|
RTX 5090 krizinde yeni perde: Kablo sıcaklığı 150 dereceyi aşıyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Böyle olmaz arkadaşım gözünü seveyim. Olmaz yani buradan pansuman malzemesi çıkartamazsınız. 12V 2x6 pin totalde 12 hat var, 12V / 10A üzerinden 120W x 12, 1440W eder eyvallah da, kullanılan kablonun AWG değeri, vs. Neden 10A seviyesine çıkılıyor?
48VDC üzerinden toplamda 30A ile yine aynı güce erişilebilir. Bunu da 12 pine/hata bölersin, etti mi sana hat başına max 2,5A?
Böylece 40 YAPAR VE MİLLİYETÇİ HAREKET PAR...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 12 Şubat 2025; 11:27:10 >
-
Çin’li bir marka olsa, şuan herkes Çin malı diye dalga geçiyor olacaktı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Özellikle 2-3 nesil sonra orta seviye kartların bile enerji tüketimi ve buna bağlı olarak çekilen akımın artacağını düşünüyorum. Bu durum artık bir şekilde 24-48V kullanımına geçilmesi gerektiğini gösteriyor bana göre. Geleceği de düşünerek direk 48V geçişi yapabilirseler daha iyi olur. Bu tüketimin işlemci kısmı daha da sıkıntılı.
Evet yüksek voltaj kullanımı transistör seviyesinde elektrik atlamalarına ve bir miktar daha ısı artışına sebep olabilir ama geldiğimiz nokta artık 12V kullanımının limitlerine dayandığını bize kanıtlıyor bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 12 Şubat 2025; 11:38:59 >
-
dünya devi nvidia dev kadar sorunlarla kart çıkartıyor :)
-
100.000 TL verip ekran kartı alıcam o da aşırı ısı sebebiyle tüm bilgisayarı bozucak süper iş yaaa.
-
siyah eksi kabloları hariç et.
-
Benim gördüğüm bu standart kabloda voltaj değerleri çok sıkı, boş alan yok. O yüzden voltaj yükselmesine karşı oldukça hassas.
Eski 8 pin kablo da voltaj için boşluk olduğu için böyle ısınmalar vs. olmuyordu. 4 tane 8 pin ile bu sorun çözülürdü halbuki.
-
Eskisi gibi 2x8 pin 16pin yada 3x8 pin 24pin şeklinde koyarsalar sorun çözülür. Maalesef k.bakmayın ama NVİDİA MÜHENDİSLERİ bunu düşünememiş üzgünüm.
Mühendislikte hata yapmışlar.
Hat sayısını düşürdüklerinde oluşacak sıcaklıgı hesap edemediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 12 Şubat 2025; 12:14:52 > -
Bir kabloda 150 derece sıcaklık olması düşündürücü vede izahı olmayacak bir durum gözüküyor.
Tabi şu gerçeğide es geçmemek gerek bu yaşananlar ne derece doğrudur.
Tabi bunu ilerleyen günlerde görmüş olacağız.
-
kimse videoyu izlememiş belli ki konuşmuş.
sorun voltajda değil. 6 tane live kabloyu eşit şekilde kullanamıyor. bir kablodan 20 amper geçerken birinden 3 amper geçiyor. eşit paylaşsa bir problem yok.
-
Isınır çok doğal. İncecik kablolar ufacık soket vs. sen buradan 12 volt 50 amper akım iletiyorsun. Nvidia bu soketi dayatıyor, dayatıyor ama nedense bir türlü vazgeçmiyor. Hadi tamam gene dayat bari 2 tane yap ? de ki 1 tanesinden gelen akım zorluyor 2 tane yaptık daha rahat oldu de geç yani, kaç yıldır belki 30 yılı geçti anakarttaki kablo sistemi hala daha değişmedi, neden ? e çünkü en sorunsuzu bu da o yüzden değişmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 12 Şubat 2025; 12:39:45 >
-
Çin malı artık kalite demek
-
Nvidia nın son zamandaki üretimleri hep sorunlu. 5000 serisi bekliyorduk ama 4000 den devam edeceğiz anlaşılan. Yeni kart diye alıcam para dökücem sonra sorun yaşayacağım. Şahane.
Hem uçuk fiyatlara yazılım sat hem de milletin bilgisayarını yak tekelcilik böyle bir şey işte testi sizin üstünüzde yapıyorlar.
