Şimdi Ara

Rules Of Nations 2 Taktikleri (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
7
Favori
35.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Litvanyada Hava üssüm, Estonyada ve Afganistanda Askeri Üssüm Mevcut.
    Kuveyt, Oman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Guayana Topraklarıma Kattığım Ülkelerden.
    http://www.ressim.net/i/5505321_1-jpg

Terör Ülkemde Hiç Yok. Terör Adına Çok Büyük Operasyonlarım Mevcut. Yardım Ettiğim Örgütler Var Ama.
    http://img1.ressim.net/out.php/i5505322_2-jpg

22 Tane Nükleer Bombam Mevcut. Savaş Karşıtları Müdahale Etmese Rusyayı Çok Kolay Ele Geçirebileceğim Bir Güç Bu. Deneme Amaçlı İrana Atmıştım Pert Olmuştu :)
    http://img1.ressim.net/out.php/i5505323_3-jpg
    http://ressim.net/b/out.php/i5448724_1x-jpg

Ekonomim Çok Kötü. Bu Kuveyt'i Topraklarıma Kattıktan Sonra Oldu. Katmadan Önceki Oyunumla Devam Edeceğim Öyle Görünüyor.
    http://www.ressim.net/i/5505349_4-jpg

Güvenlik Benim İçin Çok Önemli. Ayaklanmalar Ve Diğerlerini Bastırmak, Huzuru Sağlamam İçin Önemli Bir Etken.
    http://img1.ressim.net/out.php/i5505324_5-jpg

Petrol ve Gaz'ı Dışarıdaki Devletlere Satma Konusunda Bilgim Yok. Yani Çok Kaynağım Mevcut Ama Nedir Ne Değildir Pek Çözümleyemediğim Bir Konu.
    http://img1.ressim.net/out.php/i5505325_6-jpg
    http://img1.ressim.net/out.php/i5505326_7-jpg

Araştırma Kısmında Biranda Gelişmeye Müsait ve Teknoloji Konusunda İlerleyen Bir Yapıyı 1-2 Sene İçinde Hazır Hale Getirdim.
    http://img1.ressim.net/out.php/i5505327_8-jpg

• @tugberkk sen benden daha iyisin...şu bütçe açığı göstrgelerindeki okların anlamı nedir...mesela yeşil aşağı gösteriyorsa ne oluyor. ya da kırmızı yukarı?

,

bir de toplam ihracat ve ithalatı neden göremiyoruz..

ha bu arada senin petrole ihtiyacın var...balanca bak -75 diyor. durumun çok ciddi. petrol ithalatı ekonomini bitirir. çözüm bulman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 25 Şubat 2012; 20:59:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragornunkılıcı

hahaha.Oyuna tekrar başladım etkin ve iyi bir oyun :D
    Dediğin poliitk olaylar çok dönüyor bu yüzden Rulersa döndüm.Ya şu dediğimi biliyor musun arkadaşım bazı ürünlerim yeşille gösteriliyor neden?Mesela Elma yeşille ismi yazılıyken araba üretiminde gri?

o kırmızı gözüken sektörlerin desteğe ihtiyacı var demek. sübvanse etmen lazım..mesela elma kırmızı ise kendin ithalat anlaşması yap. ya da sektöre destek ver...sübvanse için hemen altta 4 diktörgen kutu var. onlardan en üstte olanı seç
  • @Tugberk arkadaşım sen coşmuşsun harikasın.2022 gelmişsin nasıl bu kadar iktidarda kalbildin formül ver lütfen?Birde bir ülkeye askeri üs nasıl kurabiirm?

@Wittman arkadaşım anladım birde Tugberke demişsin Balance -75 diye onu göremedim nerede.Eğer o+75 olursa üretimin iyi olduğunu mu gösteriri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragornunkılıcı -- 25 Şubat 2012; 23:48:29 >
  • Birde şu Petrol resminde Gdp ne olyor?
    Supply bizde olan miktar mı?
    Subvanse etmeği biliyorumda sonunca olan Exonarete ne oluyor?Temize çıkarmak anlamı varda oyunda ne işlevi var?
    Şimdiden teşekkürler.Bu gidişle oyunu çözeceğim. :D.Çok sağolun
  • quote:

@Tugberk arkadaşım sen coşmuşsun harikasın.2022 gelmişsin nasıl bu kadar iktidarda kalbildin formül ver lütfen?Birde bir ülkeye askeri üs nasıl kurabiirm?

