Şimdi Ara

Rx 590 nitro + se düşük fps sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
5.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dogru benim gozumdede hala canavar eskiden cok isterdim ama alamazdim bi turlu
    Deliddende korkuyorum acikcasi sıkıntıli bir olay hemde 4790k uzerinde yapmak 😖
    Eski bi islemci buldum sacma sapan bi bicimde yapmaya calistim birak ustundeki metalle ayirmeyi icindeki cip karttan sokulup o sogutuyla elime geldi 😂
    Bi baktim kaynak atmislar 😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla islemcinjn omrunu alan almis server niyetine kullanilmis resmen nerdeyse hep acik kalmis islemci

• pesx kullanıcısına yanıt
    O bilgisayarcınn elinde 500-550W psu lar var herhalde onları sana satmak istiyor filandır.
    Sen 2000W psu da taksan sistemin ihtiyacı kadar güç çeker, güç çeker diyorum burası önmli, psu 2000W diye sisteme 2000W dayıyamaz yani, dayasa sadece işlemci değil komple sistem uçar, kasana yıldırım düşmüş gibi birşey olur.

Bilindik 1 markadan (everest/frisby/boost gibi markalar olmasın) bütçene uyan 600~700W / 80~85+ sertefikalı filn birşey alırsın.

Mesela COOLER MASTER MWE 80PLUS rev2 leri gayet güzel bir güncelleme görmüşler ve slim kablolular, vatandakiler versiyon 2 ler.
    https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/#!/

• pesx kullanıcısına yanıt
    PSU alırken fazla yada yüksek watt olması herhangi bir zarar vermez bilgisayara, alırken boş yere fazla para vermiş olursunuz, sistem en fazla 500 watt harcayacak ise 750 850 yada 1000 watt almak boş yere para harcamak 550 600 yada 650 watt yeterli olur ileriye dönük başka planlar yoksa gerektiği kadar alınır, kaç watt almalı konusuna gelince anakart işlemci ram ekran kartı maximum güç tüketimleri veren siteler var girip hesap yapılır garanti olsun diye 50 100 watt fazladan güç üreten PSU alınabilir.

• Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam şu gerçek piyasada gerçek anlamda anlayan birini bulmak imkansız gibi adam donanımdan anlıyorsa yazılımdan anlamıyor yazılımdan anlasa donanımdan anlamıyor .bu konuda Avrupa yakası tavsiyesi olanlar olursa dikkate alıcam ,,teşekkürler yardım yorumlarınız için.

• ahmetalibasal A kullanıcısına yanıt
    Hocam karar elbette sizin, denenmişsiniz olmamış olabilir, bakin şöyle tarif edeyim, minik falcatalar var ya ondan 1 tane alın ucu dışarı yarım cm çıkacak kadar ayarlayın yada kırın emin olun hiç sorun olmayacak, macunu temizleyin yeni macun sürün kapatın silikon vs çekmenize gerek yok soğutucu ile işlemci arasınada sürün macunu ne zaman ısınma problemi olursa iki yüzeyde macun uygulayın gitsin.

• Dünden beri aynı olay başıma geldi sorun güç kaynağından diyorum ipleyen yok hadi bakalım ne zaman anlayacaksınız
  • Hocam onuda denicez ama islemcide darbogaz yapiyor problem 1 ken 2 oldu yani dedigim gibi guc kaymagi zatem eski bide aerocool yani dandik onu zaten degistirmem gerekcek ama simdilik kurtarmanin yontemini bulmaya calisiyorum

• Aslinda onlari techizatla yapiyorlarmis hep baktim yapmayi bilen arkadaslar varsa isinin ehli yaptiririm

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetalibasal

Aslinda onlari techizatla yapiyorlarmis hep baktim yapmayi bilen arkadaslar varsa isinin ehli yaptiririm
    İşlemci de bir nebze etkili tabi ki ama şuan 9900K da taksan hiç bir işe yaramıcak.
    RX580 BENCHMARKSyoutube
    RX 580 4Gb and i5-4570 | Test in 6 Games
    https://www.youtube.com/watch?v=dLnOseWjqrU

İşlemcin RX580 ile gayet güzel performans veriyor. RX580 ile 590 da birebir aynı kartlar aralarına oyununa göre 2-3 fps fark anca var.

Edit: kaldı ki sorun yaşadığın online BF5, PUBG, GTA 5 tarzı bir oyun olsa neyse işlemci diyecem ama crysis 3 bildiğin gpu ya abanan bir oyun işlemci biraz daha arka planda kalıyor. İşlemci değiştirmeye harcayacağın vakti power için harca en azından sorununu çözmüş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 20 Ekim 2019; 13:16:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetalibasal

Bu arada 4790 k yi takicam haber vericem
    Yeni windowsu denedim arkadasin tavsiye ettigi bir sey degismedi
    merhaba bende 4790k kulanıyorum o işlemci pek ısınmaz max 55 geçtiğini görmedim soğutucuya bağlı birazda tabi birde o işlemci biraz fazla voltaj çekiyor gereksiz biraz düşürebilirsin voltajını istersen bendekine bakıp yazayım

• enja kullanıcısına yanıt
    Valla sizdekini durmunu yazsaniz cok iyi olur denerim en azindan

• Hocam islemci arka planda kaliyor diyorsunuz ama islemciyi sonuna kadar kullaniyor butun cekirdeklee %100 ben hicbir oyunda butun cekirdeklerin %100 vurdunu gormedim bilgisayarimda
    Dedigim gibi hazir elimde daha iyi islemci var yapabilirsem daha iyisini kullanmis olurum
    Ama sizin dediginizide yapicam psu degisecek mecbur

• gpu besleyemiyor diye bişey olamaz gpu besleyemiyorsa zaten ya mavi ekran verir yada görüntü gidip gelir yada kilitlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 20 Ekim 2019; 14:42:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

gpu besleyemiyor diye bişey olamaz gpu besleyemiyorsa zaten ya mavi ekran verir yada görüntü gidip gelir yada kilitlenir.
    Her zaman öyle olmuyor işte
  • Anakartta değilde kartta bir sıkıntı olduğu kesin ise bu sorunun güç kaynağı ile alakalı olduğunu sanmam, çünkü amd kartlar nvidia gibi düşük güce pek tahammül etmezler, yeterli gücü alamazsa siyah ekranı çakıverirler, sistemi kilitlerler reset attırırlar v.s. Kısaca bir sıkıntı varsa bence PSU kaynaklı güç sıkıntısı değildir, belki sürücü ayarları ile alakalı bir sınırlama ayarı varsa öyle bir sıkıntı olabilir.
  • dxdiag atarmısın bi hocam aynı kart bendede var
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Peki sen bir heaven testi atabilirmisin, durum ne çkıyor onu görmüş olalım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.