Şimdi Ara

Rt-205 Adsl Kampanyası Dikkat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
16.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende takılma kilitleme derken yavaş açmasından bahsediyorum sanki girdiğim siteleri denetliyor buna gir buna girme diyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: beren

Airties'ı protesto ediyorum. Bu adamlardan modem alacaktım ama bu yazıyı okuduktan sonra vazgeçtim. Müşterisini düşünmeyen firmadan mal alınmaz. Telekomla bir olmuş müşteriyi düdüklüyorlar. Yazık!!!

Arkadaşlar, işin aslı zannettiğiniz (yorumladığınız) gibi değil. Bu başlığı açan sagsoz06 arkadaşımız zannederim olayı teknik açıdan yanlış değerlendirmiş ve/veya modeminde başka bir teknik sorunu var. Durumu başka bir başlıkta izah ettim ama burada da yineleyeyim:

Ortada bir kısıtlama var ama sadece şu şekilde -- bu RT-205TT modemin kullanıcısı modemini kablosuz olarak (yani wireless özelliğini kullanarak...) kullanmak istiyorsa mutlaka WEP, WPA tarzı bir şifreleme kullanmak zorunda; aksi takdirde modem internet'e çıkış sağlamıyor. Kablolu kullanımda tabii ki bir kısıtlama yok. Kablosuz taraftaki kısıtlama da bana göre çok mantıklı; T.Telekom olası sniffer olaylarına tedbirli yaklaşmaya çalışmı ve tüketiciyi düşünmüş. AirTies da müşterisinin istediğini yerine getirmiş! Dolayısı ile RT-205TT'ye içindeki Firmware'i silip yerine yenisini (alternatifini) yükleme özelliği de tanınmamış. Ama tabiidir ki, bu modem'e ilşkin yeni (geliştirilmiş) bir firmware çıkartıldığı takdirde, bu sürüm AirTies sitresinden açıkllanacak ve oradan yükleme yapılabilecek...

Ben anlayacağımı anladım arkadaşım. Airties WAV-140 almayı düşünüyordum. Zyxel ve Fritzbox'un voip modellerine göre biraz zayıf olmasına rağmen, Türk şirketi diye tercih edecektim. Ama görüyorumki airties ve telekom müşteri adına düşünüp karar vermeye başlamış. Herkes kendi adına karar verebilir, isteyen şifreli kullanır isteyen şifresiz. Kime ne! Reklamlarında modemlerin kısıtlanmış olduğunu açıkça belirtmiyorlarsa, suç işliyorlar demektir. Ayrıca sen de bu forumda airties sözcülüğüne soyunmuşsun. Piyasada airtiesdan çok daha iyi modemler var. Extra güvenlik isteyen profesyonel kullanıcılara zyxel, kolay kurulum isteyen ev kullanıcılarına da orjinal alman malı olan fritzboxu öneririm.

• 55 yaşında bir kişi olarak, hayatta herzaman "bardağın yarısı boş!" veya herzaman birşeylere muhalif insanları görmeye alıştığım için yukarıda yazılanları da "olgunlukla" ancak tebessümle karşılıyorum. Ancak bugün feryat figan hatta küfür eden genç arkadaşlarımın benim yaşlarıma geldiklerinde olayları çok yönlü analiz etme ve ondan sonra görüşlerini bildirme alışkanlığını da kazanacaklarını samimiyetle ümit ediyorum.
  • adsl dünyasına ilk kez zoom x5 ile adım attım modemi kurduum günden sonraa yerini unutturucak kadar sorunsuzdu..
    daha sonra wirless terfisi icin airties gectim cünkü o ara cok iyi reklamlar yapmşlardı yoq chipte en iyi ürün feln yalanı gibi :) ama daha sonra kullanınca anladım bazı şeyleri 1 tane deil 2 tane airties rt210 farklı yerlerde alıp 2 ayrı alanda kullandım ve kullandırttım ......cıkardıgım sonuc ise airties modemlerin(yada rt210 modeline özgüde olabilir) bir cogunda bu tarz sorunlar var ben telekomdan almama ragmen rt210 model modemimden cok cekmiştim bu tarz takılma donma benzeri bir problemden dolayı fıttırma seviyesine gelmiştim.... sonra firmware update kurcalamalırımda yanlışlıkla bozdum ve aldgım yer aracılıgıyla servise yolladım aldıgım yer de yenisini verdi bende üzerine para ekleyip usr aldım :) şuandan airtiestan sonra cokta memnunum :) airties-telekom işbirliğinden kaynaklanan bir sorunu olmayadabilir yani.....

