Şimdi Ara

Rusyada Üniversite Ve Dil eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rusyada Saratov Devlet Üniversitesinde Eğitim almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak adına, Rusyada bulunan bir firmanın temsilcisi olarak yardımcı olmak isterim. Öncelik faydalı olmak. Bu konuyu süsleyip süsleyipde boş sözler yerine, Rusyadan Dil eğitimi almış ve yeni gelmiş birisi olarak her türlü sorunuza sade bir şekilde cevap vermek isterim. Dediğim gibi önceliğim yardımcı ve faydalı olmak. Bu yüzden eğer isteyen olursa Web sitesini PM den atarım. Dileyen herkesin her türlü sorusuna cevap verebilirim. Buyrun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarryy -- 9 Ocak 2014; 20:56:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarryy

Rusyada Saratov Devlet Üniversitesinde Eğitim almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak adına, Rusyada bulunan bir firmanın temsilcisi olarak yardımcı olmak isterim. Öncelik faydalı olmak. Bu konuyu süsleyip süsleyipde boş sözler yerine, Rusyadan Dil eğitimi almış ve yeni gelmiş birisi olarak her türlü sorunuza sade bir şekilde cevap vermek isterim. Dediğim gibi önceliğim yardımcı ve faydalı olmak. Bu yüzden eğer isteyen olursa Web sitesini PM den atarım. Dileyen herkesin her türlü sorusuna cevap verebilirim. Buyrun.

Ben ukraynada okumayı düşünüyorum fakat eğitim rusça imiş ilk sene hazırlık fakat ingilizcedende öyle dokturmuyorum 1 senede 4 senelik bölüm okuyacak kadsr rusça ogrenebilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebüyubiiii

quote:

Rusyada Saratov Devlet Üniversitesinde Eğitim almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak adına, Rusyada bulunan bir firmanın temsilcisi olarak yardımcı olmak isterim. Öncelik faydalı olmak. Bu konuyu süsleyip süsleyipde boş sözler yerine, Rusyadan Dil eğitimi almış ve yeni gelmiş birisi olarak her türlü sorunuza sade bir şekilde cevap vermek isterim. Dediğim gibi önceliğim yardımcı ve faydalı olmak. Bu yüzden eğer isteyen olursa Web sitesini PM den atarım. Dileyen herkesin her türlü sorusuna cevap verebilirim. Buyrun.

Ben ukraynada okumayı düşünüyorum fakat eğitim rusça imiş ilk sene hazırlık fakat ingilizcedende öyle dokturmuyorum 1 senede 4 senelik bölüm okuyacak kadsr rusça ogrenebilirmiyim
    Rusya'ya hava alanına indiğinde bir görüntü gözüne çarpar. Rus & Belarus vatandaşları buradan ve Diğerleri buradan diye pasaport kontrol şubeleri 2 ye ayrılır. Buradan mantığını kendin de yürütebilirsin. Belaruslular hala kendilerini Rus olarak kabul etmekte ve Rusyanın her türlü avantajlarından faydalanmaktadırlar. Bu bir örnekti. Eski sovyet ülkelerinden birinin örneği ama,

Ukraynaya gelecek olursak, Ukraynanın doğusu hala Rus yetkililerini ve Rus halkına sadıktır. Ama batıya doğru gittikçe Rusça dan Rusyadan Rus kültüründen uzak durmaktalar. Sebebi Dünya savaşları vs şu bu. Velhasılkelam arkadaşım sen Rusça öğrenmek istiyorsan Rusçanın konuşulduğu Rusyaya gitmekle mükellefsin. Yok ben ukraynada ukraynaca, ingilizce her türlü rusça harici dili öğrenmek istiyorum diyorsan Ukraynaya gidebilirsin. Ukraynalıların hepsi Rusça biliyor. Ama konuşmuyorlar. Ukraynaca konuşuyorlar. Ve ukraynaca da rusça nın aynısıdır diyenlere inanma, bir Rus ukraynaya seyahate gittiğinde kendini yabancı hisseder. Her türlü alanda.

