MSI RTX 4090 Trio modeli ekran kartı satın aldım, geri kalan parçaları tavsiye eder misiniz. En üst düzey performans alabileceğim parçalar istiyorum. İşlemci olarak önceliğim intel i9 14900K veya KS İkinci düşündüğüm işlemci: Amd Ryzen 9 7950x3D İhtiyacım olan diğer öneriler; - Ram (mhz, cl değerleriyle) - SSD (yazma ve okuma hızı en iyi olan + kaliteli) - Anakart (z790 düşünüyorum fakat çok fazla model var) - Powersupply (Sizce herhangi bir 1000 Watt yeterli mi) Intel'de ısınma sorunu olduğu için alternatif olarak amd düşünüyorum. Amacım performans olduğu için amd işlemci de daha düşük performans alırım diye endişe ediyorum bu yüzden kararsız kaldım. |
RTX 4090 Trio Aldım, Geri kalanı tavsiye eder misiniz
-
-
Intelde alabilirsiniz amd de alabilirsiniz ama şu sıralar işlemci yününde amd çok ileride gözüküyor heleki son duyurduları 9000 serisi işlemciler best customer cpu olarak rakipsiz açık ara önde intel üretim teknolojisi nedeniyle geride kaldı umarım o günleri yakalar ama 2026 ya kadar bunu öngörmüyorum fabrikalarını o zaman açacaklarmış.İşlemcilerinin nanometre üretim teknolojisi büyük olduğu için hem çok enerji harcıyor bu yüzden çok ısınıyor performansı ise ancak amdye yaklaşıyor hatta 13 ve 14nc nesillerinde amdyi yakalayabilmek için fabrika çıkışlı ocli sınırları sonuna kadar zorlanmış mal sattılar cpular mavi ekran verince micro code güncellemesiyel performansı yüzde 3 düşürüp stabilite sağlamaya çalıştılar
Kısacası şu sıralar eğer çok özel bir iş yapmıyorsanız inteli tercih etmeyin
amdnin cpuları muhtemeln kasım ile ocak ayında satışa çıkar beklerim derseniz onu alabilirisiniz veya al sat yapabilirsiniz şöyle olur dediğiniz gibi r9 7950x3d alırsınız 9000 serisi çıkınca performan karşılaştırır bakarsınız anakart zaten aynı kalacak
Anakarta gelecek olursak amd kanadından ilerlediğimiz için intel tarafına hiç bakmayacağız oysaki intel anakartlar ne kadar güzel anlatamam ama her sezon soket değiştirmeleri ayıp yanı 1151 1200 1700 1900 diye 2 nesilde bir soket değiştiriyorlar amd öylemi am4 am5 ki am4 hala taş gibi ve çok desteği var neyse.
Anakart olark şu an en üst model x670 anakartlar var bunlardan kaliteli marka ve üst seviye modele sahip olan modelleri tercih edebilirsiniz.Yakın zamanda x870 anakartlar duyruldu videoları var elinize geçerse yurtdışında var diye biliyorum bundanda alabilirsiniz ikiside am5 soket pci yapıları 870 de daha ileri.
Rame gelecek olursak ramlerde genelde ucuzdur var illeti lafı geçerli sağlam çipli modeller çok pahalı ama ortalama ddr5 ram alırsanız zarar etmezsiniz bence 16x2 yeterlidir yetmezse 16x 2 daha alır 64 lersiniz öyle bulunmadık ramleri almayın piyasada satan yer etmiş çok model yok upgrade edeceğiniz zaman aynısından bulabileceğiniz yaygın ddr5 anakartınızı desteklediği kadar yüksek frekanslı olabildiğince düşük clli ramleri alabilirsiniz ama şöyleki tepe seviye frekan dip seviye cl olsun diyerek verdiğiniz paralar performans olarak dönmez o yüzden kötü denmeyen bir rami almanı yeter.
Psu ise önemli bir etmen bu seviye bir gpu için güvenli bir psu kullanmalıyız
cultists networkPSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/Buradan olur veya başka yerden olur pcie 5 uyumlu adı markası bilindik 850w üstü bir psu alın bütçeden psu yönünde kesinlikle kısmayın önemli bir bileşendirç
M2 ssd samsung 980pro gayet yeterlidir 990proda alınabilir veya gen4 bilindik marka kingston furry renegade gibi m2 ssdler tercih edilebilir opsiyoneldir.
Soğutma olarak 360lık sıvı soğutucu veya çift kule hava soğutma tercih edilmelidir 240lık sıvı soğutma çok kaliteli olmak şartıyla alınabiliri 240lık orta seviye bile sıvı soğutma alınmamalı.Burada ses seviyesi kapladığı yer ve soğutma performansı önemlidir hava soğutucuları hafife almayın çift kule hava soğutucu 240lık sıvı soğutucuya denk olabilir ayrıca pompa radyatör sorunuda yoktur 360lık alınacak ise saydığım sorunlar sebeiyle soğutma alanında kendini kanıtlamış markalar dışına asla çıkılmamalıdır.
