Şimdi Ara

Rules Of Nations 2 Taktikleri (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
6
Favori
35.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

quote:

Orijinalden alıntı: Apocaliptikka

quote:

quote:

quote:

quote:

Buarada Türk Genelkurmayı hassas bir ülke olan Türkiye de böyle şeylere bulaşmak istemiyor doğru.Ancak büyük ülkelerde no problema:)

çakal ruslara ilk açıklarında dalıcam çünkü orta asyaya doğru genişlemek turan imparatorluğu kurmak istiyorum, peki biyolojik silah yapmak istemeyen genelkurmay başkanını değiştirip bu işe razı olacak birini getirmem mümkün mü.

İşte onu hayatta yapamazsın.Bak ben Türkiyeydim benim elimdeki istihbarat teşkilatı bile Genelkurmay'ın elindeydi.Adamın hiçbir açığını vermiyorlardı.Zaten suikast falan hak getire asla yaptıramazsın.Yani kısacası olmuyor kardeş.

ya meksika kuba savaşı başladı bende mütteklik çerçevesinde kuba ile savaşa girdim sonra ne olduysa meksika ile ben savaşmaya başladım , hiç çıkarım olmayan bir yerde gereksiz yere savaşıyorum barış istediğimde kabul etmiyorlar bir püf noktası var mı

Eğer Missile Launcher'ların Meksika'nın toprağından ateş etmişse bu hoşlarına gitmemiş olabilir. Yada senin Küba'ya hakimiyetini istemediğindende bunu bir bahane yapmış olabilir. Amerika ilemi oynuyorsun? Çıkar yolu yok. Onların birbirleriyle yaptıkları barışa katılabilirsin. Yada ayrıca sana gelip barış teklif edebilirler. Bu sorunun cevabı oyunun gidişatına göre değişir.

Türkiye ile oynuyorum meksikanın başkaları ile yaptığı barışa nasıl katılabilirm , birde savaşlarda ben orduyu idare etmiyorum yapay zeka otomatik harekete geçiyor idareyi kendim alsam daha mı iyi olur onu nasıl yapacağım.

Orduları kendin yönlendirme. Bilgisayar yönlendirmeye devam etsin, öyle alış. Bu daha doğru

• Aynen.Politika olarak her zaman aynı şeyleri mi yaparsın yoksa değişik mi? Aynı şey Yapay zeka içinde geçerli hep aynı hamleleri mi yapıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragornunkılıcı

Aynen.Politika olarak her zaman aynı şeyleri mi yaparsın yoksa değişik mi? Aynı şey Yapay zeka içinde geçerli hep aynı hamleleri mi yapıyorlar?

Politika olarak her zaman aynı şeyleri yapamazsın zaten.Çünkü iki oynayışın arasında farklar olur illa ki.Misal diyelim ki bu oyunumda çok ticaret yapmayı tercih ettim.Ama başka bir oyununmda bunu tercih ewmezsem bu bile bir dünya dengeyi baştan sona değiştirir ve bazılarını düzenlemeyi gerektirir.Ancak ülkelerin birbirilerine göre nispi konumları başlarken aynı olduğundan genel bazı değişmezlerde vardır.Örneğin diyelim ki ben şimdi Çinle oynarken ilk önceliğim ABD ile mümkün olduğunca çatışmaya girmemekti.Ama Türkiye-Suriye+İran savaşı çıkınca elimde müsait olunca ABD ile çatışma riskini göze alıp Türkiye'ye daldım.Ama başka bir oyunda durum ekonomik,siyasi vew genel dengeler açısından müsait olmazsa pek birşeyde yapamayabilirim.Yani durumuna göre değişir.

• Anladım.Yapay zeka her zaman aynı savaşları mı ve politikaları mı çıkartıyor peki? Kodlanmış mı yani? Belli şeylerin dışına çıkma yok mu?
  • Bu oyun multi veya cok oyunculu bir net ortamında oynanabiliyor mü?
    Bir de oyuna girmemle çıkmam bir oldu, ben daha hicbir şey yapamadan millet patir kutur puanları toplamaya başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım.Yapay zeka her zaman aynı savaşları mı ve politikaları mı çıkartıyor peki? Kodlanmış mı yani? Belli şeylerin dışına çıkma yok mu?

Kusura bakma kardeş.Uzun süredir giremiyordum foruma.Hayır yapay zekada da hep aynı savaşlar çıkcak diye bir kaide yok.Çıkabiliyorlar.Misal politikalarda yukarıda bahettim.Normalde Rusya beni satmıyormuş gibi gözüküyordu.Ama BM'de aleyhime defalarca oy kullandı.Fransa ve İngiltere ise defalarca lehime oy kullandılar.Yani duruma göre bazen çıkarlar örtüşüyor o zaman yanında yer alıyorlar bazende örtüşmüyor.O zaman ise yanında yer almıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WithinTemptation

Bu oyun multi veya cok oyunculu bir net ortamında oynanabiliyor mü?
    Bir de oyuna girmemle çıkmam bir oldu, ben daha hicbir şey yapamadan millet patir kutur puanları toplamaya başladı.

