Şimdi Ara

Rust Prog. Dilinin Felsefesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında aklımda hiç Rust öğrenmek gibi bir düşünce yoktu fakat Signal Mesajlaşma uygulamsına bakınca her projeyi kendi plarformun native dilinde yapmış ve ortak kodu da veya ortak kodun önemli bir kısmınıda Rust ile yazmış sonra Rust'ıda bu projelere entegre etmiş. Bu bayağı hoşuma gitti. Bende bu şekilde yapabilirmiyim diye düşündüm fakat biraz acı çekmeye benziyor çünki extern C'yi kullanıyor buda low level kod demek.

Siz olsaydınız aynı aplikasyonun farklı native projelerinin ortak kodunu nasıl yazardınız?

Bunu Rust ile yapmak vakit kaybı mı? Veya başka daha iyi alternatifler mi var?

Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İlk olarak merakından dolayı sebi tebrik ederim.
    Bence başla pişman olmazsın. Rust'ın kendisi zaten düşük seviye bir programlama dili. C ve C++'tan farklı olarak bir kütüphanenin derlenmesini saatlerce beklemek zorunda kalmazsın. Hız olarak C'ye yakın. Extern c komutunu hic kullanmadım ama, tahminimce Rust ile yazdığın fonksiyonları C'de kullanmanı sağlıyordur. Webassembly üzerinde de Rust ve C kullanılıyor. Ben kendi hazırladığım projenin backendini Rust ile yazdım ve çok memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük seviye programlamayı yapay zeka (claude tavsiyemdir) sayesinde kolaylıkla halledebilirsin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihdogmus F kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim, yazdığınz için. Projenizi merak etttim. Ne olduğu gizli olabilir ona birşey demiyorum fakat, projenizde hangi programlama dilleri kullanıldı? Backendi nasıl, ne yaparak Rust ile yazdınız? Frontend neydi? Söyler misiniz.

Teşekkürler.

Not: Bu arada bende Rust ile yapmayı düşünüyorum. Anladığım kadarıyla galiba siz sunucu tarafını Rust ile yapmışsınız. Bense ortak bir native kod'u kastetmiştim. Sunucu tarafında da Rust kullanmak istesemde Rust'ı sunucu da Java ile yapılımış backend sunucusuna native kod olarak eklenmiş bir ortak ve optıimizasyon kodu olarak kullanmak istiyorum. Hem front da hemde Backend'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 20 Şubat 2025; 19:42:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.