Şimdi Ara

RX480 CrossFireX Sistemde 2. Ekran Kartı Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim crossfire için gayet yeterli. Fakat ikinci ekran kartı kesinlikle çalışmıyor. 300MHz'de çalışıyor. Bazı arkadaşlar dedi ki yormayı dene diğeri de çalışır. Fakat Battlefield 1 ve GTA 5'de sistemi 4K'da zorlamayı denedim. Fakat yine de tek kart performansı aldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:

i7 7700
    x2 MSI GAMING X RX480 4G
    CORSAIR RAM DDR4 3000MHZ
    EVGA 750W G3 SUPERNOVA
    MSI Z270 GAMING M3
    WESTERN DIGITAL 320GB 7200RPM HDD
    SANDISK Z410 120GB SSD

• 4GB kartla crossfire yapılmaz siz başdan hata yapmışsınız. Tek RX 480, GTA5 1080p very highda 5gb vram kullanımı görüyor.

2. kartı hiç uğraşma en kısa zamanda sat, 4GB ile yapacağın CF hiçbir işe yaramayacak.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Yalnız, bütün ayarlar en sonda 7 gb VRAM yiyor ve benim toplam VRAM 8 gb.
  • cf 4+4= 8 gb vram yapmıyor onu bilesiniz.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç senedir ilgilenmiyorsunuz kartlarla?
  • CF ve SLI'da ekran kartların VRAM'ı toplanmaz.

GTA 5 ayarlarında 2 tane 4gb kart takarsanız 8GB gösterir ama bu oyundan kaynaklanan yazılımsal bir hatadır. Sizin gerçek kullanacağınız max vram 4gb'dir.

MSI Afterburner ile oyunda OSD açarsanız ne kadar vram kulandığının gerçek değerini görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 31 Mayıs 2017; 0:36:24 >
  • bunu bilmiyorum teknoloji her geçen gün değişiyor değişikliklere ayak uyduramıyoruz be ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    2. kart her zaman bu şekilde. VRAM'ı boşverin bu şekilde nasıl aktifleştirebilirim 2. kartı?
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    RX480 CrossFireX Sistemde 2. Ekran Kartı Çalışmıyor
  • Yardım edebilecek yok mu?
  • anakart bios güncelle belki yararı olur.ben herzaman burada yazıyorum çift kart herzaman poroblem
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    Kullanım da 2 katı gösteriyor. Yazılımsal bir hata sadece. Veri her iki karta da yazılıyor. Yoksa bir kartın belleğinde olmayan veriyi diğer karttan çekmesinin etkisini düşünün bir. 4+4=4GB olur. Sistem bunu 8GB görür ama kullanım da 2 katı olur. 5 sene cf kullandım, illet bir şey.

Bu zamanda 4GB kartla cf/sli yapılmaz. Tek ve güçlü kart daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kartı aldıysanız sürücüyü açın orada crossfire ayarını aktifleştirin. Başka bir şeye gerek yok. Afterburner görmüyor diyorsanız afterburner ayarlarındaki izleme kısmını kontrol edin

• Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    Çünkü öyle saçma bir şey yapılmıyor. Bende 2 tane 6950 Power Edition/OC(dönemin en iyisi) 2GB vardı. 2GB+2GB=4GB görünüyordu. Ama saçma sapan ufacık şeylerde bile bellek kullanımı çok yüksekti. Çnükü bir veri sadece bir karta değil, iki karta birden yazılıyor, iki kartta birden (CF-SLI desteği varsa) işleniyor. O yüzden zaten CF-SLI yapılacaksa yüksek bellekli kart alın denir. Çünkü GPU'lar güçlü, bellek tek kartınki kadar. Max Payne 3'te 3.3GB VRam kullanımı görünce sorun var deyip araştırmıştım, millet tek kart ile 1.5GB civarı tüketirken aynı ayarlarda bende 3GB civarıydı. Meğer orada yazdığı gibi değilmiş. 2GB karta 1.5GB veri yazılıyor ama 2 kart olduğu için 4GB'lık belleğe(aslında adreslenen bellek bu) 1.5+1.5 toplamda 3GB veri yazılıyor. İki kartın belleklerinde de aynı veriler var. Haliyle tüketim de 2 katı.

Youtube'daki DudeRandom84 nickli elemanın videoları o konuda başarılı. İki kart var ve ikisinde de tüketimler sürekli eşit. Aynı veriler yazılıyor, aynı veriler farklı GPU'lar tarafından işleniyor. Toplam 22GB bellek adresleniyor ama bu adreslenen belleğin kullanılabilir kısmı gerçekte yarısı kadar. Aşağıya da örnek bir video bırakayım.

https://www.youtube.com/watch?v=uR_HHn_kyAM

• Enableulps ayarı ile oynadın mi

• sli crossfire bunlar sıkıntılı işler
  • Arkadaşlar zaten istediğim ayarda 7 GB VRAM yiyor GTA 5. Ki GTA 5 oynayacağım en yüksek oyun. Bana lütfen sadece ikinci kartı nasıl aktif çalıştırabileceğim hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Performans konusunda bir sıkıntı olursa satarım zaten sıkıntı yok.
    Tamam işte, GTA V sizin VRam'den fazlasını tüketiyor. Ayrıca yukarıda yazdım nasıl CF aktifleştireceğinizi.
  • Zamaninda kullandim GTAV i CF ile ve ben de ayni problemi yasamistim. Surucu temizleyip yeniden kurdugumda duzelmisti. Tavsiye ederim.

Bir de sadece grafiksel glitch gibi birsey olmadigindan emin olmak icin CF yi kapatip FPS lere bak. Sonra aktif edip FPS lere bak.. Arada hic fark yoksa surucu temizle yeniden kur.
  • crossfire'da ULPS özelliği nedeniyle pek çok sorun çıkabiliyor. Bu özellik kartlardan birini çok düşük güç harcama moduna sokabildiğinden denenebilir.

regedit çalıştırılıyor. "EnableUlps" regedit içinde aratılıyor. Bulunanların dword değeri 1 yerine 0 yapılıyor. Bu işlem ve arama EnableUlps değerleri bitene kadar devam ediyor hepsinin değeri 1 yerine 0 yapılıyor. Arama bitip başka EnableUlps kalmayınca sistem yeniden başlatılıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.