oldu?

Kale radyatörde sipariş verip yaptırılmış bir radyatör.Orjinalinden farkı daha büyük olması daha fazla boğaza sahip olması kaça mal oldu bilmiyorum çünkü babam yaptırmıstı zamanında

• arkadaşlar,
    bir rover sever olarak 12 milyara kadar 200 kasa bir rover arıyorum. ama güzelim rover'ların hepsi üzülerek belirtiyorum ki ona bakamayacak apaçilerin eline düşmüş. ve ben orijinal bir rover bulamıyorum.. daha da kötüsü izmirde oturmama rağmen sahibinden'de gördüğüm ve kendisiyle telefonda defalarca kez görüştüğüm ıspartalı bir arkadaşın, güya çok temiz ve tavandaki ufak bir güneş yanığından başka sorunu olmayan roverını görmeye gittim.. arkadaş tam bir ruh hastası.. aracın değişmeyeni, boyası yok dedi, daha kaportacıya göstermeden kendim fark ettim her şeyini. tavandaki sözde ufak güneş yanığı tüm tavanı kaplıyor. araca yeni tüp taktırdım dedi. ben de her normal insan gibi sıralı mı die sormadım zira eski sistem tüpler zaten sızdırmazlıktan geçmiyor artık. arkadaş, o güzelim motora eski sistem tüp taktırmış...ya bunu nie söylemiosn dedim, sormadın ki dior.. ve daha buna benzer bir yığın sorun. yine de buraya kadar geldim, uygun bir şey derse alayım artık dedim, 11750den gram aşağı inmio sorunlar yığını araç için..

aklınızda bulunsun ilanda çok temiz gibi görünüo ama araç öyle deil... ıspartadaki bu araç böyle...benim düştüğüm duruma düşmeyin... ben kavga edip gerisin geri geldim... tabi iki gündür sözkonusu arkadaşla bayağı bir akraba olduk beni boşu boşuna oralara götürttüğü için..

şimdi sorarım size... ben rover'dan vaz mı geçeceğim?....

NOT: aracın linki bu:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-kusursuz-arayanlara-86-000-km-2013-e-kadar-vizeli-52360327/detay/

• sayfanın başında, electronic nickli arkadaşın verdiği linkteki sezer'in arabası temiz bir arabadır. bizzat arabasını bilmem ama sezer'i bilirim. aracına titiz bakan bir arkadaştır. bir görüşün derim...
  • quote:

arkadaşlar,
    bir rover sever olarak 12 milyara kadar 200 kasa bir rover arıyorum. ama güzelim rover'ların hepsi üzülerek belirtiyorum ki ona bakamayacak apaçilerin eline düşmüş. ve ben orijinal bir rover bulamıyorum.. daha da kötüsü izmirde oturmama rağmen sahibinden'de gördüğüm ve kendisiyle telefonda defalarca kez görüştüğüm ıspartalı bir arkadaşın, güya çok temiz ve tavandaki ufak bir güneş yanığından başka sorunu olmayan roverını görmeye gittim.. arkadaş tam bir ruh hastası.. aracın değişmeyeni, boyası yok dedi, daha kaportacıya göstermeden kendim fark ettim her şeyini. tavandaki sözde ufak güneş yanığı tüm tavanı kaplıyor. araca yeni tüp taktırdım dedi. ben de her normal insan gibi sıralı mı die sormadım zira eski sistem tüpler zaten sızdırmazlıktan geçmiyor artık. arkadaş, o güzelim motora eski sistem tüp taktırmış...ya bunu nie söylemiosn dedim, sormadın ki dior.. ve daha buna benzer bir yığın sorun. yine de buraya kadar geldim, uygun bir şey derse alayım artık dedim, 11750den gram aşağı inmio sorunlar yığını araç için..

aklınızda bulunsun ilanda çok temiz gibi görünüo ama araç öyle deil... ıspartadaki bu araç böyle...benim düştüğüm duruma düşmeyin... ben kavga edip gerisin geri geldim... tabi iki gündür sözkonusu arkadaşla bayağı bir akraba olduk beni boşu boşuna oralara götürttüğü için..

Ben 14bin istiyorum 416si var izmirdeyim.Ama gel gör bi arabaya bak neden 14bin istediğimi anlarsın.Yazarsam şimdi çok uzun sürecek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: caytem

quote:

arkadaşlar,

Ben 14bin istiyorum 416si var izmirdeyim.Ama gel gör bi arabaya bak neden 14bin istediğimi anlarsın.Yazarsam şimdi çok uzun sürecek :)

doğrudur hocam aracı görsem demem zaten. yeterki temiz olsun.... ama ben 200 kasa düşünüyorum. onun için teklifini değerlendiremeyeceğim. kusura bakma..
    sana hayırlı satışlar...

