Şimdi Ara

Rx480 vs gtx 1060 hangisi alinmali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Internetten amerika fiyatlarina bakdim 249 dolar civarlari iki kartta
    Rx 480 8gb
    Gtx 1060 6gb
    Gpuboss dan bakdigim kadari ile 1060 biraz daha onde
    Fiyatlari birbirine cok yakin oldugu icin hangi kart tercih edilmeli
    Amerikadan arkadasim getirecek
    O yuzden butcem bu iki karta yetiyor su an ust seviyede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir başlık ben açacaktım az önce, başlığı görünce duraksadım. Ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.. Aynı fiyat aralığında 2 kartda.. Fakat yine 2 bloga ayrlıkmış şekilde kimisi rx 480 kimisi de 1060 diyor..
  • Dostum aynen bende bunu diyorum iki kartta birbirine 5 10 dolarlik fiyat farki ile satiliyor
    Son kullanici olarak hangisini tercih etmeliyim bnde arastirma icindeyim
    Gpuboss dan bakdigim kadari ile 1060 biraz daha onde gozukuyor
    Ama daha bilgili tecrubeli kisilerin dusunceleri tecrubeleri daha onemli kanimca

• İlerde bir kart daha alir cift gpu lu bir konfigurasyon kurarım derseniz rx480 alın tabi en azından 32 pci express hattını destekleyen bir işlemci ve anakarta sahip olmanız alacagınız verimi maksimuma çıkarır.Tam performansta ve verimde çalışan cf rx480 yerine göre gtx1080i bile yakalayabiliyor.gtx 1060 ise sli destegine sahip degil zaten sli destegine sahip olsaydı kesinlikle tavsiyem gtx1060 olurdu çünkü pascal mimarisiyle birlikte gelen oc potansiyeli o kadar yüksek ki fabrika çıkışına göre oc den sonra adeta performans konusunda bambaşka bir kart oluyor tabi dogru sogutma şart tek kart olarak alıp kullanıcaksanız gtx 1060 derim ancak ileride aynı karttan bir tane daha ekliyip çift gpu lu bir konfigürasyon kurarım derseniz rx480 derim.

• Ilerisi acisindan sunuda dusunuyorum daha once okudugum kadari ile sartlar el verirse 2. Bi rx480 ile crossfie yapip 1080 den daha iyi performans verme olasiligi var diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: caglargedikli

Ilerisi acisindan sunuda dusunuyorum daha once okudugum kadari ile sartlar el verirse 2. Bi rx480 ile crossfie yapip 1080 den daha iyi performans verme olasiligi var diye biliyorum
    Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming Graphics Cards

şu iki kart arasında fark nedir?
  • turk66 T kullanıcısına yanıt
    g1 hız aşırtmalı daha özel soğutmalı yani daha iyi bir modeli
    http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn1060g1-gaming6gd-gtx1060-g1-gaming-6gb-gddr5-192bit-16x/p_64494/?gclid=Cj0KEQjw0_O-BRCfjsCw25CYzYoBEiQAqO9BDKPEy3vrjShZZP6-pfrftgYjxxBIenv-VDJcZjB5SmkaAnm48P8HAQ
    1200tl site ve satıcı hakkında pek bilgi sahibi değilim işler nasıl yürüyor vb.
    ama şu siteden bir arkadaşım 2500tl tutarında monitör aldı ve çok ilgili bir kurum tavsiye ederim.
    http://www.cebitech.com.tr/gigabyte-gv-n1060g1-gam-6gd-vga-geforce-gtx-1060-gaming-g1-6gd-pmu57593?gclid=Cj0KEQjw0_O-BRCfjsCw25CYzYoBEiQAqO9BDHoOpvKZymAL-q2gDepLdQzMysFEEaFJPmj3Xz4fRLAaApxZ8P8HAQ
    buda winforce modeli g1 değil.
    http://www.cebitech.com.tr/gigabyte-gv-n1060wf2oc-6gd-vga-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6g-pmu57831