-
4090da da yaşandı benzer sorunlar ama bu sefer sorun kablo değil gibi bu sebeple çözümü de daha zor gözüküyor. 600w limitlerinde olup aib leri de buna zorlarsan olacağı bu. Hatta tek güç girişine de zorlanıyor diye duydum aibler. Ne kadar doğru bilemiyorum
%30 performans için ölü fiyattan 4090 ını satıp 5090 alanlara uv şoku diye özetlenebilir son durum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Şubat 2025; 14:38:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben videoyu sonuna kadar izledim, sorun hiç bir şekilde kabloda değil, bağlantı standardında. Corsair, asus, msi, fsp vb. gibi üreticilerin kablolarında da bu sıcaklık değerleri mevcut maalesef bu standart olmamış kablo dayanamayacağı Amper ve volt değerleri taşımak zorunda kaldığı için ısınıyor.
4000 serisinde yaşanan yanma sorunlarından sonra bu standarttan vazgeçmeleri gerekirdi. Şimdi sürücü güncellemesi ile 5090 ve 5080’in gücünü düşürerek daha az volt ve amper taşımasını sağlayacaklar.
Yani satarken diyor ki sana ferrari veriyorum al ister 10 ile ister 320 ile git
Şimdi diyecek ki 10 ile 260 arası git
Intel’in işlemci probleminde sözde sunduğu çözümün aynısını sunacaklar
galiba en mantıklısı rtx5080 almak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
su ekran kartini prize takalım sizde bizde rahatlayalin Nvidia
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
:D bende öyle düşünüyordum ta ki elektriklere 1000tl üstü x2 fatura gelene kadar :D Gönül istiyor en azından 5070 filanda 5060a düşecez herhalde :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 12 Şubat 2025; 14:12:26 >
Çin’li bir marka olsa, şuan herkes Çin malı diye dalga geçiyor olacaktı.
|
100.000 TL verip ekran kartı alıcam o da aşırı ısı sebebiyle tüm bilgisayarı bozucak süper iş yaaa.
|
Isınır çok doğal. İncecik kablolar ufacık soket vs. sen buradan 12 volt 50 amper akım iletiyorsun. Nvidia bu soketi dayatıyor, dayatıyor ama nedense bir türlü vazgeçmiyor. Hadi tamam gene dayat bari 2 tane yap ? de ki 1 tanesinden gelen akım zorluyor 2 tane yaptık daha rahat oldu de geç yani, kaç yıldır belki 30 yılı geçti anakarttaki kablo sistemi hala daha değişmedi, neden ? e çünkü en sorunsuzu bu da o yüzden değişmedi.
|
Böyle olmaz arkadaşım gözünü seveyim. Olmaz yani buradan pansuman malzemesi çıkartamazsınız. 12V 2x6 pin totalde 12 hat var, 12V / 10A üzerinden 120W x 12, 1440W eder eyvallah da, kullanılan kablonun AWG değeri, vs. Neden 10A seviyesine çıkılıyor?
48VDC üzerinden toplamda 30A ile yine aynı güce erişilebilir. Bunu da 12 pine/hata bölersin, etti mi sana hat başına max 2,5A? Böylece 40 YAPAR VE MİLLİYETÇİ HAREKET PAR... |
4090da da yaşandı benzer sorunlar ama bu sefer sorun kablo değil gibi bu sebeple çözümü de daha zor gözüküyor. 600w limitlerinde olup aib leri de buna zorlarsan olacağı bu. Hatta tek güç girişine de zorlanıyor diye duydum aibler. Ne kadar doğru bilemiyorum
%30 performans için ölü fiyattan 4090 ını satıp 5090 alanlara uv şoku diye özetlenebilir son durum ![]() |
Ben videoyu sonuna kadar izledim, sorun hiç bir şekilde kabloda değil, bağlantı standardında. Corsair, asus, msi, fsp vb. gibi üreticilerin kablolarında da bu sıcaklık değerleri mevcut maalesef bu standart olmamış kablo dayanamayacağı Amper ve volt değerleri taşımak zorunda kaldığı için ısınıyor.
4000 serisinde yaşanan yanma sorunlarından sonra bu standarttan vazgeçmeleri gerekirdi. Şimdi sürücü güncellemesi ile 5090 ve 5080’in gücünü düşürerek daha az volt ve amper taşımasını sağlayacaklar. Yani satarken diyor ki sana ferrari veriyorum al ister 10 ile ister 320 ile git Şimdi diyecek ki 10 ile 260 arası git Intel’in işlemci probleminde sözde sunduğu çözümün aynısını sunacaklar |
Çin malı artık kalite demek
|
Nerede 100bin TL? 100bin olsa orayı yıkacak insanlar var. Hatta dün hepsiburada da 218 bin rakamını da gördüm. ![]() |
Benzer içerikler
- instagram okundu bilgisi kapatma
- telegram numarasız hesap açma
- opera video indirme eklentisi
- whatsapp grubu nasıl kurulur
- instagram profil resmi büyütme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X