Şimdi Ara

RX 570 Hangi model?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın(14.12.2018) bu ekran kartlarından birini sipariş edeceğim. Fiyatlar düşük geldi. Özellikle 8GB VRAM'i olan ürün birkaç gün önce bu fiyattan çok daha pahalıydı. Bunların sıfır ve orjinal olup olmadığı konusunda ayrıntılı baktım ama kutusu açık, test için kullanıldı tarzı bir ibare de göremedim. Siz de kontrol eder misiniz.

Model olarak Gigabyte'nin Gaming ve Aorus modelleri var ve 4GB Vram'leri var.
    Gaming --->
    urun.n11.com
    Gigabyte Gv-rx570gamıng-4gd Radeon Rx 570 Gaming 4gb Gddr5 256bi - n11.com
    https://urun.n11.com/ekran-karti/gigabyte-gv-rx570gaming-4gd-radeon-rx-570-gaming-4gb-gddr5-256bi-P195486861

Aorus --->

Bir de Sapphire'nin Pulse OC ve Nitro+ OC modelleri var ve 8GB Vram'leri var.
    Pulse OC --->
    Nitro+ OC --->

Sizlerin yönlendirmesine göre karar vericem. Şuan benim yakın olduğum ürün, hem 8GB Vram'i hem de Nitro+ olmasından dolayı(daha iyi soğuttuğunu öğrenmiştim) Sapphire Nitro+ OC modeli.

Sistemimin diğer parçaları da şöyle:
    İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
    Anakart: Gigabyte GA-AB350M-D3V
    Ram : Corsair Vengeance 8GB 3000MHz DDR4 CL16
    SSD : OCZ TOSHIBA 240GB
    Kasa : Power Boost VK-G1011S
    Power : Gamepower GP-500 500W 80 Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xRealist -- 13 Aralık 2018; 16:35:50 >

• 4 gb ile 8 gb modelin arasındaki fiyat farkı 20 - 100 lira ise 8 gb alınabilir. 4 gb vram yeni çıkan AAA yüksek ayarlarda (ultra değil) 4gb'ı geçtiği olabiliyor.

Dediğim gibi eğer ben alacak olsaydım ve fiyat farkı az ise 8gb versiyonu alıp hayatıma devam ederim.

Fazla VRAM'in zararı olmaz sonuçta.
  • Rx 570 8 gb lık veri işleyecek güce sahip değil, 4 gb olanların en ucuzu hangisiyse onu alın.
  • 4GB ile pulse 8gb arasında 20tl gibi bir fark var ben olsam 8GB pulse'u alırdım. Nitro'ya 1200 lira vermezdim. 4GB'lığı alacaksan da Aorus'u tercih et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwerlawK -- 13 Aralık 2018; 17:20:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

Rx 570 8 gb lık veri işleyecek güce sahip değil, 4 gb olanların en ucuzu hangisiyse onu alın.
    İşlemci için mi dediniz 8GB'i işleyemez diye? Tam anlamadım da.
  • AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Neden 8GB Vram varken 4GB'lığı alayım ki? Özellikle ileriki dönemlerde fazla Vram'in önemi büyük olmayacak mı? Bir de neden arada 20 TL var Vram farkına rağmen onu da anlamış değilim. Bu arada sistemi PUBG için topluyorum aslında. VRAM'in yüksek olması avantaj ise bu tür oyunlarda 8GB'lik alıyım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xRealist -- 13 Aralık 2018; 17:41:15 >
  • TR'de bulabiliyorsan bu modeli alabilirsin.
    www.newegg.ca
    XFX Radeon RX 570 DirectX 12 RX-570P8DFD6 Video Card - Newegg.ca
    https://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150815

• Skylik S kullanıcısına yanıt
    Hocam TR'de var ama çok pahalı geliyor bana. 700TL daha pahalı. Sizin bu "RX 570, 8GB'lik Vram'i besleyemez!" iddiası ile ilgili bilginiz var mı bu arada?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0xRealist

