Arkadaşlar 4.30 dan bi haber yok mu ? Doğalgaz rezervleri puf diye yok oluyor, deli ediyor...
hayır yok..beklemedeyiz...bence biraz ara verin oyuna..sıkılacağız yoksa...zaten buglarla oynamak boşa kürek çekmekle aynı...
yakın zamanada inşallah çıkar.
Rus forumlarına felan bakıyorumda pek umutlu değil :(
Ufff be
Geleceğin Türkiyesi
yıl 2048
nufus 2.7 bs
budget 4.38 ex
yüzölçüm 60m
tüm ortadoğu, neredeyse tüm asya, japonya,abd, britanya adasının tamamı,amerika, bir iki ülke hariç avrupanın tamamı, kuzey afrikanın tamamı Türkiyeye ait.
buda benim oyundaki Türkiyem (yalnız bir türlü ekran görüntüsü alamadım görüntüyü alıyorum ama painte yapıştırınca simsiyah bir resim çıkıyor)
Arkadaşlar konu başlığı ron taktikleri olduğu için nacizane bende bir iki taktik paylaşmak istiyorum
ben Türkiyeyle oynuyorum
ilk önce terörü bitirdim bunu nasıl yaptığımı anlatayım.
en başta terör örgütlerine herhangi bi sızma veya operasyon yapmadım çünkü istihbarat servisiniz yeterli değilken bi girişimde bulunduğunuzda terör örgütleri eylem yapıyorlar buda popülerliğinizi ciddi oranda düşürüyor. istihbarat servisimi güçlendirmek için agent training, fight terorism counter int. cryptography bölümlerinin yıldızlarını sona getirdim ve ajan sayımı 46bin yaptım( en az 46bin olması lazım) operasyonlara aşlamadan önce head of state güvenliğinide sona getirdim ki bi suikasta kurban gitmeyeyim sonra sızdım operasyon sızdım operasyon derken terör bitti. tabi bütün bunların ekonomiye bi yükü var ayrıca çatlak seslerde çıkmıyor değil(gerçek hayatta olduğu gibi) popülerliğiniz ister istemez olumsuz etkileniyor. bunu aşmak için okuma yazma desteğini 1 yıldız arttırdım sonuç inanılmaz populerliğiniz birden 70 lerin üstüne çıkıyor. bu arada dost ülkelere ziyaretleri ihmal etmemek lazım bu ülkelerle ticari anlaşmalar imzaladım haliyle bu anlaşmalar ekonominizi büyütüyor. terör bittiğinde yükselmeye geçiyorsunuz. ayrıca doğu ve güneydoğu anadoluyada petrol kuyuları açtırdım kim demiş Türkiyede petrol yok diye 2. yılımda kıbrısı aldım avrupalı bazı ülkeler kınama filan yayınlıyor ama hiç korkmayın siz onlar görüşene kadar işi bitirmiş oluyorsunuz. kıbrıstan gelen askeri teknolijiye inanamayacaksınız.
ben bunları ve dahasını kullanarak başarılı oldum. ama tabiki en iyi taktik kendi taktiğinizdir saygılar.
Harikasın dostum.4.24 mü oynuyorsun? Oyun sorunlarından bahsetesen birde Diplomaside arada saçmalık oluyor sinirmi bozuyor. :D
Tecrübeli arkadaşlar oyundaki ekonomiyi biraz anlatabilir mi?
Bir de sakıncası yoksa birkaç sorum olacak:
1- Bütçe kısmına bakıyorum ne kadar gelir elde etmişim yatırımlara ne kadar harcamışım, ne kadar masrafım olmuş kasama ne kalmış göremiyorum bu rakamları nasıl kontrol ederim.
