Merhaba dostlar. Sorunu belirtmeden önce bilgisayar özelliklerimi yazayım. ANAKART: Asus Strix B450-I Mini ITX EKRAN KARTI: Asus Strix RTX 2060 6G İŞLEMCİ: Ryzen R5 2600X Stok soğutucu ile kullanıyorum RAM: Gskill Trident Z 8X2 16GB 3000MHZ CL16 KASA: NZXT H200i SSD: Samsung 970 Evo 250GB M.2 HDD: WD 1TB BLUE 7200RPM POWER: CoolerMaster GX650 (5 YILLIK) SORUN: Bilgisayarım bazen yükte bazen boşta iken yani farketmeksizin aniden görüntü gidiyor ledler olduğu gibi kalıyor (animasyon duruyor) fan deviri kendi kendine artıyor ve kasadan kapatma tuşu bir işe yaramıyor. Ne kadar basılı tutsam da kapanmıyor. Fişi çekmek zorunda kalıyorum. Sistem yakında komple gidecek diye korkuyorum. Sorun neyden kaynaklı bilmiyorum. Bazıları WİNDOWS 10 dan bazıları işlemciden, anakarttan, PSU dan, RAM dan diyolar. bir türlü çözüme ulaşamadım. Bir fikri olan var mı? Bilgisayarı şuan format atacağım ki zaten en son temiz formatı 2 hafta önce atmıştım. Sorun 1 haftadır var. NOT: Dostlar PSU yu uygun fiyatlı olduğu için bir abiden 2. el olarak aldım. Oldukça güvenilir biri ve onda iken sorun yaşatmadığını belirtti (Sorunun PSU dan olduğu belli değil tabi)
Güç kablosunu değiştirmeyi deneyin.
5 yıllık cooler mastır olmuştur kölir mastır.. Başka bir güç kaynağı ile denemeni öneririm zira deneme değil yeni bir güç kaynağı alsan daha iyi.. parçaların güzel parça coler iyidir ama risk e atma anlattığın sorun da psu sorunlarından sadece bir kaçı.
Hocam 10bin liraya sistem almışsın. Gidip 500liraya bi kaliteli psu almıyorsunuz. Allah korusun bileşenler yanınca çok ağlarsın. Anlamıyorum bu seviye de sistemi nasıl 2.el bir psu’ya emanet edersiniz. 500liradan kaçıcam diye 10bini heba etmeyin. Gidip kaliteli bir Psu alın. power kablosunu değiştirin. 3lü prizi akım korumalı alın. Kesintisiz güç kaynağı alın.
Mr.Unstoppable
kullanıcısına yanıt
Dostlar PC ye temiz format attım sorun düzeldi. Ayrıca o anlık para bulamadigim için psu alamamıştım. Şuan Corsair CS750M kullanıyorum. Görüşleriniz icin tesekkurler yinede
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme