Şimdi Ara

Rt-205 Adsl Kampanyası Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
16.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesajı bir kere yayınlama gereği duyuyorum. 6 gündür çektiğim rezaletten başka bir şey değil. Kampanyadan aldığın kablosuz modem airties rt-205 modeli içindeki yazılım olarak rt-205TT olarak değiştirmişler. Firmwire kısıtlama ve 12 kişiyi geçemeyn bir yapıya sahip. Bir de üstüne üstün internette takılmalarda cabası internette dolaşırken 7-8 nci tıklamanızda cevap vermiyor. 5-10 dk beklettikten sonra çalışıyor. Turktelekom'u arıyorum buna firmwire atmak istiyorum dedim çok yaaş giriyor internete ama demezlermi atamazsınız sizene kardeşim modem benim değilmi atarımda atmamda dedim. Ben size 24 ay bağlı kalacam dedim ama modemi kısıtlamayaın demedimki. Buda yetmezmiş gibi airties i aradım. Onlarda firmwire değiştiremeyiz dediler dedim modem türktelekomunmu sizinmi dedim. Oda turktelekomun demezmi ee dedim. Garanti belgesinde adınız yokmu var dedi ee bu modem sizin dedim. Destek istiyorum ben dedim.Tamam dedi. Ben dedimki anlamam kıt :D ingilizce yüklemek istiyorum firmwire yükleyin dedim. Yükleyemeyiz dediler. Nasıl destek bu anlamadım. Durum bundan ibaret tam komedi. Anlıyacanız bu modem kimseye yaramaz. Elkotek bayisi tanıdık olunca modemi 3 kere değiştirdim aynısını yaptı dedim benim bilgisayarımdamı elkotek in bilgisayarında denedik aynı şeyi yaptı takılamalar. Kilitlemeler. Şimdi yarın kaymakamlığa şikayet dilekçesi verecem tüketici hakları için turk telekom ve airties hakkında sizce daha uygun bir yol varmı bu adamlar güzellikten anlamıyor. İlla zor yoldan anlıyorlar....

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

Bu mesaj silindi.
    bendede aynı sorun var arkadaşım yarın götüreceğim bende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mus3535

bendede aynı sorun var arkadaşım yarın götüreceğim bende...

Alıntıları Göster
    sagsoz06 kardeşim... Modemin modeli rt-205 değilmi?

al sana firmware

indir ve kendin yükle!!! Herşeyi onlardan istemek zorunda değilsin. Adamlar ürünleri için resmi site kurmuşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımahm -- 3 Mayıs 2007; 10:04:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımahm

al sana firmware

indir ve kendin yükle!!! Herşeyi onlardan istemek zorunda değilsin. Adamlar ürünleri için resmi site kurmuşlar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: donanımahm

al sana firmware

@sagsoz06 bence git hakkını savun . Sakın firmware 'i kendin yukleme bırak onlar yüklesin yüklerken problem falan olur bakarsın , haklı durumdan haksız duruma düşme . Madem onlar sana çektiriyor sende onlara çektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: imphotep_2000

quote:

Orjinalden alıntı: donanımahm

al sana firmware

@sagsoz06 bence git hakkını savun . Sakın firmware 'i kendin yukleme bırak onlar yüklesin yüklerken problem falan olur bakarsın , haklı durumdan haksız duruma düşme . Madem onlar sana çektiriyor sende onlara çektir.

Alıntıları Göster
    yükleyemiyorsunki sorunda burda

• quote:

Orijinalden alıntı: sagsoz06

yükleyemiyorsunki sorunda burda

Alıntıları Göster
    Öyleyse hakkını tüketici kurulunda ara. Ortada ciddi bir haksızlık var. Haksızlık "Şu modemi hediye ediyoruz" deyip, modemin kilitli olması.