2- Devlet Başkanlarıyla görüşmelerde yapılan ticaret anlaşmalarından nasıl kâr elde ederim ? İrandan benzini ucuza alıp, Avrupaya pahalıya satıyorum ama gelir giderimi kontrol edemediğim için ne işe yarıyor anlamıyorum
3 - Ülkeler arasında Avrupa Birliği Benzeri birlikler kurmak mümkün mü?
4 - Bir ülkenin topraklarını savaşmadan topraklarına katmak mümkün mü ?
5 - Bm'de bir ülke aleyhinde karar çıkartmak veya aleyhinde çıkar kararları iptal ettirmek için ne yapmak gerekir ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
ben hiçbir patch yüklemedim sanırım 4.19 oluyor oyunu indirdiğim gibi oynuyordum. yalnız dün forumda sorunları en aza indiren patch ler olduğunu okuyunca bende indireyim bari dedim. baktım 4.30 yaması var bide yanında free yazıyor sazan gibi atladım hemen bu konularda biraz cahilimde tabi oyuna girmeye çalışınca aktivasyon kodu istedi. acaba 4.24 ü yükleyip crack yapsam işe yararmı yoksa oyunu kaldırıp yenidenmi yüklemek gerekiyor?
yaşadığım oyun sorunlarına değineyim birazda
oyunda uzun süre kalınca harita bembeyaz oluyor buda demek oluyorki artık oyunu kaydetme zamanı geldi çıkıp yeniden girdiğimde düzeliyor. aynı şekilde oyunu bir müddet oynayıp örneğin petrol kuyusu açmak istedim açamıyorum çıkıp girince bu sorunda düzeliyor.
diplomaside ki saçmalıklara gelince( bekide benim atladığım biyerler var bilemiyorum) mesela dünyanın 4. ekonomisiyim diyelim askeri olarakta ilk 5teyim g8 e başvuruyorum almıyorlar. baya petrol üretiyorum opec e almıyorlar. bende ilk önce opec ülkelerini topraklarıma kattım daha sonrada g8 ülkelerini pişman olmuşlardır ama son pişmanlık fayda vermez
quote:
Orijinalden alıntı: umitmuratoglu
Tecrübeli arkadaşlar oyundaki ekonomiyi biraz anlatabilir mi?
Bir de sakıncası yoksa birkaç sorum olacak:
1- Bütçe kısmına bakıyorum ne kadar gelir elde etmişim yatırımlara ne kadar harcamışım, ne kadar masrafım olmuş kasama ne kalmış göremiyorum bu rakamları nasıl kontrol ederim.
2- Devlet Başkanlarıyla görüşmelerde yapılan ticaret anlaşmalarından nasıl kâr elde ederim ? İrandan benzini ucuza alıp, Avrupaya pahalıya satıyorum ama gelir giderimi kontrol edemediğim için ne işe yarıyor anlamıyorum
3 - Ülkeler arasında Avrupa Birliği Benzeri birlikler kurmak mümkün mü?
4 - Bir ülkenin topraklarını savaşmadan topraklarına katmak mümkün mü ?
5 - Bm'de bir ülke aleyhinde karar çıkartmak veya aleyhinde çıkar kararları iptal ettirmek için ne yapmak gerekir ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
kardeş bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım
1- bütçede budget deficit diye bi gösterge var bu gelir gider dengesini gösteriyor. hepsini ayrı ayrı görmek istiyorsan her başlığın sağ üst köşesinde bi gösterge var ordan bakabilirsin. mesela endüstri başlığına girdin orda sağ üst köşeye baktığında gelir gider dengesini görebilirsin. tamamını bi ekranda da görebiliyorsun ama onu tam hatırlamıyorum sanırım bütçe açığı grafiğine tıkladığında açılıyordu.