Kasa ve kasa fanları olarak hava akışı sessizlik ve estetik yönünden değerlendiriyoruz akvaryum kasada ekran kartını dikey konumlatarak güzel bir görüntü yakalansa bile hava akışını yönetmek çok zor olacaktır bunun yerine büyük geniş mesh yani ızgaralı bir kasa almak bizim elimizi güçlendirecektir bu dengeyi zevkinize göre seçebilirsiniz.
Direkt olarak link link alacağınızı ürünün bulunması ve tavsiye edilmesi benim için iştir zordur forumda gönüllü yapan varsa buyursundur.
-
Detaylı anlatımınız için teşekkürler. Şuanda tavsiyeniz üzerine düşüncem şu şekilde oluştu, sizce eksik veya hatalı seçim var mı?
- R9 7950x3D işlemci
- ASUS ROG STRIX X670E-A Anakart Gaming WiFi AMD X670E AM5 DDR5
- Asus ROG-STRIX-1000G 80+ Gold 1000W
- G.Skill 64GB(2x32) Flare X5 EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram
-
Performans önceliği derken oyun için sorduğunu varsayıyorum, haliyle 7800x3d veya 7950x3d dışında bir seçenek yok(7900x3d den uzak dur). Seçtiğin parçalar f/p oranı yüksek gibi durmuyor ama performans olarak memnun edecektir. Tek önerim güç kaynağında, seçtiğin sanırım eski olan Strix modeli(aura olan yeni sanırım ancak ne kadar iyi bilgim yok), onun yerine yine kaliteli bir pcie 5.0 destekli güç kaynağı bakabilirsin, 1000w yeterli olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Intel i9 14900K veya KS modelini kimse tavsiye etmiyor anladığım kadarıyla. Yüksek ihtimal AMD seçeceğim.
-
Şu durumda kimse 14. Nesil önermez. İlla intel alınacaksa yeni nesil ve yeni soket işlemciler yıl sonuna kadar çıkacak deniyordu, mesela Core ultra 9 285k forumda haberi vardı
Ama "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" durumu olacaktır.
Aceleniz yoksa yeni seriyi bekleyebilirsiniz
Psu olarak bunlardan biri olabilir
8000 TL
https://www.gaming.gen.tr/urun/467689/xpg-core-reactor-ii-1000w-80-gold-full-moduler-120mm-fanli-guc-kaynagi-corereactorii1000g-bkceu/
7300 TL
https://app.hb.biz/T21f6mvfLSzz
6500 TL (vatan kartla)www.vatanbilgisayar.comFSP HYDRO G PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 1000W 80PLUS GOLD FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hydro-g-pro-atx3-0-pcie5-0-1000w-80plus-gold-full-moduler-guc-kaynagi.html
AMD alacaksanız anakart olarak 18 bine şu da olabilir. Asrock'ın amiral anakartıdır, 40 gbps Type-c'den 2 adet var (bilmiyorum işinize yarar mı). Ama E-ATX olduğu için ona göre kasa bakmanız lazım.www.n11.comAsrock Taichi AMD X670E 6600 MHz DDR5 AM5 Extended ATX Anakart Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/asrock-taichi-amd-x670e-6600-mhz-ddr5-am5-extended-atx-anakart-41597119
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ASUS ROG STRIX X670E-A Anakart Gaming WiFi AMD X670E AM5 DDR5 ile sizin söylediğinizin arasında Mhz farkı var sanırım, bu çok önemli mi yoksa olmasa da olur farklar mı
-
İntel kullanıcısı olarak söylüyorum pas geçin, Amd bakın. Geri kalanlara da arkadaşların yardımı ile karar vermiş gibisiniz zaten, güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 27 Ağustos 2024; 21:22:19 > -
Yorumlarınız için teşekkürler, AMD kesinleşti fakat R9 7950x3D stok bulamadım, stok olan yerlerde de 30K'ya yakın fiyat yazmışlar. İyice kafam karıştı.
-
Hepsiburada'da 25k ya gözüküyor hocam bir yanlışlık yoksa, ayrıca oyun dışı bir kullanım yoksa 7800x3d de gayet kusursuz bir ürün, aradaki fiyat farkıyla 9800x3d güncellemesi yapılabilir ileride.
Yanlış görmediysem kutusuz olarak gönderiyorlar, kullanılmış eski işlemci olabilir şüphesi olduğu için onu es geçtim
-
Anladım hocam, tercih sizin tabiki. Şimdi de 23 bine düşmüş fiyatı
Bence de oyun için alınıyorsa ,7950X3D ile 7800X3D RTX 4090 E.kartı ile kafakaya Boşuna bi çuval para vermeyin Sağlam bi yerden 7800X3D alın geçin derim.
Anakrttada bence fazla açılmayın Sağlam bi B650, bu işlemcileri silip süpürüyor.
Misal,
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-b650-pro-rs-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,320966840.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X