Hepsi sana Ban çekmiş olabilir biranda.Senin otoriten sıfırlanmıştır.Neyse şimdilik multi olayına girme.Expert te falan dediğimiz şekilde takıl.Oyunu iyice öğrenince multi olayına girersin.
  • quote:

quote:

Anladım.Yapay zeka her zaman aynı savaşları mı ve politikaları mı çıkartıyor peki? Kodlanmış mı yani? Belli şeylerin dışına çıkma yok mu?

Kusura bakma kardeş.Uzun süredir giremiyordum foruma.Hayır yapay zekada da hep aynı savaşlar çıkcak diye bir kaide yok.Çıkabiliyorlar.Misal politikalarda yukarıda bahettim.Normalde Rusya beni satmıyormuş gibi gözüküyordu.Ama BM'de aleyhime defalarca oy kullandı.Fransa ve İngiltere ise defalarca lehime oy kullandılar.Yani duruma göre bazen çıkarlar örtüşüyor o zaman yanında yer alıyorlar bazende örtüşmüyor.O zaman ise yanında yer almıyorlar.

Aynen seni buralarda görmek istiyoruz.Bilgilerin için çok sağol.

• Daha ne olaylar gelişti Apocali.Anlatta biraz oyuna şevkimiz gelsin.
  • Baya dipte kalmış başlık. Oyunu oynamaya devam eden yok muu :)
  • selam

ben bu oyunu jeopolitical simulator 1 den beri oynuyorum 1 2 arasındapek fak bulamadım yalnıa urunlerde iç pazara nasıl satış yapıyorsunuz pek anlamadım lanbur lumbur 2009 senesinden beri oynu yorum bir arkadasımız ikonların ne manaya geldigini yazarsa memnun olurum

saygılarımla

Emrah Karan
  • 4.30 Kurdum. Oyuna giremiyorum benden activation code ve bir form istiyorlar. Yardımcı olurmusunuz lütfen ?
  • ayrıca oyunu orjinal olarak satın alıp hiç crack olarak oynamadım bence sizin anlattıgınız buglar crack olmasından dolayı olabilir yalnızca oyunu iyi bilen arkadaşlara soruyorum uretimde iç pazara nasıl önem verebiliriz bunu birtürlü anlamadım urün ekranlarını açıklarsanız sevinirim
  • selam sorularıma cevap vercek kise yok galiba ama tekrar sormak istiyorum

1-karımız tuhaf seyler yapıyor nasıl engelleye biliriz.
    2-bakanlar kendi kendine karar veremiyormu
    3-iç ve dış pazarı nasıl hareketlendire iliriz
    4-bazı ulkelerden petrol almak istediğimizde fiyat pazarlıgı yapamıyoruz neden
    5-ımf veya dunya bankasından kredi nasıl alabiliriz
    6-un den bir ulkeye yaptırım nasıl olur veya uygulatabiliriz
    7-memur alımını nerden teşvik ediyoruz
    8-gubre sektorunu bulamadım nereden bakıyoruz
    9-ticaret balansı neyi gösteri ( yüzde olarakmı birim olarakmı parasalmı)
    10-ithalatı veya ihracatı nasıl kontrol ederiz
    11-bazen bir devletin teroristlerine yardım ederken açıga cıkıyor genellikle gazeteciler keşvediyor nasıl engelleriz
    12-baskabir ulkeyi bölebilirmiyiz
    13-illa devlet olarakmı dısarıdan bir sey almalıyız özel sektör bunu yaplmıyormu nasıl ozendire biliriz
    14-özellestirme veya kamulastırma nasıl yaapılır yanı herhengi bir sektöru özelleştire bilir veya tamamen devlet tekeline alabilirmiyiz

teşekkürler

• diplere düşmesin konu
  • quote:

Şu şekilde oluyor.Ülkenin başkentinin yakınlarında büyük bir üs inşa ediyorum.Tabi benle dost olana ittifak anlaşmasını dayatıyorum.Sonra o ülkenin içindeki askerlerle benim ittifkaım olmayan oülkenin komşularının topraklarına sızıyorum.Tabi bir,iki,üç derken artık topraklarına sızdığım ülke ile ittifakım olan ülke arasında bozuşmalar çıkıyor.Sonra ittifakım olmayan izinsiz topraklarında asker bulundurduğum ülke birgün benim askerleri takip ediyor.En sonunda da benim askerlerin arkasından benim müttefik ülkeye giriyorlar.Böylece aralarındaki kavgayı savaşa dönüştürüyorum.Yalnız işin rengi bundan sonra değişiyor.İşi BM'ye götürüyorum.Orada benim müttefikimin bu konuda haksız olduğunu acil müdahale yapılması gerektiğini savunuyorum.Tüm anlaşmalarımı,uçuşları,kısacası tüm ilişkileri falan iptal ediyorum.Tabi bu karar BM'den geçmiyor.Zaten işi BM'ye götürme sebebim aslında kendi kamuoyumu ikna etmek.Yoksa kafadan hazırlıklarımı tamamlamışım.Yani hedef müttefikim dediğim ülkeyi ele geçirmek.Üssümü de Başkentinin yanında konuşlandırmıştım zaten.Aradan az bir süre geçiyor.Sonra bir anda saldırıyı benim o üsten başlatıyorum.Yalnız ana kural,ülkenin başkentinin yakınında biriktirdiğin askeri güç,hedef ülkenin birkaç askeri biriminden daha güçlü olacak(Cezayir'e 2000 tank ve 25000 askerle girdim).Tabi savaş kısa sürüyor.Ülkenin devlet başkanı çabuk düşünce olayda bitiyor zaten.