şöyle söyliyeyim msi gaming x modelini kullanıyorum neden gıgabyte yerine tercih ettim derseniz msi soğutması ve rgb değişebilir led olması ve kasamın diğer aksamlarınına görsellik olarak uyması için aldım ama aynı performans ve msi den 1 yıl daha fazla garantili gıgabyte gtx 1060 alınabilir 3 yıl garantisi ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 17 Eylül 2016; 16:59:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı soruyu bende soracaktım ama dedim boşver. Gittim kendime zotac gtx 1060 aldım. Testlerde genel olarak yüzde 20lik bir oranla daha fazla performans veriyor. Nvidia nin oyun ve yazılım desteğini de düşünerek, Nvidia aldım. Sadece 192 bit olması kafamı karıştırıyor, elime geçince daha fazla bilgi veririm.

• murat 123 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. G1 daha iyi diyorsunuz, tek farkı bu 2 kart arasında bu mu? Her açıdan g1 bir adım önde bir model mi? Aralarında fiyat farkı pek az. Amazon'da g1 için olumsuz yorumlar gördüm, diğer modelde göremedim bu arada :)

Kullanılan malzeme kalitesi vs olarak her açıdan yani.. Msi ,asus yerine gigabayte'ın durumu nedir rakiplerine oranla? Görsellik tabiki güzel, fakat kıstaslarım arasında görsellik en geri planda kalır bu arada. Hızı performansı ileriye dönük olması dayanıklılıgı saglamlıgı kalitesi vs önemli..

Bir de, rx 480 ile kıyas ederseniz bu modelleri ne dersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk66 -- 17 Eylül 2016; 17:08:22 >
    hocam beni hatırlamanız gerek bir arkadaşla bu konu hakkında tartıştık ama kanıt olmayınca direk olarak üslübü değişti sizde o konuda yazmıştınız.
    ben sizi şöyle söyliyeyim rx 480 8gb fiyatlarına bakın tek bir siteye bakmayın fiyatı 1150 1200tl arası.
    gtx 1060 6gb fiyatlarına bakın 1150tl den başlıyor 1350tl ye kadar en pahalı model asus strix ben tavsiye etmem her zaman 2 tane büyük fan 3 tane küçük fandan iyidir ama asus 3 yıl garanti veriyor gıgabyte de 3 yıl garanti veriyor msi 2 yıl garanti veriyor benim seçimim msi oldu çünkü daha önceden asus rog serisi ve msi diger modelleri gıgabyte diger modelleri kullandıgım için msi ye geri döndüm.
    yani aynı fiyata nvidia dururken amd seçmem amd rx 480 1000tl altı olsaydı kesinlikle alırdım ama ülkemizdeki fiyat politikası yüzünden aynı fiyata gtx 1060 var.
    ben 10 15 fps ye bakmam fiyat benim için daha önemli derseniz kesinlikle rx 470 alın hem fiyatı uygun hemde performansı rx 480 ile neredeyse aynı ama biraz daha performanslı olsun derseniz kesinlikle gtx 1060 enerji verimliligi sürücü bakımından oyun desteginden ve aynı fiyata daha performansı olması yüzünden rx 480 yerine tercih edilmeli.

performans konusu şöyle ben battlefield 1 battlefield 4 test ettim rx 480 e göre 10 ila 15 fps fark var dx12 de kendi kartımı test ettim yine rx 480 den fps olarak öndeydi keşke objektif olarak rx 480 ekran kartının performansını kıyaslayacak arkadaşlar olsa ama bakıyorum foruma benim kartım 100fps aldı diger arkdaş benim kartım 95fps aldı yazıyor sadece ne bir oyunun ayarları belli ne sistemi hekes öylesine yazıyor ben kendi kartımı youtube de kendini kanıtlamış yabancı inceleme sitelerinin kullanıcıları ve inceleyenlerin ekran kartı performansına bakarak karşılaştırdım sonuç olarak gtx 1060 rx 480 den %10 daha performanslı.
    msi bütçeniz yetiyorsa sorunsuz alabilirsiniz serviside güzel.
    gıgabyte daha 1 hafta olmadı bir abime aldık gtx 1070 g1 çok memnun hem markadan hemde üründen yani size kalmış performans konusunda bir + yok sadece görsellik var ve birisi 1 yıl daha fazla garantili.
    yani seçim yaparken 1 yıl garantisi daha fazla olsun derseniz gıgabyte görsellik daha ön planda derseniz msi gaming x.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 17 Eylül 2016; 17:24:18 >

