Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Erkeğim 17 yaşındayım çok feci durumlar yaşıyorum mesela yarım saat ağladığım falan oluyor ağlarken bir anda mutlu oluyorum mutluluktan yerimde duramıyorum sonra tekrar mutsuzlaşıyorum bunların hepsi yarım saat içinde gerçekleşiyor sizde de aynı sıkıntı var mı yoksa pisikolojik bir sıkıntım falan mı var genellikle gece saatleri yaşanıyor mesela 10 dakka içinde mutsuzken ölesim falan geliyor sonra bir anda 2 3 saniye sonra anında mutlu oluyorum |
Ruh sağlığım bozuk olabilir mi ?
-
-
Bilmem ki. Yanımdaki Tony Montana'ya sordum bir şeyin yokmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani durum kritik gözüküyor mu doktor arkadaşlar daha iyi bilirler lakin tedavi ya da bir şey yapman gerekir ve yapmazsan yine aynı kalacak ve çözüm bulamayacaksın hatta kendini daha fazla strese sokacak belki de beyninin tek meşguliyeti bu sorunun cevabını aramaktan gözünün önünü görememen olacak dostum. (hatalı konuşuyor olabilirim)
bana kalırsa hareket et ikinci el bir bisiklet bul, çalışıyor okuyorsan bisikletle günde en az 5 km gitmeyi amaçla. (yaklaşık 4 aydır haftada 40 km bisiklet sürüyordum bisikletim çalındı. 1.5 haftadır sürmedim ve kabus gibi rüyalar korkulu anksiyeteli hallerim arttı, uykuya dalmam gecikmeye başladı. hani yine idare ediyorum) masa tenisi olan bir yere git, ya da cocuklarla top oynayabilecek bir alan, yeterki hareketin olan meşguliyetin olan, 2023 de ben bunu yaptım diyebileceğin bir amaç ve güçlü yönlerini keşfetmek üzere kendini kanalize et. ya da hangisi seni motive ediyorsa, bir şeyleri dene, ya da zararlı olan şeyden kaç. En önemlisi sosyalliği bırakma kendi başına kalma, bu sana önereceğim ilk şeydi aslında. ve kimseyi bu durumdan dolayı darlamamaya üzmemeye çalış, bbirkaç psikoloğa git
---
Sağlıklı Beslenme
- Bol Su Tüketimi.
- C Vitamini Desteği.
- Antioksidanlarla Arınma Zamanı
- Çinko Kaynaklı Beslenme.
- Her Öğünde Salata.
- Şekerden Uzak Beslenme.
- Omega Takviyesi Önemli.
- Ölçülü Kafeinle Rahatlama.
---
bunları yaptıktan sonra bak şartımdır önce bunları yaptıktan sonra yine ağlama gülme arası gidip gelirsen, bipolar bozukluk olabilir, depresyonlu ya da depresyonsuz olması önemli değil inan şu yukarıda saydıklarımdan birini en az 1 ay yapıp kendini gözlemlersen belki hiçbir şey yapmana gerek kalmayacak. bazı hastalıklar genetikle aktarılır ve bunları doğal veya sigaradan alkolden uzak sağlıklı yaşadığın vakit erteleyebilir hatta hiç yaşamayabilirsin. buna hareket ve bol su vitamin-mineral takviyesi de şart.(not bunları tecrübelerime dayanarak yazdım, sende aynısı olmayabilir) şahsen doğallıktan yanayım şu an ilaç almak bile zorlaştı, bu ülke krizler ülkesi ve ne kadar doğal yaşayabilir ve kalırsan o kadar mutlu olacaksın. şu gün yediklerimiz bile bizi psikolojik olarak etkiliyor. o yüzden kendimizi tanıdıktan sonra karar vermeliyiz, sonra tedavi olduktan sonra da hareketi bırakmamalıyız, unutmamak lazım metabolizma hızlı ya da yavaşsa hayatınız bunun üzerine kurulur ve kimyanız o yönde gelişir. Eğer hızlı ise metabolizma ona göre kararlar alınabilir. not: sağlıkçı değilim
-
doktora git hocam. bipolar falan olabilirmisin acaba burdan yazdıklarına göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 21 Ocak 2023; 21:42:0 > -
Tavsiyen için teşekkür ederim çünkü artık bu ciddileşmeye başladı gece 2 , 3 gibi ağlarken bir anda gülerken buluyorum kendimi kontrol edemediğim bir depresyonum vardı zaten ama bu iş ruh sağlığı
bozukluğuna gidiyor gibi görünüyor ben en iyisi ailemi ikna edip pisikiyatriste gideyim birde yukarda yazdıklarını uygulamaya başlayacağım tekrar teşekkürler tavsiyen için
-
o kadar basit olduğunu düşünmüyorum ama gene de ihtimal olabilir
-
Bu zamana kadar niye gitmedin? Anlattıkların normal mi sence?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X