kullananlar ve kullanmıyanların; Lüfen yorumlarını alayım. rtx 3900 için en iyi riser pcı-e 4.0 kit hangisidir ? diğer marka modellerden alsak 1-2 den dahan Fazka fazla fps düşüşü, yaşarmıyız. düşüş yaşamak istemesek ; farklı marka rıser 4.0 lar var piyasasda. max olana göre yüzede kaç düşüş yaşarız ? fps olarak yuzede olarak. para olarak alabılırım en ıyısınıde ; fakat ben f/p arıyorum seçtim kendime göre. sonra seçtiğimi alıp denedikten sonra paylaşırım., Teşekkürler. NOT; SATILDI VE KARGOLANDI. alıxpresten alınmıstır tam ful kutuludur. en çok 6 ay kullanılmıştır. fiyatı benım ıstediğim 600 yl dir. full kutulu ve eksiksizdir. sadece riseri 500 tl ye verebilirim. % 1 ila max % 2 fps düşüşü yaşanır..22 cm dır riser. sıfırı 900-1100 tl arasısı değişmektedir., son kodu 02 kodludur. bilginize. 1-2-3-4 serısınde kulanıalabır. pcı-e 3.0 riser 22 cm version 2.0. 6 ay kadar kullanıldı kutusuna kaldırıldı. garantisi yok. sorunsuz. ---------------------------------------- Cumartesi günü evime forumdan bir arkadaş gelip satın alıcak. REZERVE son mesajıma bakınız. gerçekten satın almak isteyene 3dmark pcı-e testı souçları yapılır ve paylaşılır. get.param guvende; dolap vs. yoktur.. takas; indirimde yokur. Önce havale yada eft sonrasında kargolanır. Alıcı ödemeli olarak. Üyelik tarıhime vede rerferaslarıma bakınız. ilk terciğim beşiktaştan evimden alınmasıdır. hangi riser oldugu yukardaki lingde belidir bakınız. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 9 Kasım 2022; 19:58:40 > |
rtx 3900 için en iyi rise pcı-e 4.0 kit hangisidir ?

-
-
Ezdiy aldım bugün yarın takarım artık. Mevcutta thermaltake pcie3.0 olanı kullanıyordum.
FPS testi yapmadım hiç. Lakin tatmin etmeyecek düşük bir FPS de almıyorum.
30cm ilk aldım. Rakamı uygundu. Umarım kablo uzunluğu çok rahatsız edici olmaz benim için.
EZDIY-FAB [12" PCIE 4.0 16x Yüksek Hızlı Yükseltici Kablo, PCI Express Port GPU Uzatma Kartı Bağlantı Noktası Dik Açılıamazon
EZDIY-FAB [12" PCIE 4.0 16x Yüksek Hızlı Yükseltici Kablo, PCI Express Port GPU Uzatma Kartı Bağlantı Noktası Dik Açılıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08S6T6MFC/ref=cm_sw_r_apan_i_2G58WMTKG07HY8RNGFDY?_encoding=UTF8&psc=1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
### Gen3 vs Gen4 Riser karşılaştırma
Tekrar merhaba,
Madem Gen4 aldım ve Gen3'ü değiştireceğim, dedim ki bir test yapayım. Unigine Heaven 4 test aracı olarak kullanıldı
Test tutarlılığı hakkında kısaca özet geçmem gerekirse;
Tüm testler sırasında kasa ve tüm bileşenler aynı şekilde takılı olup; Windows yeniden başlatıldıktan sonra yapılmıştır.
Olabildiğince minimum değişken olduğunu söyleyebilirim. Testler PCI slotuna takılı ikende yapılmıştır.
Test sistemi : 5950x - x570-e - 6900xt - phanteks 719 - 32gb bellek - 2 adet gen4 nvme
Ekran kartı varsayılan ayarlarda, işlemci ve bellekler hız aşırtmaya sahip.
Gpu sıcaklığı AIDA64 ile takip edilmiştir.
90 dereceye kadar ulaşmıştır. Özellikle dik taktığımda cama çok yakın olması nedeni ile slotta takılı olmasına göre ortalama 10 derece fark oluşmuştur.
Hotspot 107-108 dereceleri gördüğü gözlemlenmiştir.
Riser'lar:
- thermalteke gen3
- ez-diy fab gen4
1.Test. PCI Slot GEN3
2.Test. Riser GEN3 - Thermaltake
3.Test. PCI Slot GEN4
4.Test. Riser GEN4 - EZDIY-FAB
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 18 Ekim 2022; 10:58:39 >
-
Tam aradığımiZ calisma elinize saglik.sonuc olarak fark gozukmuyor anladigim kadariyla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende öyle düşünmekteyim. Ufak farklar kabul edilebilir hata ve tutarlılık kısmında sayılabilir mi, diğer arkadaşlar da yorum atınca ortak bir çıkarım olabilir.
-
Sonuç olarak 3.0 ile 4.0 arasın da pek bir fark yok değil mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benım sıstem rıser geldıgınde ve aparatı ayrıca ekran kartına alııcagım alımınyum sogutucuların üstüne takıcagım fanla ıle sıze resım vede sıcaklık bılgılerını paylasırım.