• quote:

Rusya'ya hava alanına indiğinde bir görüntü gözüne çarpar. Rus & Belarus vatandaşları buradan ve Diğerleri buradan diye pasaport kontrol şubeleri 2 ye ayrılır. Buradan mantığını kendin de yürütebilirsin. Belaruslular hala kendilerini Rus olarak kabul etmekte ve Rusyanın her türlü avantajlarından faydalanmaktadırlar. Bu bir örnekti. Eski sovyet ülkelerinden birinin örneği ama,

Ukraynaya gelecek olursak, Ukraynanın doğusu hala Rus yetkililerini ve Rus halkına sadıktır. Ama batıya doğru gittikçe Rusça dan Rusyadan Rus kültüründen uzak durmaktalar. Sebebi Dünya savaşları vs şu bu. Velhasılkelam arkadaşım sen Rusça öğrenmek istiyorsan Rusçanın konuşulduğu Rusyaya gitmekle mükellefsin. Yok ben ukraynada ukraynaca, ingilizce her türlü rusça harici dili öğrenmek istiyorum diyorsan Ukraynaya gidebilirsin. Ukraynalıların hepsi Rusça biliyor. Ama konuşmuyorlar. Ukraynaca konuşuyorlar. Ve ukraynaca da rusça nın aynısıdır diyenlere inanma, bir Rus ukraynaya seyahate gittiğinde kendini yabancı hisseder. Her türlü alanda.

Alıntıları Göster
    skype falan mı konuşabileceğim benim konuma bir göz atar mısın ? http://forum.donanimhaber.com/m_78070972/f_//tm.htm#78505724

• quote:

Orijinalden alıntı: xSmokin

skype falan mı konuşabileceğim benim konuma bir göz atar mısın ? http://forum.donanimhaber.com/m_78070972/f_//tm.htm#78505724

Zevkle.
  • Ozaman söyle bir soru sorayım, rusya veya ruslar hakkında genel olarak ne düşünüyorsun? Sıcaklar mı soğuklar mı? Eğitimleri nasıl? Disiplinliler mi? Mafya filmlerindeki gibi mi? Adamları 54yeriden pıçahlayıb dondurucuya saklıyorlar mı? Rusya bana çok korkunç geliyor. Öyle mi? Kıyafet zorunluluğu bilmem başka bilmemiz gereken zorluk çekebileceğimiz neler vardır? Dili 1senede nekadar iyi öğrenebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: AyşadYİLMAZ_

Ozaman söyle bir soru sorayım, rusya veya ruslar hakkında genel olarak ne düşünüyorsun? Sıcaklar mı soğuklar mı? Eğitimleri nasıl? Disiplinliler mi? Mafya filmlerindeki gibi mi? Adamları 54yeriden pıçahlayıb dondurucuya saklıyorlar mı? Rusya bana çok korkunç geliyor. Öyle mi? Kıyafet zorunluluğu bilmem başka bilmemiz gereken zorluk çekebileceğimiz neler vardır? Dili 1senede nekadar iyi öğrenebiliriz?

Kardeşim sana bir Türk olarak tavsiyem öncelikle Türkçeyi düzgün kullanmandır. Pıçahlamak diye bir fiil bilmiyorum ben Türkçede.

Rusyada her yerde Kiril alfabesi kullanılır. Bizde ki gibi McDonalds orjinal adıyla değil kiril alfabesinde ki adıyla yazılır. Dillerine sahip çıkan bir ırk dır. Bölgeye göre sıcaklık ve soğuklukları değişir. Moskovada insanlar soğukken doğu da Saratovda mesela biraz daha Sıcak kanlılar. Eğitimliler, park da kitap okuyan insanlara bolca rastlamak mümkün mesela. Mafya filmlerinde nasıl göründüklerini bilmiyorum yorum yapamam. Ama şunu bilmekte fayda var ki filmlerde çoğu şey abartıdır. Zorluk çekeceğin çok şey vardır. Ailenden uzak kalmak, vatan toprağına hasret kalmak gibi. Ama iyi bir gelecek için en az 1 dili akıcı konuşmak gerekiyorsa günümüz şartlarında, Rusça iyi bir seçenek olmak ile beraber 1 senede hazırlık derecesinde Rusça sahibi olmak mümkündür iyi bir çalışmayla. Hayatında başarılar dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AyşadYİLMAZ_

Ozaman söyle bir soru sorayım, rusya veya ruslar hakkında genel olarak ne düşünüyorsun? Sıcaklar mı soğuklar mı? Eğitimleri nasıl? Disiplinliler mi? Mafya filmlerindeki gibi mi? Adamları 54yeriden pıçahlayıb dondurucuya saklıyorlar mı? Rusya bana çok korkunç geliyor. Öyle mi? Kıyafet zorunluluğu bilmem başka bilmemiz gereken zorluk çekebileceğimiz neler vardır? Dili 1senede nekadar iyi öğrenebiliriz?

Kardeşim sana bir Türk olarak tavsiyem öncelikle Türkçeyi düzgün kullanmandır. Pıçahlamak diye bir fiil bilmiyorum ben Türkçede.

