Şimdi Ara

Rusya Ural Federal Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Ekaterinburg/Rusya'da Ural Federal Üniversitesinde eğitim görmekte olan bir öğrenciyim. Size okulum ve şehir hakkında bilgi vermek için bu konuyu açtım. Öncelikle şehirden bahsedeyim.

Ekaterinburg, Ural dağlarının eteklerinde bulunan Rusya'nın en büyük şehirlerinden bir tanesi. 1 Milyon'dan fazla kayıtlı nüfusu bulunmakta. Şehrin ortasından iset nehri geçmekte ve kışın donarak çok güzel bir görüntü oluşturmakta. Şehir Rusya'nın en büyük sanayi merkezlerinden bir tanesi. Şehirde ulaşım otobüs, tramvay, minibüs, metro veya taksi ile sağlanmakta. Taksi hariç 23 Ruble (1TL) gibi bir fiyata ulaşımınızı sağlayabiliyorsunuz. Şehirde aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz. 2 adet büyük alışveriş merkezi var. Şimdi de okulumdan bahsedeyim.

Okulum Rusya'nın en iyi 6.okulu olarak gösteriliyor şu anda. Hazırlık ücreti 2.000 ile 2.500 dolar arasında (Rublenin kuruna göre değişiyor şu anda çok değişken bir kuru var rublenin) değişmekte. Okulda tıp ve dişçilik hariç bir çok bölüm bulunmakta ve öğretim dili master hariç Rusça. Ben şu anda okulun yurdunda kalıyorum. Yurdumuz bu sene açıldı ve gerçekten otel gibi, isteyen olursam öm yoluyla fotoğraf atabilirim. Yurt ücreti aylık olarak 1000 ruble (TL ile 50 TL civarı). Yurdumuzda çamaşır makinası, mikrodalga, vb bütün gereçler bulunmakta. Daha detaylı bilgi almak için yorum veya öm atabilirsiniz
     Rusya Ural Federal Üniversitesi Rusya Ural Federal Üniversitesi Rusya Ural Federal Üniversitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sylar2 -- 16 Aralık 2014; 2:26:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sylar2

Merhaba arkadaşlar. Ben Ekaterinburg/Rusya'da Ural Federal Üniversitesinde eğitim görmekte olan bir öğrenciyim. Size okulum ve şehir hakkında bilgi vermek için bu konuyu açtım. Öncelikle şehirden bahsedeyim.

Ekaterinburg, Ural dağlarının eteklerinde bulunan Rusya'nın en büyük şehirlerinden bir tanesi. 1 Milyon'dan fazla kayıtlı nüfusu bulunmakta. Şehrin ortasından iset nehri geçmekte ve kışın donarak çok güzel bir görüntü oluşturmakta. Şehir Rusya'nın en büyük sanayi merkezlerinden bir tanesi. Şehirde ulaşım otobüs, tramvay, minibüs, metro veya taksi ile sağlanmakta. Taksi hariç 23 Ruble (1TL) gibi bir fiyata ulaşımınızı sağlayabiliyorsunuz. Şehirde aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz. 2 adet büyük alışveriş merkezi var. Şimdi de okulumdan bahsedeyim.

Okulum Rusya'nın en iyi 6.okulu olarak gösteriliyor şu anda. Hazırlık ücreti 2.000 ile 2.500 dolar arasında (Rublenin kuruna göre değişiyor şu anda çok değişken bir kuru var rublenin) değişmekte. Okulda tıp ve dişçilik hariç bir çok bölüm bulunmakta ve öğretim dili master hariç Rusça. Ben şu anda okulun yurdunda kalıyorum. Yurdumuz bu sene açıldı ve gerçekten otel gibi, isteyen olursam öm yoluyla fotoğraf atabilirim. Yurt ücreti aylık olarak 1000 ruble (TL ile 50 TL civarı). Yurdumuzda çamaşır makinası, mikrodalga, vb bütün gereçler bulunmakta. Daha detaylı bilgi almak için yorum veya öm atabilirsiniz
     Rusya Ural Federal Üniversitesi Rusya Ural Federal Üniversitesi Rusya Ural Federal Üniversitesi

hazırlık mı okuyorsunuz orada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 16 Aralık 2014; 21:15:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet şu anda hazırlık okuyorum.
  • Daha detaylı açıklarsanız konunuz daha güzel olacaktır. Eğitim hayatınızda başarılar

• Teşekkür ederim. Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım ama boş bir zamanımda daha detaylı bilgiler vermeye çalışacağım.
  • Otobus kazik burda 12 ruble

• quote:

Orijinalden alıntı: sylar2

Merhaba arkadaşlar. Ben Ekaterinburg/Rusya'da Ural Federal Üniversitesinde eğitim görmekte olan bir öğrenciyim. Size okulum ve şehir hakkında bilgi vermek için bu konuyu açtım. Öncelikle şehirden bahsedeyim.

Hocam diyelim ki üniyi okuduk ondan sonra ne olacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, dediğin gibi sadece rusça bölümler var, onun dışında kabul şartları, aylık yaşam giderleri hakkında bilgi verir misin? Ayrıca bir danışmalık şirketi aracılığı olmadan kayıt yapılabilir mi?
  • yasinemir kullanıcısına yanıt
    Kabul şartı olarak lise diploması yeterli. Fakat denklik için en yazından ygs barajı gerekiyor diye biliyorum. Aylık gider olarak 700 liraya çok rahat yaşayan arkadaşım var. Ama ben klüp falan da takılıyorum açıkcası ben 1000+ harcıyorum.
    Evet yapılabilir, pm atarsanız yardımcı olmaya çalışırım
  • Ata, dil seviyen ne durumda? Akademik yıl sonuna kadar tamamlayabilecek misin?
  • Barlas kullanıcısına yanıt
    Eğer planladığım gibi giderse, 1 yıl için yeterince öğrenmiş olacağım. Maalesef ki kimse rusça gibi bir dili 1 yılda bitiremez :)
  • merhaba bro ben de rusyada karar kılmak üzereyim birkaç sorum var. 1-) öncelikle orada hukuk okunur mu okuyan tanıdığın var mı deniz ve ticaret hukukunda kendimi gelistirirsem oradaki Türk firmalarda iyi işler olacağını düşünüyorum. 2-) aylık 1000-1200 civari ile nasıl geçim olur Turkiyedekine eşdeğer yaşayabilir mıyım? 3-) orada bize bakış açıları nasıl? 4-) ben sosyal iciciyim ictigimde az içerim bildiğim kadarı ile orada kovayla içiyorlar bu durum garipsenir mi? 5) yurtlarda kaç kişi kalıyorsunuz ve şartları nasıl? 6-) hazirlikta ne seviyede Rusça öğreniyorsunuz? (gitmeden önce yazın 3 ay Rusça kursuna gitmeyi düşünüyorum)7-) arkadaş ortamı nasıl hem Rus hem Türk ortamı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.