Şimdi Ara

Rt-205 Adsl Kampanyası Dikkat (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
16.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm bu yazılanlardan hareketle yeni hat bağlatacak arkadaşlara tavsiyeniz nedir?
    Kısıtlama ve sorunlardan dolayı türk telekom'un modem kampanyasından yararlanmak
    istemiyorum. Tek kullanıcı kablolu modem olarak Airtites RT 102 veya RT 103 modem almak
    istiyorum 55 veya 60 YTL'ye. Bu modemlerin de yar aldığı TT'nin modem kampanyası var ama
    kablolu modemlerde de kısıtlama ve sorunlar olduğunu düşünüyorum. Yorumunuz nedir?
  • Yav msn kapanıp duruyorrrrrrrrrrrrrNası bi modem bu yaaaaaaa ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunger_bob -- 1 Ekim 2007; 20:02:50 >
  • Ben temmuzdaki kampanyadan "istemedigim halde" bu modemi almak zorunda kaldim. Gorevli yanlislikla isaretlemis ve bende almis bulundum. Yanliz firmware ile ilgili problemim yokta Telekomun modemi inatla telekom dnslerini kullanmami istiyor dns degistiremiyorum dns girilecek alanlar inaktif duruyor. Bunu cozebilecek bir oneriniz var mi?
  • airties modemlerde sanırım 1. ve 2. dns leri değiştiremiyorsun ancak sana 3. bir dns opsiyonu sunuyor ben rt-211 kullanıyorum mecburen bu şekilde ama ağ bağlantılarından kendi dns lerinizi ekleyebilirsiniz bu daha kesin bir çözüm olur.
  • Arkadaşlar :) ben rt-205 modem aldım kendi paramla kampanya felan değil aldığım günden beri modemi ellemedim ama 90$ felan wermiştim o zamanlar canavar gibi çalışıyor ama şimdi siz kampanyadan modem almıssınız bedava benim rt-205 ile aynı özellikte olmasını istiyorsunuz bence bu biraz haksızlık değilmi ??? hem kampanyadan verilmiş olan modemler rt-205TT ve bu modemlerde firmware güncellemesi yapılamıyor diye bir durum söz konusu bile değil... airties sitesinde türk telekom için olan firmware 1.0.25 olduğunu gordum ayrıca bırakında biraz fark olsun rt-205 ile rt-205TT arasında unutmadan söliyim markayı kötülemek çok kolay AirTies rt-205TT türk telekom istekleri doğrultusunda üretmiş parayla satılan rt-205 alın bakalım durum nedir ??
  • Dostum rt 205TT için son firmware 1.0.25 yüklemeyi dene aynı sıkıntıyı yasayan arkadaşımın problemi bu şekilde çözülmüştün.
    quote:

Orjinalden alıntı: cyborg_1981

Arkadaşlar bende de AirTies RT-205 TT var, ben de kampanyadan aldım. US-Robotics Wireless MAXg Adapter PCI kartla masaüstü bilgisayardan bağlantı kuruyorum.

İlk aldığımda her şey mükemmeldi; hızı, sürekliliği falan çok iyiydi. 15 gün sonra; güvenlik kodu girilen sayfalardaki karakterler görünmemeye başladı. Ben de tuttum, gömülü yazılım (firmware) güncellemesi yaptım. Yapmadan önce TT yazmıyordu, yaptıktan sonra RT-205 TT yazmaya başladı.

Son bir hafta yine herşey iyiydi, taki; hatalar vermeye, kopmalar başalayana kadar. Tamamen sinir oldum.

Yazılı hata olarak şunları vermeye başladı;

1- Ağda sadece ben olmama rağmen, 12 kişiden fazlası bağlanamaz dedi ve beni internete bağlamadı.
    2- AirTies bağlantı programı internete bağlanırken; "Proxy tanımlaması bulundu, tanımlamanın iptali için uygulaya basın" gibi bir hata verdi, bu hatayı çoğu internet bağlantısı yapışında veriyor.

Bu hatalar güncellemeden hemen sonra olmadı, sanki zamanlanmış gibi bir kaç hafta (4 bilemedin 5 hafta) sonra ortaya çıktı. Ben virüsten veya hack olayından endişelendim, niye derseniz; 4 günde 750 MB gitmiş. Nasıl olabilir, nasıl bu kadar gidebilir.

Bu Türk Telekom'dan iyice nefret ettim. Her kötü söze layıklar, ama beddua geri dönüp seni bulurmuş. Allah bildiği gibi yapsın bu TT'yi.

Bu ikinci hata neden oluyor bilen varsa yardım ederseniz sevinirim Modemi resetliyorum yine aynı hatayı veriyor. Bence bilgisayardaki bir program intenete proxy yoluyla bağlanmaya çalışıyor olabilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla...!