Rusyada her yerde Kiril alfabesi kullanılır. Bizde ki gibi McDonalds orjinal adıyla değil kiril alfabesinde ki adıyla yazılır. Dillerine sahip çıkan bir ırk dır. Bölgeye göre sıcaklık ve soğuklukları değişir. Moskovada insanlar soğukken doğu da Saratovda mesela biraz daha Sıcak kanlılar. Eğitimliler, park da kitap okuyan insanlara bolca rastlamak mümkün mesela. Mafya filmlerinde nasıl göründüklerini bilmiyorum yorum yapamam. Ama şunu bilmekte fayda var ki filmlerde çoğu şey abartıdır. Zorluk çekeceğin çok şey vardır. Ailenden uzak kalmak, vatan toprağına hasret kalmak gibi. Ama iyi bir gelecek için en az 1 dili akıcı konuşmak gerekiyorsa günümüz şartlarında, Rusça iyi bir seçenek olmak ile beraber 1 senede hazırlık derecesinde Rusça sahibi olmak mümkündür iyi bir çalışmayla. Hayatında başarılar dilerim.

Alıntıları Göster
    Şimdi benim rusçam sıfır bir tek selam,nasılsın demeyi biliyorum :/ ben orada üniversite okumak istesem nasıl olacak?

• İlk rusca egitim ing olarak mi veriliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: SouLForceTR

Şimdi benim rusçam sıfır bir tek selam,nasılsın demeyi biliyorum :/ ben orada üniversite okumak istesem nasıl olacak?

Saratov havaalanına indiğinizde şirket tarafından karşılanıp işlemleriniz halledilecek. Sizde Rusça eğitimi almaya başlayıp öğrenmeye devam edeceksiniz. Tavsiyen ne olur dersen, Kiril alfabesini ezberleyip gitmen yararlı olacaktır. Yarım saatimi almıştı benim. Eğer sende bu dile ve ülkeye birazcık olsun hayran isen alfabe çok basit gelip yarım saatte ezberlersin. Rusya'ya geldiğinde geliştirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

İlk rusca egitim ing olarak mi veriliyor?

Saratov Devlet Üniversitesinde Uzman Türkçe bilen Okutmanlar mevcuttur. Ama onların eğitim vereceği kesin değildir. Sınıflara verilecek okutmanları ve kurs binasını Üniversite yönetiyör neticede. Eğer ingilizce biliyorsanız Rusça eğitiminizi ingilizce olarak alırsınız. Bilmiyorsanız Rusça olarak alırsınız. İngilizce yada Türkçe hiç farketmez Türkçe yada İngilizce konuşursanız Rusça'yı öğrenemezsiniz. Rusça öğrenmek için Rusya'da Rusça eğitim almalısınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

İlk rusca egitim ing olarak mi veriliyor?

Saratov Devlet Üniversitesinde Uzman Türkçe bilen Okutmanlar mevcuttur. Ama onların eğitim vereceği kesin değildir. Sınıflara verilecek okutmanları ve kurs binasını Üniversite yönetiyör neticede. Eğer ingilizce biliyorsanız Rusça eğitiminizi ingilizce olarak alırsınız. Bilmiyorsanız Rusça olarak alırsınız. İngilizce yada Türkçe hiç farketmez Türkçe yada İngilizce konuşursanız Rusça'yı öğrenemezsiniz. Rusça öğrenmek için Rusya'da Rusça eğitim almalısınız.

Alıntıları Göster
    Günceldir

• Ayda minimum ne kadar harcıyorsunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Ayda minimum ne kadar harcıyorsunuz ?

Merhaba hocam. Bu öğrencinin yaşam tarzına göre değişiyor ama ben kendimden örnek verebilirim zihninizde bir örnek oluşsun diye. ( Lükse yakın )

Genelde kahvaltı yurtta, öğlen yemeklerini dışarıda, (Türk Tandır, Burger, Mc, Kfc vs..) akşamlık atıştırmalarımı ise yurtta atıştırırdım. Akşamda doşrak ( Kore makarnası ) yada patates kızartması, makarna gibi öğrenci yemeklerini tercih ederdim. Cipsim, kuruyemişim de cabası olmak üzere. Hafta sonları falan arada birde gece klubü falan desek, en yüksek internet paketi ( MTC Mobil ) vs gibi lükslüğe yakın bir yaşamdan aylık olarak minimum 5ooo ruble harcıyordum. Bunu Lükse çıkarırsanız 1o ooo Ruble eder.

