Şimdi Ara

RWTH Aachen mı Boğaziçi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çok kararsız kaldığım bir durum. Almanyanın sosyal olanaklarının boğaziçininkilerin yanında bir hiç olması ama aachenin teknik eğitiminin de tartışılmaz olması beni düşündürüyor.

Hangisinden mezun olmak bana daha çok şey katar ? Hangisinde kendimi daha çok kendimi geliştirebilirim ? ve tabi ki hangisinden mezun olunca daha rahat bulurum ?

Fikirleriniz benim için çok önemli.

şimdiden teşekkür ederim.

• Hayattan beklentilerine ve hayattaki amaclarina bagli bu sorunun cevabi. Turkiyenin ve Almanyanin en iyi universitelerinden ikisi de.

Eger kendinizi calismaya veremeyecekseniz (yaaaa ben gecen sene cok calistim bu sene yaticam artik) RWTH hayatinizin yanlisi olabilir. Gunu gunune duzenli bir calismayla ancak bitirebilirsiniz. Bununla beraber mezun oldugunuzda dunyada taninan bir universitenin diplomasina ve iyi bir mesleki donanima sahip oluyorsunuz ve Almanya ile ilgili baglantilariniz oluyor. (Cevre)

Bogazicinde ise egitiminizin yanina bircok sosyal aktivite ekleyecek zamaniniz olacaktir. Ileride Turkiyede yasayacaginizi varsayarsam burda daha yararli baglantilar kurma sansiniz olabilir. (Cevre) Turkiye standartlarinin uzerinde bir egitim alip yine Turkiyenin en iyi universitelerinden birinin diplomasina sahip olursunuz.

Ikisinin kattigi seyler farkli. Sizin isteginiz burda onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aachendeki çalışma zorluğunu ve zorunluluğunu göze alıyoru ancak boğaziçini 5 sene de bitireceğim ama aachen 6-7 sene deniyor. Yani aacheni bitirme süremde ben boğaziçi + master yapabilrim. Sizce aachenden mezun olmak o aradaki farka değer mi ?

Bir de türkiye için konuşursak türkiyedeki bir işveren aachen mezununu yoksa boğaziçi mezununu mu tercih eder ?
  • aachen ile boğaziçi'ni karşılaştırmak sence de saçma değil mi? aachen de okumak gibi bir şansım olsaydı üniversiteye girmeden önce, türkiye'de 1 dakika durmazdım
  • Eger gercekten kendinizi vererek calisirsaniz 3-4 senede bitmemesi icin bir neden yok. Dedigim de tam olarak aslinda buydu. O 6-7 senede bitirdim yazanlarin cogu "yaaa universitede calisilir mi universiteye kapagi attik biraz yatalim"cilar. Ancak daha sonradan isin boyle olmadigini farkedip adam akilli calisip bitirenler.

Zaten egitim 3 sene. 1 sene bonusunuz bastan var Turkiyeye gore. Zamaninda bitirirseniz 1 sene artiniz bile olabiliyor.

Tum bunlara deger mi konusuna gelecek olursak. Universite egitimi bir yerden sonra kisisel tatminlikle alakali. Ben Bogazicinden mezun olup issiz kalacaginizi dusunmuyorum acikcasi not ortalamaniz cok kotu olmadigi taktirde. Ama Aachendan mezun olmanin verdigi tatminlikle Bogazicinden mezun olmanin verdigi tatminlik arasinda en azindan benim acimdan daglar kadar fark var. Is hayatinizda belki ileride bircol Bogaziciliyle karsilasacaksiniz ama Aachendan mezun olmus kisi sayisi parmakla gosterilecek kadar az Turkiyede.

• Tercihim Aachendan yana olacak gibi çünkü aachen hem vizyon hem de eğitim açısından daha mantıklı.

İlginiz ve açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim. Almanya hakkinda sorulariniz olursa cekinmeyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • simyomz S kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptınız gelişmeler nasıl oldu ? ben de aynı durumdayım.

(bütün konuları hortlatıyorum şuan galiba forum affeyleyin ,konuyu açanlar da pek aktif değilmiş)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.