Şimdi Ara

RX 6600 Sistem Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar başlıktaki gibi RX 6600 alacağım fakat çekindiğim bazı durumlar var.

Anakart b450, işlemci ryzen 3 2200g, psu corsair vs450 beyaz nesil yeni üretim olan. RX 6600'ü alıp 2-3 ay gibi bir süre 2200g işlemciyle kullanacağım. PSU 8 pin ve sanırım 6+2 olması lazım. İnternetten baktığımda da bu işlemciyle rx 6600 kullanan bulamadım. Alırsam kısa bi süre de olsa kullanmam gerektiği için bir uyum sorunu yaşar mıyım sistem çalışır mı?

• Bir sorun olmaması lazım, psu kısmında sorun yaşayacağını sanmam.

• işlemci ve ekran kartı darboğaz yapmaz herhalde, anakart uyumunu bilmiyorum ama işlemcin ve ekran kartı %100 de çalışır gibi, bilen biri cümlelerime katılmayabilir pc builds den bakabilirsin bende ordan bakmaya çalıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavigurt M kullanıcısına yanıt

yok maalesef ben bayağı bir inceledim iki tane 2200g beraber çalışsa besleyemiyor oyunlarda bu ekran kartını. bi kaç ay içerisinde 5500-5600 falan almaya çalışacağım o süre içerisinde çalışacak mı bilemedim çünkü pcie 3 benim anakart da işlemci de. tüm paramı verip bu ekran kartını aldıktan sonra görüntü alamazsam fena hayal kırıklığına uğrarım  

• rumelimokaku R kullanıcısına yanıt

anladım hocam herkes diyor 5600 5500 den daha iyi ama oyunlarda pek fark göremiyorum belki 20 25 fps daha fazla alırsın ama 5500 tam bi f/p arada 800 tl var sen bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Görüntü alamaman için ya anakartın/ekran kartın bozuk olmalı yada psu bozuk olmalı.

pcie 3 ve 4 arasında neredeyse FPS farkı bile olmuyor.

• Oyunları 60 fps de vsync açıp oynarsanız bir süre işinizi görür. Vsync kapalı olursa yüksek fps alır işlemci kullanımı %100 olur ve oyunlarda takılma yaşarsınız. Güç ihtiyacı az olan bir kart power ile sorun yaşamamalısınıx.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uyum sorunu olmazda vs 450 ucu ucuna yeter yükte sorun yaşayabilirsin 550 650 olsa rahatlıkla beslerdi
    İşlemci kesinlikle darboğaz yapacaktır

• vs450 iki tane rx6600 çalıştırır kaliteli psudur. yanlış bilgi vermeyin hocam.

• Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

şüphe yok çalıştırır da ben overclock yapmayı düşünüyorum zaten 4-5 senedir kullanıyorum bu psu yu bunu da upgrade etmem lazım.

ek olarak rx 6600 almadım kendimi bildim bileli 15-20 senedir amd ekran kartı kullanıyorum bi farklılık olsun diyip ikinci elden bir rtx 2060 aldım. işlemciye de ryzen 5 5500 aldım. bu durumda hayli hayli zorlayacak psuyu alel acele değiştirmem gerekiyor sanırım en kısa süre içerisinde. şu an kafamda bir soru işareti kalmadı yani kasanın içini açıp da kaç pin var diye bakmaktansa gelip konu açtım kusura bakmayın  

Hakkında hayırlısı olsun.  

Kafana takılan şey uyum olrk pcx 3.0/4.0'dı ise sorunu olmazdı ve psu ile rx 6600 kullanımında psu'da sıkıntı çıkartmazdı.

Ancak geçen sene uzun zamandır multimedia için ve bazı oyunlar için tv'de kullandıım çok eski 1 systemim vardı, Q9500 + gtx 570 takılı 1 system'di, onda vs450 psu varken bazı oyunlar'da, yükte system'i düşüyordu (reset atıyordu,) yani 95w tdp li q9500 ile 170-180W güce asılan gtx 570'i besleyemiyordu hâliyle 6600 sorun çıkartmazdı diyebiliyorum, çünkü o 120W ciyarı yük tüketiyor, ancak rtx 2060'lar tam yüklerde 160W civarında gezer (misal oyunlarda vsync kapalı oynuyorsan gibi) systemin reset fln atabilir, böyle sıkıntılar yaşarsan psu'nu çok zorlamazsın, yani o durumda psu değişmeden oyun oynamakta pek ısrarcı olmamanı öneririm.

• Conar-XP kullanıcısına yanıt

anladım çok teşekkür ederim elimden geldiğince ilk fırsatta daha güçlü bi psu ya geçmeye çalışacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.