2- devlet başkanlarıyla görüşmelerinde ihracata öncelik ver bence kendi üretim kalemlerinden satış yap örneğin yunanistanla bi anlaşma imzalıyacan diyelimki iş makineleri satacaksın anlaşma ekranında bu malı yunanistanın ortalama ne kadara aldığı senin ortalama ne kadara sattığın yazıyor. sen ortalama satış fiyatının üstünde satmaya çalış çok sıkı pazarlıklar olacaktır unutma yalnız pazarlık işini fazla abartmamak lazım çünkü almaktan vazgeçebiliyor. ülkelerle anlaşma imzaladıkça senin üretimin artıyor işsizlik azalıyor. yalnız büyüme oranlarını dengede tutmak gerekiyor çok fazla ani büyüme enfilasyonu tavan yaptırıyor. bunuda dengede tutabilmek için faiz oranlarıyla oynaman gerekiyor ama ben faiz oranlarının artıp azalmasının piyasayı ve büyümeyi nasıl etkilediğini tam çözemedim duruma göre hareket ediyorum yani. yerli üretimi öncelikli tutarsan daha sağlam ve kalıcı bi büyüme yakalarsın. başka ülkeden ucuza alıp pahalıya sattığın ürün sanal bi büyüme sağlar.
3- bunu bende çözemedim.
4- zannedersem böyle bişey mümkün değil ama bilmiyorum oladabilir referandum gibi bişeyler. bu savaşlarla ilgili bişey söylemek istiyorum bir ülkeyle savaşmaya başlamadan önce bu konuda halk ne düşünür en önemlisi nato ve bm ne düşünr bunları çok iyi hesaplamak lazım yeterince güçlenince hepsinin ümüğünü sıkabiliyorsunuz ama başta biraz sabır lazım. bir ülkeye saldırdığınızda direk başkentini ele geçirmek için elinizden geleni yapmalısınız çünkü başkenti alınca ülke düşüyor. dolayısıyla sağlam kalan bütün tank top tüfek vs sizin oluyor.
5- bunu tam bilmiyorum
umarım yardımcı olabilmişimdir. yanlışlarım olabilir bunları arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim.
Helal çok sağol.Birde demişsin ya ülkene ne kadara alıyor diye hangisi o? Anlaşmada Value Mliions fdelna var onlaro daha ayrıntılı anlatsan sana zahmet. Birde bende hangi mal fazla var ne kadar üretiyorum ne kadar dışarıodan alıyorum onlarıda bilmiyorum.Son olarak ürünlerde bazı ürünler yeşil gösteriyor o ne demek oluyor?Atıyorum elma yeşil ibare ile gösterrirken mısır yeşill değil.
+ beyler 4.18 daha mı iyi 4.24'e göre?
Kurduğum doğalgaz kuyuları inşaatı biter bitmez puf diye yok oluyor. Başka ülkelerden fethettiğim kaynakların üretimi de sıfır oluyor.
Bir de 2-3 yıl sonra solda beliren bakanlar, devlet başkanları vs. çıkmamaya başlıyor. Hiç bir devlet başkanı ile görüşemiyorum... Bu sorunu nasıl çözerim bilgisi olan var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: aragornunkılıcı
Helal çok sağol.Birde demişsin ya ülkene ne kadara alıyor diye hangisi o? Anlaşmada Value Mliions fdelna var onlaro daha ayrıntılı anlatsan sana zahmet. Birde bende hangi mal fazla var ne kadar üretiyorum ne kadar dışarıodan alıyorum onlarıda bilmiyorum.Son olarak ürünlerde bazı ürünler yeşil gösteriyor o ne demek oluyor?Atıyorum elma yeşil ibare ile gösterrirken mısır yeşill değil.
