Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
51
Favori
277.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Sayın sinkro.
    Sırf flanş çapı büyüdüğü için mıknatıs kesme hızı artacaksa flanşı büyük yapalım.
    Mıknatıs sayısı artmadan flanş çapını artırmak kesme hızını arttırmaz. 12 yerine 16 veya 24 mıknatıs kullanıpda flanş çapı büyümüşse dediğiniz doğrudur.
    12 mıknatıslı da saniyede 1 devirde 12 kez kesme olduğunu varsayarsak, 24 mıknatıslı flanşda gene saniyede 1 devirde 24 kez kesme olacaktır. Haliyle verim 2 kat artmış demektir.

Ama 12 mıknatıs bulunan 25 cm. çapındaki flanşla gene 12 mıknatıs bulunan 20 cm. çapındaki flanşın kesme sayısı aynıdır. Hatta burada flanşın küçük olmasının bir avantajı da küçük flanşı döndürmek için daha az kuvvete ihtiyaç vardır.

Bu yazımda mıknatıs sayısını 2 kat arttırırsak verim de 2 kat artmış demektir demişim. Haliyle bobin sayısı da 2 kat artacağı için verim 4 kat artmış olur. Bu bilgiyide düzelteyim bu arada.

Sayın Şiranlı mıknatıs sayısını flanş alternatörlerde arttırmak frekans ve dolayısı ile sinüsoidal eğrinin ideal olması bakımından önemlidir.

Birde mıknatıs sayısı artıkça flanşımızda ki < B > değeri de artar ki doğal olarak emk değerimizde bir miktar artacaktır.

Yukarıda sayın Sinkro doğru bir şekilde özetlemiş.

Flanş çapımız artıkça ve biz mıknatısları flanş dış kenarlarına monte ettiğimiz sürece mıknatısların bobinleri kesme hızı artar ki bu bizim emk değerini yukarıya çıkaracak demektir.

Örnek olarak 20 cm flanş çaplı 24 mıknatıslı 18 bobinli bobinleri 100 spirli 3 fazlı bir alternatör < X volt > veriyorsa ;
    40 cm flanş çaplı 24 mıknatsılı yine 18 bobinli bobinleri 100 spirli 3 fazlı alternatörümüz < yaklaşık 2X volt > verecektir.

İmkanınız varsa daha çok mıknatıs yerine daha büyük flanş ile alternatör yapmaya çalışın.
    Tabi doğal olarak daha büyük flanşta mıknatıs genişliklerini değiştirmedikçe ara boşluklarının dolması adına daha çok mıknatıs kullanmamız gerekecektir.

Artı son bir söz;
    Sonuç itibari ile ürettiğiniz gerilimi doğrultup akülere oradan invertör marifetiyle sisteme katmayı düşünüyorsanız frekansı kafaya takmayın derim.
    Efektif değeriniz 0,636 dan çıksa çıksa 0,680 e çıkar,
    bu durumda da etkin değeriniz 0, 707 den 0,750 olur.

Elimizdeki imkanlarla değiştirebileceğimiz değerler var.

1- Kesme hızımızı artırmak
    2- B değerini mümkün olduğunca korumak
    3- Yapabildiğimizce Viktorya secret mankenleri gibi uzun bacaklı V formunda ama yayvan bobinler hazırlamak.
    4- Mümkün olduğunca çok spirli ama istediğimiz akımı taşıyabilecek ölçüde de kalın kesitli ama tek telli iletken kullanmak.
    5-Mıknatıs fiyatları malum. Aynı ölçülerde olup 5 mm kalınlığa göre 10 mm Kalınlığında ki mıknatıs tabiki daha iyidir.
    Ancak sayın Sinkronun yaptığı gibi;
    40 x 20 x 5 mm mıknatısları sırt sırta ekleyip 40 x 20 x 10 mm lik mıknatıs yapmak yerine
    40 x 20 x 5 mm lik iki mıknatısı uç uca ekleyip 80 x 20 x 5 mm lik uzun mıknatıs oluşturmak
    ve dolayısı ile daha büyük flanş kullanmak çok daha mükemmel sonuç verecektir.