mafaky arkadaşımada tamamen katılyorum .... telekomun istegi dahilinde geliştirilen bir ürün.... burada airties'in tek sucu telekom gibi bir firmayla iş birligi yapmak olmş belkide....

ayrıca hala söylüyorum airties'in bence cok yol kat etmesi gerek.... şauna kadar 3 farklı marka adsl modem sadece evimde kulladım ayrıca bir cok yerede kurdum... en cok rahatsız oldum airtiesdi belkide benm şansıma arzalı bir seri kullanmışta olabilirim kötülemktende yana deilim cünkü....

ayrıca airties'i türk sana arkadaşlar itafen yurt dışı üretimidir airties marka eteketine kadar yurt dışında basılır ama türkiye koşulları göz önünde bulundurularak yapılan özel bir üretimdir sözde....

mafaky itafen bardagın dolu tarafınıda düşüniym dedim bu konuda airties modemlerin wirless cekim gücü digerlerine nazaran daha iyidir sölentilere göre ama bunuda bi türlü hissedemedim ben :)

ayrıca airties'in wirless olmayan modellerinden cok memnun olan arkadaşlarımda mevcut ne diim biliorm işin icine bi kere türkler bulaşmış olur böle şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 6 Mayıs 2007; 14:55:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: beren
    Airties WAV-140 almayı düşünüyordum. Zyxel ve Fritzbox'un voip modellerine göre biraz zayıf olmasına rağmen, Türk şirketi diye tercih edecektim. Ayrıca sen de bu forumda airties sözcülüğüne soyunmuşsun. Piyasada airtiesdan çok daha iyi modemler var. Extra güvenlik isteyen profesyonel kullanıcılara zyxel, kolay kurulum isteyen ev kullanıcılarına da orjinal alman malı olan fritzboxu öneririm.

Söz bu VoIP konusundan açılmışken, WAV-140'la ilgili birkaç durumu belirteyim isterim -- her ne kadar burası tam böyle bir başlık altında olmasa bile...

1) WAV-140'ların ilk çıkan hali (AloDSL ile Bırusan'a verilenler vb.) 54 mbps'lik modemlerdi. Ancak şu anda piyasada "generic" olarak satılan ve kullanıcının istediği VoIP Servis Sağlayıcısının kodlarını girip de kullanabileceği "bağımsız" versiyona, AirTies Sitesin'deki son yazılımı yüklerseniz bunlar 125 mbps olarak çalışıyor.

2) Almancam çok iyi değil: ama Fritzbox'un ürünlerini incelediğimde bunların G711 ve G723 codeclerini desteklediğini ancak &729 codec'ini desteklemediğini gördüm ki bu önemli bir problem; bazı VoIP SS'lerle iyi sonuç alınmamasına nedendir G729'un eksikliği. İnceleyebildiğim kadarıyla Zyxel'ler standart olarak G711 ve G729 codec'leri destekliyorlar.

WAV-140'ın VoIP performansından, özellikle de ses kalitesinden memnunum. Tabii bu biraz da kullandığım VoIP SS'nin konusu. Ben "nerde beleş, orda yerleş" tarzı VoIP SS'leri kullanmaktan özellikle kaçınıyorum ve KomTurk isimli ABD'de yaşayan Türklerin kurduğu ancak Istanbul & Ankara'da da ofisleri ve destekleri olan bir VoIP SS'sını seçtim. Fiyatları en ucuz olmasa dahi, en azından benim konuştuğum ülkeler için makul fiyatla hizmet sağlayan bir SS.

Ancak WAV-140 ile başıma şöyle bir sorun da geldi: Evideki ev-ofiste kullandığım WAV-140'a normal (PSTN) telefon hattı dahi takılı değil; modeme takılı telefon sadece ve sadece VoIP için kullanılıyor (yani böylece modem+ullandığım DECT tlf. bir anlamda bir SIP Phone olarak çalışıyor...); bunun da tek sakıncası VoIP görüşme yaparken bir nedenle internet kesilirse o zaman konuşmaya PSTN üzerinden devam edebilme imkanını engellemiş olmam. Bunu isteyerek kabullendim; WAV-140 zaten UPS'e bağlı ama denizdeki kabloları "balinalar yerse" yapacağım fazla birşey yok haliyle. Neyse işin bu tarafı biraz latife!