anlaşama ekranında sell price phurchase price gibi şeyler yazıyor bunlardan satış fiyatı diğeride alış fiyatı value milions alacağın veya satacağın malın miktarını gösteriyor. şimidi diyelimki sanayi ürünlerinin istatistiklerine bakıyorsun orada o ürünü ne kadar ürettiğin ülke olarak ihtiyacının ne kadar olduğu ne kadar sattığın ne kadar dışarıdan aldığın hepsi yazıyor. eğer orada kırmızı bi ok varsa o sektör küçülüyor demektir.yok eğer yeşilse bu o sektörün büyüdüğünü gösteriyor. buradan büyen ve küçülen sektörleri görüp ona göre bi ekonomik plan izleyebilirsin. küçülen veya yeterince büyümediğini düşündüğün sektörleri hareketlendirmenin bir yoluda destekleme vermektir. ancak ben bunu yapmamaya dikkat ediyorum çünkü destekleme maliyetleri arttırıyor. ancak Türkiyenin hiç üretmediği şeyler var mesela bioteknoloji bunu üretmek istiyorsun diyelim mecburen destekeleme veriyorsun. bu askeri üretimdede böyle örneğin yerli savaş uçağı yapmak istiyorsun destekeleme vermelisin destekleme subsidizeydi yanlış hatırlamıyorsam. yalnız dikkat edilmesi gereken bi şey var. desteklemeyi vermeye başlayınca şıp diye o ürün üretilmeye başlamıyor. gerçek hayatta nasıl bir süre gerekliyse bu oyundada aynısı geçerli. diyelimki yerli helikopter üreteceksiniz. desteklemeyi vermeye başladınız bi müddet beklemelisiniz. tabi bu süre desteklemenin miktarına göre değişiyor.
ne kadar çok destekleme yazmışım
quote:
Orijinalden alıntı: umitmuratoglu
Kurduğum doğalgaz kuyuları inşaatı biter bitmez puf diye yok oluyor. Başka ülkelerden fethettiğim kaynakların üretimi de sıfır oluyor.
Bir de 2-3 yıl sonra solda beliren bakanlar, devlet başkanları vs. çıkmamaya başlıyor. Hiç bir devlet başkanı ile görüşemiyorum... Bu sorunu nasıl çözerim bilgisi olan var mı?
devlet başkanalarının çıkmamasıyla ilgili bişey söyleyemiyecem ama doğal kuyularının yok olmasıyla ilgili bi tahminimi paylaşmak istiyorum benim farkettiğim kaybolan doğalgaz veye petrol kuyuları çok az üretimi olan kuyular. belkide bunların üretim miktarları maliyeti karşılamadığı için kapatılıyor olabilir. sonuçta devlette her şeyinemrini tek tek başbakan vermiyor. ama dediğim gibi bu bi tahmin sadece oyundan kaynaklanıyor olma ihtimalide var tabi.
bide unutmuşum bu başka ülkeleri fethedince kaynakların yok olması konuşu savaşta olan olaylarla alakalı. dikkat edin savaş esnasında bi kuyuyu askerler filan ele geçrirse o kuyunun üretimi sıfır oluyor ve öyle devam ediyor. yani kuyunun üretimi savaşta başına gelenlerle alakalı birazda.
Beyler nasıl oyun bu ve savaşlar nasıl güzel mi?Hemen indireceğim eğer güzelse.Yani okuduğum kadarı ile politika ağırlıklı ama savaşlar nasıl.Arkadaşıma sordum hiç alma dedi abd ile kubaya yenilmiş.
savaşlar da fena değil geçer not yani.O arkadaşında kusura bakmasın oyunu hiç anlamamış.Abd ile insan nasıl Kübaya yenilir anlamıyorum.Birde Mit. sen Paradox Fandamısın?
quote:
Orijinalden alıntı: delikuuurt
bide unutmuşum bu başka ülkeleri fethedince kaynakların yok olması konuşu savaşta olan olaylarla alakalı. dikkat edin savaş esnasında bi kuyuyu askerler filan ele geçrirse o kuyunun üretimi sıfır oluyor ve öyle devam ediyor. yani kuyunun üretimi savaşta başına gelenlerle alakalı birazda.
İşte bu çok iyi bir bakış açısı dostum.Beyler birde bu taraftan bakın.