• quote:

Musa bey.
    Zaten kesme sayısı ile kesme hızı aynı şeylerdir. 12 mıknatıslı bir disk dakikada 1 tur dönüyorsa, dakikada 12 kez bobinleri kesiyor.
    Buradaki kesme hızı da dakikada 1 devirdir. Ya da disk çevresinin 1 dakikada aldığı yoldur.
    Çokenerjik'in önceki sayfalarda bahsettiği yazıyı buldum. Uzun bir yazı içinde, sadece o cümleyi alıntı yapamadım. Şöyle yazıyor.
    "Bundan sonrası da mıknatıs adedine bağlı olarak manyetik alanın merkezden uzaklığını bulmak, (mıknatıs çoğaldıkça merkezden uzaklaşılıyor malum), bu uzaklıktaki çevre uzunluğunu bulmak ve 1 tur/s (60d/d) için m/s cinsinden v hızını bulmaktır, hedefleyeceğin devri de buradan bulabilirsin. sonuçta tel uzunluğu, m/s cinsinden manyetik alan hızı bu iş için şart,...."

Görüldüğü gibi mıknatıs sayısına bağlı olarak disk çapının artmasından bahsediyor. Yoksa 12 mıknatıs kullanıp, bobinlerin iç boşluğunu 10 cm yapıp, flanş çapını da atıyorum 50-60 cm. yaparak kesme sayısını veya hızını arttırmak demek değildir.

Sayın şiranlı, kesme sayısı ile kesme hızı aynı şey değildir.

Örnek olarak dakikada 6 tur atan bir pervane (yani 10 saniyede bir tur)
    pervane pallerinin boyu 80 metre ise pervanemiz gözle görülebilir bir dönme içinde iken.
    pervane uç hızı (göbek çapını ihmal ederek hesaplayalım)

2 x π x r = 2 x 3,14 x 80 = 502, 4 metre ( 1 devrinde yani 10 saniyede aldığı yol )
    502,4 x 6 = 3014,4 metre (1 dakikada aldığı yol )
    3014,4 x 60 = 180864 metre = 180,86 km/h (1 saatte aldığı yol)

Düşünün karınca gibi 10 saniyede bir tur atan pervane kanat uç hızının büyüklüğünü.

emk formülümüzde v ( küçük V ) yerine koyduğumuz değer,
    m/sn cinsinden kesme hızı oluyor, kesme sayısı değil.

Dolayısı ile 20 cm lik flanşta dakikada 60 tur için kesme hızı ( mıknatısların orta noktasını aldığımızda )
    yarı çap 10 cm mıknatıs orta noktası ise 40 mm lik mıknatıs için 8 cm.
    değerleri yerine koyarsak.

2 x π x r = 2 x 3,14 x 8 = 50,24 cm (saniye de aldığı yol cm cinsinden)
    v Değerimiz = 0,5 m/sn oluyor (saniyede aldığı yol metre cinsinden)

40 cm lik flanşta dakikada 60 tur için kesme hızı ( mıknatısların orta noktasını aldığımızda )
    yarı çap 20 cm mıknatıs orta noktası ise 40 mm lik mıknatıs için 18 cm.
    değerleri yerine koyarsak.
    2 x π x r = 2 x 3,14 x 18 = 113,04 cm (saniye de aldığı yol cm cinsinden)
    v Değerimiz = 1,13 m/sn oluyor (saniyede aldığı yol metre cinsinden)

görüldüğü gibi flanş boyumuz iki kat arttığında kazancımız 2,26 kat artmış oldu

• Yararli paylaşımlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_kocak

quote:

Orijinalden alıntı: Son Oyun
    Sn. Ali Koçak,

40x20x5 mıknatıs(1,32 tesla) (1 adet mıknatısın tesla şiddeti) bu bilgi yanlıştır!

Bkz: 40 x 20 x 5 (N35) 0 (Sıfır) mm'de manyetik alan 2,004 Gauss'tur! 1 mm'de 1,909 Gauss yapar. 1 Tesla: 10.000 Gauss'tur

Bkz: 40 x 20 x 10 (N35) 0 (Sıfır) mm'de manyetik alan 3,413 Gauss'tur! 1 mm'de 3,193 Gauss yapar.

Türbin alternatöründe, Gauss şiddeti . (Çarpı) Magnet Sayısı = X TESLA Bu işlem sonucunda çıkan güç Tesla olarak da okunabilir!

Daha Fazlası için:http://www.kjmagnetics.com/calculator.asp?calcType=block

Sn. Sinkro'nun yaptığı flaş kalınlığa mıknatıs ile orantılı olmalıdır! Aksi takdir eğilmeler, burulmalar vs meydana gelecektir! (Hooke Kanunu)
    Magnet 5 mm ise flanş kalın 5-6 mm olabilir. Alt sınırın çok altı sistemde güvenlik açığı yaratarak verimli ve normal çalışmasını engeller. 6 mmden sonraları ise kalınlık artacağından malzeme maliyeti, estetik açıdan uygunsuzluk we Kule üstü ağırlık artacaktır! 5 mm mıknatıs için 10 mm'lik disk seçmek bence bu proje için ugun değildir...