Şimdi WAV-140'a bu KomTurk'ten aldığım 1. hesap "gömülü" (kodları vb. bilgileri işlenmiş) durumda ve sorun yok.

Ancak, sağda soldayken de (A)DSL üzerinden internet'e bağlanma imkanı bulduğum durumlarda kullanmak üzere, üstelik lisans ücreti de ödeyip, eyebeam 1.5 denilen bir Soft-Phone yazılımı indirdim. Bu yaılımla birlikte kullanılmak üzere de 2. bir KomTürk hesabı daha açtım.

Şimdi, dizüstündeki bu Softphone'la internet'e bağlanabildiğim konumlarda da güzel güzel VoIP üzerinden konuşabiliyorum ama bir tek istisnai durum haricinde: o da internet'e WAV-140 (daha doğrusu içinde herhangi bir VoIP SS'sının bilgileri girilmiş olan bir WAV-140) üzerinden internete girip oradan VoIP kanalına geçmek istediğimde. VAW-140, şu anki haliyle birden fazla SIP-thru yapılmasına olanak tanımıyor. Bu durumu düzeltmek için AirTies da bir çalışma başlattı; bir diğer çözüm için olasılık da eyebeam 1.5 tarafında birtakım firmware update'leri yapılması ve/veya bir STUN Server kullanımı. Bu aralar işlerimin yoğunluğu nedeniyle bu konuya falaca eğilemedim ama sonuç aldığımda yine buraya yazarım. (Not: Bu eyebeam 1.5 yerine X-Lite veya SJ-Phone gibi başka softphone yazılımların da denedim ama standart halleriyle kullanımda aynı problemle karşılaştım...)

Ama internet'e VoIP Gateway özelliği olmayan herhangi bir başka modemle veya herhangi bir genişbant bağlantısıyla bağlanayım (bu eyebem 1.5'u kullanıp VoIP yapmak bağlamında) hiçbir sorunum yok!

"AirTies sözcüsü" olarak AirTies'da bulduğum bu bug'ı sizlerle paylaşmam herhalde garibinize gitmiştir de burasının bir "karalama/kötüleme" ortamı olmayıp "bilgi paylaşma ortamı" olduğuna inanan bir kişi olduğumdan bunları söylemekte hiçbir sakınca görmedim. Ama uyarım, benzeri bir konunun Zyxel ve/veya Fritzbox ürünlerinde de karşınıza çıkmasının büyük olasılık olduğu nedeniyledir.

• Kampanyadan RT-205TT aldım. Firmware'ı yüklüyor. Yalnız arada kitleniyor reset atmak gerekiyor. Bunun dışında bir sorun yok. Sitesinden firmware'a baktım benimkinden yeni birazdan onu yükleyip deneyeceğim.
  • Şu yüklediğin firmwire in olduğu linki gösterde arkadaşlarda bilsin sen yüklüyorsun başkası yükliyemiyor.

Kilitleniyormu doğal bir şey bu zaten airties ve turktelkomdanda bu beklenir. Turktelekom bugüne kadar hangi işi doğru düzgün yapmış.

Bu firmwire lik bir olay değil adamlar modem in belleğinden kısmışlar yani ram eksikliği var bu modemde. Sayfalarda aşırı resim olunca bi dene modem hemen kitliyor taki 5 dakkada kendini toparlayana kadar.

Burası karalama kötüleme değil, ama şunu unutma eğer ben zarar gördüysem ve bunu onaramıyan destek vermeyen bir firma olsa olsa ne olur. Bana bunu söyleyin.

Ben uğraştım millet uğraşmasın bu kadar basit. Mafaky arkadaş.

• quote:

Orjinalden alıntı: donanımahm

Atyapıda telekom tekelinin kaldrılması gerek yoksa biz havanda su dövmeye devam ederiz....

+1001
    Evet, Türk Telekom'un altyapı tekeli kaldırılmadığı sürece sonuçlarına devam. Ne yaparsanız yapın sadece havanda su döversiniz

quote:

55 yaşında bir kişi olarak, hayatta herzaman "bardağın yarısı boş!" veya herzaman birşeylere muhalif insanları görmeye alıştığım için yukarıda yazılanları da "olgunlukla" ancak tebessümle karşılıyorum. Ancak bugün feryat figan hatta küfür eden genç arkadaşlarımın benim yaşlarıma geldiklerinde olayları çok yönlü analiz etme ve ondan sonra görüşlerini bildirme alışkanlığını da kazanacaklarını samimiyetle ümit ediyorum.

