Şimdi Ara

RTX 2060 ekran kartı kullanımı boşta iken %30-%100 arası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

26 Nisan 02.30'da fark ettim.

İçime aşırı dert oldu şu anda.

35 saniyelik bir video çektim ve ekran kartı kullanımının % kaç olduğunu ve nasıl oynadığını görmenizi/izlemenizi istiyorum.

Video :

RTX 2060 ekran kartı kullanımı boşta iken %30-%100 arasıMartizeDyoutube
    Merhaba, 26 Nisan gece 02.30'da fark ettim. Bu nedir böyle? Normal olacağını sanmıyorum. Ekran kartım boşta iken %11 %20 %25 %27 %31 %33 hatta %100 olup iniyor bir anda. Boştaki kullanım değerleri bu şekilde. Sebebi nedir? Ne yapmak gerekir? Neden böyle ve nasıl düzeltirim?
    https://www.youtube.com/watch?v=5S00BQhIO1M

Videoyu tam ekran yaparak dikkatlice izlemenizi istiyorum.

Bu normal mi?

Bunun sebebi nedir?

Ne yapmalıyım?

Bunun çözümü nedir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. :(

• Bende bu kart var, masaüstü kullanımında 0~1% olrk dalgalanıyor, youtube videosu açtığımda 10~15% arası geziniyor, ancak snn gibi, masaüstü video kaydı başlattığım an kullanım, 25~32% arası dalgalı geziniyor, video kaydı 60'sın, o esnâlar'da (yani attığın videonun kayıt edildiği anlar'da,) bendeki ile benzer hareketler yapıyor gibi.

Edit: Şöyle resimleyim.

Video kaydı.

Youtube

Masaüstü

Gelelim sebebine:

Masaüzerinde bu kart, 300mhz Gpu ve 405Mhz bellek hızıyla, video izlerken ise, 420mhz Gpu 405mhz bellek hızı ile geziyor, kayıt başladığı ilk anda sadece bellek hızı 810mhz'e vurup yine 405mhz'e düşüyor, yani bu kullanım değerleri, bu Gpu'nun en düşük hızlar'da&güç'te çalışırken'ki durumuna göre normal değerlerde, çünkü oyunlarda Gpu hızı 1980~1920mhz gibi hızlarda oluyor, bellek ise 7000mhz'e, kısaca; masaüstünde 20% olmuş 50% olmuş pek 1 önemi yok, çünkü o esnâ'lar da, olabilecek en düşük güç kullanımı değerlerinde bulunuyor ki, masaüstü güç kullanım değerleri 15W civarlarında dolanıyor, oyunlarda ise o yüksek hızlar'a bastığında (duruma göre,) 130~170W gibi tüketimler'e geçiyor v.s.

Kısaca anlatmak istediğim; masaüstü kullanımında gördüğün değerlerin pek korkulacak 1 yanı yok.

Hâââ dersen'ki; bu kullanım değerlerinde fakat aynı zamanda kart 3D hızlarında dolanıyor, o'zaman 1 malware virüsü fln almış olabilirsin derim, malwarebytes gibi 1 şeyler ile sistemi taratmanı önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 26 Nisan 2022; 10:32:50 >

• İlgin için çok teşekkür ederim.

NVIDIA'nın uygulaması NVIDIA Container diye oyunlarda oynarken klip falan alabildiğin programın kendisi ekran kartını kullanıyormuş. Silip tekrar yükledim çözüldü :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.