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

resimdeki turuncu kısımlar bobins, mavi-kırmızı kısımlar mıknatısdır. resimde de görüldüğü üzere bobin kalınlığı 10mm, 2 mıknatıs arası mesafe 12mm'dir.

40x20x5 ölçülerinde N42 kalite 2x48=96 mıknatıs bulunmaktadır.

çap:2mm olan bobinden 25 spir sarılı ve bobin uzunluğu (1 bobin için) 3.96 metredir.

36 bobin olacağı için toplam uzunluk: 36x3.96 = 142.5 metredir.

Mıknatısın merkez çapı (Resimde D1 olarak gösterilmiştir) 52cm dir.

alternatör 300d/d dönerken ne kadarlık bir enerji üretir? yardımlarınızı bekliyorum

Ali bey sorunuzu yeni gördüm affola,
    Forum bir parça hızlandı bu aralar, Sanırım böylesi paylaşım ve yardımlaşma Sevgili Mehmet kardeşimizi de mutlu eden bir olaydı.

Mıknatıslar arasında ki manyetik endüksiyonu yaklaşık olarak 0,5 tesla alırsak.
    mıknatıs orta noktaları çapı 52 cm yarı çap 26 cm

2 x π x r = 2 x 3,14 x 26 = 163,28 cm 1 devirde 1,632 metre yol

300 devir/dk ile döneceğini varsayarsak

5 devir saniye

5 x 1,632 = 8 ,16 m /sn ( mıknatısların orta noktasının saniyede alacağı yol )

Bir bobin 25 spir toplam 3,96 metre ise
    bir spir 0,1584 cm
    nıknatıs ölçüleriniz 40 x 20 olduğuna göre
    Bobin kalıbınız 40 + 40 + 25 + 35 gibi görünüyor resimde,
    demek ki spir başına 60-70 mm etkisiz iletken boyu var ( aslında gereksiz iç direnç nedeniyle eksi yönde etkili )
    40 x 25 = 1000 mm = 1 metre etken iletken

Toplam 36 bobin var ise 3 fazlı sarım olarak algılayıp faz başına 12 bobin varsayıyorum.

12 x 1 = 12 metre faz iletken uzunluğu.

e = B x l x v x sin fi
    e = 0,5 x 12 x 8,16 x 1 (sin 90 değeri)
    e = 48,96 volt faz başına

84 - 85 volt aralığında alternatör gerilimi almanız mümkün gibi duruyor.

2 mm² iletken kesitiniz varsa güvenli akım çekme kapasitenizide 7-10 amper aralığında tutarsanız.

600 - 850 watt gücünde enerji almanız olası.

Tabi hesaplamalarım sizin verdiğiniz değerler üzerinden.

Gerçek koşullarda iç direnç dolayısı ile bakır kaybı nedeniyle güç biraz daha aşağıda kalabilir.
    Kanat ve türbin şeklinizi bilmediğimden H mi V mi?
    Daha yüksek devirlerde 1 kw üzerine çıkmanız mümkün görünüyor.

Aman dikkat 48 + 48 adetten oluşmuş iki flanşı çok hassas ve güvenli bir şekilde monte edin derim.
    Kesinlikle flanş montesi esnasında araya elinizi sokmadan civatalı sistemle yakınlaştırma ayarı yapın.

Kolay gele.

emk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drokya

Forum bir parça hızlandı bu aralar, Sanırım böylesi paylaşım ve yardımlaşma Sevgili Mehmet kardeşimizi de mutlu eden bir olaydı.

5 devir saniye

bir spir 0,1584 cm
    demek ki spir başına 60-70 mm etkisiz iletken boyu var ( aslında gereksiz iç direnç nedeniyle eksi yönde etkili )

Toplam 36 bobin var ise 3 fazlı sarım olarak algılayıp faz başına 12 bobin varsayıyorum.

e = B x l x v x sin fi

2 mm² iletken kesitiniz varsa güvenli akım çekme kapasitenizide 7-10 amper aralığında tutarsanız.

Gerçek koşullarda iç direnç dolayısı ile bakır kaybı nedeniyle güç biraz daha aşağıda kalabilir.