+10500

• kablolu verdikleri zyxel de hoşuma gitmedi açıkçası. modem yazılımı çok ağır. menulerde dolaşmak yavaş. modemi resetliyorum internete bağlanması tam 5 dk yı buluyor. geek modemden şikayet ederdim mumla arıyorum valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: sagsoz06

Şu yüklediğin firmwire in olduğu linki gösterde arkadaşlarda bilsin sen yüklüyorsun başkası yükliyemiyor.

Kilitleniyormu doğal bir şey bu zaten airties ve turktelkomdanda bu beklenir. Turktelekom bugüne kadar hangi işi doğru düzgün yapmış.

Bu firmwire lik bir olay değil adamlar modem in belleğinden kısmışlar yani ram eksikliği var bu modemde. Sayfalarda aşırı resim olunca bi dene modem hemen kitliyor taki 5 dakkada kendini toparlayana kadar.

Burası karalama kötüleme değil, ama şunu unutma eğer ben zarar gördüysem ve bunu onaramıyan destek vermeyen bir firma olsa olsa ne olur. Bana bunu söyleyin.

Ben uğraştım millet uğraşmasın bu kadar basit. Mafaky arkadaş.

Teşekkürler söylediğin için. İki arkadaşım bu kampanyadan yararlanmak istiyordu. Bildiğim iyi oldu.

• önceki gün yeni yazılım çıkarmışlar otamatik günçellemeyaptım sorun düzeldi...
  • Şu telekom bi işi de adam gibi yapsa şaşarım zaten,
    neyse ki sorun geç de olsa düzelmiş.
  • Bide bu arada mafaky airties da çalışıyor heralde
  • quote:

Bide bu arada mafaky airties da çalışıyor heralde

HAYIR ÇALIŞMIYORUM !.... 55 yaşında "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi olarak orada, o gençlerin arasında ne işim olabilir benim!... Siz bu kafada giderseniz, "bardağın yarısına hep boş" demeye devam ederseniz hayatta kazanacağınızdan çoğunu kaybedersiniz!...
  • quote:

quote:

Özgürlüğümüz sadece kendimizle kalmıyor modemlerde bile bizi kısıtlıyorlar.
    Yaktın beni türk telekom modeme üzülmem giden 6 günüm ona yanarım.

@sagsoz06
    1)T.Telekom'un (veya TTNet A.Ş.'nin) bu RT-205'li kampanyası ne zaman başladı acaba? Ben böyle birşey olacağını duymuştum ama sonra takip de etmediğimden bir haberim ol(a)madı...
    2) Başınıza gelenler cidden üzücü. Ama bilin ki burada AirTies gerçek suçlu değil; onlar T.Telekom'un siparişi doğrultusunda RT-205 model modeme kısıtlama getirmişler ve sadece Firmware'de değil de, cihazın arkasındaki model ve seri no'su etketinde ve de ambalajın üzerindeki etiket(ler)de RT-205 değil de RT-205TT yazıyorsa kanunen yapabileceğiniz birşey yok, özellikle AirTies aleyhinde. Hatta bana kalırsa TTNet aleyhine de... Teknik olarak "sınırsız" modem verip vermemek TTNet'in seçeneği; onlar da işin domuzluğuna kaçmışlar.

%100 Doğru.

• Bana kalırsa telekom tüketiciyi sniffer'lardan korumayı değil de daha fazla abone yapmayı düşünüyor. Kablosuz internet yaygınlaşmaya başladıktan sonra baktılar ki böyle abone olmadan internete girenler arttı hemen faturalara "modeminizi şifreleyin vs." gibi kağıtlar koymaya başladılar. Bu kullanıcı açısından iyi bir şey tabii ama çıkarlarına dokunmasa kesin böyle bir şey yapmazlardı. Yoksa kullanıcının güvenliğini filan düşündüklerini pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 15 Mayıs 2007; 22:33:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Bana kalırsa telekom tüketiciyi sniffer'lardan korumayı değil de daha fazla abone yapmayı düşünüyor. Kablosuz internet yaygınlaşmaya başladıktan sonra baktılar ki böyle abone olmadan internete girenler arttı hemen faturalara "modeminizi şifreleyin vs." gibi kağıtlar koymaya başladılar. Bu kullanıcı açısından iyi bir şey tabii ama çıkarlarına dokunmasa kesin böyle bir şey yapmazlardı. Yoksa kullanıcının güvenliğini filan düşündüklerini pek sanmıyorum.

