Şimdi Ara

Rt-205 Adsl Kampanyası Dikkat (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
16.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telekomun kendisinde kablolu modem bulamadım bende. zaten elimde kablosuz modem mevcut olduğu için kablosuzda almak istemedim. fakat telekom bayilerinde bir sürü kablolu ve kablosuz modem mevcuttu. başvuruları telekom bayilerinden de yapabilirsiniz
  • telekom kampanyasından airties in kablosuz modemini aldım.. ama aynı modemi kablolu olarak kullanmak zorunda kaldım ve artık modemin arkasından pc me giden kabloyla kablosuz görünümlü kablolu bi modemim olmuş oldu..maalesef giren semsiye acıldı ve acıttı ve basmimar yine telekom oldu..
  • 55 yaşındaki arkadaş verdiğiniz bardak örneği burdaki olayla ne alakası var ?gençleri yanlış yönlendiriyorsun ..bak basit bir örnek size: marketten almıssın 1 lt meyva suyu yazan kapalı kutuyu eve getirip bir açıyorsunki kutunun yarısı boş,sizin görüşünüze göre ,bunada şükür ya hepsi boş olsaydı denilmesi gerekir:)Bırakınız gençler tepkilerini dile getirsinlerde ,adam gibi hizmet görsün herkes ,tepki olmazsa kimin umrunda olur bardağın doluluğu boşluğu
  • valla ben kurdum canavar gibi çalışyo maaşallah d link usb adaptör var desktop pc de kullanıyorum şu anda bi sorun yok inş olmaz bide bu iler ihale usulü yapılyo kim en az teklifi verirse o kazanıyo demekki airties vermiş
  • ayni sorun bendede var
    bakalim guncelleme yapayim ise yaricakmi suanda sorun oldugu icin syafalari bile acamiyiorum ins duzelir
  • Benim tam taşınma anıma denk geldi. telefon numaram ve sahibi değişince önceki adsl hattımı kapattırdım. yeni telefondan açtırdım. hazır kampanya varmış , bari kablosuz modem alayım dedim.
    AirTies kablosuz (wireless) konusunda internette daha önce övgülerini okumuştum. Kapsama alanı olarak en iyi değerleri veriyordu. bu nedenden Kablosuz airties seçtim. denemelerim sonucu bunuda görmüş oldum. Birinci kattaki bilgisayar ile dördüncü kattaki modem ile -70 değerinde(İYİ) bağlantıyı kurmuş bulunmaktayım.
    Yalnız modemin hatalı olduğunu, yukarıda çoğu kişinin anlatmış olduğu sorunları aynen yaşayarak anladım. Çözüm için FW güncellemesine gittim. FW olarak rt-205tt FW si dışında başka FW yükleyemedim. güncellemeden sonra hattaki donma problemleri aşılmıştı. web de gezerken en azından sayfalar açılıyo.
    Modemi deneme sürecine aldım hiç kapamadan kaç gün dayanacak diye, nede olsa fw yi güncelledik ve modemde sorun kalmamıştı.
    Bu süreç içerisinde modemin DL değerinin düşük olduğunu farkettim. Bağlantım 1024 olmasına karşın DL 25-30K arasında dolaşıyordu. indirdiğim serverin yavaşlığından kaynaklanıyordur diye düşünüyordum. Bir kaç download değerini bu şekilde görünce, Aynı DL işlemini benim önceden kullandığım USR 9108 (Modemin en kralı bence) ile yaptım. sonuç son sürat indiriyordu (112K)
    FW güncellemesinden sonra sorun düzelmiş gibi görünüyor ama hala sorun var!!

• bunların yaptıkları ayıp valla ya sen hem modem veriyorsun hemde kullanıma müdahale ediyorsun resmen kısıtlama ya ayıp ya.sen nasıl karışırsın yok 12 kişi bağlanıcak diye ne ilgilendirir telekomu istersem 12 değil 120 kişi bağlansın telekoma ne allah aşkına yaa
  • ya arkdaşlar bende daha dun bu kampanyadan modemi aldım almasına da bir suru problem var dediğiniz gibi. Bende bu modemle kablolu olarak mas ustu pc ile bağlanıyorum sorun yok . anak laptop ile kablosuz bağlandıgımda bağlantı kuruluyor ancak ineternete girmiyor. İnternet bağlantısını gormuyor çünkü internete girmeye calsıtıgımda ''bağlan // çevrimdısı kal'' secenekleri cıkıyor .. En son frimeware de yukledim yine aynı ne yapmamı önerirsiniz bana acil yardımcı olun arkdaşlarrrrr !!!!!!!!!!!!
  • Sorun yaşıyorduk sitesinde ki yaklaşık 2,5 mb lık son güncellemesini yukledim sorun giderildi.Açılan sayfalarda sorun yok.

