Şimdi Ara

Rusça bilen veya öğrenen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler butik 15 odalı bir otelde çalışıyorum Rusça öğrenmeye başladım otelde Rusça bilen doğru düzgün Yok amacım ayrıcalıklı olmak ve zaten biraz öğrenmeye başladım onlarla konuşunca hoşlarına gidiyor ama nasıl geliştirebilirim ? Rusça öğrenen veya öğrenmek isteyen varsa burdan yardımlaşalım. Ben özel hocaya sordum Rus bir bayan günlük 2 saat 140 tl dedi ve haftada üç gün yapmamız lazım dedi ve bu çok pahalı sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 140tl grup fiyatı mi bire bir fiyat mi? Grupsa bayagi pahalı. Kendiniz öğrenmek isterseniz kaynak önerebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalPWN

140tl grup fiyatı mi bire bir fiyat mi? Grupsa bayagi pahalı. Kendiniz öğrenmek isterseniz kaynak önerebilirim.

Bunlar kendi kendine öğrenme açısından yeterli midir ?

Rusça bilen veya öğrenen var mı ?
    Rusça bilen veya öğrenen var mı ?Rusça bilen veya öğrenen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 12 Kasım 2017; 23:13:13 >

• MetalPWN kullanıcısına yanıt
    Hocam özel ders olarak 140 bana kaynak önerebilir misiniz rica etsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dertliadamınkabusu -- 12 Kasım 2017; 14:25:0 >
  • onların hoşuna gidiyor diye öğrenme. senin hoşuna gidiyorsa öğren. ayrıcalıklı görünecem diye istemediğin şeyleri yapma. üzülürsün
  • dikenlikaktüs D kullanıcısına yanıt
    Hocam İngilizce bilmiyorlar ve bu benim işim içinde önemli Rusça her türlü avantaj bence

• Akrabalar hep Rus

Ama hiç merak edipte öğrenmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Annen Rus mu ? Hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dertliadamınkabusu -- 12 Kasım 2017; 15:13:12 >
  • Ailemin bir kökeni Moldovalı. Ülkede ikinci dil Rusça. Hiçbir zaman anadan doğma Rusça bilen biri gibi konuşamayacağını bile bile öğrenmeye başlayın. Çok az kişi native gibi konuşabilir. Orada yaşamak lazım. Ben native gibi konuşamıyorum. Çok zor ve istisna kuralları olan bir dildir. Ama başlayınca çok eğlencelidir. Köklü bir dildir. Bilenler eski yazıları bile okuyup anlayabilir. Bilgisayar ve el yazısı alfabesi birbirinden farklıdır. (Bazı harfler farklıdır.) Hemen hemen yazıldığı gibi okunur ama istisnaları vardır. Öğrenince diğer Slav kökenli dilleri öğrenmeniz de kolay olur. (En yakını Ukraynca denilebilir.) İngilizce'niz var ise telefonunuza Duolingo indirip alıştırma yapabilirsiniz. Aptal Ruslar hariç aksanınızla dalga geçen çok olmaz. İşin farkında olanlar Rusça'nın yabancıya zor bir dil olduğunu bilir ve bu konuda dalga geçmez. (Türkçe, Rusça'dan daha zor bir dildir.)

Eğlenceli bir dildir. Sevmezseniz öğrenmeniz imkansız. Ciddi emek harcayarak çok iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz. Özel ders yerine kurs veya konuşacak insan bulmak daha kolaylaştırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Ailemin bir kökeni Moldovalı. Ülkede ikinci dil Rusça. Hiçbir zaman anadan doğma Rusça bilen biri gibi konuşamayacağını bile bile öğrenmeye başlayın. Çok az kişi native gibi konuşabilir. Orada yaşamak lazım. Ben native gibi konuşamıyorum. Çok zor ve istisna kuralları olan bir dildir. Ama başlayınca çok eğlencelidir. Köklü bir dildir. Bilenler eski yazıları bile okuyup anlayabilir. Bilgisayar ve el yazısı alfabesi birbirinden farklıdır. (Bazı harfler farklıdır.) Hemen hemen yazıldığı gibi okunur ama istisnaları vardır. Öğrenince diğer Slav kökenli dilleri öğrenmeniz de kolay olur. (En yakını Ukraynca denilebilir.) İngilizce'niz var ise telefonunuza Duolingo indirip alıştırma yapabilirsiniz. Aptal Ruslar hariç aksanınızla dalga geçen çok olmaz. İşin farkında olanlar Rusça'nın yabancıya zor bir dil olduğunu bilir ve bu konuda dalga geçmez. (Türkçe, Rusça'dan daha zor bir dildir.)

Eğlenceli bir dildir. Sevmezseniz öğrenmeniz imkansız. Ciddi emek harcayarak çok iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz. Özel ders yerine kurs veya konuşacak insan bulmak daha kolaylaştırır.

Şu yazdığınız şeylerin arkadaşın hevesini kırmaktan başka hiçbir işe yaramadığının farkına varın bence. Kaldı ki adam ruslarla 2 muhabbet edecek sen kalkmış dilin etimolojik yapısından bahsediyorsun ki işin içinde olan ben bile vay be bu kadar varmıymış dedim kendi kendime. Elbette kendi imkanlarıyla "Native gibi konuşmak" gibi bir amacı olmadığının o da farkındadır.