Aman dikkat 48 + 48 adetten oluşmuş iki flanşı çok hassas ve güvenli bir şekilde monte edin derim.
    Kesinlikle flanş montesi esnasında araya elinizi sokmadan civatalı sistemle yakınlaştırma ayarı yapın.

Kolay gele.

emk.

Drokya hocam çok makbule geçti. ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sevgi ve saygıyla.......

• quote:

quote:

5 devir saniye

bir spir 0,1584 cm

e = B x l x v x sin fi

Kolay gele.

Drokya hocam çok makbule geçti. ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sevgi ve saygıyla.......

Ali bey Yukarıda kırmızı yazı ile işaretlediğim yerde hata yapmışım.
    etken iletken boyu 40 değil 40 + 40 = 80 mm olucak.
    bu durumda hesaplamayı yeniden yaparsak oldukça iyi bir sonuç çıkacak;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drokya -- 9 Ocak 2013; 11:11:53 >

• (40 + 40 ) x 25 = 2000 mm = 2 metre etken iletken

12 x 2 = 24 metre faz iletken uzunluğu.

e = B x l x v x sin fi
    e = 0,5 x 24 x 8,16 x 1 (sin 90 değeri)
    e = 97,92 volt faz başına. Oldukça iyi bir değer

Toplam alternatör geriliminiz ise 170 volt aralığında da alternatör gerilimi almanız mümkün gibi duruyor.

1200 - 1700 watt gücünde enerji almanız olası.

Daha yüksek devirlerde 2 kw üzerine çıkmanız mümkün görünüyor.

Kalın kırmızı kısımlar yeni değerler,
    Dün akşam spirin diğer kenarı olan 40 milimciği unutup sizi üzdüysem affola.

Ne demişler bir mıh bir nalı
    bir nal bir atı
    bir at bir şavaşı kaybettirebilir.

Görüldüğü gibi tek spirde 40 milim hata
    Alternatör toplam gücünü yarı yarıya düşürdü.

O yüzden ne kadar bilsekte defalarca kontrol ve hesaplama tekrarı yapmaktan yılmamak gerek.

spir diğer kolu 40 milimi unuttuğum için izleyen dostlardan da özür diliyorum.

sevgi ve saygıyla

• quote:

(40 + 40 ) x 25 = 2000 mm = 2 metre etken iletken

12 x 2 = 24 metre faz iletken uzunluğu.

e = B x l x v x sin fi
    e = 0,5 x 24 x 8,16 x 1 (sin 90 değeri)
    e = 97,92 volt faz başına. Oldukça iyi bir değer

Toplam alternatör geriliminiz ise 170 volt aralığında da alternatör gerilimi almanız mümkün gibi duruyor.

1200 - 1700 watt gücünde enerji almanız olası.

Daha yüksek devirlerde 2 kw üzerine çıkmanız mümkün görünüyor.

Kalın kırmızı kısımlar yeni değerler,
    Dün akşam spirin diğer kenarı olan 40 milimciği unutup sizi üzdüysem affola.

Ne demişler bir mıh bir nalı
    bir nal bir atı
    bir at bir şavaşı kaybettirebilir.

Görüldüğü gibi tek spirde 40 milim hata
    Alternatör toplam gücünü yarı yarıya düşürdü.

O yüzden ne kadar bilsekte defalarca kontrol ve hesaplama tekrarı yapmaktan yılmamak gerek.

spir diğer kolu 40 milimi unuttuğum için izleyen dostlardan da özür diliyorum.

sevgi ve saygıyla

hocam yanlış yaptığınız hesapta çok küçük bi değer çıktığı için nasıl olur diye kara kara düşünüyordum. Şimdi ağızım kulaklarımda :D

bu sisteme bir de 1:3 planet redüktör atarsam tadından yenmez olur heralde :)

sağlıcakla kalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: WebFaresi

quote:

Orijinalden alıntı: sinkro

quote:

musa bey

bende 1.20 telden cift sarım 40 yaptım. Biraz acemilik düşük voltaj olabileceğini düşünemedim. Bugün bir test ettim elimle olabildiğince hızlı çevirdiğimde 14.4v görüyorum yıldız baglantı ve 2 çıkış ucuna tuttuğumda gördüğüm değer.

Bunu köprü diyota verdiğimde dc volt olarak bu değer artacakmı?

