Şimdi Ara

Rtx 2060 darboğaz yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni rtx 2060 ekran kartı şipariş verdim yarın elime ulaşır. Sizce sistemimde darboğaz olur mu?

-Msi gaming z rtx 2060
    -Asus z170i pro gaming anakart
    -İntel i5 6600k
    -kingston hyperx fury 8gb 2400mhz
    -samsung 850 evo 250gb m2 ssd
    -wd 1tb 5400rpm 2.5' hdd
    -High Power Element Bronze 600W 80+ psu

Ayrıca mecburiyetten 4 ay boyunca 1360x768 monitör kullanmam gerek ama yazın 1080 mönitörüme geçeceğim. Bu işlerden anlayanların yorumlarını bekliyorum.

• İşlemci darboğazı yaşarsın fazla olmasa bile. Yine o sisteme Ram 16 GB olsa sistem daha rahat olurmuş ama 1080P oynamayacaksan bahsettigin tarihe kadar seni üzmeden oyununu oynarsın ama 1080P ye gelince sinir olabileceğin yerler de olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acilen ram yükseltmesi yapmanız gerekir.
    Özellikle Battlefield tarzı oyunlar için 16gb bellek elzem hale geldi.
    2x8 gb ve mümkün olan en yüksek mhz değeri olan bellek almanız çok faydalı olur
    6600k hala iyi bir işlemci, ufak bir hız aşırtma ile sizi bir süre daha idare edecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntenette darboğaz konusunu araştırırken birisi rtx 2070 ve 6600k için 2k'da sorun yaşamazsın ama 1080p'de sorun yaşarsın benzeri yorumlara denk geldim ve bu benim kafamı karıştırdı. Çözünürlük düştükçe daha çok fps alırız burdaki mantığı anlamadım.
  • -İntel i5 6600k
    -kingston hyperx fury 8gb 2400mhz

İkiside yetersiz.
  • G. Onur Sar G kullanıcısına yanıt
    Üstadım onun nedeni ekran kartın iyi işlemcin kötüyse darboğaz başlıyor eğer çözünürlüğü arttırırsan ekrankartına binen yük artıyor işlemciye daha az yük düşüyor basite indirgersek 100 birim iş varsa 1k çözünürlükte %50 50 bölüşüyorlarsa çözünürlüğü 2k yaparsan %60 ı 70 i ekran kartına biniyor işlemcideki yük 50 den 30 lara düşüyor. Birde üstüne amd işlemcin varsa 1k da tek çekirdekte düşük performans veren bir işlemci 2k da multi çekirdekte inteli yakalıyor oda bi hayli hız varkı yaratıyor yani ekran kartın iyi ise 2k çözünürlük hızlandırıyor makinanı
  • Iratras I kullanıcısına yanıt
    Eyvallah üstad mantğı şimdi anladım. Yani benim sistemimde de mi aynısı olur yani 1080p'de 1360'a göre daha az mı darboğaz yaşarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • G. Onur Sar G kullanıcısına yanıt
    1360x768 daha dusuk cozunurluklu oldugu icin ciddi seviyede darbogaz yasatir islemciniz. Ama bu olaydan cekinmeniz gereken birsey yok ki? i7 9900K ile 300FPS alacaginiz noktada i5 6600K ile 200 FPS alirsiniz o cozunurlukte. monitorunuzun Hz degerini yakaladiktan sonra darbogaz olmus olmamis size ne? Darbogaz konusu, ekran karti alirken "overkill" yapip gereginden fazla para vermemek icin tartisilir. Ornek olarak sizin durumunuzda o cozunurlukte Rx580 ile Rtx 2060 ayni performansi verecektir tahminimce. ama 1080P 144Hz monitore gectiginizde Rtx 2060 in avantajini gormeye baslarsiniz.

Siz zaten karti almissiniz, keyfini cikartin. Istediginiz FPS yi aldiginiz surece dert etmeyin. Istediginiz FPS yi alamiyorsaniz ve ekran karti kullaniminiz %90larin altinda geziyorsa darbogaz sizin icin sikinti yaratmaya baslamis demektir. Dedigim gibi 144Hz monitorde fiks 120+, 60Hz monitorde fiks 65+ aldiginiz surece kafa yormayin bile.
  • Bir 8GB ram daha ekledikten sonra aşırı bir sorun yaşamazsınız işlemciden yana. 8GB tek slot ram can sıkıcı fps dropları yaşatabilir. Ram miktarı artık 16GB olmalı minimum. Bütçeniz müsaitse çok beklemeden 300-400 lira arasına aynı ramden satın alın derim.
  • Bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ediyorum
  • Şu sisteme RTX 2060 masrafı yapana kadar adam gibi bir 1080P monitör bir de elindekini satarak 6700K + 8GB Ram + 1070 alsan daha sağlıklı bir sistemin olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.