Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 1 ay kadar önce sistem topladım.ilk başlarda metro exodus ve battlefield 5 oynarken düşük fps ve drop problemleri yaşıyordum.durumu biraz araştırdığımda sorunun 8 gb ram olmasından kaynaklandığını ögrendim.Sonradan 8gb ram daha aldım.fps 40,45lerden 70,80 arasına çıktı fakat anlık dropları hala yaşıyorum.gpu kullanımını takip ettiğimde sürekli değişken olduğunu farkettim.%40 da oluyor,1 de.Ama arada sırada 0 olduğu zaman saniyelik donmalar meydana geliyor. En son bios güncellemesini yaptigimda gpu sıcaklığı ortalama 75den 65lere düştü ve anlik droplar düştü gibi.fakat gpu kullanimi hala 1 lere kadar düşüyor. Ryzen 5 1600 Xpg 16gb ram Asus b450m dragon anakart Asus 8gb rx 580 ekran kartı
Psu’nuz nedir?
TheArchaeologist
kullanıcısına yanıt
Powerboost 650w
Sorun psu’dan kaynaklanıyor olabilir, başka bir psu ile denemenizde fayda var.
TheArchaeologist
kullanıcısına yanıt
Psu gpu kullanımını etkileyebilirmi ?
Etkiler, eğer 12v kanalından gerekli gücü alamazsa stabil çalışmaz.
TheArchaeologist
kullanıcısına yanıt
Peki bunu psu degismeden anlamanin bir yolu varmıdır ?
blackbox34B
kullanıcısına yanıt
bilgisayarın yükte psudan ne çektiğine bak nasıl bilmiyorum ben ama yapanlar var youtubea bak istersen
Amd programından baktığımda bf5 oyun ici 80-120w arası.
Regeditten ulps girdisini 1 yapınca sorun düzeldi gibi.metro exodusta 170 watt güc tüketiminde %100den asağı düşmedi gpu kullanımı ancak bf5 de gpu kullanımı %1 ile %100 arası sürekli değisiyor.oyunun optimizasyonu bozuk olabilir diye düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme