Şimdi Ara

RTX3060Tİ Sistem Eksiklerim Neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum? Eksikleri neler? Bütçem hemen hemen 21K üstüne çıkamam. Anakart yeterli mi yetersiz mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

2x G.Skill RipjawsV 8GB 3600MHz DDR4 Ram
    Ryzen 5 5600X
    Gigabyte RTX 3060Ti Windforce OC 8GB GDDR6
    Rampage X-Horse Tempered Glass 650W 80 Plus Bronze
    Asus Prime B450M-K II Amd B450 DDR4 4400 MHz (OC) Am4 mAtx Anakart
    WD Blue SN570 500GB S500G3B0C 3500/2300MB/s M.2
    Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkerem -- 4 Ocak 2023; 20:38:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• https://www.gaming.gen.tr/urun/221919/mantis-3070ti-ryzen-5-5600x-asus-tuf-gaming-geforce-rtx-3070-ti-oc-v2-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

24459 TL ve rtx 3070 Ti ile geliyor. Kasa + psu da daha iyi.
    Amazonda 638 tlye wd blue 1 tb harddisk var. Veya Gaming gen ile görüşünüz, bir ara Kingston NV2 1 tb ssd veriyorlardı, 700 TL farkla. Olmadı öyle alırsınız.

https://www.gaming.gen.tr/urun/203589/mesut-cevik-mc5-intel-i5-12400f-asus-dual-geforce-rtx-3070-v2-oc-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
    23347 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Ocak 2023; 20:39:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce yine bu konuya değindim ama yine yazacağım mecburen. Sistem toplayan bazı arkadaşların en büyük hatası da bazen Anakart seçimi oluyor. Ekran kartı ve İşlemciye tonla para verip en iyisini alıp, Anakarta gelince en ucuzunu alıyorlar, B veya H serisi kartlar alıyorlar. 3060ti olan bir sistemde, Z serisi anakart şart bence. Z serisi anakartların kuzey ve güney köprülerinin işlem gücünün ne kadar yüksek olduğunu, Z serisinin neden pahalı olduğunu araştırın. Unutmayın ne kadar ekmek o kadar köfte. Boşuna mı pahalıya satılıyor bu anakartlar. Ben olsam işlemciden kısarım, ekran kartından kısarım ama Anakarttan kısmam. Tüm donanımların aralarında ki haberleşmeyi ve işlem gücünü birleştiren şeyin Anakart olduğunu hiçbir zaman unutmayın. B serisi orta düzeydir, H serisi kadar kötü değildir ama, yıllarca bu bilgisayarı kullanırım, 3-4 sene sonra ekran kartı da güncellerim derseniz, Z serisi şart.

• kazuya7 kullanıcısına yanıt
    Asus Prime B550M-K'ya yükselttim?

Hocam burada listelenen hangi bileşen, bu anakartın bus'larini fulleyebilir !? Gözünüzü seveyim! Bir de ekran kartindan falan kisarim diyorsunuz, yapmayın etmeyin.

• O psuyu değiştir hocam. O nedir öyle?
    RTX3060Tİ Sistem Eksiklerim Neler?

• Psuyu corsair rm/rmx yada Seasonic focus+ serisinden almanızı tavsiye ederim.

B550 çipset bir anakart almanızı ve pci4.0 nvme ssd almanızı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bu nedir allah aşkına b 550 ye çöp demişsiniz.

Konu sahibi b450 veya b550 kart çok rahat sizi götürür b550 tercihen olursa daha hoş olur ilerde upgrade için x serisine falan girmeye hiç gerek yok. Hele ekran kartından işlemciden kısıp asla öyle bişe yapmayın lütfen

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    PSU'nun sorunu nedir? Toplam kasa+PSU için bütçem 2300TL onu bulabildim bir tek. Ve maalesef ki sadece Hepsiburada'dan alışveriş yapabiliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.