Şimdi Ara

RTX 3050 forza horizon 4 fps problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    RYZEN 5 6600 H
    8 GB RAM
    165HZ
    evet özellikler bu şekilde lenovo idepad gaming 3 laptopumda forzada fps çok DEĞİŞKEN oyuna girmeden önce düşük sistem uyarisi veriyor (nedenini bilmiyorum ama tahmin ediyorum muhtemelen çift ekran kartı sistemi yüzünden oyun ilk açılınca amdnin düşük güçlü kartini görüyor ve sonra oyun açilinca nvdia devreye giriyor ama nvdia devreye girse bile oyun kendini optime edemiyor ve fps düşüklüğü oluyor) sonra oyuna giriyorum 80 81 fps bazen 110 fps görüyorum sonra birden 60 fps düşüyor (pc turbo modda+ultra grafikler.)(problem grafiğin ultra olmasından kaynaklı değil arkadaşımda da 3050 var ve ultrada oynuyor.) Ve evet bir tek forzada oluyor bu problem GTA5 de sıkıntı yok GTA4 de problem yok csde yok anlamadım 30 K boşuna mı verdim bu laptopa çözümü olan varmı ya da sebebi nedir?

• Hocam 30k diyorsunuz, 30000 liraya 5800h rtx3060 Legion 5 satılıyor siz cihazı nereden aldınız ki? İade edip Legion 5 alın.

RTX 3050 forza horizon 4 fps problemiwww.n11.com
    Lenovo Legion 5 15ACH6H 82JU015WTX R7-5800H 16 GB 1 TB SSD RTX3060 165Hz 15.6" Dos WQHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/lenovo-legion-5-15ach6h-82ju015wtx-r7-5800h-16-gb-1-tb-ssd-rtx3060-165hz-156-dos-wqhd-dizustu-bilgisayar-30028204?magaza=teknoryabilisim
  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz Vatan bilgisayarda 25K ancak office 365 ile birlikte bana 30K'ya mâl oldu malesef. Ayrıca problemle ilgili çözümünüz var mı?
  • Hocam bende Legion 5 var az çok yapmanız gerekenleri tarif edeceğim. Öncelikle laptopun içindeki ramin aynısından Cl mhz olarak 1 adet daha sipariş vereceksiniz ve 8+8 16gb dual yapacaksınız. Lenovo Vantage kurun Microsoft Store mağazadan, ekran kartı ayarlarıyla ilgili kontrol yapın düşük ayar varsa yükseltin.

Denetim masası Nvidia ayarlarından oyunları seçip yüksek performans-dahili grafik ayarını seçin. Kart seçeneklerinde güç tüketimini de max performans yapın. Laptopta fazla ısınma olabilir, bu oyun performansını etkiler, kaliteli bir soğutucu alın. Laptopunuzda mux switch olmadığı için olan laptoplara kıyasla daha düşük performans alacaksınız ama dediklerimi yapmanız durumunda biraz daha Fps artacaktır.

• sreylare kullanıcısına yanıt
    Lenovo vantage kurulu geldi zaten hocam dediklerinizi uygulayacağım ancak problem bir tek forzada oluyor ki oynatmayacak düzeyde değil bu kadar uğraşmaya gerek varmı orasini bilemeyeceğim.
  • Hocam nvidia denetim masasından 3d ayarların yönetilmesinden forzanın yüklü olduğu konuma gidip onun .exe programını buraya eklemeyi deneyin bir de. Bu o uygulama çalışmaya başladığı anda ekran kartını aktifleştirir. Ayrıca ayarlardan Grafik ayarlarına girip oradan da Forzanın exe dosyasını seçip yüksek performansı seçin. Bunları yapınca sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.