Elimde 1.20 bakır bayağı var. 70 spirli tek telden sarsam göreceğim voltaj, 20 - 25 civarı mı olur? (güç değişmez çekilebilecek akım düşer bunu öğrendim)

Sonuçta bu aldığımız voltaj yük bağladığında düşecek, demek oluyorki 13 v civarında yükte sabit tutabilmek için bizim boşta bi 20 30 v civarı üretmesi gerekiyor sanırım.

Sayın WebFaresi sıtatoru cift kat 1.20 telle 40 sipir sardım demişsiniz ve elde ettiginiz voltaj seviyesinin duşuk oldugunu belirtmişsiniz.70 sipiri 1.20 tek telden tekrar sarmanıza gerek yok.Zaten 40+40 her bobinde 80 sipir sarım var.Yapmanız gereken tekşey 40+40 sipir telleri kendi arasında paralel degilde seri baglamak.Her bobini cift kat sardıgınıza gore, bobinleri ister 40 sipir isterse 80 sipir olarak baglantı yapabilirsiniz .80 sipirde iki kat voltaj alırsınız.

dediğiniz doğru

yalnız polyesteri döktüm ben.

3 çıkışı birbiriyle lehimleyim dişarda biraktim
    yine 3 girişte çift tel şeklinde dışarıda kaldı.

bu giriş tellerinden seri bağlantı alamayiz heralde statoru parçalamak lazım değilmi yoksa çıkışlardan 40 sarımı 80e çevirme baglantısı yapilabiliyormu?

SAYIN VebFaresi bağışlayın vermiş olduğum yanlış cevabı düzelteyim.Daha önce anlatmak istediğinizi malesef şimdi anladım.Sizinde dediğiniz gibi budurumda polyesteri parcalamadan seri bağlantı yapamıyoruz.

• Sayın drokya bahsetiğiniz mekik şekli sayın şefin resimdeki şekilmi yoksa bu mu hangisi daha idealdir teşekkürler.

Bu arada sayın drokya hocamın ve diğer arkadaşların uyarılarına rağmen bir anlık dalgınlıkla sekiz parmak iki flanş arasında kaldı allahtan evdekiler yardım ettide kurtuldum aman arkadaşlar lütfen dikkat mıknatıs takılmış flanşları aynı odada bile bulundurmayın hele bilgisi olmayan özellikle çoçuklardan uzak tutun şakası yok valla insan kurtulamıyor. zavallı tilkileri şimdi daha iyi anlıyorum.

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

• Sn. Ali Koçak,

Yapacağın sistem (türbin veya alternatör teorik gücü) 20-30 kW gücünde olmadığı için redüktör (aktarma organı kullanmamalısın)! Daha fazla 8 ya da 9. sayfada wardır!
    Kolay Gelsin! Rüzgarın Bol Olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Oyun -- 9 Ocak 2013; 23:21:09 >
  • quote:

Musa bey.
    Benim çalışmayı şimdilik bir kaç gün dikkate almayın.
    Parmakları mıknatısa kaptırma olayını bende yaşamıştım zamanında. 3 kişi zor ayırmıştı.
    Yıllar önce çalışırken iki fazı (380 v.) kısa devre etmiştim. Elimdeki pense parçalanmış, ellerim kömür olmuştu. Patronum hastanede ziyaretime geldiğinde " elinde pense patlatmadan elektrikçi olunmuyor" demişti. Kendisi de aynını yapmış.
    Şimdi bende diyorum ki " elini mıknatısa sıkıştırmadan alternatörcü olunmuyor"

Sağol şefim senin sarım sanırım doğru çünkü sayın drokya mekik şeklinden bahsederken sanırım bu şekli kastettı
    Haklısın ucuz atlattım parmakların kırılması işten bile değil.

• quote:

Asıl değinmek istediğim konu;

Bobinleri mümkün olduğunca ince ama yayvan yapmak.
    Tabi ince uzun bacaklı ( V ) formundan fazla uzaklaşmadan.
    Böylelikle N S arasındaki mesafeyi azaltmış dolayısı ile
    B değerini büyütmüş oluruz ki bu da gerilimin değerini artırır.

Bu arada kutup sayısının gerilimle direk ilintisi yoktur.
    Kutup sayısı frekansla ilintili bir değerdir, flanş alternatörlerde kutup sayısı arttıkça
    gerilimin sinüsoidal yapısı düzelir. Bu da elde edeceğimiz gerilime etken bir olaydır.
    Ancak bir B değeri bir kesme hızı bir kesme açısı bir iletken boyu gibi direk etken bir durumda değildir.