Yüklemeyi 192,168,2,1 web arayüzünden yaptım çünkü cd yi kurmaya çalıştığımda kablosuz modem bulunamadı diye uyarı veriyor.

Bide bizim aldığımız modem de rt-205 yazıyor 205 den sonra tt yazmıyor

Sağlıcakla.
  • bizim üst komşuda almıs yazık zavallım :) ttnet in tuzagına düşmüş :)
    neyse wus-200 airties usb wireless adaptor vardı bende o da aynen 10 dk boyunca download
    yaptıktan sonra baglantı gidiodu. firmwire guncelledim sorun cozulmedi.
    Fakat sonra wus-200 bozulunca wus-300 aldım.
    Bunda kesinlikle baglantıda kopma bilmem ne yok.
    ve -94 te zaten wireless baglantısı kopuyor. -90 larda fln 100k ile dl yapabililyorum.
    artı bana sanki 125 mbps nin bi etkisi varmıs gibi gorundu bilemicem tam olarak
    sorun adaptorunuzde de olabilir. modem sorunlu o kesin zaten de :D adaptorunuzu de kontrol edin derim.
    ki adaptor zaten airties'in işte çelişkide burda.
    onun için anlamsız ve yanıtsız olarak bıraktım :)
    şunuda ekleyeym airties in wireless modemlerinde wds sanki bi işe
    yaramıyor gibi geldi bana.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismolog -- 28 Haziran 2007; 18:29:56 >
  • ismolog İ kullanıcısına yanıt
    Edit: Şu anda daha fazla —tam olarak— o fikirde olmadığım ya da yanlış yönleri/anlamları olabilecek bir yorum yapmışım. Kusura bakmayın; o yüzden editledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_hs -- 10 Ocak 2022; 15:56:2 >
  • Bu işler Şans işi birde
  • WUS-200 için fw güncellemesi yok ne yazık ki, varsa da (hiç sanmıyorum)ben bulamadım. sitelerindeki wus-200 fw v1.0, hatta yanında gelen sürücüden daha eski sürücü çıktı siteden indirdiğimin içinden.

RT-210 ve WUS-200 kullanıyorum aynı sorunları ben de yaşıyorum. bağlantı kafasına göre gidiyor. msn açık, dl devam ediyor ama site açılmıyor. kabloyla girince nete sorun yok..bakalım nereye kadar dayancam.

quote:

Orjinalden alıntı: ismolog

bizim üst komşuda almıs yazık zavallım :) ttnet in tuzagına düşmüş :)
    neyse wus-200 airties usb wireless adaptor vardı bende o da aynen 10 dk boyunca download
    yaptıktan sonra baglantı gidiodu. firmwire guncelledim sorun cozulmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmcol -- 3 Temmuz 2007; 11:46:52 >
  • Arkadaşlar bende bu kampanyodan bu modem aldım ama abenimkinde rt 205 yazıyor sonunda TT yok herhangi bir yerinde de TT ibaresi yok FW sürümü ise 1.0.19 airtiesin sitesinden standart rt 205 için FW indirdim onun modeli 10.0.41 onu yüklersem bir sorun olur mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi join -- 11 Temmuz 2007; 22:41:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: join

Arkadaşlar bende bu kampanyodan bu modem aldım ama abenimkinde rt 205 yazıyor sonunda TT yok herhangi bir yerinde de TT ibaresi yok FW sürümü ise 1.0.19 airtiesin sitesinden standart rt 205 için FW indirdim onun modeli 10.0.41 onu yüklersem bir sorun olur mu acaba ?

