Şimdi Ara

RX 7800XT VRAM hataları veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
24
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, biraz uzun olabilir kusura bakmayın ama fikir veren olursa çok sevinirim.

Ben geçen ay sistemimi yeniledim ama hata yapmışım herhâlde. Öncelikle anakartım MSI X570-A Pro. Eski kullandığım sistem ise R5 3600X, RX 6700XT, 8 GB G.Skill 3600 MHz RAM, Cooler Master GX750 PSU. İlk başta sistemi komple elden geçirmek yoktu aklımda sadece işlemci değişikliği yapacaktım ve Amazon üzerinden fiyatını uygun görünce R7 5700x3D tray siparişi verdim. Sonrasında nedense gaza geldim ve Amazon'dan tekrar RX 7800XT siparişi verdim ve ne olduysa oldu ekran kartımı kasaya takmamla sıkıntılar başladı. Şöyle ki, önce Black Ops6 da ( hikaye modu ) rastgele zamanlarda oyundan atmalar ve reset problemleri başladı hatta menüde bile oyundan atmalar oluyordu sonrasında OCCT de test yaptığımda VRAM hataları ile karşılaştım ve kartı iade ettim. ( bu arada kart modeli Sapphire Pulse ). Sonra hapsipay kampanyasından dolayı aynı kartı Sinerji'den aldım. Bu arada kart gelene kadar kullandığım 2x8GB RAM'lerin aynısından alıp 4x8GB olarak RAM güncellemesini yaptım ama hem OCCT, hem Memtest'te RAM'lerde problem olduğunu görünce onları iade edip yine aynı modelle değiştirdim. Bu arada 6700XT'yi tekrar taktım sisteme reset problemleri devam edince PSU'dan işkillendim ve zaten 12 yıllık PSU hadi PSU da değiştireyim bari deyip raijintek Ampere 850W 80+ Platinum PSU'yu Hepsiburada üzerinden sipariş verdim. PSU'yu da değiştirdim, RX 7800XT'yi de sisteme taktım, hah dedim şimdi ağız tadıyla sistemi kullanabileceğim ama aynı hatalar tekrar tekrar karşıma çıktı. Önce Black Ops6 ve MW3 de oyundan atma ve DirectX error ile karşılaştım hadi dedim oyundan dır sonrasında GoW Ragnarok da bazen hiç olmazken bazen 5 dakikada bir D3D device crash hatası verdi. Dün Cyberpunk 2077'ye tekrar başladım ve onda da oyun çökmeleri olunca ehh dedim artık. Hepsi oyundan olamaz ve OCCT ile tüm testleri tek tek 30'ar dakika yaptım ve sıkıntı çıkmadı, combined ile tüm sistemi test ettim ve bingo VRAM errors, daha sonra tekrar 30 dakika VRAM testi yaptım tek başına sıkıntı yok, sonra tekrar 30 dakikalık combined yaptım sıkıntı yok sonra tekrar VRAM testi 2 adet erorrs vs. vs. Bu arada diğer test programlarında hiçbir sıkıntı yok. Tabii bu testleri defalarca yaptım RAM söktüm RAM slotlarını değiştirdim PSU kablolarını kontrol ettim XMP kapadım açtım farklı RAM hızları denedim vs. vs. Bazen hata verirken testler bazen vermiyor.

Sonuç olarak 2. 7800XT'de de VRAM arızası ile karşılaşarak ne kadar şanslı bir insan olduğumu mu kanıtladım? Yoksa sistemin başka başka sorunları mı var ya da oynadığım oyunlar belalı mı? Önerisi olan var mı? Yoksa kartı servise gönderip sonucuna mı bakayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.