Diğer bir konuda; Airties zamanında Aselsanın yaptığı hatayı yapıyor.. Hatırlarmısınız, Aselsan 1919 ve 1923 diye Cep telefonu yapmıştı. bence dönemiin mükemmel telefonlarıydı. Tuttular bu telefonları Telsim e sim kilitlediler, Türkcellde çalışmadı. ve bir süre sonra müşterisi azalınca zarar ettiler ve Üretimi durdurdular. Aynısını Airties yapıyor ona üzülüyorum.

• quote:

Öyleyse hakkını tüketici kurulunda ara. Ortada ciddi bir haksızlık var. Haksızlık "Şu modemi hediye ediyoruz" deyip, modemin kilitli olması.

Diğer bir konuda; Airties zamanında Aselsanın yaptığı hatayı yapıyor.. Hatırlarmısınız, Aselsan 1919 ve 1923 diye Cep telefonu yapmıştı. bence dönemiin mükemmel telefonlarıydı. Tuttular bu telefonları Telsim e sim kilitlediler, Türkcellde çalışmadı. ve bir süre sonra müşterisi azalınca zarar ettiler ve Üretimi durdurdular. Aynısını Airties yapıyor ona üzülüyorum.

Alıntıları Göster
    firmwire yüklenmiyor.....yarın iade presedürüne gireceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: mus3535

firmwire yüklenmiyor.....yarın iade presedürüne gireceğim

Alıntıları Göster
    Özgürlüğümüz sadece kendimizle kalmıyor modemlerde bile bizi kısıtlıyorlar.
    Yaktın beni türk telekom modeme üzülmem giden 6 günüm ona yanarım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sagsoz06

@sagsoz06
    1)T.Telekom'un (veya TTNet A.Ş.'nin) bu RT-205'li kampanyası ne zaman başladı acaba? Ben böyle birşey olacağını duymuştum ama sonra takip de etmediğimden bir haberim ol(a)madı...
    2) Başınıza gelenler cidden üzücü. Ama bilin ki burada AirTies gerçek suçlu değil; onlar T.Telekom'un siparişi doğrultusunda RT-205 model modeme kısıtlama getirmişler ve sadece Firmware'de değil de, cihazın arkasındaki model ve seri no'su etketinde ve de ambalajın üzerindeki etiket(ler)de RT-205 değil de RT-205TT yazıyorsa kanunen yapabileceğiniz birşey yok, özellikle AirTies aleyhinde. Hatta bana kalırsa TTNet aleyhine de... Teknik olarak "sınırsız" modem verip vermemek TTNet'in seçeneği; onlar da işin domuzluğuna kaçmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

@sagsoz06
    1)T.Telekom'un (veya TTNet A.Ş.'nin) bu RT-205'li kampanyası ne zaman başladı acaba? Ben böyle birşey olacağını duymuştum ama sonra takip de etmediğimden bir haberim ol(a)madı...
    2) Başınıza gelenler cidden üzücü. Ama bilin ki burada AirTies gerçek suçlu değil; onlar T.Telekom'un siparişi doğrultusunda RT-205 model modeme kısıtlama getirmişler ve sadece Firmware'de değil de, cihazın arkasındaki model ve seri no'su etketinde ve de ambalajın üzerindeki etiket(ler)de RT-205 değil de RT-205TT yazıyorsa kanunen yapabileceğiniz birşey yok, özellikle AirTies aleyhinde. Hatta bana kalırsa TTNet aleyhine de... Teknik olarak "sınırsız" modem verip vermemek TTNet'in seçeneği; onlar da işin domuzluğuna kaçmışlar.

Alıntıları Göster
    Yuh diyorum yani.. Bu kadar da olmaz ama!

Firmwire nasıl yüklenmiyor onu anlamadım ya? Eğer yüklenmemek üzere de kısıtlamışlarsa, elektronik ürünlerde hiç hata çıkmayacak diye kendilerine güveniyor demektir (TT için diyorum), kendi hatlarında milyonlarca sorun varken bunu nasıl yaptılar yahu?

• quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

Yuh diyorum yani.. Bu kadar da olmaz ama!