• modem arayuzune girdiğin RT-205TT yazar dostum airties sitesinden türk telekom ' olan versiyonda 1.0.25 indirebilirsin son firmware
    quote:

Orjinalden alıntı: magisterial

quote:

Orjinalden alıntı: join

Arkadaşlar bende bu kampanyodan bu modem aldım ama abenimkinde rt 205 yazıyor sonunda TT yok herhangi bir yerinde de TT ibaresi yok FW sürümü ise 1.0.19 airtiesin sitesinden standart rt 205 için FW indirdim onun modeli 10.0.41 onu yüklersem bir sorun olur mu acaba ?

esasında bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.. deneyen arkadaşım varsa deneyimlerini paylaysın..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_17471084/mpage_1/key_rt%252D205tt//tm.htm#17471084 arkadaşlar sizi bu topice davet ediyorum 1.0.25 yükledikten sonra "+" ve "-" bu topicte paylaşalım ...
  • Arkadaşlar bende 205tt kullanıyorum ve ilk aldığım gün 7/24 servisinden yardım istemiştim,kablosuz olarak bağlanmak için.Bana telefonda hangi ayarları yapacağım söylenerek ayarlamayı yaptık,şu an bir sorun yok,yinede kendi sitesinden son versiyonu güncelledim,yine bir sorun yok,canavar gibi çalışıyor,Türk malını bu kadar yerden yere vurmanın fazla olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar dediklerinizi uygularken birden yarıda kesildi.Şu an ne bilgisayar modemi görüyor ne de modem adsl linkini.Hiçbirşey yapamıyorum yardımcı olurmusunuz
  • Dostum modemin elektrik fişini çekiyorsun daha sonra reset deliğine sivri bi cisimle basılı tutuyorsun elektriği modeme veriyorsun elini resetten çekmiyorsun daha sonra 20 sn geçtikten sonra elini resetten çekiyorsun daha sonra modemi 1 kere kapatıp açmanda faydalı olacaktır.Isıklar sabitlenecektir.Daha sonra arayuze girip fw güncelleme yapabilirsin bu arada sendeki fw sölersen daha iyi yardımcı olabilirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: hoktuaslan

Arkadaşlar dediklerinizi uygularken birden yarıda kesildi.Şu an ne bilgisayar modemi görüyor ne de modem adsl linkini.Hiçbirşey yapamıyorum yardımcı olurmusunuz
  • haklı durumdan haksız duruma düşersin bırak onlar yüklesin gibi ibareler doğru değil bence

AIRTIES destek hattı 7/24 hizmet veriyor. modemleride gayet sorunsuz.
    444 0 239 ARAYIN
    firmware güncellemesi için bilgi alın hatta size telefonla yönlendirip kurulumu beraber gerçekleştirebilirsiniz

KESİN VE ÖN YARGICI ŞEKİLDE YAKLAŞMAMAK GEREK BENCE

TÜRKÇE ARAYÜZ VE BASİT KURULUM KULLANIŞLI MODEMLERİ VAR. BENDE RT-205 KULLANIYORDUM ÇOK MEMNUNDUM. ŞİMDİ RT 211 4 portlu VAR CANAVAR GİBİ ...
  • uygun fiyata rt-205 modem aldım. evde kutuyu açtım smileadsl kampanyası dahilinde satılan bir ürün olduğunu gördüm. yani aynı tt gibi bunlarda modemi sm adıyla kendilerine mal etmişler. satıcı da söylemedi. bir şekilde nete bağlandım fakat bir süre sonra cihazın ppp ışığı söndü. ip almadığı için nete bağlanmıyormuş. o süreye kadar torrentten film indirmiştim. herhangi bir sorun yoktu yani. arada bir net gelse de bu çok kısa sürüyor. santraldan adam geldi modem cortlamış diyor. modem cortadıysa niçin bağlanıyor. smileadsl olduğu için mi sorun çıkarıyor. firmware ile standart sürüme geçebilirmiyim. modem izin vermiyormuş gerçi. bir program crack mevcutmudur. modemin cortlama durumu da var. ozaman da garanti dışı kalıcak.

yorumlarınızı bekliyorum. modeminin firmwareini firmaya göre değiştiren karaktersiz ciddiyetsiz airtiesın gözümden düştüğünü de belirtmek isterim.benim ağzım yandı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 17 Eylül 2008; 15:48:19 >

• MERHABA AİRTİES BANA GELEN CEVAP UMARIM BURADA O DİJİTAL İMZAYI ALT EDEBİLECEK KADAR BİLGİLİ BİRİ ÇIKARDA BİR PATCH VEYA GEÇİŞ FRİMWARE YAYINLAR...

iyi günler
    Modemi ttnet size fatura ettiyse ve bir bağlantınız kalmadıysa bunun icin bizi arayarak bir arıza kaydı oluşturup ürünü bizim onarım merkezimize göndererek cihazın içinde bulunan dijital imzanın değiştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemden sonra cihaz tt versiyonundan çıkmış diğer firmware ler ile kullanabilir hale gelecektir.
    saygılarımızla