Sistemimizi tasarlarken flanş çapını mümkün mertebede büyük tutarsak,
    N ile S arasındaki manyetik alanının bobinleri kesme hızı çoğalmış olur.
    Merkeze doğru daraldıkça hızımız düşer merkezden uzaklaştıkça hızımız artar.
    Ayrıca büyük flanş çapı bize bobinlerin yerleşebileceği daha büyük alanlar sunar,
    böylelikle bobinlerimiz daha ince, biraz daha yassı olur.

Bu ne demek;
    Rotorların arasında ki açıklığın küçülmesi demek.
    Bu durumda da artan manyetizma ve dolayısı ile artan gerilim demek.

Önceki iletilerimde yazmıştım bobinleri oldukça sıkı bir şekilde sarmalıyız,
    (elimizle asılarak değil, bobin teli sıkılığını sağlayan aparatla)
    bobinleri kalıptan sökmeden hızlı yapıştırıcı türünden bir tutkalla,
    kalıp üzerinde iken sabitlemeliyiz ki kalıbı açtığımızda bobinler esnemesin.

Bobinlere kablo cırtıyla bile sabitlemek bize bir kaç milim kaybettirir.
    Kaybettiğimiz bu bir kaç milimler bize yol su elektrik olarak geri gelir.

Sayın Drokya hocam.Yukarıdaki vermiş olduğunuz bilgide ((elimizle asılarak değil, bobin teli sıkılığını sağlayan aparatla)) demiştiniz cehaletimi bağışlayın bu aparat nasıl birşey.

Selam ve Dua ile

• quote:

Orijinalden alıntı: Son Oyun

Sn. Ali Koçak,

Yapacağın sistem (türbin veya alternatör teorik gücü) 20-30 kW gücünde olmadığı için redüktör (aktarma organı kullanmamalısın)! Daha fazla 8 ya da 9. sayfada wardır!
    Kolay Gelsin! Rüzgarın Bol Olsun...

devir artırma diyen ilk siz varsınız. sebebini açıklayabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_kocak -- 11 Ocak 2013; 10:33:49 >
  • Redüktör ile açıklama 7. Sayfada verilmiştir!http://forum.donanimhaber.com/m_65888715/mpage_7/key_/tm.htm
  • kanatlarda tıkanıp kaldım kaynak bulamıyorum. kanat hakkında bilgiler verilmiş fakat
    ortalama 2.5 - 3m kanat yapmak için gerekli ölçüler neler bulamıyorum.

ölçüler olsa tasarımını yapip makinada işleyecez.

1 hafta daha bulamazsam
    http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-ruzgar-turbini-ruzgar-generatoru-icin-air-x-kanatlari-1,5-metre-capinda-92358999/detay/
    şu ilandakinden alıcam başka çare kalmadı.

• Sn.WebFaresi.Linkini vermiş oşldugunuz kanatlar daha önce gündeme gelmiş,pek olumlu yorum alamamıştı.Rahmetli Mehmet bey bu kanatlar icin fırtına kanatları yorumunda bulunmuştu.Bölgenizde rüzgar hızı 12,5 m/sn civarlarında degilse verim almanız biraz zor görünüyor
  • quote:

kanatlarda tıkanıp kaldım kaynak bulamıyorum. kanat hakkında bilgiler verilmiş fakat

1 hafta daha bulamazsam
    http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-ruzgar-turbini-ruzgar-generatoru-icin-air-x-kanatlari-1,5-metre-capinda-92358999/detay/

sayın webFaresi

şu anda 2 metrelik pal için kalıp yapıyorum. biraz beklerseniz verim toblosunu burdan paylaşacam. uygun görürseniz size de yapabilirim.

iyi forumlar

• quote:

quote:

kanatlarda tıkanıp kaldım kaynak bulamıyorum. kanat hakkında bilgiler verilmiş fakat

1 hafta daha bulamazsam

sayın webFaresi

şu anda 2 metrelik pal için kalıp yapıyorum. biraz beklerseniz verim toblosunu burdan paylaşacam. uygun görürseniz size de yapabilirim.

iyi forumlar

Sayın ali_kocak kanat sonuclarını bekliyoruz yanlız tek kana mı 2mt yoksa çap mı tek kanat olarak bina üstü biraz büyük gibi amatörlere pek hitap etmez sanırım en azından benim için kolay gelsin.

• Buda benim şimdiye karar yapmış olduğum en verimli projem.Klimanın rüzgarından

http://www.izlesene.com/video/ruzgar-jeneratoru/6812091
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.