Aga sen suriye ile aramızdaki stratejiyi uygulamışsın resmen Yazdıklarına bakınca oyun bayağı detaylı gibi ve sende bayağı ekonomi uzmanı gibi yazmışsın

• quote:

Orada Pasifikteki Durum kısmında dikkat ederseniz Çin'in ve Rusya'nın dibindeyim.Ancak aynı zamanda ABD'nin de dibindeyim.O da benim vuruş sahamın içinde.Yani BM'nin asli 3 unsurunun da çanına ot tıkadım.Dolayısıyla BM elimde esirdir.İstediğimi öttürürüm istediğimi doğrulturum istediğimi çukura gömerim.Kanuni bile yanıma yaklaşamaz havamdan leyn heeeeyytttt:)

Büyüksün başkan oyum sana

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahkaran

selam sorularıma cevap vercek kise yok galiba ama tekrar sormak istiyorum

11-bazen bir devletin teroristlerine yardım ederken açıga cıkıyor genellikle gazeteciler keşvediyor nasıl engelleriz
    13-illa devlet olarakmı dısarıdan bir sey almalıyız özel sektör bunu yaplmıyormu nasıl ozendire biliriz
    14-özellestirme veya kamulastırma nasıl yaapılır yanı herhengi bir sektöru özelleştire bilir veya tamamen devlet tekeline alabilirmiyiz

teşekkürler

arkadaşlar konu diplere düşmüyor ben önceki cevapların hepsini okudum sadece detaylı olarak soruyorum
    cevapları bulsaydım sormazdım emin olmasam sormam ben bu tarz oyunları 1986 senesinden beri oynuyorum balance of power bu tur oyunların atasıdır orda sadece abd veya sovyetlerbirliğini yönetiyordunuz sonra balance of power'ın 2. versiyonu cıktı ardından global power(super power 1 ) ardından super power 2 ardından jeopolitical simulator 1 ve bu rulers of nation ve ben bu oyunu ilk çıktığı 1 versiyonnundan beri orjinal olarak oynamaktayım bana göre tüm zamanların en iyi strateji oyunu anlatıldıgına göre bu oyunu yapanlar javas yavas oynayıp dunyada ne olup bittiğini anlamamızı istemişler hani bazen hükümetlere kızıyoruz asgari ücret niye düşük diye hadi siz yükseltinde göreyim birde enfilasyon sürekli yükseliyor ab ye gimek istediğimde insan hakları ve enfilasyondan bahsediyor bunları nasıl ayarlarız savaş yapmadan

biraz sıktım sizi ama kusura bakmayın sorularıma cevap verecek bir arkadaş çıkarsa sevinirim

selamlar

Emrah Karan

• 4.30un cracki varmı internette?
  • quote:

quote:

selam sorularıma cevap vercek kise yok galiba ama tekrar sormak istiyorum

teşekkürler

arkadaşlar konu diplere düşmüyor ben önceki cevapların hepsini okudum sadece detaylı olarak soruyorum
    cevapları bulsaydım sormazdım emin olmasam sormam ben bu tarz oyunları 1986 senesinden beri oynuyorum balance of power bu tur oyunların atasıdır orda sadece abd veya sovyetlerbirliğini yönetiyordunuz sonra balance of power'ın 2. versiyonu cıktı ardından global power(super power 1 ) ardından super power 2 ardından jeopolitical simulator 1 ve bu rulers of nation ve ben bu oyunu ilk çıktığı 1 versiyonnundan beri orjinal olarak oynamaktayım bana göre tüm zamanların en iyi strateji oyunu anlatıldıgına göre bu oyunu yapanlar javas yavas oynayıp dunyada ne olup bittiğini anlamamızı istemişler hani bazen hükümetlere kızıyoruz asgari ücret niye düşük diye hadi siz yükseltinde göreyim birde enfilasyon sürekli yükseliyor ab ye gimek istediğimde insan hakları ve enfilasyondan bahsediyor bunları nasıl ayarlarız savaş yapmadan

biraz sıktım sizi ama kusura bakmayın sorularıma cevap verecek bir arkadaş çıkarsa sevinirim

selamlar

Emrah Karan

herhalde herkez benim gibi bu oyunu anlamadan oynuyor ya bir Allah'ın kulu yokmu sorularıma cevap vere bilecek bu kadar zormu sordum

selamlar

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.