• Arkadaşlar,
    Ben de rover 75 alacağım için açil aracım satılık.Sahibiden com..İlan no: #51261872 Denizliden satılık.Sitede 75 var.Onualacağım,için satıyorum.
  •  >>Rover Kullanıcıları Kulübü<<

Şöyle bir şey kaça mal olur acaba?
  • Verilen paraya değer.Kaça mal olursa olsun.
  • Arkadaşlar merhaba benim elimde 11000-11500 tl para var ve rover almak istiyorum.Muhtemelen 214 si modeline bakıyorum.
    Antalya da yaşıyorum burda sanırım Altınkaya rover servisi var. Ama servise para vermek pek mantıklı gelmiyor.
    Araçta her hangi bir parçada arıza çıktığında netten parçayı sipariş versem sanayideki ustalar takabilir mi ?Yoksa illa servise mi götürmek gerekir.Tek servis olduğu için servis sahibi hakkında 2 kişi pek olumlu şeyler söylemedi.Fiyatları çok yüksek tek olduğu için çok havalı vs gibi şeyler.

Bir tane araç buldum 214 si , 1998 model ve 145000 km de.Araçta lpg yok diğer özellikler var(klima,airbag, hidrolik direksiyon,elektirikli ön camlar,alarm,merkezi kilit vb)
    27.07.2013 tarihine kadar muayenesi var.
    Fiyat olarak 9800 tl isteniyor.Sanırım pazarlıklar 9500 e düşer.

Sizce uygun mudur fiyat vs ?

Veya Antalya çevresinde bildiğiniz başka rover var mı ? HB olmasını istiyorum 11500 tl ye kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: umitkilavuz

Arkadaşlar merhaba benim elimde 11000-11500 tl para var ve rover almak istiyorum.Muhtemelen 214 si modeline bakıyorum.
    Antalya da yaşıyorum burda sanırım Altınkaya rover servisi var. Ama servise para vermek pek mantıklı gelmiyor.
    Araçta her hangi bir parçada arıza çıktığında netten parçayı sipariş versem sanayideki ustalar takabilir mi ?Yoksa illa servise mi götürmek gerekir.Tek servis olduğu için servis sahibi hakkında 2 kişi pek olumlu şeyler söylemedi.Fiyatları çok yüksek tek olduğu için çok havalı vs gibi şeyler.

Bir tane araç buldum 214 si , 1998 model ve 145000 km de.Araçta lpg yok diğer özellikler var(klima,airbag, hidrolik direksiyon,elektirikli ön camlar,alarm,merkezi kilit vb)

Veya Antalya çevresinde bildiğiniz başka rover var mı ? HB olmasını istiyorum 11500 tl ye kadar.

anlamadığım konulardan birisi de bu işte. rover için her gelen mutlaka 214 ile girmeye çalışıyor. neden 214? eğer siz bunun cevabını verirseniz ben merakımı giderir, yeni bir şey daha öğrenir ve size neden 214 yerine 216 olması gerektiğini, daha önce onlarca, yüzlerce, binlerce kez yazmış olmama rağmen bir kez daha bıkmadan ve usanmadan yazarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: umitkilavuz

Arkadaşlar merhaba benim elimde 11000-11500 tl para var ve rover almak istiyorum.Muhtemelen 214 si modeline bakıyorum.

anlamadığım konulardan birisi de bu işte. rover için her gelen mutlaka 214 ile girmeye çalışıyor. neden 214? eğer siz bunun cevabını verirseniz ben merakımı giderir, yeni bir şey daha öğrenir ve size neden 214 yerine 216 olması gerektiğini, daha önce onlarca, yüzlerce, binlerce kez yazmış olmama rağmen bir kez daha bıkmadan ve usanmadan yazarım...

İlla 214 olcak diye bir şey yok şu anda fiyat olarak onu uygun buldum ama Antalya da 3-4 tane de 216 var.
    Neden 216 olduğunu yazarsanız ben de ona göre seçim yaparım.

• hocam bakın;

rover'da (aslında son dönemlerde bütün markalarda) araç fiyatları motor hacmine göre değil, model yılına ve temizliğine göre değişir. yani ikinci el fiyatlarını artık motor hacimleri belirlemiyor. yani öyle kendinizi 214, 1.4litrelik bir motora sahip dolayısıyla 1.6 litrelik 216'dan daha ucuz olur diye şartlandırmayın. aynı model yılında ve aynı temizlikteki bir 214 ile 216 hemen hemen aynı fiyattır. hatta pazarlıkla bir 216'yı 214'den daha ucuza bile alabilirsiniz.

gelelim niye 214 değil 216 olayına :

1) 216'ların donanım seviyeleri daha yüksektir. daha zengin donanımlıdır. (en basitinden 214'ler sac jant iken 216'lar standart alaşım janttır. alaşım jantlı 214'lerin tamamı sonradan alaşıma çevrilmiştir gibi).
    2) bir çok yerde 216'lar 214'den daha az yakar.
    3) daha kolay satılır.
    4) üstelik aynı vergi dilimindedir. vergiden yana da derdiniz olmaz.

yetmez mi?

• aya hocam,
    okuduğum kadarıyla roverler hakkında çok iyi bilgilere sahipsiniz.
    bende 96 model 414 si var genelde aracımdan memnunum.
    son zamanlarda sıkışık trafikte giderken dur kalklarda debriyaj sertleşiyor ve
    devir saati kendiliğinden yükseliyor ve orda kalıyor bu iki konu birbiri ile alakalımı
    yardımcı olursanız sevinirim.
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.