Aslında bu konuyu, T.Telekom'un yaptığı çok da "etik" bir şey olmasa dahi, fazlaca büyütmemekte yarar var. Şimdi hangimizin evinde (sağındaki konu komşu dahil) 12 kişi aynı anda kablosuz bağlanıyor? (başlığı açan arkadaş'ımızın söylediği konu...) Veya, bunların şifresiz bağlanma veya bağlanmama mevzuu?

İsteyen gider TTNet'den bu tip "kısıtlamalı" RT-205 alır, isteyen normal RT-205 alır. TTNet'in yapmadığı ancak en azından etik olarak yapması gereken tüketiciye RT-205TT'deki "kısıtlamaları" yazılı olarak bildirmesiydi...

Ama bana kimse kalkıp da TTNet'in verdiği 1024k (hadi bilemediniz 2048k) bağlantıyı 50 kişi paylaşacak da herkes rahat rahat surf yapacak, hatta DL yapacak demesin. Geçenlerde Dubai Havalimanındaydım: orada para verip de girdiğim bir "Executve Lounge" var. Resepsiyon kısmında yazıyor: "wi-fi bağlantımız hizmetinizdedir" diye... Ama gel de bağlan! Salonda en az 15-20 kişi, dışarıda terminal içinde saklona yakın bölümde en az 100 kişi dizüstülerle bağlanma gayretindeyiz. Oralarda bir yerelere koymuşlar bir kablosuz erişim noktası, ADSL olduğunu dahi zannetmiyorum ama herhalde daha başka (metro-ethernet gibi) bir geniş bant uygulaması olduğu halde, o da arada sırada 1-2 mbps ile ama anlık sayılabilecek sürelerle zar zor bağlanıyorsunuz, o kadar tayfanın arasında...

Dolayısiyle, TTNet aslında pratikde olması gerekenden fazlasını vermiyor müşterisine, o kadar. İstemeyen dediğim gibi almaz ama normal bir kablosuz modemden (RT-205 olsun olmasın...) kaç kişi 1024k veya 2048k bağlantıyla bağlanıp da verim alabilir; bir de onu gerçek hayat koşullarıyle düşünelim?

• burda bir şeye değinmek istiyorum rt 205 modemler dışarıdan alınanlar kesinlikle 1 haftada açık kalsa kitlenme reset atma olmuyor dışarıdan almak isteyen arkadaşların kafası karışmasın.ben şu an kullanıyorum ve muhteşem. üzerine birkaç yeni firmware çıktı ama yüklemedim çünkü benim felsefem birşey çalışıyorsa fazla karıştırmayacaksın modem gayet güzel bir srounum olmadığı içinde firmware yüklemedim gereksiz birşey.
  • sozlesmeyi okudum az once.firmwire yuklenemez gibi ( ya da o sekile youmlanabilecek ) birsey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuilderX -- 16 Mayıs 2007; 9:09:10 >
  • quote:

quote:

Bide bu arada mafaky airties da çalışıyor heralde

HAYIR ÇALIŞMIYORUM !.... 55 yaşında "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi olarak orada, o gençlerin arasında ne işim olabilir benim!... Siz bu kafada giderseniz, "bardağın yarısına hep boş" demeye devam ederseniz hayatta kazanacağınızdan çoğunu kaybedersiniz!...

Burada ne işin var o zaman

Dede

Ben kaybetmem arkadaş airties ve bunun gibi firmalar kaybeder. Bana bak bidaha alırmıyım airties dan modem. Allah korusun. Bu arada modemin özellikleri beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren tek şey modemin iyi çalışması gerisi boş. Sen zarar görmediğin için bilmezsin böyle şeyleri. Sorun parada değil anlamıyorsun benim giden 6-7 günüm! Zaman kaybının önüne bu laflarla geçebilirmisin. Geçemezsin. O yüzden bende vakit kaybetmedim. Yeni modem aldım taş gibi.Airties ıda süs olarak karşıma koydum. Herkese tavsiye ederim. Süs olarak güzel duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagsoz06 -- 16 Mayıs 2007; 23:41:38 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.