Not: 5ooo Ruble yaklaşık olarak 300 TL ye denk gelir

• quote:

quote:

Merhaba hocam. Bu öğrencinin yaşam tarzına göre değişiyor ama ben kendimden örnek verebilirim zihninizde bir örnek oluşsun diye. ( Lükse yakın )

Genelde kahvaltı yurtta, öğlen yemeklerini dışarıda, (Türk Tandır, Burger, Mc, Kfc vs..) akşamlık atıştırmalarımı ise yurtta atıştırırdım. Akşamda doşrak ( Kore makarnası ) yada patates kızartması, makarna gibi öğrenci yemeklerini tercih ederdim. Cipsim, kuruyemişim de cabası olmak üzere. Hafta sonları falan arada birde gece klubü falan desek, en yüksek internet paketi ( MTC Mobil ) vs gibi lükslüğe yakın bir yaşamdan aylık olarak minimum 5ooo ruble harcıyordum. Bunu Lükse çıkarırsanız 1o ooo Ruble eder.

300 TL mi ? Ağzım açık kaldı evde sevindirik oldum resmen. Polonya neden daha pahalı ? Okul ücretleri ne kadar ( Uluslararası Ekonomi ) İngilizce eğitim almayı düşüyorum ? Konuyu açtığın için çok teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

300 TL mi ? Ağzım açık kaldı evde sevindirik oldum resmen. Polonya neden daha pahalı ? Okul ücretleri ne kadar ( Uluslararası Ekonomi ) İngilizce eğitim almayı düşüyorum ? Konuyu açtığın için çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    rusyada okumanın türkiyede okumaktan ne gibi avantajları var ve dezavantajları (eğer varsa)?

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle diğer konuda babanızın ilkokul mezunu olmasına rağmen doktora bitirmiş gibi davrandığını söylemişsiniz. Ne olursa olsun hocam o sizin babanız. Size bir kardeş olarak bunu tavsiye ederek başlamak isterim. Aynı dertten müzdarip biri olarak. Konuya gelecek olursak, Polonya neden pahalı bende bilmiyorum ama Rusyanın Sovyetlerin dağılmasından dolayı doğu Şehirlerinin bu denli ucuz olduğunu biliyorum. 2000 lerin başlarında daha da ucuz olduğunu söylüyorlar. Rusyada hayat bu tarz şeyler için ucuz ama tekstil gibi alanlarda çok pahalı. Yani burada pazardan almayacağınız şeyi Rusyada karşınıza 40 TL olarak çıkarabiliyor mağazalar. Demek istediğim zihninizde canlanmıştır. Okul ücretleri de bahsettiğim fiyatlara paralel ama Polonya gibi öyle uçuk fiyatlar değil. Son sorunuz İngilizce eğitim demişsiniz. Saratov Devlet Üniversitesinde İngilizce biliyorsanız İngilizce eğitim almanız mümkün olmakla beraber ben Dil'i daha geniş anlamda öğrenmeniz açısından Rusça almanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: SouLForceTR

rusyada okumanın türkiyede okumaktan ne gibi avantajları var ve dezavantajları (eğer varsa)?

Bu nesnel bir kavram değil öznel bir soru olmuş hocam. Rusya da okumakla fazladan bir yabancı dil öğrenmiş olacaksınız, denkliği olan bir Üniversite olduğu için daha Türkiyedeki sisteme göre daha rahat bir eğitim hayatınız olacaktır. Vs vs dediğim gibi Rusyada değilde yurt dışında eğitimin avantajlarına bakmak gerek. Bir çok dezavantajıda mevcut elbette. Bazı bölümlerde ki denklik için sınav vs gibi. Mesela sadece bir örnekti. Gurbet gibi. Önemli olan sizin ne istediğinizdir. Sizin polen alerjiniz vardır ve Türkiye de ki kuru havası olan bir anadolu şehrinde yaşıyorsunuzdur, Ankara mesela; oksijeni bol bir doğu Rusya Şehiri seçip eğitim almak ve ilerdeki hayallerinizi bu dilin konuşulduğu bölgelerde gerçekleştirmek istiyorsunuzdur. Herkesden önce bu karara sizin gerçekten ihtiyacınız var mı neden yurt dışı bunu sormak gerekir. Polen bir örnekti. Bu satırları yazan kardeşinin yaşam hayatından.

• Saratov'da Türkler çok mu ?

Dazlakların olmadığı , yaşam seviyesinin üstte olduğu , Türklerin olmadığı , sosyal hayatın iyi olduğu , eğitimin kaliteli olduğu şehir / üniversite neresidir ? Tabi yaşam ucuz olacak.

• quote:

Saratov'da Türkler çok mu ?

Dazlakların olmadığı , yaşam seviyesinin üstte olduğu , Türklerin olmadığı , sosyal hayatın iyi olduğu , eğitimin kaliteli olduğu şehir / üniversite neresidir ? Tabi yaşam ucuz olacak.

Bu konu hakkında cevap vericek arkadaş benide haberdar ederse sevinirim,

Kafamda Rusyada okuma fikri baya yoğun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.