@Wittman arkadaşım anladım birde Tugberke demişsin Balance -75 diye onu göremedim nerede.Eğer o+75 olursa üretimin iyi olduğunu mu gösteriri?

petrolü değil yanlış görmüşüm doğal gazı kötü...petrol ve doğalgazla ilgili iki jpg koymuş. 2.sinde trade balance -75 diyor. yani ithal ediyor. yani ihtiyacı olan doğalgazı yüzde75ini ithal ediyor....

bir de onun göstergeleri hep fransızca...le petrol falan herşeyin başında le var..:DDDDDD

supplyye çok takılma..supply şu anlama geliyor. mesela petrolü ele alalım..ülkenin ihtiyacı olan petrolün yüzde 100 sağlandığı anlamına geliyor. ama buna yüzde 100 oh iyi deyip çekilme kenara...ithalat yoluyla ihtiyacın sağlanıyorsa bu sana ek yük demek..

mesela TÜrkiye'de petrol çok az..AMa benzin sıkıntısı çekmiyoruz. Çünkü supply tam yani ithal ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 25 Şubat 2012; 23:55:24 >

• Anladım.Peki Normal 77 olsa ihracat mı yapmış oluyor?
    Bu Fransızca bendede var ya sinir oluyorum :D 4.24 böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

@Tugberk arkadaşım sen coşmuşsun harikasın.2022 gelmişsin nasıl bu kadar iktidarda kalbildin formül ver lütfen?Birde bir ülkeye askeri üs nasıl kurabiirm?

petrolü değil yanlış görmüşüm doğal gazı kötü...petrol ve doğalgazla ilgili iki jpg koymuş. 2.sinde trade balance -75 diyor. yani ithal ediyor. yani ihtiyacı olan doğalgazı yüzde75ini ithal ediyor....

bir de onun göstergeleri hep fransızca...le petrol falan herşeyin başında le var..:DDDDDD

supplyye çok takılma..supply şu anlama geliyor. mesela petrolü ele alalım..ülkenin ihtiyacı olan petrolün yüzde 100 sağlandığı anlamına geliyor. ama buna yüzde 100 oh iyi deyip çekilme kenara...ithalat yoluyla ihtiyacın sağlanıyorsa bu sana ek yük demek..

mesela TÜrkiye'de petrol çok az..AMa benzin sıkıntısı çekmiyoruz. Çünkü supply tam yani ithal ediyoruz.

Alıntıları Göster
    Anladım Petrolle gelen Benzin tam orada sıkıntı yok.Peki ne kadar ürettiğimi ne kadar sattığımı göremiyorum galiba onu sende bilmiyorsun :D
    Ya bende tek sorun iktidarda kalamıyorum sen de durumlar nasıl taktik ver :D
    Ya herşeyi yapıyorum vergi arttırmıyorum sağlığı çok az iyileştirme yapıyorum yine telefon geliyo ve pattt :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragornunkılıcı -- 25 Şubat 2012; 23:58:54 >

• quote:

Anladım.Peki Normal 77 olsa ihracat mı yapmış oluyor?
    Bu Fransızca bendede var ya sinir oluyorum :D 4.24 böyle.

evet mal fazlası var. yapay zeka onu otomatik piyasaya sürüyor. ayriyetten sende manuel ihracat yapabilirsin..

GDP ne biliyormusun? Gross domestic product . gayri safi milli hasıla.

mesela arkadaşın doğalgazı çok az. o kadar azki dünyadaki yüzdelik payı 0.063 olmuş.

http://img1.ressim.net/out.php/i5505326_7-jpg

• Ohh bunuda anladım Allah senden razı olsun :D

Peki ne kadar ürettiğimi ne kadar sattığımı göremiyorum galiba onu sende bilmiyorsun :D
    Ya herşeyi yapıyorum vergi arttırmıyorum sağlığı çok az iyileştirme yapıyorum yine telefon geliyo ve pattt :D
  • quote:

Anladım Petrolle gelen Benzin tam orada sıkıntı yok.Peki ne kadar ürettiğimi ne kadar sattığımı göremiyorum galiba onu sende bilmiyorsun :D

ben toplam ithalat ve ihracatı göremiyorum...ama tek tek tüm malları görüyorum

bunun için. energy menusune gir. oradan istediğin enerji türünü seç sonra energy info var üstte sağda. oraya tıklaman yeterli...sol üstte world info var. oraya tıklar seçtiğin enerjide en çok ithalat ya da ihracat yapan ülkeyi gör...orada da istediğin enerjinin ne kadarını ithal ne kadarını ihraç ettiğini görebilirsin...

sana tavsiyem Türkiyeyi seçme...biz daha acemiyiz. Gelişmiş ülke seç USA-RUSya gibi...

Bir de vergilerle uğraşma. arttırma indirme de....harp çıkar birşekilde...nationalismi arttır. ben öyle yapyorum...