bu arada şimdi bir arkadaşın farklı bir konuda mesajını gördüm inventustan fiyat linki atmış cebitech vb sitelere göre vatan bilgisayardan bile iyi müşteri memnuniyeti ile inventustan almanız daha iyi olur fiyatıda aynı.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7930
  • Dx11 de 1060 gordugum kadari ile 10 fps civari daha onde
    Dx12 de ise goze baticak degerler kalmiormus iki kartta 3 5 fps ile gtx onde
    Vr olayindada gtx onde
    Ama bazilarida sunu soluyor
    Rx suruculeri guncellendikce performasn artisi olucak buyuk olasilikla kafa kafaya bi duruma geliceklermis
    Rx480 crossfire destegi var
    1060 sli destegi yok
    Sanirim bu bakisla ben arkadasima amerikada hangisi daha ucuzsa onu al dicem gibi geliyor

• 1060
  • Rx 480 de freesync monitor destegi var
    1060 dada buna benzer bi ozellik varmi ayrica ?

• caglargedikli C kullanıcısına yanıt
    size tavsiyem yurt dışından alıcaksanız evga almanız evgada şuanda sc modeli var performans olarakta diğer modellerden farkı yok tek farkı soğutması iyi olsada sonuçta tek fan ama diger msi asus gıgabyte modellerine göre biraz daha sesli ve sıcak çalışabilir tabi aman aman bir fark yok msi asus vb alırsanız garantilik bir durum oldugu zaman yurt dışı diye sıkıntı çıkar ama evga alırsanız yurtdışına gönderip garanti sorununu halledebilirsiniz tabi bu konuda daha bilgi sahibi arkadaşlar yazabilir ama benim tercihim garanti pek önemli değil veya ben garanti konusu hallederim bilgim var derseniz gıgabyte g1 veya msi gaming x gtx 1060 öneririm.
    G-Sync var ama FreeSync monitörlere göre çok daha pahalı. G-Sync alacak paranız yoksa RX480 + FreeSync bir monitör en mantıklı seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastFaded -- 17 Eylül 2016; 17:46:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    nvidia da fast sync var istideginiz oyunda kontrol panelinden oyunu seçip açabiliyorsunuz vsync özelligine göre daha başarılı ve her monitörde açabilirsiniz. diger g sync özelligide var ama kullanabilmek için g sync monitör gerek ve fiyatı freesync monitörlere göre pahalı en ucuzu aoc 144hz 1080p 1600 1700tl.
    freesync ucuz monitörler olabilir ama 75hz veya 60hz 600 700tl arası, 144hz 1080p en ucuz freesync amazondan alınırsa 1yıl tr garantisi var ve fiyatı 800 900tl ye geliyor ama tr de fiyatı 1100 1200tl civar aynı şekilde g sync amazondan alınırsa 144hz oda ucuza gelir.
  • Tek kart alimi icin one cikan kart 1060 ozaman
    Cf yapilacaksa rx480 alinmali diyorusnuz
    Onerilen markada garanti konusunda evga onde anladigim kadari ile yurt disi icin

• Marka olarakda pny gtx 1060 249dolar
    Evga gtx 1060 tek fanli 249 dolar
    Msi 339 dolardan satiliyor butcemi asiyor

• Xfx rx480 custom black plate xxx oc 8gb 249 dolar
    Msi rx480 black 8gb 249 dolar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.