esasında bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.. deneyen arkadaşım varsa deneyimlerini paylaysın..
  • telekom modem sorunlarıyla ilgilenmiyor. Airties teknik destek hattını aramalısın. Firmware i garanti kapsamında değiştirebilirler. Hatta modemi de değiştirebilirler icabında.
  • TTnetin verdiği Airties RT-205 modemin altına baktığınızda RT-205 yazıyor ama web konsoldan frimware kontrol ettiğinizde Rt-205TT yazıyor.RT-205TT modemin son versiyon frimware'i v1.0.19 Bu versiyonda bazı hatalar giderilmiş.Örn:adslkota.ttnet.net.tr adresindeki güvenlik kodu eski versiyonlarda görünmüyordu.Ama Rt-205TT modemin frimwaresinde belliki telekom oynama yapmış. normal RT-205 ile RT-205TT arasındaki benim gördüğüm farklar şunlar.
    1-) RT-205TT modelde Kablosuz ağa şifre koymadan kablosuz yayın yapamıyorsunuz.
    2-) RT-205TT modelde Wireless internet kullanıcı sayısı sınırı var 12 client. 13. kişi bağlanamıyor. ve bunun dhcp serverle felan alakası yok direk frimwarede oynama yapılmış. Bu olaya sinir oldum.
    3-) RT -205TT modeme sadece TT model frimwareleri yazabiliyorsunuz. Ben Normal RT-205 modemin son frimwaresi olan v1.0.41 versiyonu yazmayı denedim yazıyor gibi yapıyor ama yazmıyor. merak edenler korkmasın bozulmuyor ama yazmıyorda.

Aslında modem güzel özellikleri olan bi modem. yukarda yazdığım 1. fark müşterinin iyiliği düşünülerek yapılmış. ama 2. ve 3. farklar işin üçkağıtçılığına kaçmış. 12 kişi sınırlamasını müşteri isterse modemden kendi yapabilir zaten. modemde Qos gibi muhteşem özellikler var. art niyetli olmasalar frimware yazmayı engellemezlerdi.Burda ortak kullanımı engelleyip daha çok abone edinmeyi düşünmüşler belliki. Kablosuz modem tercih eden şirketler oteller felan tam anlamıyla keklendi çünkü işleri görülmüyor.Ben airtiesi arayıp bu konuyla ilgili görüştüm ama çaktırmadan sanki modemde arıza varmış gibi.Bana operatör nedese beğenirsiniz.12 kullanıcı sınırı v1.0.19 versiyonda düzeltilmişti sizinki niye öyle yaptıki alla alla belki sorun vardır arıza kaydı açtırıp modemi gönderin bakalım dedi.Başka bi operatöre modemle ilgili başka bi soru sordum.modemin yeteneklerinde haberi yok. karşımda duran özelliğe modemde öyle bi özellik yok diyor.Rezillik.Ürünler çok güzel oynanan oyunlar çok kalleşçe. Herkese saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuxu -- 9 Ağustos 2007; 19:05:06 >

• Benim RT-205TT'de arada bir bağlantı kopuyorİbrahim Tatlıses'e uyuyorO "Kop kop"diyor o da kopuyor
  • Arkadaşlar bende de AirTies RT-205 TT var, ben de kampanyadan aldım. US-Robotics Wireless MAXg Adapter PCI kartla masaüstü bilgisayardan bağlantı kuruyorum.

İlk aldığımda her şey mükemmeldi; hızı, sürekliliği falan çok iyiydi. 15 gün sonra; güvenlik kodu girilen sayfalardaki karakterler görünmemeye başladı. Ben de tuttum, gömülü yazılım (firmware) güncellemesi yaptım. Yapmadan önce TT yazmıyordu, yaptıktan sonra RT-205 TT yazmaya başladı.

Son bir hafta yine herşey iyiydi, taki; hatalar vermeye, kopmalar başalayana kadar. Tamamen sinir oldum.

Yazılı hata olarak şunları vermeye başladı;

1- Ağda sadece ben olmama rağmen, 12 kişiden fazlası bağlanamaz dedi ve beni internete bağlamadı.
    2- AirTies bağlantı programı internete bağlanırken; "Proxy tanımlaması bulundu, tanımlamanın iptali için uygulaya basın" gibi bir hata verdi, bu hatayı çoğu internet bağlantısı yapışında veriyor.

Bu hatalar güncellemeden hemen sonra olmadı, sanki zamanlanmış gibi bir kaç hafta (4 bilemedin 5 hafta) sonra ortaya çıktı. Ben virüsten veya hack olayından endişelendim, niye derseniz; 4 günde 750 MB gitmiş. Nasıl olabilir, nasıl bu kadar gidebilir.

Bu Türk Telekom'dan iyice nefret ettim. Her kötü söze layıklar, ama beddua geri dönüp seni bulurmuş. Allah bildiği gibi yapsın bu TT'yi.

Bu ikinci hata neden oluyor bilen varsa yardım ederseniz sevinirim Modemi resetliyorum yine aynı hatayı veriyor. Bence bilgisayardaki bir program intenete proxy yoluyla bağlanmaya çalışıyor olabilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 9 Ağustos 2007; 22:45:04 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.