Eğer İngilizceniz dil bilgisini anlayacak kadar iyiyse olabilir hocam sonuçta hiçbir kitaptan insana zarar gelmez.
    Ben üniversitede Payehali 1-2, Rusya'ya Doğru 1-2 ve alıştırma kitabı olarak Alıştırmalarla Rusça kitaplarını kullandım.Rusya'ya Doğru serisi CD'leri ile birlikte çok yararlı oldu, zaten çoğu üniversitede ve kurslarda okutulan kitaptır. Türkçe kaynak isterseniz Adnan Yaşar'ın Rus Dili Grameri kitabını önerebilirim. Ayrıca internette rusça öğrenmek isteyenlere karşılıksız yardımcı olan melek gibi Albina hocamız var onun kaynaklarından da yararlanabilirsin, alinkrusca.com internet sitesi.

Hazırlık hocamın sözüdür, Rusça dağ gibidir, başta tırmanmak zor gelir ancak zirveye ulaşınca aşağısı yokuş iner gibi kolaylaşıyor.
    Aynı yollardan geçen birisi olarak şimdi hak veriyorum kendisine. @Adalet

• MetalPWN kullanıcısına yanıt
    Bence bana gereğinden fazla tepki verdiniz hocam. Zor olması ve istisnasının çok olması haricinde heves kırıcı bir şey söylediğimi pek zannetmiyorum. Kaldı ki, Türkçe'nin Rusça'dan daha zor bir dil olduğunu söyledim. Etimolojik hiçbir yapıdan da bahsetmedim. Bir çok yerde de eğlenceli olduğundan bahsettim. Ayrıca aksanın genelde sorun olmadığını da belirttim. Zor olduğunu bilerek başlayınca motivasyon emin olun daha yüksek oluyor. İnternetten kolay olduğunu öğrenince ve gerekli özeni göstermeyince de söverek bırakıyor insanlar. İçinde ön yargı oluşuyor ve hayatı boyunca da devam ediyor. Rusça'yı basite indirgemek de o dile ve tarihine hakarettir.

Avrupa'nın çoğu yerinde insanlar iyi kötü İngilizce bilir. Bu da dillerinin zamanla bozulmasına sebep oluyor. Fakat Rusya'da bu böyle değil. (İyi, kötü bu tartışılır.) Bu sayede dilleri hala yaşıyor.

Konu sahibine; bol bol Rusça müzik dinleyin. Konuşma dilinden daha yavaş oluyorlar genelde. Alfabesini öğrenmek birkaç saatte halledilir. Bilgisayar alfabesini öğrenmeniz yeterli ilk başta. Böylece şarkı altyazılarını hemen anlarsınız zaten. Telaffuz farkı olan kelimeleri öğrenirsiniz. Ülkemizde yaygın olarak bilinen Rus haber ajansı Sputnik mobil uygulamasını indirip Rusça'ya ayarlayıp anlamasanız bile bazen haberleri açıp okuyun. (Orada el yazısı alfabesi de kullanılıyor.) Rusça'da uzun okunması zor kelimeler olabiliyor. Alıştırma yapmak açısından önemli bu.Yukarıda arkadaşlarımızın verdikleri öneriler çok kıymetli.

Bir öneri de, aksanınızla dalga geçen Rus ile de bir daha muhatap olmayın. Aksan yüzünden dert edip öğrenmeyi bırakanlar oluyor. Siz vazgeçmeyin. Başlayınca emin olun gerisi geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Pushkin Üniversitesi'nde Rus dili okuyorum. Merak ettiğin bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım.

• Ben de videolardan biraz bir şeyler öğrendim 50 sayfa falan çalıştım daha yolun başındayım.

(İSMİN HALLERİ) öğrenirken çok dikkatli olmak gerek.
  • Gielenberg G kullanıcısına yanıt
    Hocam şuna Rusça seviyen nedir ? Ve padejleri hallettin mi ?

• Rusça'ya ilgim var ama sınavlardan dolayı bi türlü öğrenemedim. Rusça öğrenmek Ftr bölümünde iş yapar mı?

• lakapsız 98 L kullanıcısına yanıt
    hocam zor bir dil bende yavaş yavaş öğrenmeye başladım fakat ismin halleri denilen bir şey var ölüm gibi ezberlemek lazım yoksa cümle kurmak imkansız gibi birşey yada cümle kurarsın ama komik olur. bunu öğrendikçe anlayacaksın,başlangıç seviyesini bitirmek üzereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dertliadamınkabusu

hocam zor bir dil bende yavaş yavaş öğrenmeye başladım fakat ismin halleri denilen bir şey var ölüm gibi ezberlemek lazım yoksa cümle kurmak imkansız gibi birşey yada cümle kurarsın ama komik olur. bunu öğrendikçe anlayacaksın,başlangıç seviyesini bitirmek üzereyim

Anlaşılan Rusça zorluğunu hissettiriyor. Daha sonra ilerleyen zamanlarda bakarım. Teşekkür ederim.

• lakapsız 98 L kullanıcısına yanıt
    ama öğrenince her türlü avantajın oluyor ingilizce bilmeyen ruslarla konuşabiliyorsun,ve ayrıcalıklı oluyorsun
  • var.Özel hocaya gidecek kadar zengin misin? Özel hoca fiyatı normal.2 saatliğine 140 lira.Benim gittiğim kursta saatliği 12,30 liraya denk geliyor.Kursa gitmeni öneririm.Şu an A1 seviyesinde rusçam var.Şimdi de italyancaya başladım.İtalyancayı tamamladıktan sonra tekrar rusçayı en az b1 yapıcam
  • rusça bilgin yani anlaşabiliyor musunn ? herhangi bir rusla hocam ? bence italyancaya başlamadan rusçayı bi orta seviyeye getirseydin daha iyi olurdu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.