Hocam TR'de var ama çok pahalı geliyor bana. 700TL daha pahalı. Sizin bu "RX 570, 8GB'lik Vram'i besleyemez!" iddiası ile ilgili bilginiz var mı bu arada?
    İddia değil gerçek. RX570 aman aman güçlü bir kart değil dolayısıyla 8GB gibi çok yüksek bir veriyi işleyemez zaten 8GB vram isteyen hiç bir oyun yok anca 4K ultra ayarlarda AA sona dayarsan 6-7GB vram görebilirsin onun haricinde mümkün değil. Peki RX570 4K kartı mı? tabi ki değil hele hele AA ve ultra ayarda hiç oynatmaz o zaman RX570 8GB veriyi işleyebilecek kapasitede değil lafı iddia değil gerçek oluyor.
  • 4 gb ile 8 gb modelin arasındaki fiyat farkı 20 - 100 lira ise 8 gb alınabilir. 4 gb vram yeni çıkan AAA yüksek ayarlarda (ultra değil) 4gb'ı geçtiği olabiliyor.

Dediğim gibi eğer ben alacak olsaydım ve fiyat farkı az ise 8gb versiyonu alıp hayatıma devam ederim.

Fazla VRAM'in zararı olmaz sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

İddia değil gerçek. RX570 aman aman güçlü bir kart değil dolayısıyla 8GB gibi çok yüksek bir veriyi işleyemez zaten 8GB vram isteyen hiç bir oyun yok anca 4K ultra ayarlarda AA sona dayarsan 6-7GB vram görebilirsin onun haricinde mümkün değil. Peki RX570 4K kartı mı? tabi ki değil hele hele AA ve ultra ayarda hiç oynatmaz o zaman RX570 8GB veriyi işleyebilecek kapasitede değil lafı iddia değil gerçek oluyor.

Alıntıları Göster
    Hocam PUBG için topluyorum sistemi. Kendi cahil kafamla dedimki ben 10 sene bu sistemi kullanırım. İleride de daha iyi oyunlar olur. 4GB Vram yetmez belki. Hazır fiyatı aynıyken 8GB alıyım. Sizin söylediklerinize, bilginize saygı duyuyorum. Ancak ikisi de aynı fiyat iken 8GB Vram'lik versiyonu almak bana dezavantaj mı getirir 4GB'ye göre? Yoksa şuan bi avantaj getirmez ama ileride avantaj getirebilir dermisiniz?

• Geçen teknolojipazar RX 570'i 800 TL'e satmışken bu fiyatların hiçbiri verilmez.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam o ITX model ya da 2.el olmasın. ITX'ler halen o fiyatlarda çünkü.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    sapphıre pulse tek fanlı ıtx 1500 ymhz ramlı olan modelını 859 tl den sattılar. gecen dedıgınde 1 kusur ay once ve 4 gb modelıydı.
  • Msi Rx 570 kullanıyorum memnunum 4gb yerine 8gb aldım gerek yok veya güclü filan değil diyenlere saygısızlık saymasınlar bilgileri dogrultusunda bildikleri gibi hareket edecek olursanız size simdiden hayırlısı olsun 8gb olsun 4gb den daha az hızı filan olsun umrumda değil benim dedim 8gb aldım iyikide almışımda dedim size tavsiyem bu saatten sonra ne olursa olsun hocam 8gb alın marka size kalmış ama 4gb bu zamanda alınmaz derim saygılar sunarım...
  • Sistemi sipariş ettim arkadaşlar. Pazartesi günü tahminim tamamı bana gelmiş olur. Geldiğinde kurup performans konusunda bilgilendirme yaparım ilgilenen arkadaşlar olursa sonradan. Bu arada ekran kartı olarak Sapphire Nitro+ OC 8GB modelini aldım.
  • Yukko.com'dan geçen hafta 816 TL'ye almıştım fakat stoklar tükenmiş. Bulunursa eğer performansı gayet yerinde bir kart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.