-
pek fark yok.
-
Böyle birşey yani.
Bende akasa pci4 olanı taktım en son. Biraz evvel bitti phanteks anakart çerçevesi ledi de yaptım ettim derken.
-
Güzel olmuş eline sağlık hocam
uzun sogutucu metal healsetlerı nerden kaca aldınız hocam ? ling varmı. benımkıler kargoya dahı verılmedı 6 gundur. n11 den. sanırım ıptal olucaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 20 Ekim 2022; 2:42:29 > -
Eyvallah çok sağol. Akasa Riser ile de sonuç atacağım birazdan. Unigine ' de şu an.
-
5.Test. Riser GEN4 - Akasa GEN4
-
Bende n11 den LED soğutucu olarak aldim. Siyaha boyadım. İlk aldığım yüksekliğinden milimle kurtarmadi. Düşünürsen boyutu uyarsa yardımcı olurum hatta pedde var. Ezdiy 30'luk gen4 riserı da satacağım muhtemelen. 1 kere taktım söktüm sadece.
Boyut ilanda yazili.www.n11.com
Lp-562 Alüminyum Led Soğutucu Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/lp-562-aluminyum-led-sogutucu-22278441?magaza=ledpaketim&secenekler=240x80x15mm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Ekim 2022; 3:15:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok güzel bir test olmuş. Ben sıcaklık konusuna biraz takıldım. 10 derece fark bence çok fazla . bu kadar uğraştıktan sonra aslında kartına özel bölümü olan çılgın bir custom kasa çok iyi gider. Bence nasıl psu'lar kasa dışından hava alıp kasa dışına verecek şekilde evrimleşti ise ekran kartına da bu tarz bir yer koyulsa çok iyi olur.
-
çok sağol ama sanırırım 150 mm yukseklık fazla fıyatlarda fazla gıbi. bunların 3 m yapıstırması varmı yoksa bırde bu boyutlarda termal padmı alıcaz ?
Lp-562 Alüminyum Led Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
109,74 TL * 2 adet olucak
yada
Lp-562 Alüminyum Led Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
249,24 TL 1 adet.
-
Yapışkanlı termal pad bulamadım. Fotoğraflarda dikkat edersen cırt ile kullandım. Birde tam o boyutta ped yok. Ondan 2 paket kadar eşit keserek heatsink altına dizmiştim.
Ben fanları ilk ezdiy ekran kartı taşıyıcısına takarak yapmıştım. O yüzden yüskeklik kurtarmamıştı. Şimdi fanları heatsink üzerine koydum aslında kullanabilirdim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Ekim 2022; 3:20:52 >
-
Dikte fark olacağını biliyordum lakin benim kasam gibi geniş bir kasada bu kadar fark edeceğini düşünmüyordum.
Tabi bir çok etkende olabilir. Kardeşim anormel değil 6800xt'im de böyle diyor. :) AMD sıcak çalışmayı seviyor dünyası.
Ekran kartında sıvı soğutma baya fantezi aslında, yani kendine özel ve ikinci eli düşük misal. Zamanında 1080Ti Evga Hybrid kullanmıştım. O zaman zevkini tatmıştım.
-
benım kasada full bıg atx ben daha farklı bır kombınasyon dusunuyorum.
haytta yan camı cıkartık plezı kestırıp tam fanların ustune 1200 rpm 55 crfm red fanlar eklıcem.
kasada toplam olarak 6 onde 1 alta 3 sagda 3 solda. 3 ekranmkartuma tısere dık dogru ufleyen ;yanında 1 rısere baglı aparata baglı 1 adet ramlere ufleyen. 2 adet ekran kartına ustten metal plakaya ufleyen. 1 adet 145 cm ekgoz fan olucak 3 adet 360 lık radyatoru sogutak. ayrıca 3 adet raagyatore ustten ıcerı hava verıcek 1299 rpm lık fanlart olucak. ayrtıca 5 cm lıkte m2 ye uflfleten mavı fan olucak. delımıyım neyım ben:P
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 20 Ekim 2022; 4:14:49 > -
Geçen yeni aldığım taşınabilir 18tb için fan yapayım dedim.
Şöyle bişi aldım. 10-15 derece düşürüyordu HDD'yi okuma/yazma sırasında.
-
Sende meraklısın bu işlere benim gibi zaten uyelık tarıhından bellı
En Beğenilen Yanıtlar

Bende öyle düşünmekteyim. Ufak farklar kabul edilebilir hata ve tutarlılık kısmında sayılabilir mi, diğer arkadaşlar da yorum atınca ortak bir çıkarım olabilir. |
Benzer içerikler
- palit ekran kartı alınır mı
- nvidia txaa nedir
- entegre grafik nedir
- ekran kartı boşta kaç derece olmalı
- ekran kartı tamiri
- nvidia geforce 8800gt
- rtx 5060 laptop
- rtx 5080
- nvidia 5070
- amd radeon 780m
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X