Firmwire nasıl yüklenmiyor onu anlamadım ya? Eğer yüklenmemek üzere de kısıtlamışlarsa, elektronik ürünlerde hiç hata çıkmayacak diye kendilerine güveniyor demektir (TT için diyorum), kendi hatlarında milyonlarca sorun varken bunu nasıl yaptılar yahu?

Alıntıları Göster
    Aslında Airties e kızıyoruz ama sonuçta oda müşterinin isteği doğrultusunda ürün tasarlıyor ama markasına zarar veriyor. Madem böyle bir ürün çıkardın, desteğinide kesmeyeceksin...

• quote:

quote:

@sagsoz06

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

@sagsoz06

Geçen ayın 23 nde başladı. Ama başlamaz olaydı.

Şimdi yeni modemimle mutluyum. Airties da süs olarak karşımda duruyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

@sagsoz06

Geçen ayın 23 nde başladı. Ama başlamaz olaydı.

Şimdi yeni modemimle mutluyum. Airties da süs olarak karşımda duruyor.

Alıntıları Göster
    Gidin hakkınızı sonuna kadar arayın kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: engin1975

Gidin hakkınızı sonuna kadar arayın kardeşim

Alıntıları Göster
    Yuh ulan ya harbiden ayıp bu yapılan sanki bedavaya veriyorsun adam parasını veriyor hizmet istiyor onuda kısıtlayarak koto koyarak veriyorsun ben anlamıyorum bu telekomdaki mantığı herşeye kota telefon görüşmelerine zam ulan nereye kadar gidicez böyle ya

• quote:

Orijinalden alıntı: grimser

Yuh ulan ya harbiden ayıp bu yapılan sanki bedavaya veriyorsun adam parasını veriyor hizmet istiyor onuda kısıtlayarak koto koyarak veriyorsun ben anlamıyorum bu telekomdaki mantığı herşeye kota telefon görüşmelerine zam ulan nereye kadar gidicez böyle ya

Alıntıları Göster
    telekomdan ne bekliyorsunuzki zaten hep aynı şeyler (sorunlar). siz siz olun bir daha telekomun kampanyasına inanıpta sözleşme felan yapmayın. gidin istediğiniz modemi kendiniz alın. 3'un 5'in hesabını yaparak telekomun verdiği modemleri almayın. sonunda hep siz zararlı çıkarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

telekomdan ne bekliyorsunuzki zaten hep aynı şeyler (sorunlar). siz siz olun bir daha telekomun kampanyasına inanıpta sözleşme felan yapmayın. gidin istediğiniz modemi kendiniz alın. 3'un 5'in hesabını yaparak telekomun verdiği modemleri almayın. sonunda hep siz zararlı çıkarsınız.

Alıntıları Göster
    Atyapıda telekom tekelinin kaldrılması gerek yoksa biz havanda su dövmeye devam ederiz....

• quote:

Atyapıda telekom tekelinin kaldrılması gerek yoksa biz havanda su dövmeye devam ederiz....

Alıntıları Göster
    Airties'ı protesto ediyorum. Bu adamlardan modem alacaktım ama bu yazıyı okuduktan sonra vazgeçtim. Müşterisini düşünmeyen firmadan mal alınmaz. Telekomla bir olmuş müşteriyi düdüklüyorlar. Yazık!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: beren

Airties'ı protesto ediyorum. Bu adamlardan modem alacaktım ama bu yazıyı okuduktan sonra vazgeçtim. Müşterisini düşünmeyen firmadan mal alınmaz. Telekomla bir olmuş müşteriyi düdüklüyorlar. Yazık!!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: beren

Arkadaşlar, işin aslı zannettiğiniz (yorumladığınız) gibi değil. Bu başlığı açan sagsoz06 arkadaşımız zannederim olayı teknik açıdan yanlış değerlendirmiş ve/veya modeminde başka bir teknik sorunu var. Durumu başka bir başlıkta izah ettim ama burada da yineleyeyim:

