Şimdi Ara

rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0 kit hangisidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lüfen yorumlarını alayım. rtx 3900 için en iyi riser pcı-e 4.0 kit hangisidir ?

diğer marka modellerden alsak 1-2 den dahan Fazka fazla fps düşüşü, yaşarmıyız.

düşüş yaşamak istemesek ; farklı marka rıser 4.0 lar var piyasasda.

max olana göre yüzede kaç düşüş yaşarız ? fps olarak yuzede olarak.

para olarak alabılırım en ıyısınıde ; fakat ben f/p arıyorum

seçtim kendime göre. sonra seçtiğimi alıp denedikten sonra paylaşırım.,

Teşekkürler.

NOT;

SATILDI VE KARGOLANDI.

alıxpresten alınmıstır tam ful kutuludur. en çok 6 ay kullanılmıştır. fiyatı benım ıstediğim 600 yl dir. full kutulu ve eksiksizdir. sadece riseri 500 tl ye verebilirim.

% 1 ila max % 2 fps düşüşü yaşanır..22 cm dır riser.

sıfırı 900-1100 tl arasısı değişmektedir.,

son kodu 02 kodludur.

bilginize. 1-2-3-4 serısınde kulanıalabır.

pcı-e 3.0 riser 22 cm version 2.0. 6 ay kadar kullanıldı kutusuna kaldırıldı. garantisi yok. sorunsuz.

----------------------------------------

Cumartesi günü evime forumdan bir arkadaş gelip satın alıcak. REZERVE

Bu ürün güvenilirmidir. yada daha ucuza taksitle alabileceğimiz ? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

son mesajıma bakınız.

gerçekten satın almak isteyene 3dmark pcı-e testı souçları yapılır ve paylaşılır.

NVIDIA GeForce RTX 3090 video card benchmark result - Intel Core i7-12700KF Processor,Micro-Star International Co., Ltd. MPG Z690 EDGE WIFI DDR4 (MS-7D31) (3dmark.com)

get.param guvende; dolap vs. yoktur..

takas; indirimde yokur.

Önce havale yada eft sonrasında kargolanır. Alıcı ödemeli olarak.

Üyelik tarıhime vede rerferaslarıma bakınız.

ilk terciğim beşiktaştan evimden alınmasıdır.

hangi riser oldugu yukardaki lingde belidir bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 9 Kasım 2022; 19:58:40 >

• Ezdiy aldım bugün yarın takarım artık. Mevcutta thermaltake pcie3.0 olanı kullanıyordum.

FPS testi yapmadım hiç. Lakin tatmin etmeyecek düşük bir FPS de almıyorum.

rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ?

30cm ilk aldım. Rakamı uygundu. Umarım kablo uzunluğu çok rahatsız edici olmaz benim için.

EZDIY-FAB [12" PCIE 4.0 16x Yüksek Hızlı Yükseltici Kablo, PCI Express Port GPU Uzatma Kartı Bağlantı Noktası Dik Açılı
    amazon
    EZDIY-FAB [12" PCIE 4.0 16x Yüksek Hızlı Yükseltici Kablo, PCI Express Port GPU Uzatma Kartı Bağlantı Noktası Dik Açılı
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08S6T6MFC/ref=cm_sw_r_apan_i_2G58WMTKG07HY8RNGFDY?_encoding=UTF8&psc=1

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

### Gen3 vs Gen4 Riser karşılaştırma

Tekrar merhaba,

Madem Gen4 aldım ve Gen3'ü değiştireceğim, dedim ki bir test yapayım. Unigine Heaven 4 test aracı olarak kullanıldı

Test tutarlılığı hakkında kısaca özet geçmem gerekirse;

Tüm testler sırasında kasa ve tüm bileşenler aynı şekilde takılı olup; Windows yeniden başlatıldıktan sonra yapılmıştır.

Olabildiğince minimum değişken olduğunu söyleyebilirim. Testler PCI slotuna takılı ikende yapılmıştır.

Test sistemi : 5950x - x570-e - 6900xt - phanteks 719 - 32gb bellek - 2 adet gen4 nvme

Ekran kartı varsayılan ayarlarda, işlemci ve bellekler hız aşırtmaya sahip.

Gpu sıcaklığı AIDA64 ile takip edilmiştir.

90 dereceye kadar ulaşmıştır. Özellikle dik taktığımda cama çok yakın olması nedeni ile slotta takılı olmasına göre ortalama 10 derece fark oluşmuştur.

Hotspot 107-108 dereceleri gördüğü gözlemlenmiştir.

Riser'lar:

1. thermalteke gen3
    2. ez-diy fab gen4

1.Test. PCI Slot GEN3

2.Test. Riser GEN3 - Thermaltake

3.Test. PCI Slot GEN4

4.Test. Riser GEN4 - EZDIY-FAB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 18 Ekim 2022; 10:58:39 >

Tam aradığımiZ calisma elinize saglik.sonuc olarak fark gozukmuyor anladigim kadariyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVATANSEVER kullanıcısına yanıt

Bende öyle düşünmekteyim. Ufak farklar kabul edilebilir hata ve tutarlılık kısmında sayılabilir mi, diğer arkadaşlar da yorum atınca ortak bir çıkarım olabilir.