Technical Support Expert

AirTies
    Wireless Life

Adres:Gülbahar Mah. Avni Dilligil Sok. Çelik İş Merkezi No : 11
    Mecidiyeköy – İstanbul
    Posta Kodu 34394
    Tel : +90 212 318 62 00
    Call Center: 444 0 239

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliyucel -- 14 Aralık 2008; 0:57:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: magisterial

quote:

Orjinalden alıntı: join

Arkadaşlar bende bu kampanyodan bu modem aldım ama abenimkinde rt 205 yazıyor sonunda TT yok herhangi bir yerinde de TT ibaresi yok FW sürümü ise 1.0.19 airtiesin sitesinden standart rt 205 için FW indirdim onun modeli 10.0.41 onu yüklersem bir sorun olur mu acaba ?

esasında bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.. deneyen arkadaşım varsa deneyimlerini paylaysın..

ben rt-205 modemi ikinci el aldım firmware 1.0.141 olarak yüklenmiş.
    aslında bende önce ingilizce firmwareyi yükleyip daha sonra türkçeye dönmeyi düşünyorum ama ne derce iyi olur bilmediğimden yüklemedim.
    şu DNS olayı ttnet DNS leri gömülü ve değişmiyor

• dns değiştirmeyı başaran varmı ?
  • neyin tartışmasını yaptıgınızı anlamıyorum ttnet in yaptıgı gayet mantıklı öncelikle daire dışı paylaşım yasal değildir.şifrelenmesi abone lehinedir ki adsl kullananların en az yarsı modem ayarlarını yapmayı dahi bilmez.zaten daire içindede paylaşım yapıyorsanız şifresini kendiniz koydugunuz için istediğiniz pc den girebilirsiniz.tüm modemler 2 sene garantilidir.eğer bozuk ise aldıgınız yerden 3işgünü içerisinde değiştirlir.eğer süresi geçti ise servisine yollanır servis yazılımda sorun var ise yeniden yükler,donanımsal bir sorun var ise tamiratı yapılmadığı için yenisi gönderilir.airties in yeri ist mecidiyeköy dedir.istanbulda oturanlar servis hizmetinin hızlanmasını istiyolarsa bizzat kendileri götürebilirler 2saat içinde sorun giderilmektedir.ayrıntı için 4440239 u arayabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

Bana kalırsa telekom tüketiciyi sniffer'lardan korumayı değil de daha fazla abone yapmayı düşünüyor. Kablosuz internet yaygınlaşmaya başladıktan sonra baktılar ki böyle abone olmadan internete girenler arttı hemen faturalara "modeminizi şifreleyin vs." gibi kağıtlar koymaya başladılar. Bu kullanıcı açısından iyi bir şey tabii ama çıkarlarına dokunmasa kesin böyle bir şey yapmazlardı. Yoksa kullanıcının güvenliğini filan düşündüklerini pek sanmıyorum.

doğru söylüyorsunuz! gerçekten çok doğru, telekomun öyle sinsi planları varki , buda bunlardan birisi

Kablonetin gözünü seveyim varya ne kısıtlama ne herhangi birşey var durduk yerde ıvır zıvır şeyler çıkartmıyorlar ne güzel işte özgürsün her alanda

Telekomun bu inadına sırf bende bütün mahellemize kullandığım uydunet wireless paylaştırarak ,
    insanların ttnete adsl ye abone olmalarını engellemessem ne olayım

• Bizim milletimizde nedendir bilinmez yerli malına karşı hep aşağılama hep kötüleme vardır.Bir kere de kendi mallarımızı kullansak nasıl ilerlediğimizi görürüz hep birlikte.

Airties ülkemiz şartlarıda insanımızın kullanabileceği rahatca kurulum yapabileceği modem markasıdır.Ayrıca bir çok internet sağlayıcısının tercih ettiği markadır ancak tabiki her ürünü sağlam olacak diye birşet yok sizede biraz sorunlu bir modem gelmiş belkide adsl hattınızda hat zayıflaması vardır.

Adsl sorununuzu gidermek için başka bir modemle test edin ev içindeki kalolarınızı kontrol edin modemnizin arayüzünden hat zayıflaması değerlerini yazıp durumun ne olduğunu foruma sorun.

Bende airties kullandım ama hiç böyle sorunlar yaşamadım hatta en hor kullandığım modem airties dir yinede banamısın demiyor.

İnternette frimware değişimi anlatılıyor birazaraştırın değiştirin frimware bakalım düzelecek mi?

• yerli malına karsı olan aşağılama o malı üreten kişilerin biz müşterileri düdükleme mantığında olmalarıdır, şuan iş yerimde rt-205 var ve neti kesiyor kablosuzu çalısmıyor servise gönderdim gene düzelmedi illa us robotics veya diğer markalardan mı almak mı lazım yerli malı dedik aldık ama sonu hüsran
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.