BEnden bu gecelik bu kadar. uyku bastı iyice:D

• Eyvallah sağol.Ben Filistinle oynuyorum

Bende yatacaktım iyi oldu iyi geceler arkadaşım
  • ya bu hatalar hakkatten baydı. Oyunun hafızasında ciddi sorunlar var. Petrol 20 milyon ton gösteriyor oyundan çıkıp tekrardan girdiğinden 13 milyon tona düşüyor. La ne oldu? nasıl bir anda düşüyor bu kadar.

Bİr de o kadar petrol kuyusu vuruyor ele geçiyorum sanki birşey kazandığım hissiyatını hissedemiyorum. Sanırım petrol üzerine bir strateji kurmak boşuna bu oyunda....

acilen 4.30un cracki lazım yaaa
  • 4.24 mü oynuyorsun?Az da olsa hatalar giderilmiş.Merak etem Crack çıktı mı haber vereceğim.Şu petrol işi sadece petrol ürününde mi yoksa diğer ürünlerdede sorun var mı?
  • Oyunu yeni yeni keşfediyorum ve Uluslararası örgütler hakkunda sorularım var.
    1)Bir oylama yapıldı IMf Ve World Bank adına Fransyaım ve Pariste toplanıldı borçlarla ilgiliydi heralde 50 yazım oraya normalde ne yazmam gerekiyordu?
    2)Birde İsrail intiative Umman oylamasında Reduced Diplomatic relations hakkında oylama yapıldı bu ne demek oluyor herkez against verdi.Ummanla tüm işikiler mi kesildi.
    3)Askeri müdahele istedim oylama yapılmadı :D
    4)Birde Şu Un kısmında birinci seçenek ve ikinci seçeneği anlamadım 3.Askeri müdahele onu biliyordum diğerlerinide öğrenmek istiyorum bilginiz var mı?
    Şimdiden çok teşkkür ederim
  • Sizin konuşmalarınızda baya geri kaldım :)
    Gazı sanırım dışarıya çok sattım için başıma bu geldi. Seçim kısmına gelince; ben seçim sürelerini arttırdım, 8 senede bir yaptım. Ve artık tek tur olarak olacak. Yani 2 tur beklemeyeceğim. Başka ülkelere üs kurmak için onunla Alliance anlaşmasını imzaladıkdan sonra Mesela altta AIR 'i seçersen hava üssü inşa etmiş olursun. Ama her devlet bunu kabul etmeyebilir. Kuveyti işgal etmeden önce ki ve tablomuda koyacağım.
  • quote:

Oyunu yeni yeni keşfediyorum ve Uluslararası örgütler hakkunda sorularım var.
    1)Bir oylama yapıldı IMf Ve World Bank adına Fransyaım ve Pariste toplanıldı borçlarla ilgiliydi heralde 50 yazım oraya normalde ne yazmam gerekiyordu?
    2)Birde İsrail intiative Umman oylamasında Reduced Diplomatic relations hakkında oylama yapıldı bu ne demek oluyor herkez against verdi.Ummanla tüm işikiler mi kesildi.
    3)Askeri müdahele istedim oylama yapılmadı :D
    4)Birde Şu Un kısmında birinci seçenek ve ikinci seçeneği anlamadım 3.Askeri müdahele onu biliyordum diğerlerinide öğrenmek istiyorum bilginiz var mı?
    Şimdiden çok teşkkür ederim

Anladım dostum şu sorularıma da bir bakarsan sevinirim.

• 1-) Şimdi tam olarak ne olduğunu bilmediğim için bişey diyemeyeceğim. Kaç Ms açığın varsa onu yazacaksın oraya.
    2-) Hangi ülkesin biraz açıklarsan yardımcı olurum. Ama oylamayada İsrail haklı çıktı sanırım.

Avrupa birliği kısmında 2022'ye gelmeme rağmen ne bir yardım nede bir askeri yaptırım yardımı alamadım. O yüzden hiç girişmedim bu işlere. Zaten senin savaştaki gücüne bakarak yardım ediyorlar. Rusya ile savaştığımda 1 kişi bile yardım etmedi. Savaşda atom bombaları ve Moskovaya doğru ilerlerken tekrar yardım istediğimde anca savaşa dahil oldular.
    Benimde oyunda çözemedim birçok kavram var. Mesela İran'ın bende kasetlerimi artık neyse bişeysi görünüyor. Ne işe yaradığını anlamadım hala mesela :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberkk -- 26 Şubat 2012; 17:03:22 >
  • Anladım.Oyun çok detaylı güçlü isen" abi abi "eziksen "bas git lan" :D

Oyun çok detaylı ve bence türünün en iyi oyunu.
  • Bence apocalypto hocamızdan öğrenecemz çok şey var. :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.