Ortada bir kısıtlama var ama sadece şu şekilde -- bu RT-205TT modemin kullanıcısı modemini kablosuz olarak (yani wireless özelliğini kullanarak...) kullanmak istiyorsa mutlaka WEP, WPA tarzı bir şifreleme kullanmak zorunda; aksi takdirde modem internet'e çıkış sağlamıyor. Kablolu kullanımda tabii ki bir kısıtlama yok. Kablosuz taraftaki kısıtlama da bana göre çok mantıklı; T.Telekom olası sniffer olaylarına tedbirli yaklaşmaya çalışmı ve tüketiciyi düşünmüş. AirTies da müşterisinin istediğini yerine getirmiş! Dolayısı ile RT-205TT'ye içindeki Firmware'i silip yerine yenisini (alternatifini) yükleme özelliği de tanınmamış. Ama tabiidir ki, bu modem'e ilşkin yeni (geliştirilmiş) bir firmware çıkartıldığı takdirde, bu sürüm AirTies sitresinden açıkllanacak ve oradan yükleme yapılabilecek...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: beren

Arkadaşlar, işin aslı zannettiğiniz (yorumladığınız) gibi değil. Bu başlığı açan sagsoz06 arkadaşımız zannederim olayı teknik açıdan yanlış değerlendirmiş ve/veya modeminde başka bir teknik sorunu var. Durumu başka bir başlıkta izah ettim ama burada da yineleyeyim:

Ortada bir kısıtlama var ama sadece şu şekilde -- bu RT-205TT modemin kullanıcısı modemini kablosuz olarak (yani wireless özelliğini kullanarak...) kullanmak istiyorsa mutlaka WEP, WPA tarzı bir şifreleme kullanmak zorunda; aksi takdirde modem internet'e çıkış sağlamıyor. Kablolu kullanımda tabii ki bir kısıtlama yok. Kablosuz taraftaki kısıtlama da bana göre çok mantıklı; T.Telekom olası sniffer olaylarına tedbirli yaklaşmaya çalışmı ve tüketiciyi düşünmüş. AirTies da müşterisinin istediğini yerine getirmiş! Dolayısı ile RT-205TT'ye içindeki Firmware'i silip yerine yenisini (alternatifini) yükleme özelliği de tanınmamış. Ama tabiidir ki, bu modem'e ilşkin yeni (geliştirilmiş) bir firmware çıkartıldığı takdirde, bu sürüm AirTies sitresinden açıkllanacak ve oradan yükleme yapılabilecek...

Alıntıları Göster
    Alan alsın yanlış anlaşılmamı değilmi bir görsün o zaman konuş....

Ne demişler ucuz etin yahnisi pahalı olur die..

• quote:

Alan alsın yanlış anlaşılmamı değilmi bir görsün o zaman konuş....

Ne demişler ucuz etin yahnisi pahalı olur die..

Alıntıları Göster
    Bu kampanyadan ben de aynı modemi aldım. Benim sorunum biraz daha farklı. Bende takılma ve kilitlenme olmuyor gibi ama birkaç defa bağlantı düştü ve tekrar bağlandı. Benim asıl şikayetim internet sayfalarına giriş hızının düşük olması. Kablolu modem kullanırken mesela dh sayfası hemen açılıyor fakat bu modemi kullanırken sayfa çok daha yavaş ve bazen de tamamlanmamış olarak açılıyor. Modem ile bilgisayar bitişik odalarda aradaki mesafe aşağı yukarı 3 metre, problem olmaması lazım gibi geliyor bana. Ancak download yaparken bir sorun yok, kablolu modem kadar hızlı download konusunda. Sadece sayfalara bağlantı hızı çok düşük ve sayfaları her zaman tam açmıyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Firmware sorunu mu sizce ? Acaba airties'ın bu modeme resmi bir firmware yapma gibi bir düşüncesi var mı? Bence yapması lazım aksi takdirde marka olarak zarar görecektir çünkü bildiğim kadarıyla bu kampanyaya ilgi büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborian -- 5 Mayıs 2007; 11:17:03 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.