• Sonuç olarak 3.0 ile 4.0 arasın da pek bir fark yok değil mi?

benım sıstem rıser geldıgınde ve aparatı ayrıca ekran kartına alııcagım alımınyum sogutucuların üstüne takıcagım fanla ıle sıze resım vede sıcaklık bılgılerını paylasırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7970 pci-e x8 1.1 de çalışıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • J.sins kullanıcısına yanıt

pek fark yok.

• Böyle birşey yani.

Bende akasa pci4 olanı taktım en son. Biraz evvel bitti phanteks anakart çerçevesi ledi de yaptım ettim derken.

Güzel olmuş eline sağlık hocam rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ? 

uzun sogutucu metal healsetlerı nerden kaca aldınız hocam ? ling varmı. benımkıler kargoya dahı verılmedı 6 gundur. n11 den. sanırım ıptal olucaklar.rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 20 Ekim 2022; 2:42:29 >
  • Eyvallah çok sağol. Akasa Riser ile de sonuç atacağım birazdan. Unigine ' de şu an.

• 5.Test. Riser GEN4 - Akasa GEN4

• Bende n11 den LED soğutucu olarak aldim. Siyaha boyadım. İlk aldığım yüksekliğinden milimle kurtarmadi. Düşünürsen boyutu uyarsa yardımcı olurum hatta pedde var. Ezdiy 30'luk gen4 riserı da satacağım muhtemelen. 1 kere taktım söktüm sadece.

rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ?rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ?rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ?

Boyut ilanda yazili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Ekim 2022; 3:15:7 >

Çok güzel bir test olmuş. Ben sıcaklık konusuna biraz takıldım. 10 derece fark bence çok fazla . bu kadar uğraştıktan sonra aslında kartına özel bölümü olan çılgın bir custom kasa çok iyi gider. Bence nasıl psu'lar kasa dışından hava alıp kasa dışına verecek şekilde evrimleşti ise ekran kartına da bu tarz bir yer koyulsa çok iyi olur.

çok sağol ama sanırırım 150 mm yukseklık fazla fıyatlarda fazla gıbi. bunların 3 m yapıstırması varmı yoksa bırde bu boyutlarda termal padmı alıcaz ?

Lp-562 Alüminyum Led Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

109,74 TL * 2 adet olucak

yada

Lp-562 Alüminyum Led Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

249,24 TL 1 adet.

• Yapışkanlı termal pad bulamadım. Fotoğraflarda dikkat edersen cırt ile kullandım. Birde tam o boyutta ped yok. Ondan 2 paket kadar eşit keserek heatsink altına dizmiştim.

Ben fanları ilk ezdiy ekran kartı taşıyıcısına takarak yapmıştım. O yüzden yüskeklik kurtarmamıştı. Şimdi fanları heatsink üzerine koydum aslında kullanabilirdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Ekim 2022; 3:20:52 >

• xentios kullanıcısına yanıt

Dikte fark olacağını biliyordum lakin benim kasam gibi geniş bir kasada bu kadar fark edeceğini düşünmüyordum.

Tabi bir çok etkende olabilir. Kardeşim anormel değil 6800xt'im de böyle diyor. :) AMD sıcak çalışmayı seviyor dünyası.

Ekran kartında sıvı soğutma baya fantezi aslında, yani kendine özel ve ikinci eli düşük misal. Zamanında 1080Ti Evga Hybrid kullanmıştım. O zaman zevkini tatmıştım.

benım kasada full bıg atx ben daha farklı bır kombınasyon dusunuyorum.

haytta yan camı cıkartık plezı kestırıp tam fanların ustune 1200 rpm 55 crfm red fanlar eklıcem.

kasada toplam olarak 6 onde 1 alta 3 sagda 3 solda. 3 ekranmkartuma tısere dık dogru ufleyen ;yanında 1 rısere baglı aparata baglı 1 adet ramlere ufleyen. 2 adet ekran kartına ustten metal plakaya ufleyen. 1 adet 145 cm ekgoz fan olucak 3 adet 360 lık radyatoru sogutak. ayrıca 3 adet raagyatore ustten ıcerı hava verıcek 1299 rpm lık fanlart olucak. ayrtıca 5 cm lıkte m2 ye uflfleten mavı fan olucak. delımıyım neyım ben:P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 20 Ekim 2022; 4:14:49 >
  • Geçen yeni aldığım taşınabilir 18tb için fan yapayım dedim.

Şöyle bişi aldım. 10-15 derece düşürüyordu HDD'yi okuma/yazma sırasında.

Sende meraklısın bu işlere benim gibi zaten uyelık tarıhından bellı rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0  kit hangisidir ? 

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.